Almanya Tıbbi Tedavi Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Almanya Staj Vizesi

Çalışanların Almanya Staj Vizesi Almaları için Gerekli Olan  Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Almanya Staj Vizesi Örneği

1.Pasaport 

Almanya vizesi başvurusu yapacak adaylardan istenen pasaport standartları diğer Schengen ülkeleri ile benzerlik göstermektedir. Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport edinmeleri gerekmektedir. Nüfus Müdürlüğünden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir. Kişi pasaport sahibi ise

  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin vize bitim tarihinden en az 3 ay sonra olması istenen diğer kriterdir. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir. Pasaportunuz gerekli şartları sağlayacak yeterliliğe ulaştıktan sonra fotoğraflı bölümünden ve daha önce ziyaretini gerçekleştirdiğiniz Schengen ülkelerine ait fotokopileri ibraz etmeniz gerekmektedir. Tüm bu şartları yerine getirdiğinizde Almanya Staj Vizesi için gerekli pasaport şartlarını tamamlamış sayılırsınız.

2.Pasaport Fotokopisi

  • Almanya Staj Vizesi başvurusu esnasında arkalı önlü çekilmiş şekilde pasaport fotokopisi gerekmektedir.

3.Kimlik Bilgileri

  • Almanya Staj Vizesi müracaatında bulunacak olan müracaatçılar’dan renkli kimlik fotokopisi Almanya Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde T.C. Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması

4.Almanya Staj Vizesi Başvuru Formu

  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, varsa Almanya’da yakınlarınızın bilgisi, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır. Almanya Staj Vizesi başvurusu için vize isteyen adayları yetkililer detaylı bir araştırmaya tabi tutarak, verdikleri bilgilerin doğruluğu teyit edeceklerdir.
  • 18 yaşından küçük olan kişilerin başvuru formları anne ve babaları tarafından doldurularak her ikisinin imzası alınması sonrasında teslim edilmelidir.
  • Acentamız tarafından Almanya vize başvurunuz yapılacaksa Marina Vize personeli tarafından başvuru formları doldurulacaktır.

5.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Schengen ülkeleri olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken gidiş tarihinizden 1 gün önce dönüş gününüzün 1 gün sonrasını kapsayacak şekilde yaptırmanız gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı ıslak kaşe ve imzalı fotokopisi ile ibraz edilmelidir
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

6.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Kendi otomobili veya motosikleti ile seyahat edecek başvuru sahipleri, aracı kullanacak kişi tarafından yazılmış güzergah dilekçesi, yeşil sigorta, uluslararası geçerli ehliyet ve araç ruhsat fotokopilerini de başvuru dosyasına eklemelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergah yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Tren veya Otobüs ile gerçekleştirilecek seyahatler için Almanya vizesi müracatında tren yada otobüs bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Bilet Rezervasyonu bulunmayan müşterilerimiz için Marina Vize tarafından geçici rezervasyon düzenlenecektir.

7.Konaklama Bilgileri

  • Almanya’da Konaklayacağınız Otelden alınmış konfirmirmeli rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayan kişiler için Marina Vize Tarafından geçici otel rezervasyonu düzenlenecektir.

8.Staj Belgesi

Stajın hangi kurum aracılığıyla yapıldığına dair belgedir.

  • AB teşvik programlarıyla gerçekleştirilen stajlar için;
    (Örnek: AB Yerleştirme ve Eğitim Programı çerçevesinde ERASMUS Stajyerleri/Bursiyerleri): Türkiye’de eğitim gördükleri üniversiteden staj göreceklerine dair belge,
  • Türkiye’de yüksek öğrenimine devam eden öğrencilere 2. sınıfın sonunda sunulan staj imkanı için;
    İş Bulma Birimi (ZAV) tarafından aracı olduğunu gösteren belgenin aslı sunulmalıdır. Detaylı bilgi için: www.zav.de/arbeitsmarktzulassung.
  • Uluslararası bir değişim programı çerçevesinde yapılan stajlar için;
    Aracı olan kurumun stajı belgeleyen yazısı gerekmektedir. (Örnek; DAAD-IAESTE, AIESEC, IAAS, GIZ, BVMD vb.)

9.Staj Sözleşmesi

  • Staj yapılacak kurumla yapılan sözleşme sunulmalıdır. (ERASMUS stajyerleri için: “Learning Agreement for Traineeships”, tüm sayfaların imzalanmış olması gerekmektedir).
  • Staj sözleşmesinin henüz ibraz edilemediği durumlarda, Almanya’daki işveren tarafından hazırlanan staj teyit yazısı gerekmektedir
  • Bu belge staj ücretinin yanı sıra vize başvurusu esnasında staj sözleşmesinin neden ibraz edilmediğine dair bilgi içermelidir.

Başvuru sahibinin güncel olarak Türkiye’de yaptığı işe dair aşağıda belirtilen belgeleri Almanca tercümeleri ile sunması gerekmektedir.

  • İş Sözleşmesi

Üniversite Eğitim Görevlisi vb. görevlerde sözleşmeli olarak çalışan olma durumlarında kurumla yapılan iş akti sunulmalıdır. (90 Gün ve Üzeri Başvurular için)

  • Öğrenim Belgesi

Kişinin öğrenim görüyor olması durumunda okuldan öğrenim durum belgesi aslı gerekmektedir.

  • Burs veya Hibe Belgesi

Almanya’da kalacağı süre boyunca geçimini ne şekilde sağlayacağına dair belgeleri ibraz etmelidir. (Örnek: Stajyerin burs aldığını, burs miktarını ve burs alacağı dönemi gösterir belge)

Öğrencilerin Almanya Staj Vizesi Almaları için Gerekli Olan  Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Almanya Staj Vizesi Örneği

1.Pasaport 

Almanya vizesi başvurusu yapacak adaylardan istenen pasaport standartları diğer Schengen ülkeleri ile benzerlik göstermektedir. Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport edinmeleri gerekmektedir. Nüfus Müdürlüğünden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir. Kişi pasaport sahibi ise

  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin vize bitim tarihinden en az 3 ay sonra olması istenen diğer kriterdir. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir. Pasaportunuz gerekli şartları sağlayacak yeterliliğe ulaştıktan sonra fotoğraflı bölümünden ve daha önce ziyaretini gerçekleştirdiğiniz Schengen ülkelerine ait fotokopileri ibraz etmeniz gerekmektedir. Tüm bu şartları yerine getirdiğinizde Almanya Staj Vizesi için gerekli pasaport şartlarını tamamlamış sayılırsınız.

2.Pasaport Fotokopisi

  • Almanya Staj Vizesi başvurusu esnasında arkalı önlü çekilmiş şekilde pasaport fotokopisi gerekmektedir.

3.Kimlik Bilgileri

  • Almanya Staj Vizesi müracaatında bulunacak olan müracaatçılar’dan renkli kimlik fotokopisi Almanya Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde T.C. Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması

4.Almanya Staj Vizesi Başvuru Formu

  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, varsa Almanya’da yakınlarınızın bilgisi, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır. Almanya Staj Vizesi başvurusu için vize isteyen adayları yetkililer detaylı bir araştırmaya tabi tutarak, verdikleri bilgilerin doğruluğu teyit edeceklerdir.
  • 18 yaşından küçük olan kişilerin başvuru formları anne ve babaları tarafından doldurularak her ikisinin imzası alınması sonrasında teslim edilmelidir.
  • Acentamız tarafından Almanya vize başvurunuz yapılacaksa Marina Vize personeli tarafından başvuru formları doldurulacaktır.

5.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Schengen ülkeleri olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken gidiş tarihinizden 1 gün önce dönüş gününüzün 1 gün sonrasını kapsayacak şekilde yaptırmanız gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı ıslak kaşe ve imzalı fotokopisi ile ibraz edilmelidir
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

6.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Kendi otomobili veya motosikleti ile seyahat edecek başvuru sahipleri, aracı kullanacak kişi tarafından yazılmış güzergah dilekçesi, yeşil sigorta, uluslararası geçerli ehliyet ve araç ruhsat fotokopilerini de başvuru dosyasına eklemelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergah yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Tren veya Otobüs ile gerçekleştirilecek seyahatler için Almanya vizesi müracatında tren yada otobüs bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Bilet Rezervasyonu bulunmayan müşterilerimiz için Marina Vize tarafından geçici rezervasyon düzenlenecektir.

7.Konaklama Bilgileri

  • Almanya’da Konaklayacağınız Otelden alınmış konfirmirmeli rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayan kişiler için Marina Vize Tarafından geçici otel rezervasyonu düzenlenecektir.

8.Vekaletname (Yetki Belgesi)

  • 18 yaşını doldurmamış kişiler için hem Anne hem de Babası tarafından imzalı iDATA vekaletname evrakı sunulmalıdır. Başvuru sırasında bir arada bulunulmadığı durumlarda, bir ebeveyn başvuruda bulunacak ise başvuruya gelmeyen diğer ebeveynin mutlaka vekaletname doldurarak başvuru evraklarına eklemesi gereklidir.
  • Başvuruda hiç bir ebeveyn bulunmayacak vekil tayin edilen bir kişi ile başvuru yapılacak ise, başvuru ve iDATA vekaletname formu her iki veli tarafından da imzalı olarak başvuruya eklenmelidir.

Not: 18 yaş altı bireyler tek başlarına başvuruda bulunamamaktadırlar.

9.Muvafakatname Aslı ve Fotokopisi

  • Reşit olmayan çocuklar için hem anne hem de babadan noter onaylı, son 6 ay içerisinde çıkartılmış muvafakatname aslı ve fotokopisi gerekmektedir.
  • Beraberinde çocuklar için ayrı doldurulmuş olan vize başvuru formlarının hem anne hem de baba tarafından imzalı sunulması gerekmektedir.

Not : Boşanma durumunda velayet kararı da ibraz edilmelidir.

10.Staj Belgesi

Stajın hangi kurum aracılığıyla yapıldığına dair belgedir.

  • AB teşvik programlarıyla gerçekleştirilen stajlar için;
    (Örnek: AB Yerleştirme ve Eğitim Programı çerçevesinde ERASMUS Stajyerleri/Bursiyerleri): Türkiye’de eğitim gördükleri üniversiteden staj göreceklerine dair belge,
  • Türkiye’de yüksek öğrenimine devam eden öğrencilere 2. sınıfın sonunda sunulan staj imkanı için;
    İş Bulma Birimi (ZAV) tarafından aracı olduğunu gösteren belgenin aslı sunulmalıdır. Detaylı bilgi için: www.zav.de/arbeitsmarktzulassung.
  • Uluslararası bir değişim programı çerçevesinde yapılan stajlar için;
    Aracı olan kurumun stajı belgeleyen yazısı gerekmektedir. (Örnek; DAAD-IAESTE, AIESEC, IAAS, GIZ, BVMD vb.)

11.Staj Sözleşmesi

  • Staj yapılacak kurumla yapılan sözleşme sunulmalıdır. (ERASMUS stajyerleri için: “Learning Agreement for Traineeships”, tüm sayfaların imzalanmış olması gerekmektedir).
  • Staj sözleşmesinin henüz ibraz edilemediği durumlarda, Almanya’daki işveren tarafından hazırlanan staj teyit yazısı gerekmektedir
  • Bu belge staj ücretinin yanı sıra vize başvurusu esnasında staj sözleşmesinin neden ibraz edilmediğine dair bilgi içermelidir.

Başvuru sahibinin güncel olarak Türkiye’de yaptığı işe dair aşağıda belirtilen belgeleri Almanca tercümeleri ile sunması gerekmektedir.

  • İş Sözleşmesi

Üniversite Eğitim Görevlisi vb. görevlerde sözleşmeli olarak çalışan olma durumlarında kurumla yapılan iş akti sunulmalıdır. (90 Gün ve Üzeri Başvurular için)

  • Öğrenim Belgesi

Kişinin öğrenim görüyor olması durumunda okuldan öğrenim durum belgesi aslı gerekmektedir.

  • Burs veya Hibe Belgesi

Almanya’da kalacağı süre boyunca geçimini ne şekilde sağlayacağına dair belgeleri ibraz etmelidir. (Örnek: Stajyerin burs aldığını, burs miktarını ve burs alacağı dönemi gösterir belge)

Büyükelçilik / Konsolosluk
Almanya Ankara Büyükelçiliği
Atatürk Bulvarı., 114, 06690 ,Kavaklıdere / ANKARA
Telefon: (312) 455 51 00
Faks: (312) 455 53 37

German.Embassyank@anka.diplo.de

Almanya İstanbul Başkonsolosluğu

İnönü Cad., No: 16-18, Gümüşsuyu / İSTANBUL
Telefon: (212) 33 46 100
Faks: (212) 249 99 20, Vize: (212) 245 26 24
info@istanbul.diplo.de

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Federal Almanya Cumhuriyeti
Bayrak Almanya Vizesi
Başkent Berlin
Nüfus 82.32 Milyon
Yüzölçümü 357.022 Km2
Para Birimi Euro
Milli Gelir 3.27 Trilyon Euro
Enflasyon %0
İşsizlik Oranı %8,2
Yaşam Süresi Kadın 82 – Erkek 76
Telefon Kodu + 49

Faydalı Linkler