Almanya Şoför Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Almanya Tır Şoförü Vizesi

Çalışanların Almanya Tır Şoförü Vizesi Almaları için Gerekli Olan  Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Almanya Tır Şoförü Vizesi Örneği

1.Pasaport 

Almanya vizesi başvurusu yapacak adaylardan istenen pasaport standartları diğer Schengen ülkeleri ile benzerlik göstermektedir. Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport edinmeleri gerekmektedir. Nüfus Müdürlüğünden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir. Kişi pasaport sahibi ise

  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin vize bitim tarihinden en az 3 ay sonra olması istenen diğer kriterdir. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir. Pasaportunuz gerekli şartları sağlayacak yeterliliğe ulaştıktan sonra fotoğraflı bölümünden ve daha önce ziyaretini gerçekleştirdiğiniz Schengen ülkelerine ait fotokopileri ibraz etmeniz gerekmektedir. Tüm bu şartları yerine getirdiğinizde Almanya Tır Şoförü Vizesiiçin gerekli pasaport şartlarını tamamlamış sayılırsınız.

2.Fotoğraf Detayları

  • Almanya vizesi başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Almanya vize başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf boyutları için de 35 mm genişlik ve 45 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır. Fotoğraf Örneği

3.Pasaport Fotokopisi

  • Almanya Tır Şoförü Vizesi başvurusu esnasında arkalı önlü çekilmiş şekilde pasaport fotokopisi gerekmektedir.

4.Kimlik Bilgileri

  • Almanya Tır Şoförü Vizesi müracaatında bulunacak olan müracaatçılar’dan renkli kimlik fotokopisi Almanya Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde T.C. Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması

5.Almanya Tır Şoförü Vizesi Başvuru Formu

  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, varsa Almanya’da yakınlarınızın bilgisi, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır. Almanya Tır Şoförü Vizesibaşvurusu için vize isteyen adayları yetkililer detaylı bir araştırmaya tabi tutarak, verdikleri bilgilerin doğruluğu teyit edeceklerdir.
  • 18 yaşından küçük olan kişilerin başvuru formları anne ve babaları tarafından doldurularak her ikisinin imzası alınması sonrasında teslim edilmelidir.
  • Acentamız tarafından Almanya vize başvurunuz yapılacaksa Marina Vize personeli tarafından başvuru formları doldurulacaktır.

6.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Schengen ülkeleri olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken gidiş tarihinizden 1 gün önce dönüş gününüzün 1 gün sonrasını kapsayacak şekilde yaptırmanız gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı ıslak kaşe ve imzalı fotokopisi ile ibraz edilmelidir
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

6.Sürücü Belgesi

  • Türkiye ve Uluslarlar arası geçerli sürücü belgesi

7.Firma Dilekçesi

Aşağıdaki bilgileri içeren Türkiye´deki işveren firmanın yazısı;

  • Vize Başvurusunda bulunan şoförün ad soyad ve görev tanımı,
  • Seyahat masraflarının karşılanacağına dair ibare yer almalıdır.

8.Alman Firma Dilekçesi /Cmr Belgesi

Aşağıdaki bilgileri içeren Almanya´daki firmanın yazısı;

  • Almanya Firmasının adresi ve iletişim bilgileri,
  • İşin onay belgesi sunulmalıdır.

Not: Evrakları Ankara Büyükelçiliği yetki alanı içerisinde bulunan başvuru sahiplerinin Yurt dışı firma dilekçesi yerine CMR Belgesi ibraz etmesi gerekmektedir.

9.C2 Yetki Belgesi

  • Nakliye şirketi tarafından temin edilebilen taşımacılık yetki belgesi ibraz edilmelidir.

10.Şoför Listesi

  • Nakliye şirketinin araç ve şoförlerinin bilgilerini içeren antetli kağıtta bilgileri gerekmektedir.

11.Faaliyet Belgesi

  • Şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)

Not:Evrakları Ankara Büyükelçiliği yetki alanı içerisinde bulunan başvuru sahiplerinden sadece Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti kabul edilmektedir.

12.Sgk İşe Giriş Bildirgesi

  • Şirketinizden veya E-devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi.

13.Sgk Hizmet Dökümü

  • SGK veya e-devlet internet sitesi üzerinden temin edebileceğiniz bu evrak detaylı olarak tüm sigorta geçmişinizi belirtmelidir. Müracaatçı emekli ve halen çalışmakta ise SGK destek primi ödemelerini de ek olarak ibraz etmelidir.

 

Emeklilerin Almanya Tır Şoförü Vizesi Almaları için Gerekli Olan  Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Almanya Tır Şoförü Vizesi Örneği

1.Pasaport 

Almanya vizesi başvurusu yapacak adaylardan istenen pasaport standartları diğer Schengen ülkeleri ile benzerlik göstermektedir. Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport edinmeleri gerekmektedir. Nüfus Müdürlüğünden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir. Kişi pasaport sahibi ise

  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin vize bitim tarihinden en az 3 ay sonra olması istenen diğer kriterdir. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir. Pasaportunuz gerekli şartları sağlayacak yeterliliğe ulaştıktan sonra fotoğraflı bölümünden ve daha önce ziyaretini gerçekleştirdiğiniz Schengen ülkelerine ait fotokopileri ibraz etmeniz gerekmektedir. Tüm bu şartları yerine getirdiğinizde Almanya Tır Şoförü Vizesiiçin gerekli pasaport şartlarını tamamlamış sayılırsınız.

2.Fotoğraf Detayları

  • Almanya vizesi başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Almanya vize başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf boyutları için de 35 mm genişlik ve 45 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır. Fotoğraf Örneği

3.Pasaport Fotokopisi

  • Almanya Tır Şoförü Vizesi başvurusu esnasında arkalı önlü çekilmiş şekilde pasaport fotokopisi gerekmektedir.

4.Kimlik Bilgileri

  • Almanya Tır Şoförü Vizesi müracaatında bulunacak olan müracaatçılar’dan renkli kimlik fotokopisi Almanya Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde T.C. Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması

5.Almanya Tır Şoförü Vizesi Başvuru Formu

  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, varsa Almanya’da yakınlarınızın bilgisi, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır. Almanya Tır Şoförü Vizesibaşvurusu için vize isteyen adayları yetkililer detaylı bir araştırmaya tabi tutarak, verdikleri bilgilerin doğruluğu teyit edeceklerdir.
  • 18 yaşından küçük olan kişilerin başvuru formları anne ve babaları tarafından doldurularak her ikisinin imzası alınması sonrasında teslim edilmelidir.
  • Acentamız tarafından Almanya vize başvurunuz yapılacaksa Marina Vize personeli tarafından başvuru formları doldurulacaktır.

6.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Schengen ülkeleri olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken gidiş tarihinizden 1 gün önce dönüş gününüzün 1 gün sonrasını kapsayacak şekilde yaptırmanız gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı ıslak kaşe ve imzalı fotokopisi ile ibraz edilmelidir
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

6.Sürücü Belgesi

  • Türkiye ve Uluslarlar arası geçerli sürücü belgesi

7.Firma Dilekçesi

Aşağıdaki bilgileri içeren Türkiye´deki işveren firmanın yazısı;

  • Vize Başvurusunda bulunan şoförün ad soyad ve görev tanımı,
  • Seyahat masraflarının karşılanacağına dair ibare yer almalıdır.

8.Alman Firma Dilekçesi /Cmr Belgesi

Aşağıdaki bilgileri içeren Almanya´daki firmanın yazısı;

  • Almanya Firmasının adresi ve iletişim bilgileri,
  • İşin onay belgesi sunulmalıdır.

Not: Evrakları Ankara Büyükelçiliği yetki alanı içerisinde bulunan başvuru sahiplerinin Yurt dışı firma dilekçesi yerine CMR Belgesi ibraz etmesi gerekmektedir.

9.C2 Yetki Belgesi

  • Nakliye şirketi tarafından temin edilebilen taşımacılık yetki belgesi ibraz edilmelidir.

10.Şoför Listesi

  • Nakliye şirketinin araç ve şoförlerinin bilgilerini içeren antetli kağıtta bilgileri gerekmektedir.

11.Faaliyet Belgesi

  • Şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)

Not:Evrakları Ankara Büyükelçiliği yetki alanı içerisinde bulunan başvuru sahiplerinden sadece Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti kabul edilmektedir.

12.Emeklilik Belgesi

  • Sgk kurumlarından yada e-devlet üzerinden alınabilen emeklilik durumunuzu gösteren bir belgedir.

13.Sgk İşe Giriş Bildirgesi

  • Şirketinizden veya E-devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi.

14.Sgk Hizmet Dökümü

  • SGK veya e-devlet internet sitesi üzerinden temin edebileceğiniz bu evrak detaylı olarak tüm sigorta geçmişinizi belirtmelidir. Müracaatçı emekli ve halen çalışmakta ise SGK destek primi ödemelerini de ek olarak ibraz etmelidir.
Büyükelçilik / Konsolosluk
Almanya Ankara Büyükelçiliği
Atatürk Bulvarı., 114, 06690 ,Kavaklıdere / ANKARA
Telefon: (312) 455 51 00
Faks: (312) 455 53 37

German.Embassyank@anka.diplo.de

Almanya İstanbul Başkonsolosluğu

İnönü Cad., No: 16-18, Gümüşsuyu / İSTANBUL
Telefon: (212) 33 46 100
Faks: (212) 249 99 20, Vize: (212) 245 26 24
info@istanbul.diplo.de

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Federal Almanya Cumhuriyeti
Bayrak Almanya Vizesi
Başkent Berlin
Nüfus 82.32 Milyon
Yüzölçümü 357.022 Km2
Para Birimi Euro
Milli Gelir 3.27 Trilyon Euro
Enflasyon %0
İşsizlik Oranı %8,2
Yaşam Süresi Kadın 82 – Erkek 76
Telefon Kodu + 49

Faydalı Linkler