Almanya Turist Vizesi Genel Bakış

Almanya Vize

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Almanya Turist Vizesi Genel Bakış

Almanya Vizesi Genel Bilgi


Bordo Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Almanya gezileri için Almanya vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Almanya gezisine gidecek kişilerin pasaportlarında, önceki dönemlere ait çok girişli ve de geçerli bir Schengen vizesi bulunması dahilinde, Almanya girişi için gerekli olan Shengen vizesi başvurusunu yapmalarına gerek kalmaz. Almanya gezisinde yeşil pasaport, giri pasaport ve de siyah – kırmızı pasaport kullanılacaksa; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlar için 180 gün içinde 90 günü aşmayacak geziler için vize başvurusu aranmamaktadır. Yani bu gruptaki kişiler, vizeden muaf tutulur.
Çalışma izni, oturma izni ya da aile birleşimi gibi amaçlarla Almanya’ya gidecek tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Almaya vize başvurusunda bulunmak zorundadır. Bu kapsamda yer alan uzun süreli vize başvuruları için Almanya Konsolosluğu’na ya da Almanya Büyükelçiliği’ne gidilmeli ve de başvurular buradan yapılmalıdır. 90 güne kadar istenen vizeler için Almanya Konsolosluğu’nun belirlediği ve yetki verdiği kurumlara ya da Turizm – Gezi Acentaları’na başvuru yapılmalıdır.
Almanya, Shengen Bölgesi’nin üye ülkeleri arasında yer almaktadır. Bu bakımdan Almanya vizesi alındıktan sonra, gezinin Almanya’dan başlatılması şartıyla diğer tüm Shengen Bölgesi ülkelerine, bir daha Shengen vizesi almadan gidilebilmektedir. Almaya gezileri için 90 güne kadar olan seyahetlerde Almanya Sehengen vizesi geçerli olurken; 90 günün üzerindeki vize talepleri için Almanya Ulusal Vizesi başvurunsunda bulunulması gerekmektedir.
Almanya vize türleri, C tipi, D tipi ve de transit vize olmak üzere 3’e ayrılmaktadır. C tipi vize başvurusu; turistik, ticari, resmi, gelir getiren faaliyet,tedavi, eğitim, ziyaret, araştırma, gönüllü faaliyet, konferans, spor ya da kültürel etkinliklere katılmak isteyenleri kapsamaktadır. D tipi vize başvurusu ise; Almanya’da 90 günden fazla ve de kesintisiz olarak kalmak isteyenlerin yapması gereken bir başvurudur. Öğrenciler, aile birleşimi yapacaklar ya da çalışmak için gidecekler, D tipi başvuru kapsamına girmektedir. D tipi vizenin başvurusu, sadece Almanya Kosolosluğu’na ve de Almanya Büyükelçiliği’ne birebir yapılır. Transit vize de; Türkiye’den hareket ederek üçüncü bir ülkeye Almanya üzerinden gidecek kişiler için geçerli olmaktadır. Bunun için Havaalanı Transit Vize başvurusu yapılmalıdır.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Almanya Ankara Büyükelçiliği
Atatürk Bulvarı., 114, 06690 ,Kavaklıdere / ANKARA
Telefon: (312) 455 51 00
Faks: (312) 455 53 37

German.Embassyank@anka.diplo.de

Almanya İstanbul Başkonsolosluğu
İnönü Cad., No: 16-18, Gümüşsuyu / İSTANBUL
Telefon: (212) 33 46 100
Faks: (212) 249 99 20, Vize: (212) 245 26 24
info@istanbul.diplo.de

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Federal Almanya Cumhuriyeti
Bayrak Almanya Vizesi
Başkent Berlin
Nüfus 82.32 Milyon
Yüzölçümü 357.022 Km2
Para Birimi Euro
Milli Gelir 3.27 Trilyon Euro
Enflasyon %0
İşsizlik Oranı %8,2
Yaşam Süresi Kadın 82 – Erkek 76
Telefon Kodu + 49

Faydalı Linkler