Cezayir Kültürel Vize

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Cezayir Kültürel Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

Cezayir Kültürel Vize için Gerekli Olan  Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Cezayir Kültürel Vize  Örneği

1.Pasaport Detayları

  • Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport almaları gerekmektedir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin Cezayir Kültürel Vizenin bitim tarihinden en az 6 ay sonra olması gerekmektedir.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir.

2.Fotoğraf Detayları

  • Cezayir vizesi başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Cezayir vize başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf boyutları için de 30 mm genişlik ve 35 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Cezayir Kültürel Vize alacak kişinin kimlik fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

4.Cezayir Kültür Vizesi Başvuru Formu

  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, Cezayir’de varsa yakınlarınızın bilgisi, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır. Cezayir Kültürel Vize başvurusu için vize isteyen adayları yetkililer detaylı bir araştırmaya tabi tutarak, verdikleri bilgilerin doğruluğu teyit edeceklerdir.
  • Başvuru Formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Seyahat Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Cezayir Ticari Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız Şirketin antetli kağıdına Cezayir konsolosluğuna hitaben yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Cezayir’e yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

7.Kültürel Davetiye

  • Kültürel, bilim veya spor kulübü tarafından kurumun antetli kağıdına Cezayir devletinin İstanbul’daki Cezayir başkonsolosluğuna hitaben yazılmalı ve ziyaret tarihi, ziyaret nedeni, kurum adresi ve iletişim numaralarının davetiyede belirtilerek Cezayir kurum yetkilisi tarafından kaşelenip imzalanması gerekmektedir.
  • Davetiye Cezayirli kurumun bulunduğu şehrin belediyesine onaylatılmalıdır.
  • Davetiyede davet edilen kişinin adı ve soyadı doğum tarihi ve pasaport numarası ile  görevi belirtilmelidir.
  • Davet edilen Kişinin seyahat giderlerinin nasıl ve kimin tarafından karşılanacağı davetiyede açık bir şekilde belirtilmelidir.

8.İşyeri Belgeleri (İşverenler)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Sahibi veya ortağı olduğunuz şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Sahibi veya ortağı olduğunuz işyerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Cezayir kültür vizesi talebinde bulunan firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.

9.İş Yeri Belgeleri (Çalışanlar)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Çalıştığınız şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Çalıştığınız işyeri müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Cezayir kültürel vize talebinde bulunan bireylerin çalıştığı kurum veya firmadan; firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
  • E devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi. Sgk İşe Giriş Bildirgesi Örneği
  • E devletten alınmış barkodlu 4A Hizmet Dökümü. E-Devlete giriş için Tıklayınız

10.iş sözleşmesi (Çalışanlar)

  • Çalışan ve işveren arasında yapılmış belirsiz süreli veya belirli iş sözleşmesi.
  • İş sözleşmesi belirli süreliyse İşe başlama tarihi ve işin bitiş tarihi belirtilmeli.
  • İş sözleşmesi belirsiz süreli olarak düzenlenmiş işe başlangıç tarihi yazılmalıdır.
  • İş sözleşmesi hem çalışan hem işveren tarafından imzalanmış olup şirket kaşesi basılmış olmalıdır.

 

Evraksız Cezayir Vizesi

1.Pasaport Detayları

  • Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport almaları gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin Cezayir Ticari vizenin bitim tarihinden en az 6 ay sonra olması gerekmektedir.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir.

2.Fotoğraf Detayları

  • Cezayir Kültürel Vize başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Cezayir Kültürel Vize başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf boyutları için de 30 mm genişlik ve 35 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Cezayir Kültürel Vize alacak kişinin kimlik fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

Cezayir Kültürel Vize Ücretleri

  • Cezayir Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Cezayir Vizesi Fiyatı belirlenirken Cezayir Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Cezayir Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Cezayir Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Cezayir Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Cezayir Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Cezayir Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla yada Kargo&Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Cezayir Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Cezayir Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar Mng kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz
Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Cezayir Kültürel Vize

Cezayir’e kültürel vize yaptırmak istiyorsanız ve Fransa sokaklarında geziyor gibi hissetmek istiyorsanız acentemiz size yardımcı olacak. Sizin için farklı bir yaşantıları görmenizi sağlayacak bu firma için; Cezayir Kültürel Vize başvurusunu kolay bir şekilde yapacağız. Türkiye sınırları içerisinden Cezayir’e gidebilmek için vize zorunluluğu bulunur. Vize alma koşulları arasından Cezayir Başkonsolosluğuna başvuru yapmanız gerekecektir. İlgili birimlere başvuru yapmanızın ardından internet sitesi içerisinde de hangi aşamaların olacağı bildirilmiştir. Vize başvurusu yapmak için öncelikle hangi amaçla gittiğinizin belirlenmesi gerekir. Daha sonrasında size sunulan bu form içerisinde vize başvuru türünü de Cezayir Kültürel Vize 2018 için doldurmanız gerekecektir. Ayrıca bir diğer önemli konu ise; Cezayir’e giriş çıkış aşamasında döviz miktarının da belirlenmesidir.

Cezayir Kültürel Vize Örneği

Cezayir Kültürel Vize Örneği

Cezayir Kültürel Vize Nasıl Alınır?

Dilerseniz turistik vize ile Cezayir’e giriş yapabilirsiniz. Fakat hangi nedenden ötürü gitmek isterseniz gidin mutlaka vize zorunluluğu bulunur. Cezayir için vize alma şartları arasında Cezayir konsolosluğuna başvuru yapmanız gerekecektir. Ayrıca internet üzerinde hangi aşamaların gerçekleşeceği belirtilmiştir. Tüm bu aşamalardan kurtulmanız adına Marina Vize sizin için kolaylıkla konsolosluk işlemlerini tamamlayacaktır. Cezayir Kültürel Vize başvurusu için dilerseniz kendiniz yapabilir dilerseniz de ilgili acenteler ile anlaşabilirsiniz. Daha sonrasında kültürel amaçlı gidebilir ve farklılığı yaşayabilirsiniz. Cezayir vizesi almak için ilk olarak pasaport sahibi olmanız gerekir. Bir süre öncesine kadar yeşil pasaport sahiplerinin, diplomatik kimliğe sahip olanlar ve özel nitelikli bireyler için Cezayir’e girebilmek için vize şartı bulunmuyordu. Fakat artık ülkemizden Cezayir’ e gitmek için vize şartı bulunuyor. Cezayir Kültürel Vize işlemleri oldukça kısa ve kolay olmasını istiyorsanız acentemiz size yardımcı olacaktır. Tüm işlemleriniz için makul bir ücret talep edilecek ve ardından Cezayir’in eşsiz sokaklarında gezebileceksiniz. Şayet acente ile anlaşmak istemiyorsanız İstanbul ve Ankara’ da bulunan Cezayir Büyükelçiliği konsolosluğu içerisinden işlemleri yapabilir daha sonrasında vizenizi alabilirsiniz. Şahsi işlemler için bu şekilde bir yol izleyebilirsiniz. Cezayir Kültürel Vize ücreti için internet adresi üzerinden bilgi alabilirsiniz. Bilgi alma aşamasından sonra ise; artık gerekli olan evrakları tamamlayabilirsiniz.

Cezayir Kültürel Vize Kaç Günde Çıkar?

Kültür amaçlı Türkiye’den Cezayir’e gitmek istiyorsanız öncelikli olarak dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur. Bunlardan bir tanesi Cezayir Kültürel Vize gerekli evraklar olacaktır. Gerekli evrakların tamamlanması için bir miktar ücret ödeyebilirsiniz. Turistik amaçlı ya da gezi amaçlı gitmek istiyorsanız başvuru formunuzu bu nedene göre tercih etmeniz gerekir. Yani turistik vize başvuru evraklarını hazırlamanız gerekir. Ayrıca Cezayir vize ücreti için bir miktar para ödemeniz gerekecektir. Evrak hazırlanma aşaması dışında ayrıca, yaşınızı, mesleğinizi beyan etmeniz ardından vize için farklı bir ücret ödeyebilirsiniz. Tam olarak güncel tutarları nereden görebilirim diyorsanız; Marina Vize size bu konuda da yardımcı olacaktır. Ayrıca dilerseniz Cezayir Konsolosluğu internet sitesi içerisinden de net bir şekilde öğrenebilirsiniz. Tüm bu işlemlerin yanında pasaportunuzun da eski olmaması gerekir. Dolayısı ile en son güncelleme 10 yıla kadar olmalıdır. 10 yıl öncesindeki pasaportlar kabul edilmemektedir. Cezayir Kültürel Vize danışmanlığı için biz size yardımcı olacağız ve aynı zamanda birçok masraftan da kurtulmuş olacaksınız. Konsolosluk işlemleri için uğraşmamanız adına artık acentelerin hizmet vermesi doğrultusu ile kolay bir şekilde gezinize başlayabilirsiniz. Yapacağınız gezi sonrasında acentemizden memnun kalacak ve bir sonraki tüm Cezayir Vize işlemleri için tek ve doğru bir adres olan bizi tercih edecek ve önereceksiniz.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Cezayir Ankara Büyükelçiliği

Şehit Ersan Cad., No: 42, 06680 , Çankaya / ANKARA
Telefon : (+90) 312 468 77 19
Fax : (+90) 312 468 75 93
Email : cezayirbe@yahoo.fr

Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu

Gazeteciler Sitesi ,23 Temmuz Meydanı ,No: 7, 34394 Şişli / İSTANBUL
Telefon : (+90) 212 356 95 16
Fax : (+90) 212 356 95 15
Email :istconsalg@yahoo.fr

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (1 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti
Bayrak Cezayir Vizesi
Başkent Cezayir
Nüfus 32.17 Milyon
Yüzölçümü 2.381.741 km²
Para Birimi Cezayir Dinarı
Milli Gelir 239.6 Milyar Euro
Enflasyon %4.1
İşsizlik Oranı %12.4
Yaşam Süresi Kadın 75.7 – Erkek 72.3
Telefon Kodu +213

Etiket Bulutu

Cezayir Vize Başvurusu


Faydalı Linkler