Cezayir Ticari Vize

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Cezayir Ticari Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

Cezayir Ticari vize için Gerekli Olan  Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Cezayir Ticari Vize  Örneği

1.Pasaport Detayları

  • Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport almaları gerekmektedir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin Cezayir vizesinin bitim tarihinden en az 6 ay sonra olması gerekmektedir.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir.

2.Fotoğraf Detayları

  • Cezayir vizesi başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Cezayir vize başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf boyutları için de 35 mm genişlik ve 45 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Cezayir Ticari Vize alacak kişinin kimlik fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

4.Cezayir Ticari Vize Başvuru Formu

  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, Cezayir’de varsa yakınlarınızın bilgisi, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır. Cezayir Ticari Vize başvurusu için vize isteyen adayları yetkililer detaylı bir araştırmaya tabi tutarak, verdikleri bilgilerin doğruluğu teyit edeceklerdir.
  • Başvuru Formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Seyahat Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Cezayir Ticari Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız Şirketin antetli kağıdına Cezayir konsolosluğuna hitaben yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Cezayir’e yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

7.Cezayir Ticari Davetiye

  • Ticari davetiye Cezayir firmasının antetli kağıdına Cezayir devletinin İstanbul’daki Cezayir başkonsolosluğuna hitaben yazılmalı ve ziyaret tarihi, ziyaret nedeni, firma adresi ve iletişim numaralarının davetiyede belirtilerek Cezayir firması yetkilisi tarafından kaşelenip imzalanması gerekmektedir.
  • Davetiye Cezayirli şirketin bulunduğu şehrin belediyesine onaylatılmalıdır.
  • Davetiyede davet edilen Türk şirket yetkilisinin adı ve soyadı doğum tarihi ve pasaport numarası ile şirketteki görevi belirtilmelidir.
  • Davet edilen Türk firmasının seyahat giderlerinin nasıl ve kimin tarafından karşılanacağı davetiyede açık bir şekilde belirtilmelidir. Cezayir Ticari Davetiye Örneği

8.İşyeri Belgeleri (İşverenler)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Sahibi veya ortağı olduğunuz şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Sahibi veya ortağı olduğunuz işyerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Cezayir Ticari Vize talebinde bulunan firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.

9.İş Yeri Belgeleri (Çalışanlar)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Çalıştığınız şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orjinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Çalıştığınız işyeri müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Cezayir  Ticari vize talebinde bulunan bireylerin çalıştığı kurum veya firmadan; firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
  • E devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi. Sgk İşe Giriş Bildirgesi Örneği
  • E devletten alınmış barkodlu 4A Hizmet Dökümü. E-Devlete giriş için Tıklayınız .

10.iş sözleşmesi (Çalışanlar)

  • Çalışan ve işveren arasında yapılmış belirsiz süreli veya belirli iş sözleşmesi.
  • İş sözleşmesi belirli süreliyse İşe başlama tarihi ve işin bitiş tarihi belirtilmeli.
  • İş sözleşmesi belirsiz süreli olarak düzenlenmiş işe başlangıç tarihi yazılmalıdır.
  • İş sözleşmesi hem çalışan hem işveren tarafından imzalanmış olup şirket kaşesi basılmış olmalıdır.

 

Evraksız Cezayir Vizesi

1.Pasaport Detayları

  • Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport almaları gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin Cezayir Ticari vizenin bitim tarihinden en az 6 ay sonra olması gerekmektedir.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir.

2.Fotoğraf Detayları

  • Cezayir Ticari Vize başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Cezayir Ticari Vize başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf boyutları için de 35 mm genişlik ve 45 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Cezayir Ticari Vize alacak kişinin kimlik fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

 

Cezayir Ticari Vize Ücretleri

  • Cezayir Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Cezayir Vizesi Fiyatı belirlenirken Cezayir Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Cezayir Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Cezayir Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Cezayir Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Cezayir Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Cezayir Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla yada Kargo&Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Cezayir Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Cezayir Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar Mng kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Ücretsiz Gönderebilirsiniz
Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Cezayir Ticari Vize

Cezayir Ticari Vize iş nedeniyle ülkeye gidiş işlemlerinde alınması gereken bir vize türüdür. Her ülkede olduğu gibi ticari ilişkilerin devam ettiği Cezayir’de kısa süreli ya da uzun vadeli olarak iş alanında ülkede hizmet verilesi sürecinde TC vatandaşlarından vize talebinde bulunmaktadır.

Cezayir Ticari Vize 2018 yılında da güncellenen evrak listeleri üzerinden alınmaktadır. Belgelerin takip edilmesi ve hazırlanması, vize başvurularının doğru bir şekilde yapılması açısından Marina vize olarak bizlere başvuruda bulunabilirsiniz. Bu alanda deneyimli profesyonel ekibimizle sizlere yol gösterici olmaktayız. Belgelerin hazırlanması dilekçelerin doldurulması ve başvuru işlemlerinin yapılması gibi birçok aşamada sizlerin yanınızda olmaya devam ediyoruz.

Cezayir Ticari Vize Örneği

Cezayir Ticari Vize Örneği

Cezayir Ticari Vize Nasıl Alınır?

Ticari vize alımları diğer vize alımlarına nazaran daha farklı evrakların olduğu bir süreci kapsar. Kısa süreli ya da uzun süreli iş projelerinin olması halinde alınacak vize işlemleriyle uzun vadeli çalışma sürecini kapsayan vize süreçlerinde bile istenilen evraklar değişebilmektedir.

Bu süreçlerde Cezayir Ticari Vize gerekli evraklar eksiksiz bir şekilde hazır edilmeli ve başvuru işlemi ona göre başlanmalıdır. Evrak eksikliği nedeniyle vize başvurusu iptale dilen kişiler olabilmektedir. Bu durumda yatırılan vize ücretleri iade edilmediği gibi vize başvuru süreçleri de baştan başlamaktadır.

Cezayir Ticari Vize danışmanlığı firması olarak bizler kanalıyla bu süreçlere daha hakim şekilde başvurularınızı yapabilirsiniz. Bu şekilde vizenize sorunsuz bir şekilde kavuşabilir ülkeye rahatlıkla giriş yapabilirsiniz.

Vize başvuruları tek kişilik olabileceği gibi bir grup eşliğinde de yapılabilir. Burada önemli olan öncelikle Cezayir’de iş yapılacak olan firmadan gelen bir davet mektubunun olmasıdır. Bu davet mektubunun olmaması demek vize başvuru işlemlerinin iptale dilmesi anlamına gelir.

Marina vize olarak süreçlerin sorunsuz devam etmesi adına bu alanda dikkatli bir yol gösterici oluyoruz. Tüm belgelerin ilk kontrollerini bizler yapıyor ve sonrasında gerekli başvuru mercilerine teslim etmenizi sağlıyoruz. Bu sayede vize başvurularının iptale dilmesinin de önüne geçmiş oluyoruz.

Vize başvuru işlemlerinde tamamlanması gereken belgelerin başında pasaport gelmektedir. 10 yılı kapsayan en az 6 ay geçerliliği olan yıpranmamış pasaport sahibi olunması gerekir.

  • 2 adet biyometrik özelliği olan vesikalık fotoğraf da belgeler arasında olmazsa olmazlar arasındadır.
  • Cezayir Vizesi başvurusu yapacak kişi ya da kişilerin Cezayir Konsolosluğuna ya da Büyükelçiliğine hitaben yazdıkları ıslak imzalı dilekçede evraklar arasına eklenmelidir.
  • Başvuru yapan kişiye ya da kişilere ait vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  • Şirkete ait olan imza sirküleri de eklenmesi gereken evraklardandır,
  • Cezayir’de iş yapılacak olan şirketin göndermiş olduğu davet mektubu,
  • Başvuru yapan kişi ya da kişilerin son 3 yıl için geçerli bir vize işleminin olmaması halinde bağlı olduğu şirkete ait faaliyet belgesini de eklemesi gerekir,
  • Çalışılan şirkete ait vergi levhası fotokopisi,
  • Şirkete ait ticari sicil gazetesi fotokopisi

Başvuru yapan kişinin TC ikamet izni olan bir Suriye vatandaşı olması halinde yukarıda ifade ettiğimiz belgelere ilave olarak davetiyenin aslını belgeler arasına eklemelidir. Pasaportunun işlem gömüş sayfalarının da fotokopisini belgeler arasına eklemelidir.

Ayrıca belgeler arasında Türkiye’de ikamet edebileceğine dair aldığı belgenin fotokopisi eklenmelidir. Cezayir’deki şirketten gelen davet mektubuna ilave olarak çalıştıkları ya da bağlı oldukları şirkete ait antetli kapıda yazılmış dilekçelerinin de olması gerekir.

Cezayir Ticari Vize Kaç Günde Çıkar?

Cezayir Ticari Vize gerekli evraklar tamamlandıktan sonra vize inceleme süreci başlamaktadır. Süreç konsolosluğun yoğunluğuna, başvuruların yoğunluğuna göre değişmektedir.

Cezayir Ticari Vize danışmanlığı hizmetimizden faydalanmanız halinde belgelerin eksiksiz teslim edilmesi sayesinde vize süreçleri 7 ila 10 gün arasında sonuçlanmaktadır.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Cezayir Ankara Büyükelçiliği

Şehit Ersan Cad., No: 42, 06680 , Çankaya / ANKARA
Telefon : (+90) 312 468 77 19
Fax : (+90) 312 468 75 93
Email : cezayirbe@yahoo.fr

Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu

Gazeteciler Sitesi ,23 Temmuz Meydanı ,No: 7, 34394 Şişli / İSTANBUL
Telefon : (+90) 212 356 95 16
Fax : (+90) 212 356 95 15
Email :istconsalg@yahoo.fr

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (32 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti
Bayrak Cezayir Vizesi
Başkent Cezayir
Nüfus 32.17 Milyon
Yüzölçümü 2.381.741 km²
Para Birimi Cezayir Dinarı
Milli Gelir 239.6 Milyar Euro
Enflasyon %4.1
İşsizlik Oranı %12.4
Yaşam Süresi Kadın 75.7 – Erkek 72.3
Telefon Kodu +213

Etiket Bulutu

Cezayir Vize Başvurusu


Faydalı Linkler