Cezayir Turistik Vize

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Cezayir Turistik Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

Cezayir Turistik Vize için Gerekli Olan  Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Cezayir Turistik Vize  Örneği

1.Pasaport Detayları

  • Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport almaları gerekmektedir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin Cezayir Turist vizenin bitim tarihinden en az 6 ay sonra olması gerekmektedir.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir.

2.Fotoğraf Detayları

  • Cezayir vizesi başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Cezayir vize başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf boyutları için de 35 mm genişlik ve 45 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Cezayir Turist Vizesi alacak kişinin kimlik fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

4.Cezayir Turist Vize Başvuru Formu

  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, Cezayir’de varsa yakınlarınızın bilgisi, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır. Cezayir Vize başvurusu için vize isteyen adayları yetkililer detaylı bir araştırmaya tabi tutarak, verdikleri bilgilerin doğruluğu teyit edeceklerdir.
  • Başvuru Formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Seyahat Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız Şirketin antetli kağıdına Cezayir konsolosluğuna hitaben yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Cezayir’e yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

7.Davetiye Belgesi

  • Ticari davetiye Cezayir firmasının antetli kağıdına Cezayir devletinin İstanbul’daki Cezayir başkonsolosluğuna hitaben yazılmalı ve ziyaret tarihi, ziyaret nedeni, firma adresi ve iletişim numaralarının davetiyede belirtilerek Cezayir firması yetkilisi tarafından kaşelenip imzalanması gerekmektedir.
  • Davetiye Cezayirli şirketin bulunduğu şehrin belediyesine onaylatılmalıdır.
  • Davetiyede davet edilen Türk şirket yetkilisinin adı ve soyadı doğum tarihi ve pasaport numarası ile şirketteki görevi belirtilmelidir.
  • Davet edilen Türk firmasının seyahat giderlerinin nasıl ve kimin tarafından karşılanacağı davetiyede açık bir şekilde belirtilmelidir. Cezayir Davetiye  Örneği

8.İşyeri Belgeleri (İşverenler)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Sahibi veya ortağı olduğunuz şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Sahibi veya ortağı olduğunuz işyerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Cezayir Turistik Vize talebinde bulunan firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.

9.İş Yeri Belgeleri (Çalışanlar)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Çalıştığınız şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Çalıştığınız işyeri müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Cezayir Turistik Vize talebinde bulunan bireylerin çalıştığı kurum veya firmadan; firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
  • E devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi. Sgk İşe Giriş Bildirgesi Örneği
  • E devletten alınmış barkodlu 4A Hizmet Dökümü. E-Devlete giriş için Tıklayınız .

10.iş sözleşmesi (Çalışanlar)

  • Çalışan ve işveren arasında yapılmış belirsiz süreli veya belirli iş sözleşmesi.
  • İş sözleşmesi belirli süreliyse İşe başlama tarihi ve işin bitiş tarihi belirtilmeli.
  • İş sözleşmesi belirsiz süreli olarak düzenlenmiş işe başlangıç tarihi yazılmalıdır.
  • İş sözleşmesi hem çalışan hem işveren tarafından imzalanmış olup şirket kaşesi basılmış olmalıdır.

 

Evraksız Cezayir Vizesi

1.Pasaport Detayları

  • Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport almaları gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin Cezayir vizesinin bitim tarihinden en az 6 ay sonra olması gerekmektedir.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir.

Fotoğraf Detayları

  • Cezayir vizesi başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Cezayir vize başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf boyutları için de 35 mm genişlik ve 45 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır. Fotoğraf Örneği
 3.Kimlik Bilgileri
  • Cezayir Turist Vizesi alacak kişinin kimlik fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

 

*Aşağıda Yer alan Ücretlerimize Konsolosluk harcı diğer ve harcamalar hepsi dahildir. Burada yer alan ücretler dışında herhangi bir para talep edilmez.

Cezayir Turistik Vize Fiyat Listesi

  • Cezayir Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Cezayir Vizesi Fiyatı belirlenirken Cezayir Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Cezayir Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Cezayir Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Cezayir Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Cezayir Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Cezayir Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla yada Kargo&Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Cezayir Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Cezayir Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar Mng kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz
Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Cezayir Turistik Vize

Cezayir Turistik Vize süreçleri çoğunlukla kültürel olarak ülkenin ziyaret edilmesine yönelik alınmaktadır. Kısa süreli alınan vize türüdür. En fazla 30 günü kapsamaktadır.

Diğer vize işlemlerinde olduğu gibi turistik amaçlı da vize alımında Marina vize olarak bizlere başvurabilirsiniz.

Cezayir Turist Vize 2018 yılı içinde de gerekli evrakların toplanmasıyla yapılmaktadır. Firma olarak belgelerin temin edilmesi, belgelerin hazırlanması ve onaylanması için ilgili kuruma verilmesi aşamasında sizlerin yanınızdayız. Vize ücretlerinin ödenmesi, belgelerin teslim edilmesiyle süreç başlamaktadır. Bu aşama da her şeyin doğru ve eksiksiz olması vizenin sorunsuz çıkmasını sağlarken bu aşamada yapılacak hatalar vize ücretinin geri ödenmeksizin vize işlemlerinin iptale edilmesine neden olabilmektedir. Bu tarz bir durumla karşı karşıya kalmamak adına tecrübelerimizden yola çıkarak vize işlemlerinizi firmamız kanalıyla yapabilirisiniz.

Cezayir Turistik Vize Örneği

Cezayir Turistik Vize Örneği

Cezayir Turist Vize Nasıl Alınır?

Cezayir Turistik Vize gerekli evraklar vizenin çıkma aşmasında önem arz eden bir konudur. Vize ücretinin ödenmesiyle süreç başlarken en önemli konulardan biri de Konsolosluğun talep ettiği belgelerin doğru ve eksiksiz bir şekilde sunulmasıdır

Bireysel olarak bu işlemler takip edilebileceği gibi Cezayir Turist Vize danışmanlığı yapan bizler aracılığıyla da süreçlere hakim olabilirsiniz. Firmamız önderliğinde belgelerin tamamlanması hata payını sıfıra indirmektedir. Uzun süredir bu alanda hizmet veren bir firma olarak resmi kurumlarla olan iletişimimizle birlikte kısa sürede belgelerin hazırlanmasını sağlıyor vize başvuruları için sizleri doğru şekilde yönlendiriyoruz.

Turistik vize başvuru işlemlerinde öncelik pasaporttur. 10 yıl içerisinde alınmış, yıpranmamış ve en az 6 ay geçerliliği olan bir pasaport olmalıdır. Pasaportta en az 2 adet boş sayfanın da bulunması gerekir.  Cezayir turistik vize alacak olanların bilmesi gereken önemli bir detayda çalışmaya izin verilmemesidir. Alınacak bu vize ile ülke ziyareti yapılabilir, turistik yerler gezilip görülebilir. Bunun dışında kısa süreli de olsa çalışma için çalışma vizesinin alınması gerekir.

Marina vize olarak vize işlemleri sırasında otel rezervasyon işlemlerinizi yapıyor, sağlık sigorta işlemlerinizi de hallediyoruz. Uçuş planlarınızı da yaparak bilet alımları da tarafımızca gerçekleştiriliyor. Tüm bu süreçlerle ilgili gerekli belgeler ve bildirimler de evraklar içerisinde ilave edilmektedir.

Belgeler arasına ilave edilmesi gereken diğer evraklar ise şunlardır;

  • Pasaport,
  • Cezayir’e ne amaçla gidildiğini belirten nerede konaklanacağını, finansal olarak nasıl karşılanacağını belirten ifadelerle Cezayir Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış olan başvuru yapan kişinin beyanı dilekçe yazılmalıdır.
  • Cezayir’de ikamet eden kişinin bağlı olduğu belediyeden onaylı davet mektubunun da belgeler arasında olması gerekir.
  • Beyaz arka fonlu, aksesuarsız ve ifadesiz şekilde çekilen 2 adet biyometrik fotoğraf da eklenmelidir.
  • Fotoğrafın en az 3 ay içinde çekilmiş olması gerekir.
  • Vize başvuru formunun eksiksiz bir şekilde doğru doldurulması gerekir.

Cezayir Turistik Vize Kaç Günde Çıkar?

Cezayir Turistik Vize gerekli evraklar eksiksiz olması halinde vize başvuru işlemleri en erken 7 gün içinde sonuçlanmaktadır. Firmamız kanalıyla yapılan tüm başvuru süreçleri hızlı şekilde sonuçlanmaktadır. Resmi tatil günleri dışında diğer günleri seçiyor olmamız ve belgelerin eksiksiz teslim edilmesi vize çıkış süresini etkilemektedir.

Vize başvuruları konsolosluk tarafından en geç 10 gün içinde sonuçlanmaktadır. Bu süre farklı nedenlerden dolayı 2 ay gibi uzayabilmektedir.

Cezayir Turistik Vize danışmanlığı hizmetini bizden almanız halinde başvuru dönemleriyle ilgili de bilgiler sunmaktayız. Konsolosluğun yoğun olduğu dönemlere denk gelen başvuru işlemleri uzun süreli olarak sonuçlanabilmektedir. Firmamız aracılığıyla yapılan Cezayir Vizesi başvuruları daha hızlı sonuçlanmaktadır. Resmi kanallarla olan iletişimimiz sürecin hızlanmasında etkili olmaktadır.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Cezayir Ankara Büyükelçiliği

Şehit Ersan Cad., No: 42, 06680 , Çankaya / ANKARA
Telefon : (+90) 312 468 77 19
Fax : (+90) 312 468 75 93
Email : cezayirbe@yahoo.fr

Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu

Gazeteciler Sitesi ,23 Temmuz Meydanı ,No: 7, 34394 Şişli / İSTANBUL
Telefon : (+90) 212 356 95 16
Fax : (+90) 212 356 95 15
Email :istconsalg@yahoo.fr

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (61 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
loadingLoading...
Ülke Bilgileri
Resmi Adı Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti
Bayrak Cezayir Vizesi
Başkent Cezayir
Nüfus 32.17 Milyon
Yüzölçümü 2.381.741 km²
Para Birimi Cezayir Dinarı
Milli Gelir 239.6 Milyar Euro
Enflasyon %4.1
İşsizlik Oranı %12.4
Yaşam Süresi Kadın 75.7 – Erkek 72.3
Telefon Kodu +213

Etiket Bulutu

Cezayir Vize Başvurusu


Faydalı Linkler