Çin Öğrenci ( X1-X2) Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Çin Öğrenci (X1-X2) Vizesi Gerekli Evraklar

Çin öğrenci vizesi (X1-X2) için Gerekli Olan  Evraklar Aşagıdaki Gibidir.

Çin öğrenci Vizesi (X1-X2) Örneği

1.Pasaport Özellikleri
  • Çin öğrenci Vizesi (X1-X2) başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Çin öğrenci Vizesi (X1-X2) başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Pasaport Fotokopisi

  • Çin öğrenci Vizesi (X1-X2) başvurusu esnasında arkalı önlü çekilmiş şekilde pasaport fotokopisi gerekmektedir.

3.Kimlik Bilgileri

  • Çin öğrenci Vizesi (X1-X2) müracaatında bulunacak olan müracaatçılar dan renkli kimlik fotokopisi Çin Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması

4. İkametgah

  • E-devlet’ten barkodlu ikametgah.Muhtarlıktan alınan ikametgahlarda muhtar kaşesi ve imzası bulunmalıdır.

5.Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

6. Nüfus Kayıt Örneği

  • E-devlet’ten alınmış barkodlu nüfus kayıt örneği.
  • Nüfus Dairesinden alınacak ıslak kaşeli ve imzalı olması gerekmektedir.

7.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Çin öğrenci Vizesi (X1-X2) talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36mm ile minimum 32mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf örneği

8.Çin öğrenci Vizesi (X1-X2) Başvuru Formu

  • Çin öğrenci Vizesi (X1-X2) almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Çin seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

9.JW201 / JW202 Belgesi ( Asıl )

  • Çin’deki eğitim kurumundan gönderilmiş olan JW201 veya JW202 belgesinin aslı. JW201 veya JW202 Örneği

10.Okula Giriş Bildirim Formu

  • Çin’de öğrencinin eğitim alacağı, öğrenciyi kabul eden okulun göndermiş olduğu giriş bildirim formunun aslı. Okula giriş bildirim Örneği.

11.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

12.Sabıka Kaydı

  • Türkiye Cumhuriyeti Adalet bakanlığına bağlı herhangi bir adliyeden alınmışsa sabıka kaydının mühürlü ve ıslak imzalı olması gerekmektedir.
  • Türkiye Cumhuriyeti Resmi web sitesi olan E-Devlet sistemi kullanılarak sabıka kaydı alınmışsa mutlaka barkodlu olması gerekmektedir.
  • Adli sicil kaydında arşiv kaydı da mutlaka belirtilmelidir.

Çin Öğrenci Vizesi Fiyat Listesi

  • Çin Vizesi Fiyat Listesi 2019 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Çin Vizesi Fiyatı belirlenirken Çin Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Çin Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Çin Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Çin Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Çin Vizesi başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Çin Vize başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla yada Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Çin Vizesi müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Çin Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Büyükelçilik / Konsolosluk
Çin Büyükelçiliği

Gölgeli Sok. No: 34 G.O.Paşa Ankara
Telefon : (+90) 312 436 06 28
Fax : (+90) 312 446 07 48
Email : chinaemb-tr@mfa.gov.cn

Çin Başkonsolosluğu

Memduhpaşa Yalısı, Mısırlı Caddesi No:6/8 Kireçburnu Mah. Sarıyer İstanbul
Telefon : (+90) 212 299 26 34
Fax : (+90) 212 299 28 55
Email :

[ratings]

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Çin Halk Cumhuriyeti
Bayrak Çin Vizesi
Başkent Pekin
Nüfus 1.338 Milyar
Yüzölçümü 9.596.961 Km2
Para Birimi Renminbi Yuan (RMB)
Milli Gelir 8.789 Trilyon Euro
Enflasyon %-0.8
İşsizlik Oranı %4.3
Yaşam Süresi Kadın 75.5 – Erkek 71.6
Telefon Kodu +86

Faydalı Linkler