Çin Transit Vize (G) | 0541 963 17 14 | Çin Vize Başvurusu

Çin Transit (G) Vize

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Çin Transit (G) Vize Genel Bakış

Çin Vizesi Genel Bilgi

Doğu Asya’nın en kalabalık ülkelerinden bir tanesi olan Çin’e seyahat edebilmek için yeşil, bordo ya da gri pasaporta sahip olmak gerekir. Çin Vizesi almak için Ankara ve İstanbul’da bulunan Konsolosluklar ile görüşmekte fayda vardır. Hizmet ya da diplomatik pasaporta sahip olanlar, en fazla 30 gün boyunca vize almadan Çin’de konaklama hakkına sahiplerdir. Başvuru ve evrak tamamlama süreçlerinde uğraşmak istemeyenler, seyahat acentelerinden yardım alabilirler. Başvurulan vizelerin onaylanma süreci en az 5 gün olarak belirlenmiştir. Başvuru sırasında pasaportların 10 yıldan eski olmamasında ve 6 ay daha geçerliliğinin bulunmasında fayda vardır. Belgelerin eksiksiz bir şekilde tamamlanması, sürecin en hızlı şekilde sonuçlanmasına destek verir.

Çin’e gidebilmek için ticari, çalışma, öğrenci, yakınlarını ziyaret ve turistik vize başvurusunda bulunulabilir. Bölgeyi tanımak ve kültür hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler, turist vizesine başvurma şansına sahiplerdir. Turistik Çin vizesinin en fazla geçerlilik süresi 6 ay olarak belirlenmiştir. 2 adet biyometrik fotoğraf, içerisinde 10.000 TL bulunan banka hesap cüzdanı, otel ve uçak bilgileri, kimlik fotokopisi, adli sicil kaydı, tamamlanması gereken evraklar arasındadır. Çin Vizesi başvurularının onaylanması için pasaporta sahip olmak ve tüm belgeleri tamamlamak zorunludur. İki ülke arasındaki ilişkilere göre hem istenen evraklar hem de başvuru ücretleri değişiklik gösterir. Başvuru sürecinde Konsolosluk görevlileri ekstra belge talep edebilirler.

Ticari Çin Vizesi alabilmek için ise yukarıda belirtilen standart evraklar dışında, davet mektubu ve çalışan iş yerinin belgelerinin de tamamlanması zorunludur. Davet mektubunun gelmesi durumunda ticari vizenin onaylanma süresi 7 iş günü olarak belirlenmiştir. Öğrenim gören vatandaşlar, Çin’e gitmek için vize başvurusu yaptıklarında okullarından öğrenci belgesi almaları gerekir. Aynı şekilde Çin’e aile ziyareti için gidecek olanlarında davet mektubu almaları zorunludur. Alınan Çin vizesi ile farklı ülkelere geçmek mümkün değildir. Çin’den farklı ülkelere geçecek olanların tekrar vize başvurusu yapmalarında fayda vardır. Vize başvurularında fotoğrafların istenen kurallara uygun bir şekilde çekilmesi gerekir. Aksi takdirde yolcular seyahat sırasında problem yaşayabilirler. Çin’e vize başvuruları, yoğunluk olması durumunda 5 iş günü kadar uzayabilir.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Çin Büyükelçiliği

Gölgeli Sok. No: 34 G.O.Paşa Ankara
Telefon : (+90) 312 436 06 28
Fax : (+90) 312 446 07 48
Email : chinaemb-tr@mfa.gov.cn

Çin Başkonsolosluğu

Memduhpaşa Yalısı, Mısırlı Caddesi No:6/8 Kireçburnu Mah. Sarıyer İstanbul
Telefon : (+90) 212 299 26 34
Fax : (+90) 212 299 28 55
Email :

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Çin Halk Cumhuriyeti
Bayrak Çin Vizesi
Başkent Pekin
Nüfus 1.338 Milyar
Yüzölçümü 9.596.961 Km2
Para Birimi Renminbi Yuan (RMB)
Milli Gelir 8.789 Trilyon Euro
Enflasyon %-0.8
İşsizlik Oranı %4.3
Yaşam Süresi Kadın 75.5 – Erkek 71.6
Telefon Kodu +86

Faydalı Linkler