Çinli Akraba Ziyareti Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Çinli Akraba Ziyareti (Q1-Q2) Vizesi Gerekli Evraklar

Çinli Akraba Ziyareti Vizesi (Q1-Q2) İçin Gerekli Olan  Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Çinli Akraba Ziyareti Vizesi (Q1-Q2) Örneği

1.Pasaport Özellikleri
  • Çinli Akraba Ziyareti Vizesi (Q1-Q2) başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Çinli Akraba Ziyareti Vizesi (Q1-Q2) başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Pasaport Fotokopisi

  • Çinli Akraba Ziyareti Vizesi (Q1-Q2) başvurusu esnasında arkalı önlü çekilmiş şekilde pasaport fotokopisi gerekmektedir.

3.Kimlik Bilgileri

  • Çinli Akraba Ziyareti Vizesi (Q1-Q2) müracaatında bulunacak olan müracaatçılar dan renkli kimlik fotokopisi Çin Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olmalı.

4. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

  • E-devlet’ten alınmış barkodlu nüfus kayıt örneği.
  • Nüfus Dairesinden alınacak ıslak kaşeli ve imzalı olması gerekmektedir.
  • Davet eden kişi ile aralarında 1. dereceden ilişki olduğunu gösteren vukuatlı nüfus kayıt örneği aslı.

5. İkametgah

  • E-devlet’ten barkodlu ikametgah. Muhtarlıktan alınan ikametgahlarda muhtar kaşesi ve imzası bulunmalıdır.

6.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Çinli Akraba Ziyareti Vizesi (Q1-Q2) talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36mm ile minimum 32mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf örneği

7.Çinli Akraba Ziyareti Vizesi (Q1-Q2) Başvuru Formu

  • Çinli Akraba Ziyareti Vizesi (Q1-Q2) almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Çin seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

8.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

9.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Çin’de konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

10.İşyeri Lisan Belgesi

  • Çin’den davet eden kişinin çalıştığı firmaya ait İş Yeri Lisans Belgesi fotokopisi. İş yeri Lisans Belgesi Örneği

11.Davet Yazısı

  • Çin’den davet eden kişi tarafından kendi el yazısı ile yazılmış, davet ettiği yakının adı – soyadı, pasaport numarası, kalacağı adresi ve kalacağı süreyi belirtir İNGİLİZCE yazılmış dilekçe.

12.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

13.Sabıka Kaydı

  • Türkiye Cumhuriyeti Adalet bakanlığına bağlı herhangi bir adliyeden alınmışsa sabıka kaydının mühürlü ve ıslak imzalı olması gerekmektedir.
  • Türkiye Cumhuriyeti Resmi web sitesi olan E-Devlet sistemi kullanılarak sabıka kaydı alınmışsa mutlaka barkodlu olması gerekmektedir.
  • Adli sicil kaydında arşiv kaydı da mutlaka belirtilmelidir.

Çin Vizesi Fiyat Listesi

  • Çin Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Çin Vizesi Fiyatı belirlenirken Çin Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Çin Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Çin Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Çin Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Çin Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Çin Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Çin Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Çin Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz
Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

Büyükelçilik / Konsolosluk
Çin Büyükelçiliği

Gölgeli Sok. No: 34 G.O.Paşa Ankara
Telefon : (+90) 312 436 06 28
Fax : (+90) 312 446 07 48
Email : chinaemb-tr@mfa.gov.cn

Çin Başkonsolosluğu

Memduhpaşa Yalısı, Mısırlı Caddesi No:6/8 Kireçburnu Mah. Sarıyer İstanbul
Telefon : (+90) 212 299 26 34
Fax : (+90) 212 299 28 55
Email :

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (11 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
loadingLoading...
Ülke Bilgileri
Resmi Adı Çin Halk Cumhuriyeti
Bayrak Çin Vizesi
Başkent Pekin
Nüfus 1.338 Milyar
Yüzölçümü 9.596.961 Km2
Para Birimi Renminbi Yuan (RMB)
Milli Gelir 8.789 Trilyon Euro
Enflasyon %-0.8
İşsizlik Oranı %4.3
Yaşam Süresi Kadın 75.5 – Erkek 71.6
Telefon Kodu +86

Faydalı Linkler