Kongo Demokratik Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Kongo Demokratik Vizesi için Gerekli Evraklar

Kongo Demokratik Vizesi Başvuruları  için Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Kongo Demokratik Vizesi Örneği

1.Pasaport Özellikleri

  • Kongo Demokratik Vizesi başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Kongo Demokratik Vizesi başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Pasaport Fotokopisi

  • Kongo Demokratik Vizesi başvurusu esnasında arkalı önlü çekilmiş şekilde pasaport fotokopisi gerekmektedir.

3.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Kongo Demokratik Vizesi talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36mm ile minimum 32mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

4.Kimlik Bilgileri

  • Kongo Demokratik Vizesi müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Kongo Demokratik Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması

5.Kongo Demokratik Vizesi Başvuru Formu

  • 2 adet  Kongo Demokratik Vizesi başvuru formu, başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Kongo Demokratik seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

6.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergah yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

7.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Demokratik Kongo’da konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

8.Uluslararası Aşı Karnesi

  • Uluslararası geçerliliği olan Sarı humma aşı karnesi. Sarı humma aşısı tüm havalimanlarında ve gümrüklerde yapılmaktadır.
  • Sarı Humma aşısı seyahatinizden en az 10 gün önce yapmanız gerekmektedir.

9.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız veya sahibi olduğunuz şirketin antetli kağıdına Kongo Demokratik Konsolosluğu‘na hitaben Fransızca veya İngilizce yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Kongo Demokratik’e yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

10. İkametgah

  • E-devlet’ten barkodlu ikametgah. Muhtarlıktan alınan ikametgahlarda muhtar kaşesi ve imzası bulunmalıdır.

11.Sabıka Kaydı

  • Türkiye Cumhuriyeti Adalet bakanlığına bağlı herhangi bir adliyeden alınmışsa sabıka kaydının mühürlü ve ıslak imzalı olması gerekmektedir.
  • Türkiye Cumhuriyeti Resmi web sitesi olan E-Devlet sistemi kullanılarak sabıka kaydı alınmışsa mutlaka barkodlu olması gerekmektedir.

Kongo Demokratik Vizesi Fiyat Listesi

  • Demokratik Kongo Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Demokratik Kongo Vizesi Fiyatı belirlenirken Demokratik Kongo Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Demokratik Kongo Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Demokratik Kongo Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Kongo Demokratik Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Kongo Demokratik Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Kongo Demokratik Vizesi Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Kongo Demokratik Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Kongo Demokratik Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Kongo Demokratik Vizesi

Kongo Demokratik’e vize almak için Marina Vize tarafından sağlanan profesyonel hizmete başvurulabilir. Türkiye ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasında yapılan anlaşmaya göre, pasaport türüne bakılmaksızın vize sahibi olmak zorunlu tutulmuştur. Marina Vize, başvuru sürecinde müşterilerine yardımcı olmakta ve yapılması gereken çoğu işlemi bizzat müşteri adına gerçekleştirmektedir. Vize başvuruları Ankara Kongo Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Kongo Demokratik Cumhuriyeti Başkonsolosluğu’na gerçekleştirilmektedir. Danışmanlık firmaları, başvuru belgelerinin bu kurumlara iletilmesini ve başvuru sonucunda alınan belgelerin müşteriye teslim edilmesinde görev yapmaktadır. Bu sayede, belge teslimi için seyahat edilmesine ve zaman kaybedilmesine gerek kalmamaktadır.

demokratik kongo vizesi ornegi

Demokratik Kongo Vizesi Örneği

Kongo Demokratik Vizesi Nasıl Alınır?

Kongo Demokratik vizesi başvurusu randevu sistemi ile çalışmaktadır. Başvuruda bulunan kişiler, vize başvuru formu ile birlikte istenen diğer bilgileri sunarak seyahat amaçlarını kanıtlamalıdır. Konaklama ve otel rezervasyonu gibi bilgiler de belgeler arasında istenebilmektedir. Kongo Cumhuriyeti’nden gelecek davetiyeler, başvuruların daha hızlı bir şekilde onaylanmasını sağlayabilir. Kongo Demokratik vizesi işlemleri için en az 6 ay geçerliliği bulunan bir pasaporta sahip olunması gerekir. 10 yıldan daha uzun bir süredir kullanılan pasaportlar ile başvuru yapılmamalıdır. Marina Vize bu gibi konularda gerekli ayrıntıları paylaşarak, belgelerden kaynaklanacak sorunları en aza indirir. Bu sayede, ilk başvuruda vize sahibi olmak düşünüldüğünden de daha kolay bir iş olmaktadır. Pasaportlarda en az 2 sayfa boşluk olmasına da dikkat edilmesi gerekir. Gerekli nitelikleri taşımayan pasaportlar yenilenmeli ve yeni pasaport ile başvuru yapılmalıdır.

Kongo Demokratik vize ücreti için belirtilen tutarlar, vize türüne göre farklılık gösterir. Marina Vize’den alınmak istenen vize türü için ne kadar ödenmesi gerektiği konusunda bilgi alınabilir. Vize ücretleri yatırılırken döviz kuruna dikkat edilmesi gerekir. İstenilen kurda yatırım işlemi gerçekleştirilmelidir. Tam karşılığı olsa bile farklı kurda ücret yatırılmamalıdır. Dolar olarak istenen bir ücretin TL olarak yatırılması, vize başvurusunun kabul edilmemesine neden olacaktır. Kongo Demokratik vize örneği incelemek başvurular sonucundan asıl bir belgeye sahip olunacağı görülebilir. İlk defa yurt dışına çıkacak olanların ve ilk defa vize başvurusunda bulunacak olanların, danışmalık firmalarından yardım alması önerilmektedir. Dikkat edilmesi gereken çok fazla nokta olduğu için tecrübeli bir firmadan yardım almak süreci çok daha kolay bir hale getirecektir. Bireysel olarak gerçekleştirilen vize başvurusunun reddedilmesi hem zaman hem de para kaybına neden olacaktır.

Kongo Demokratik Vize Çeşitleri

Kongo Demokratik’e vize danışmanlığı hizmeti veren firmalar arasında önemli bir yeri bulunan Marina Vize, başarılı danışmanlık firmalarından birisi olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Vize türü seçimi konusunda kararsız kalan ve vize türleri hakkında ayrıntılı bilgilere sahip olmayanlar, firmadan bilgi alabilir ve en uygun vize türünü firma ile birlikte seçebilirler.

Kongo Demokratik Turistik Vize:  Turistik vize en çok başvuru yapılan vize türlerinden bir tanesidir. Tamamen turistik amaçlar ile seyahat gerçekleştirilecek ise başvuru yapılmalıdır. Pasaport, fotoğraf, banka hesap özeti, konaklama bilgileri, uçak rezervasyonu gibi belgeler ile başvuru yapılabilmektedir. Vizenin geçerli olduğu süre boyunca ülke sınırları içerisinde yer alan turistik yerleri görebilmek için seyahatler gerçekleştirilebilir.

Kongo Demokratik Çalışma Vizesi:  Kongo Demokratik sınırları içerisinde çalışmak isteyenler, ülkede bulunan ve iş konusunda anlaşma sağladığı firmadan davetiye alması gerekmektedir. Bu davetiye ile birlikte, vize alınarak ülkeye giriş yapılabilir. Ülkeye giriş yapıldıktan sonra ise çalışma konusunda hangi devlet kurumu görev yapıyor ise o kurumdan izin alabilmek için gerekli işlemler gerçekleştirilmelidir. Çalışma izinleri ilk etapta 1 yıl ya da 6 ay gibi kısa süreler için verilir. Daha uzun süre çalışmak isteyenler ise bu süreleri uzatabilmek için tekrar başvuruda bulunabilirler.

Kongo Demokratik Eğitim Vizesi: Dil kursu ya da herhangi bir eğitim kurumunda eğitim alacak olanların, eğitim vizesi ile ülkeye giriş yapmaları gerekmektedir. Eğitim vizesi için ülkedeki eğitim kurumundan davetiye alınması gerekmektedir. Davetiye, kişinin eğitim kurumuna kabul edildiğini gösterir ve bu sayede başvurular daha kısa sürede onay alabilmektedir. Davetiye olmadan gerçekleştirilen başvuruların neredeyse tümü reddedilir. Bu nedenle davetiye teslim alınmadan vize başvurusunda bulunulmamalıdır.

Kongo Demokratik Evlilik Vizesi: Kongo Demokratik vatandaşı ile yaptığı evlilik sonrası ülkeye yerleşmek isteyenler, aile birleşimi için başvuruda bulunabilir. Bu aşamada istenen belgeler ile evliliğin gerçek bir evlilik olduğu, çeşitli izinlerden yararlanabilmek adına sahte bir evlilik düzenlenmediği ispat edilmelidir. Gerekli belgelerin tesliminin ardından, çift hakkında araştırmalar yapılacak ve herhangi bir sorun tespit edilmediği takdirde aile birleşimine izin verilecektir.

Kongo Demokratik Express Vize: Hastalık için tedavi, yakın ölümü, evlilik gibi acil seyahat gerektiren durumlarda daha kısa sürede vize alabilmek için express vize uygulaması kullanılmaktadır. Diğer vize türlerinden daha fazla ücret ödenerek bu vize ile ülkeye giriş yapılabilir.

Kongo Demokratik Ticari Vize: Kongo Demokratik merkezli firmalar ile gerçekleştirilecek iş toplantıları, iş anlaşmaları gibi konularda ticari vize için başvuruda bulunulmalıdır. Seminer, konferans gibi meslek aktivitelerinde de bu vize türü kullanılmaktadır. Ticari vize sahibi olabilmek için de davetiye alınması gerekmektedir. İş yapılacak firmadan alınan davetiye ile başvurulardan onay alınabilir. Hazırlanması gereken belgeler arasında hem Türkiye’deki firma ile ilgili hem de Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki firma ile ilgili belgeler bulunmaktadır.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Kongo Demokratik Büyükelçiliği
Attar Sokak No:9 / 8 Gazi Osman Paşa Ankara
Telefon : (+90) 312 466 09 16 – 17
Fax : (+90) 312 466 09 18
Email : missionrdcankara@gmail.com
Kongo Demokratik Fahri konsolosluğu
Çubuklu Cad. No:52/3 Kat:2 Pembe Yalı Kanlıca/Beykoz İstanbul
Telefon : (+90) 216 425 37 77
Fax : (+90) 216 425 37 76
Email : kdcist@yahoo.com

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (42 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Kongo Demokratik Cumhuriyeti
Bayrak Demokratik Kongo Vizesi
Başkent Kinshasa
Nüfus 68.96 Milyon
Yüzölçümü 2.344.858 Km2
Para Birimi Kongo Frankı (CDF)
Milli Gelir 21.33 Milyar Euro
Enflasyon %16.7
İşsizlik Oranı %12
Yaşam Süresi Kadın 56.2 – Erkek 52.5
Telefon Kodu +243

Faydalı Linkler