Acil Fildişi Sahili Cumhuriyeti Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Acil Fildişi Sahili Vizesi Genel Bakış

Fildişi Sahili Vizesi Genel Bilgi

Afrika kıtasının batı kısmında olan Fildişi Sahili’ne gidebilmek için vize başvurusunda bulunmak zorunludur. 2015 yılında iki ülke arasında gerçekleştirilen anlaşma ile birlikte yeşil ve gri pasaport sahipleri, 90 günü geçmeyecek şekilde Fildişi’ne vizesiz olarak gidebilirler. Fildişi sahili vizesi alma işlemleri sırasında sarıhumma aşısı yaptırmak zorunludur. Bölgede salgın hastalıklar olduğu için Türkiye’den gidecek olan vatandaşların bu sayede sağlıklarının korunması amaçlanır. Bordo pasaportu olanların en az 6 ay geçerliliklerinin bulunmasında da fayda vardır. Aynı zamanda pasaportun 2 sayfası da boş olmalıdır. Turistik, ticari, aile ziyareti gibi farklı vize başvurularında bulunulabilir. Onaylanma süreleri ise vize türüne göre değişiklik gösterir.

Vize işlemleri Fildişi Sahili Büyükelçiliği tarafından gerçekleştirilir. Vize başvuruları öncelikle online olarak gerçekleştirilir. Başvuru formunun doldurulması ile birlikte, elçilik görevlileri ile görüşerek gerekli evraklar hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Fildişi sahili vizesi onaylanma süreci 2 ya da 3 iş günü olarak belirlenmiştir. Yoğunluk olması ya da iki ülke arasındaki ilişkilere göre belirtilen süre uzar. Seyahatten en az 15 gün öncesinden başvuru yapmakta fayda vardır. 10 yıldan daha eski pasaporta sahip olan kişilerin vize başvuruları onaylanmaz. Bu nedenle pasaportun güncel olmasına ve seyahatten sonrada belirli bir süre geçerliliğine dikkat edilmelidir. Vize başvurusu sırasında formun İngilizce ya da Fransızca doldurulması gerekir. Bu noktada belirtilen diller ile ilgili bilgi sahibi olmak süreci hızlandırmaktadır.

Fildişi sahili vizesi alabilmek için istenen tüm evrakların eksiksiz bir şekilde toplanmasına dikkat edilmelidir. 2 adet biyometrik fotoğraf, başvuru formu, banka hesap bilgileri, uçak ve konaklama bilgileri, sarıhumma aşısı fotokopisi turistik vize başvurusu yapacak olan vatandaşların tamamlamaları gereken evraklardır. Ticari vize almak isteyenlerin ise yukarıda belirtilenlere ek olarak şirket bilgilerinin olduğu belge ve vergi levha fotokopisini de hazır bulundurmaları zorunludur. Turistik vize ile en az 15 gün, ticari vize ile ise en fazla 30 gün boyunca belirtilen ülkede kalınabilir. Seyahat durumuna göre tekrar vize başvurusu yaparak vatandaşlar konaklama sürelerini uzatabilirler.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Fildişi Sahili Ankara Büyükelçiliği
Fildişi Sahili Büyükelçiliği
Ülkemizde Bulunmamaktadır.
Fildişi Sahili İzmir Fahri Konsolosluğu
İsçiler Caddesi No:176/1 Alsancak 35230 İzmir
Telefon : (+90) 232 421 36 80
Fax : (+90) 232 422 25 49
Email : unsaln@superonline.com

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Fildişi Sahili Cumhuriyeti
Bayrak Fildişi Sahili Vizesi
Başkent Yamoussoukro
Nüfus 20,61 Milyon
Yüzölçümü 322,463 km²
Para Birimi CFA Frankı
Milli Gelir 35.82 Milyar Euro
Enflasyon %2
İşsizlik Oranı %40
Yaşam Süresi Kadın 56.2 – Erkek 54.6
Telefon Kodu +225

Faydalı Linkler