Fildişi Turistik Vize

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Fildişi Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

Fildişi Turistik Vize İçin Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Fildişi Turistik Vize Örneği

1.Pasaport özellikleri

  • Pasaport geçerlilik tarihinin vize bitim tarihinden en az 3 ay sonra olması istenen diğer kriterdir. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Fildişi Turistik Vize başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Fildişi Turistik Vize talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36 mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Fildişi Turistik Vize alacak kişinin kimlik fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

4.Fildişi Turistik Vize Başvuru Formu

  • Fildişi Turistik Vize almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Fildişi Sahili seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Form eksiksiz bir şekilde doldurulduktan sonra başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Fildişi Sahili’nde konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

7.Uluslararası Aşı Karnesi

  • Uluslararası geçerliliği olan Sarı humma aşı karnesi. Sarı humma aşısı tüm havalimanlarında ve gümrüklerde yapılmaktadır.
  • Sarı Humma aşısı seyahatinizden en az 10 gün önce yapmanız gerekmektedir.

8.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız veya sahibi olduğunuz şirketin antetli kağıdına Fildişi sahili fahri konsolosluğu‘na hitaben İngilizce veya Türkçe yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Fildişi sahili’ne yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

9.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Fildişi sahili veya tüm dünya olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken dönüş gününüzün tamamını kapsayacak şekilde almanız gerekmektedir.
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

10.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

11.İşyeri Belgeleri (İşverenler)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Sahibi veya ortağı olduğunuz şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Sahibi veya ortağı olduğunuz işyerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Fildişi Turistik Vize talep eden firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.

12.İş Yeri Belgeleri (Çalışanlar)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Çalıştığınız şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Çalıştığınız işyeri müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Fildişi Turistik Vize talep eden kişinin Çalıştığı kurum veya firmadan; firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
  • E devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi.
  • E devletten alınmış barkodlu 4A Hizmet Dökümü. E-Devlete giriş için Tıklayınız .

 

Evraksız Fildişi Turistik Vize

1.Pasaport özellikleri

  • Pasaport geçerlilik tarihinin vize bitim tarihinden en az 6 ay sonra olması istenen diğer kriterdir. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Fildişi Turistik Vize başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Fildişi Turistik Vize talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36 mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Fildişi Turistik Vize alacak kişinin kimlik fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

4.Aşı Sertifikası

  • Uluslararası geçerliliği olan Sarı Humma Aşı sertifikası.Sarı humma aşısı Tüm havalimanlarında ve gümrüklerde yapılmaktadır.
  • Sarı Humma aşısı seyahatinizden en az 10 gün önce yapmanız gerekmektedir.

Fildişi Sahili Vizesi Fiyat Listesi

  • Fildişi Sahili Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Fildişi Sahili Vizesi Fiyatı belirlenirken Fildişi Sahili Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Fildişi Sahili Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Fildişi Sahili Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Fildişi Sahili Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Fildişi Sahili Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Fildişi Sahili Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Fildişi Sahili Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Fildişi Sahili Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Fildişi Sahili Turistik Vize

Fildişi Sahili’ne yapacağınız turistik ve kültürel amaçlı kısa ziyaretler için almanız gereken vize Fildişi Sahili turistik vize türüdür. Vize başvurusu öncesinde pasaportunuz 10 yıldan eski ise yenilemenizde fayda vardır. Fildişi Sahili Konsolosluğu Fildişi Sahili vize türleri için tek yetkili kurumdur. Fildişi Sahili ekonomik ve sosyal açıdan gün geçtikçe gelişen bir ülke olarak ziyaret amacı ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almaları zorunludur. Fildişi Sahili turistik vize 2018 yılında gerekli evrakların eksiksiz şekilde teslim edilmesi ve gereken ücretlerin ödenmesi ile yapılabilmektedir. Marina Vize olarak Fildişi turistik vize işlemleri konusunda tam yetkiye sahip bir vize danışmanlık acentesi olarak Fildişi Sahili vize süreçlerinizde yanınızdayız.

 

Fildişi Sahili Turistik Vize Örneği

Fildişi Sahili Turistik Vize Örneği

Fildişi Sahili Turistik Vize Nasıl Alınır?

Fildişi Sahili turistik vize en fazla 90 gün süreli ve tek girişli olarak verilmektedir.Fildişi Sahili turistik vize başvurusu genel olarak evrakların eksik ve yanlış teslim edilmesinden dolayı olumsuz sonuçlanmaktadır. Fildişi Sahili turistik vize başvurusuiçin gerekli evraklareksiksiz şekilde teslim edilmesi durumunda başvuru sonucu olumlu ve daha kısa sürede sonuçlanmaktadır.Fildişi Sahili turistik vize işlemleri konusunda tam yetkiye sahip olan acentemiz ile çalışarak evrakların Fildişi Konsolosluğu’nun istediği şartlara uygun olarak toplanmasını bu sayede vize başvuru sürecinizin olumlu bir şekilde ilerlemesini sağlayabilirsiniz. Fildişi Sahili vize başvurusu için randevu alınması gerekmemekle birlikte başvuruların şahsen yapılma zorunluluğu yoktur. T.C diplomatik pasaport sahipleri 90 günü geçmemesi şartıyla vizeden muaf olarak Fildişi Sahili seyahatlerini gerçekleştirebilirler. Fildişi Sahili turistik vize ücreti güncel olarak yenilenmekte ve değişmektedir. Vize ücretleri ile ilgili ayrıntıları bizi arayarak öğrenebilirsiniz. Fildişi Sahili Konsolosluğu başvuruda bulunacak olan kişi ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmek istemekte ve evrakların eksiksiz olarak teslim edilmesi istenmektedir. Seyahatiniz süresince finansal olarak yeterli bakiyeniz olduğunu kanıtlamanız gerekmektedir. Fildişi Sahili’nde geçirdiğiniz sürede maddi sıkıntı yaşamayacağınızı ispatlar belgeler sunmanız oldukça önemlidir. Aynı zamanda vize başvuru formunda yer alan bilgiler ile verdiğiniz evraklar arasında uyum olmalıdır. Aksi takdirde başvurunuz olumsuz sonuçlanacaktır. Marina Vize olarak Fildişi Sahili vizenizin işlemleri ile ilgili profesyonel ekibimiz ile yanınızdayız. Başvurularınızın reddedilmesi durumunda ödediğiniz konsolosluk harçlarını geri alamaz ve bir sonraki başvurularınızda olumsuz durumlar yaşayabilirsiniz.

Fildişi Sahili Turistik Vize Kaç Günde Çıkar?

Fildişi Sahili turistik vize danışmanlığı yapan acentemiz ile çalışarak vize sürecinizi rahat bir şekilde geçirebilirsiniz. Fildişi Sahili turistik vize başvuru sonuçlanma süreci yaklaşık 7 iş günü sürebilmektedir. Fildişi Sahili turistik vize gerekli evraklar şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Pasaport
    1. Fildişi Sahili vizesinin yapıştırılabilmesi için en az iki adet boş sayfası bulunmalıdır.
    2. Yırtık, yıpranmış ve 10 yıldan eski olmaması gerekmektedir.
    3. Fildişi Sahili seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren en az altı ay geçerli olmalıdır.
  • 1 adet fotoğraf
    1. Fotoğrafın arka fonunun rengi beyaz olmalıdır.
    2. Rötuşsuz ve Altı aydan eski olmamalıdır.
  • Vize Başvuru Formu
    1. Marina Vize tarafından doğru bir şekilde doldurulacaktır.
    2. Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Fildişi Sahili seyahati ile ilgili uçak ve otel rezervasyonları
    1. Marina Vize tarafından hazırlanacaktır.
  • Pasaportun kimlik bilgilerini içeren sayfasının fotokopisi
  • Banka Hesap Cüzdanı
  • Sarı Humma Aşı Kartı
  • Çalışan kişiler için SGK işe giriş belgesi
  • İşyeri sahipleri için şirket evrakları

Başvurularınızı 15 gün öncesinden yapmanız seyahatinizin aksamaması açısından oldukça önemlidir.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Fildişi Sahili Ankara Büyükelçiliği
Fildişi Sahili Büyükelçiliği
Ülkemizde Bulunmamaktadır.
Fildişi Sahili İzmir Fahri Konsolosluğu
İsçiler Caddesi No:176/1 Alsancak 35230 İzmir
Telefon : (+90) 232 421 36 80
Fax : (+90) 232 422 25 49
Email : unsaln@superonline.com

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (27 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Fildişi Sahili Cumhuriyeti
Bayrak Fildişi Sahili Vizesi
Başkent Yamoussoukro
Nüfus 20,61 Milyon
Yüzölçümü 322,463 km²
Para Birimi CFA Frankı
Milli Gelir 35.82 Milyar Euro
Enflasyon %2
İşsizlik Oranı %40
Yaşam Süresi Kadın 56.2 – Erkek 54.6
Telefon Kodu +225

Faydalı Linkler