Ekspres Gana Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Ekspres Gana Vizesi Genel Bakış

Gana Vizesi Genel Bilgi

Yeşil, gri ve bordo pasaport hamilleri gerçekleştirici Gana seyahatleri için Gana vizesi almak zorundadır. 10 iş gününe kadar çıkabilen vize onay işlemleri için gerekli süre düşünüldüğünde, seyahat planlarını yapacakların vize başvurusu öncesinde bu süreyi dikkate almaları gerekmektedir. Bu sürenin Türkiye ve Gana resmi tatil günlerine göre değişebileceği unutulmamalıdır. Planlarınızın aksamaması için Gana resmi tatillerini de araştırarak işlemlere başlamanız tavsiye edilmektedir.

Gana suç oranı yüksek bir ülkedir. Ticari amaçla ziyaret gerçekleştirecek iş adamları, ülkemiz Ticaret Müsteşarlığı’ndan bilgi alarak işlemlerine başlamalıdır. Gana vizesi başvurularına başlayabilmek için pasaportunuzun 10 yıl içerisinde alınmış olması ve 2 sayfa vize işlemleri için boş sayfası bulunması gerekmektedir. Pasaportunuzun geçerlilik süresinin en az 6 ay süresinin olduğunu da teyit ettikten sonra gerekli evrakları tamamlamaya başlayabilirsiniz. Vize ücretini ödeyip, bu ücreti ödediğinize dair dekontunuzu başvuru evraklarının arasına koymanız gerekmektedir. Vize ücreti ziyaret amacına ve zamanına göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize başvuru formunda yer alan nüfus ve kişisel bilgilerinizin yer aldığı noktalarda doğru bilgiler vererek doldurmanız ve seyahat amacınızı açık bir şekilde belirtmeniz gerekmektedir. Ziyaret sürenizi ispat edebilmeniz açısından uçak ve otel rezervasyon belgelerinizin başvuru evrakları arasında bulunması gerekmektedir. Otel rezervasyon belgesinde, otel yetkilisinin kaşesinin ve imzasının bulunması gerektiğini unutmayın. Başvuru evraklarınızın arasına 2 adet biyometrik fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopinizi ekleyerek, gerekli diğer evraklarla birlikte müracaat evraklarınızı tamamlamış olursunuz. Bu işlemleri şahsi olarak gerçekleştirebileceğiniz gibi bu alanda faaliyet gösteren profesyonel firmalar aracılığı ile de gerçekleştirebilirsiniz. Firmalar, yapacağınız dikkatsizlikleri ortadan kaldırarak başvurunuzda hukuki bir engel yoksa kesin neticelenmesinde etkili olurlar.

İkamet ve çalışma izni almak isteyen şahsi başvuru sahipleri, karşılaştıkları sıkıntıları aşmak için ülkemiz büyükelçiliğine başvurabilirler. Gana vizesi başvurusu kabul edilen kişilerinGana’ya giriş yapmadan en az 10 gün önce sarı humma aşısı yapılması gerekmektedir. Yanınızda uluslararası aşı sertifikası bulundurmanız zorunlu olup Hepatit A, Hepatit B, Difteri, Tetanos ve Menenjit aşılarını yaptırmanız yararınıza olacaktır. Ayrıca ülkede sıtma ve kolera hastalığı yaygın olup, gerekli önlemlerinizi almanız gerekmektedir.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Gana Fahri Konsolosluğu

Altunizade Mah. Kısıklı Cad. No:14/2 Aköz İş Merkezi B Blok K:2 D:5 Üsküdar/İstanbul
Telefon : (+90) 212 474 88 10
Fax       : (+90) 212 474 88 01
Email    : info@ghanaistanbul.org

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Gana Cumhuriyeti
Bayrak Gana Vizesi
Başkent Accra
Nüfus 23.88 Milyon
Yüzölçümü 238.533 km²
Para Birimi Ghana Cedi (GHS)
Milli Gelir 36.57 Milyar Euro
Enflasyon %19.6
İşsizlik Oranı %11
Yaşam Süresi Kadın 61.3 – Erkek 58.9
Telefon Kodu +233

Faydalı Linkler