Gana Misafir Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Gana Misafir Vizesi için Gerekli Evraklar

Gana Misafir Vizesi için Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Gana Misafir Vizesi Örneği

1. Pasaport Özellikleri

  • Gana Misafir Vizesi başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Gana Misafir Vizesi başvurusunun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Gana Misafir Vizesi talep eden adaylardan 4 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36 mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Gana Misafir Vizesi müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Gana Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması

4.Gana Misafir Vizesi Başvuru Formu

  • Gana Misafir Vizesi alacak olan başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Gana seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Gana’da konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

7.Uluslararası Aşı Karnesi

  • Uluslararası geçerliliği olan Sarı humma aşı karnesi. Sarı humma aşısı tüm havalimanlarında ve gümrüklerde yapılmaktadır.
  • Sarı Humma aşısı seyahatinizden en az 10 gün önce yapmanız gerekmektedir.

8.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız veya sahibi olduğunuz şirketin antetli kağıdına Gana Konsolosluğu‘na hitaben İngilizce veya Türkçe yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Gana’ya yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

9.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Gana veya tüm dünya olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken dönüş gününüzün tamamını kapsayacak şekilde almanız gerekmektedir.
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

10.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

11.Davetiye

  • Gana’da misafirliğe gideceğiniz kişiden noter onaylı davetiye ibraz etmeniz gerekmektedir.
  • Gana’da Davetiyeyi hazırlayan kişinin Gana Ulusal Kimlik fotokopisi.

11.İşyeri Belgeleri (İşverenler)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Sahibi veya ortağı olduğunuz şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Sahibi veya ortağı olduğunuz işyerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Gana Misafir Vizesi almak isteyen firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.

12.İş Yeri Belgeleri (Çalışanlar)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Çalıştığınız şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Çalıştığınız işyeri müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Gana Misafir Vizesi almak bireylerin çalıştığı kurum veya firmadan; firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
  • E devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi.
  • E devletten alınmış barkodlu 4A Hizmet Dökümü. E-Devlete giriş için Tıklayınız .

Gana Misafir Vizesi Fiyat Listesi

  • Gana Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Gana Vizesi Fiyatı belirlenirken Gana Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Gana Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Gana Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Gana Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Gana Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Gana Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Gana Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Gana Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.

D

Gana Misafir Vizesi

Gana misafir vizesi, Gana’da bulunan aile yakını, akraba ve arkadaş ziyareti amacı ile gerçekleştirilecek seyahatler için geçerli olan bir vize türüdür. Gana misafir vizesi 2018 yılı başvuruların nasıl gerçekleştirileceği konusunda danışmanlık hizmeti almak isteyenler,Marina Vize ile iletişime geçilebilir. Marina Vize, Gana vize başvuruları için tercih edilebilecek yetkili adreslerden bir tanesidir. Vize başvurusunda bulunmak için konsolosluklara şahsen başvuru yapmak ya da yetkili danışmanlık firmaları aracılığı ile başvuru yapmak gerekir. Misafir vizeleri söz konusu olduğunda, ziyaret edilecek kişi tarafından gönderilecek bir davetiyeye sahip olmak gerekir. Davetiye olmadan gerçekleştirilen başvurular reddedilebilmektedir.

gana misafir vizesi ornegi 229x300

Gana Misafir Vizesi Örneği

Gana Misafir Vizesi Nasıl Alınır?

Gana misafir vizesi başvurusukonsolosluklara yapılmalıdır. Danışman firmalara belgeler teslim edildiği takdirde, firma tarafından kişi adına başvuru yapılabilmektedir. İlk defa vize başvurusunda bulunacak ve süreci danışman firma ile birlikte ilerletmek isteyenler, Marina Vize ile iletişime geçebilir. Başvurular için bazı evrakların hazırlanması gerekmektedir. Evraklar hazırlanırken, Gana Konsolosluğu tarafından istenen formatlarda olmasına dikkat edilmelidir. Gana misafir vizesi işlemleri, danışman firmanın yardımı olmadan, şahsi olarak gerçekleştirildiğinde oldukça zaman alıcı ve yorucu olabilmektedir. Danışman firmalar, başvuru işlemlerinin bir kısmını kendileri gerçekleştirerek müşterilerin zamandan tasarruf etmelerini sağlar. Danışman firma ile çalışmanın bir diğer avantajı ise belgelerin istenilene uygun hazırlandığından ve işlemlerin eksiksiz olarak gerçekleştirildiğinden emin olmaktır.

Misafir vizesi başvurularında, ziyaret edilecek kişiden davetiye almak çok önemlidir. Başvurularda, vize kullanılarak kimin ziyaret edileceği, nerede kalınacağı, ziyaret sebebi gibi ayrıntılara dikkat edilmektedir. Gana ile ilgili bilinmesi gereken bir diğer önemli nokta ise bölgede yaygın olarak görülen Sarı Humma hastalığıdır. Gana, aşı kartı olmayan kişilerin hastalık kapmalarını önlemek adına ülkeye girişlerine izin vermemektedir. Ülkeyi ziyaret edecek kişilerin, seyahatten en geç 1 ay öncesine kadar aşılarını yaptırmış olmalıdır. Aşı yapıldıktan sonra verilen aşı kartları saklanmalıdır. Başvuru belgeleri arasında aşı kartı da talep edilmektedir.

Gana Misafir Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Vize başvurularının kaç günde sonuçlandığı ile ilgili kesin bir cevap verilememektedir. Konsolosluklardaki yoğunluğa göre, resmi tatil dönemlerine göre sürelerde değişiklik olabilmektedir. Gana misafir vizesi danışmanlığı firması olarak hizmet veren Marina Vize, başvuruların en kısa sürede sonuçlanması için elinden geleni yapmaktadır. Belgelerden kaynaklanan bir aksama yaşanmaması için gerekli kontroller yapılmakta ve konsolosluklara eksiksiz bir dosya teslim edilmektedir.

Gana’yı ziyaret için gerçekleştirilecek vize başvurularının sonuçlanması genellikle 7 ila 10 iş günü sürmektedir.Başvuruların erken sonuçlanmasını isteyenler, başvuru yapacakları dönemi iyi seçmelidir. Başvuru süreci içerisinde herhangi bir resmi tatil söz konusu olmamalıdır. Sadece Türkiye’deki resmi tatiller değil, Gana’da geçerli resmi tatiller de kontrol edilmelidir. Marina Vize, bu konuda size bilgi sağlayabilir. Gana misafir vizesi gerekli evraklarözenli bir şekilde ve istenilen formatta doldurulmalıdır. Formların hangi dilde doldurulması gerektiği gibi konulara dikkat edilmelidir. Marina Vize, ayrıntılı evrak listesini müşterilerine göndermektedir. Vize başvurusu için istenen bazı belgeler ve belgelerde dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır:

  • Seyahatlerde kullanılacak pasaport, 10 yıldan daha eski olmamalıdır. Eski pasaportlar yenilenmelidir. Pasaport içerisinde, Gana vizesi için kullanılabilecek en az 2 boş sayfa olmasına dikkat edilmelidir. Yırtılmış, yıpranmış pasaportlarla yapılan başvurular genellikle kabul edilmemektedir.
  • Vize başvuru formu doldurulurken, geçerli kabul edilen dillerden biri kullanılmalıdır.
  • Vize ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu alınmalıdır. Ücretin istenilen döviz kurunda yatırılmış olmasına dikkat edilmelidir.
  • Beyaz fon üzerine 4biometrik fotoğraf istenmektedir. Fotoğrafların kişinin güncel halini gösteren fotoğraflar olmasına dikkat edilmelidir.
  • Akraba ziyareti söz konusu ise nüfus kayıt örneği ile ziyaret edilecek kişi ile akrabalık bağının kanıtlanması gerekebilir. Arkadaş ziyaretleri için herhangi bir belge hazırlanması gerekmemektedir.
Büyükelçilik / Konsolosluk
Gana Fahri Konsolosluğu

Altunizade Mah. Kısıklı Cad. No:14/2 Aköz İş Merkezi B Blok K:2 D:5 Üsküdar/İstanbul
Telefon : (+90) 212 474 88 10
Fax       : (+90) 212 474 88 01
Email    : info@ghanaistanbul.org

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (16 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Gana Cumhuriyeti
Bayrak Gana Vizesi
Başkent Accra
Nüfus 23.88 Milyon
Yüzölçümü 238.533 km²
Para Birimi Ghana Cedi (GHS)
Milli Gelir 36.57 Milyar Euro
Enflasyon %19.6
İşsizlik Oranı %11
Yaşam Süresi Kadın 61.3 – Erkek 58.9
Telefon Kodu +233

Faydalı Linkler