Gana Turist Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Gana Turist Vizesi için Gerekli Evraklar

Gana Turist Vizesi için Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Gana Turist Vizesi Örneği

1. Pasaport Özellikleri

  • Gana Turist Vizesi başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Gana Turist Vizesi başvurusunun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Gana Turist Vizesi talep eden adaylardan 4 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36 mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Gana turist vizesi müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Gana Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması

4.Gana Turist Vizesi Başvuru Formu

  • Gana turist vizesi almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Gana seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Gana’da konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

7.Uluslararası Aşı Karnesi

  • Uluslararası geçerliliği olan Sarı humma aşı karnesi. Sarı humma aşısı tüm havalimanlarında ve gümrüklerde yapılmaktadır.
  • Sarı Humma aşısı seyahatinizden en az 10 gün önce yapmanız gerekmektedir.

8.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız veya sahibi olduğunuz şirketin antetli kağıdına Gana Konsolosluğu‘na hitaben İngilizce veya Türkçe yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Gana’ya yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

9.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Gana veya tüm dünya olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken dönüş gününüzün tamamını kapsayacak şekilde almanız gerekmektedir.
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

10.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

11.İşyeri Belgeleri (İşverenler)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Sahibi veya ortağı olduğunuz şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Sahibi veya ortağı olduğunuz işyerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Gana Turist Vizesi almak isteyen firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.

12.İş Yeri Belgeleri (Çalışanlar)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Çalıştığınız şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Çalıştığınız işyeri müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Gana Turist Vizesi almak bireylerin çalıştığı kurum veya firmadan; firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
  • E devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi.
  • E devletten alınmış barkodlu 4A Hizmet Dökümü. E-Devlete giriş için Tıklayınız .

Gana Turist Vizesi Fiyat Listesi

  • Gana Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Gana Vizesi Fiyatı belirlenirken Gana Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Gana Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Gana Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Gana Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Gana Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Gana Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Gana Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Gana Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.

D

Gana Turist Vizesi

Gana turist vizesi için başvuruda bulunmak isteyenler şahsen ya da danışmanlık firması ile gerekli işlemleri gerçekleştirebilirler. Marina Vize, danışmanlık firması ile vize başvurusu yapmak isteyenlerin tercih edebileceği bir adrestir. Turistik amaçlı gerçekleştirilen seyahatlerde, vize alınması zorunludur. Bu nedenle vize başvurusu yapmak isteyenlerin Hizmet Pasaportu(Gri), Hususi Pasaport(Yeşil) ve Diplomatik Pasaport(Siyah/Kırmızı) hamili olması gerekmektedir. Turist vizesi ile ülkede bulunan doğal ve tarihi güzellikler görülebilir ve ülke içerisinde seyahat gerçekleştirilebilir. Dubai turist vizesi 2018yılı başvuru süreci ile ilgili detaylar, Marina Vize tarafından hizmet almak isteyen müşterilerle paylaşılmaktadır.

gana turist vizesi ornegi 229x300

Gana Turist Vizesi Örneği

Gana Turist Vize Nasıl Alınır?

Gana turist vizesi başvurusu yapmak isteyenlerin, kesinlikle danışman firma aracılığı ile başvuru yapmasına gerek yoktur. Gana Konsolosluğu, şahsi başvuruları da kabul edebilmektedir. Danışman firmalar ile çalışmak, sürecin bazı adımlarını firmaya bırakmak ve dolayısıyla da daha az zaman kaybetmek için tercih edilebilir. Evrakların hazırlanması, kontrol edilmesi, teslim edilmesi gibi adımlar oldukça yorucu da olabilmektedir. Danışman firma ile çalışıldığında evrakların hazırlanması ve firmaya teslim edilmesi gerekmektedir. Başvuru sürecinin diğer adımları firma tarafından kişi adına gerçekleştirilir. Müşterilere ise yalnızca vize başvuru sonucunu beklemek kalır. Gana Turist Vizesi işlemleri gerçekleştirilirken hata yapılmamasına da dikkat edilmelidir. Danışman firmalar bu konularda daha tecrübeli oldukları için, bireysel başvurulara göre hata yapılma olasılığı daha azdır. Vize başvurusunun ilk seferde onay almasını isteyenler, kaliteli bir danışmanlık firmasını tercih etmelidir.

Belgeler hazırlanırken, Gana turist vizesi ücreti yatırılmalıdır. Ücret yatırılmadığı takdirde, diğer belgeler tam olsa dahi başvurular kesinlikle kabul edilmemektedir. Ücretler, doğrudan banka hesabına transfer edilmelidir. Transfer işleminin gerçekleşeceği hesabın hesap bilgileri, Marina Vize tarafından müşteriler ile paylaşılmaktadır. Konsoloslukların resmi siteleri üzerinden de bu bilgilere erişmek mümkündür. Ücretler yatırılırken, hangi döviz kurunun istendiğine dikkat edilmelidir. İstenen tutar, tam olarak yatırılmalı ve eksik ücret yatırılmamalıdır. Ücret yatırıldıktan sonra banka dekontu alınmalıdır. Ücreti yatıran ancak banka dekontunu unutmuş olanlar, ilgili bankaya giderek dekont talebinde bulunabilir.

Gana Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Vize başvurularının sonuçlanma süreleri oldukça değişken olabilmektedir. Gana vizeleri için  ila ortalama süre 7 ila 10 iş günüdür.Resmi tatil günlerine denk gelen vize başvuruları, bir sonraki mesai gününe kadar ertelenecektir. Bu nedenle, başvuru yapılmak istenilen dönemde herhangi bir tatil olup olmadığı kontrol edilmelidir. Yaz tatili gibi, turistik seyahatlerin daha sık gerçekleştirildiği dönemlerde konsolosluklardaki yoğunluk daha fazladır. Seyahat tarihlerinden önce vize işlemlerinin tamamlanması önerilir. En geç 1 ay öncesinden başvuru işlemlerine başlanabilir. Gana turist vize danışmanlığıveren Marina Vize sayesinde en kısa sürede vize sahibi olmak mümkündür.

Marina Vize gibi danışmanlık hizmeti veren firmalar ise başvuru sürecinde ile ilgili tüm ayrıntılara dikkat edilmektedir. Vize başvurularının reddedilmesi çok sık rastlanabilen bir durumdur ve hem para kaybına hem de zaman kaybına neden olur. Marina Vize, başvuruların reddedilmemesi için gerekli özeni göstermektedir. Gana turist vizesi gerekli evraklareksiksiz bir şekilde hazırlandığı takdirde, başvurularda herhangi bir sorun oluşmayacaktır. Hazırlanması gereken evraklar:

  • En az 6 ay daha geçerliliği bulunan, 10 yıldan eski olmayan pasaport
  • Güncel ve beyaz fon üzerinde 4 adet biometrik fotoğraf
  • Gana Turistik Vize başvuru formu
  • Maaş bordrosu
  • Öğrenciler için öğrenci belgesi,
  • Emekliler için emekli kimlik kartı
  • Otel ve uçak rezervasyonu
  • Sarı Humma aşısı kartı
  • Vize ücret dekontu
  • Gana Büyükelçiliği’ne hitaben yazılmış, Gana’da bulunma sebebini açıklayan bir vize talep dilekçesi

nt goes here, click edit button to change this text.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Gana Fahri Konsolosluğu

Altunizade Mah. Kısıklı Cad. No:14/2 Aköz İş Merkezi B Blok K:2 D:5 Üsküdar/İstanbul
Telefon : (+90) 212 474 88 10
Fax       : (+90) 212 474 88 01
Email    : info@ghanaistanbul.org

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (61 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Gana Cumhuriyeti
Bayrak Gana Vizesi
Başkent Accra
Nüfus 23.88 Milyon
Yüzölçümü 238.533 km²
Para Birimi Ghana Cedi (GHS)
Milli Gelir 36.57 Milyar Euro
Enflasyon %19.6
İşsizlik Oranı %11
Yaşam Süresi Kadın 61.3 – Erkek 58.9
Telefon Kodu +233

Faydalı Linkler