Gana Turistik Vize

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Gana Turistik Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

Gana Turistik Vize için Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Gana Turistik Vize Örneği

1. Pasaport Özellikleri

  • Gana Turistik Vize başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Gana Turistik Vize başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Gana Turistik Vize  talebinde bulunan adaylardan 4 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36 mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Gana Turistik Vize alacak olan bireylerin Kimlik Fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması

4.Gana Turistik Vize Başvuru Formu

  • Gana Turistik Vize almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Gana seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Gana’da konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

7.Uluslararası Aşı Karnesi

  • Uluslararası geçerliliği olan Sarı humma aşı karnesi. Sarı humma aşısı tüm havalimanlarında ve gümrüklerde yapılmaktadır.
  • Sarı Humma aşısı seyahatinizden en az 10 gün önce yapmanız gerekmektedir.

8.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız veya sahibi olduğunuz şirketin antetli kağıdına Gana Konsolosluğu‘na hitaben İngilizce veya Türkçe yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Gana’ya yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

9.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Gana veya tüm dünya olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken dönüş gününüzün tamamını kapsayacak şekilde almanız gerekmektedir.
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

10.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

11.İşyeri Belgeleri (İşverenler)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Sahibi veya ortağı olduğunuz şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Sahibi veya ortağı olduğunuz işyerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Gana Turistik Vize almak isteyen firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.

12.İş Yeri Belgeleri (Çalışanlar)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Çalıştığınız şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Çalıştığınız işyeri müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Gana Turistik Vize almak bireylerin çalıştığı kurum veya firmadan; firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
  • E devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi.
  • E devletten alınmış barkodlu 4A Hizmet Dökümü. E-Devlete giriş için Tıklayınız .

Gana Turistik Vize Fiyat Listesi

  • Gana Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Gana Vizesi Fiyatı belirlenirken Gana Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Gana Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Gana Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Gana Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Gana Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Gana Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Gana Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Gana Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Gana Turistik Vize

Gana Turistik vize için başvuruda bulunmak isteyenler, Marina Vize,  firmasının danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilir. Gana, turistik seyahatlerde ülkemiz vatandaşlarından vize isteyen bir ülkedir. Vize başvurusu yapacak olanların Hizmet Pasaportu(Gri), Hususi Pasaport(Yeşil) ve Diplomatik Pasaport(Siyah/Kırmızı) hamili olması gerekir. Gana turistik vizesi 2018 yılı için gerekli evrakların listesi, ödenmesi gereken ücret ve ödemenin yapılacağı banka hesabı gibi bilgiler Marina Vize tarafından verilmektedir. Marina Vize, ücretlerini yatıran ve belgelerini hazırlamış olan müşterilerinin yerine vize başvurularını tamamlayabilmektedir.

gana turistik vize ornegi 229x300

Gana Turistik Vize Örneği

Gana Turistik Vize Nasıl Alınır?

Gana Turistik vizesi için vize danışmanlık firmalarından destek almak, sürecin daha az yorucu olmasına yardımcı olur. Seyahat planlarının aksayıp aksamayacağı, vize için onay alınıp alınamayacağı gibi sorular kişileri bunaltabilmektedir. Gana turistik vize başvurusu yapmak isteyenler, profesyonel hizmet sağlayan bir firmadan destek alarak daha az endişe duyabilirler. Marina Vize, gerekli belgelerin eksiksiz bir şekilde hazırlanıp hazırlanmadığını kontrol eder. Belgelerde istenen bazı formatlar bulunmaktadır. Firma tarafından yapılan son kontrollerde bu ayrıntılara da dikkat edilir. Sonuç olarak konsolosluğa sunulacak olan dosya, eksiksiz ve tam istenildiği şekilde hazırlanmış belgeler içerecektir. Bu sayede, vize başvurularının onay alması sağlanır. Gana Turistik Vize işlemleri, bireysel olarak da gerçekleştirilebilir ancak bu tercih oldukça yoğun bir döneme neden olabilir. Tek başına vize başvurusu gerçekleştirecek olanların vize başvurusu için gerekli evrakların listesini yapmaları, evrakların hazırlanması için zaman ayırmaları, hazırlanan evrakları kontrol etmeleri, konsolosluklara bizzat giderek sıra beklemeleri gerekir. Marina Vize ise müşterilerden yalnızca vize ücretinin yatırılmasını ve belgelerin hazırlanmasını istemektedir. Diğer adımların hepsi firma tarafından gerçekleştirilir.

Gana Turistik Vizesi için gerekli evraklar, konsolosluklar tarafından her yıl düzenli olarak bildirilir. Güncel evrak listesi, danışmanlık firmalarında da bulunmaktadır. Marina Vize, evrak listelerini müşterilerine iletmektedir. Evraklar en kısa sürede hazırlanarak başvuru işlemlerinin daha hızlı ilerlemesi sağlanabilir ancak evraklarda hata olmamasına dikkat edilmesi gerekir. Vize başvurularında istenen belgeler, ülkeler için hemen hemen aynıdır ancak formatlarda farklılıklar olabilir. Bazı ülkeler belgelerin aslını talep ederken bazıları için fotokopileri yeterli olabilir. Bu nedenle, belgelerin uygun formatlarda olmasına özen gösterilmelidir. Marina Vize, müşteriler tarafından teslim edilen belgeleri kontrol etmekte ve gerekli yerlerde geri dönüş yapılarak belge ya da belgelerin tekrar hazırlanması istenmektedir. Gana Turistik vize ücreti, istenilen döviz kurunda, konsolosluğun vize başvuruları için kullandığı banka hesabına yatırılmalıdır. İşlemden sonra dekont alınması unutulmamalıdır. Belgeler ile birlikte dekontun da teslim edilmesi gerekir.

Gana Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Gana turistik vize danışmanlığı hizmeti veren Marina Vize ile başvuruların daha kısa sürede sonuçlanması için herhangi bir yaptırım gücüne sahip değildir ancak hazırlıkların daha kısa sürede tamamlanmasına yardımcı olabilir. 7 ila 10 iş günü arasında başvurulardan sonuç almak mümkündür. Resmi tatil dönemi söz konusu ise başvurular daha geç sonuçlanacaktır. Türkiye’deki bulunan Gana konsolosluklar, kendi ülkelerinin resmi tatillerine göre de mesai yapabilmektedir. Bu nedenle, başvurularda konsolosluğun çalışma günleri ve saatlerine dikkat edilmelidir. Marina Vize, bu gibi ayrıntıları müşteriden önce düşünerek başvuruların herhangi bir resmi tatile denk gelmemesini sağlar. Yaz tatili gibi dönemlerde hemen hemen her ülkenin konsolosluğunda çok fazla vize başvurusu bulunur. Bu nedenle, başvuruların sonuçlanması normalden daha uzun sürebilir. Seyahat planlarının aksamaması için vize başvurularının erkenden sonuçlandırılmasına dikkat edilmelidir.Marina Vize gibi kaliteli bir hizmet sağlayan danışmanlık firmaları sayesinde vize başvurusunda bulunmak oldukça kolaylaşır. Gana turistik vizesi gerekli evraklar şunlardır:

  • En az 6 ay daha geçerliliği bulunan, 10 yıldan eski olmayan pasaport
  • Güncel ve beyaz fon üzerinde 4 adet biometrik fotoğraf
  • Gana Turistik Vize başvuru formu
  • Maaş bordrosu
  • Öğrenciler için öğrenci belgesi,
  • Emekliler için emekli kimlik kartı
  • Otel ve uçak rezervasyonu
  • Sarı Humma aşısı kartı
  • Vize ücret dekontu
  • Gana Büyükelçiliği’ne hitaben yazılmış, Gana’da bulunma sebebini açıklayan bir vize talep dilekçesi
Büyükelçilik / Konsolosluk
Gana Fahri Konsolosluğu

Altunizade Mah. Kısıklı Cad. No:14/2 Aköz İş Merkezi B Blok K:2 D:5 Üsküdar/İstanbul

Telefon : (+90) 212 474 88 10
Fax       : (+90) 212 474 88 01
Email    : info@ghanaistanbul.org

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (33 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Gana Cumhuriyeti
Bayrak Gana Vizesi
Başkent Accra
Nüfus 23.88 Milyon
Yüzölçümü 238.533 km²
Para Birimi Ghana Cedi (GHS)
Milli Gelir 36.57 Milyar Euro
Enflasyon %19.6
İşsizlik Oranı %11
Yaşam Süresi Kadın 61.3 – Erkek 58.9
Telefon Kodu +233

Faydalı Linkler