Mali Turistik Vize Başvuru İşlemleri

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Mali Turistik Vize Genel Bakış

Mali Vizesi Genel Bilgi

Batı Afrika’da bulunan, denize kıyısı olmayan ülkeler arasında yer alan Mali’ye Türkiye’den seyahat edecek olan yolcuların vize ve pasaport kurallarını yerine getirmeleri önemlidir. Mali Vizesi başvuruları, Konsolosluk ya da Fahri Büyükelçilikler üzerinden yürütülür. Salgın hastalıkların yaygın olduğu Afrika ülkelerinden bir tanesi olan Mali’ye gitmeden önce Sağlık Bakanlığı’nın zorunlu kıldığı aşıları yaptırmak gerekir. Aşı karnesi tam ve güncel olanlar, diğer evrakları da tamamladıklarında başvuru süresinde problem yaşamazlar. Yeşil ya da gri pasaport sahipleri ise 180 günde, 90 günü aşmayacak şekilde vize başvurusu yapmadan Mali’ye seyahat etme fırsatına sahiplerdir. Diğer yolcuların ise seyahat sonrasında da en az 6 ay geçerli bordo pasaporta sahip olmaları gerekir.

Mali Vizesi alma işlemleri en az 15 ile 20 gün arasında sürdüğü için, seyahatten en az 1 ay öncesinde başvuru yapmakta fayda vardır. Özellikle yoğunluk olduğu dönemlerde ya da yaz aylarında vize çıkma süreci uzadığından dolayı başvurunun erken yapılması seyahatin aksamaması açısından önemlidir. 2 adet biyometrik fotoğraf, pasaport ve pasaport fotokopisi, aşı karnesi, Mali seyahati için istenen belgelerdir. Özellikle biyometrik fotoğrafların boyutlarının Konsolosluk görevlilerinin istediği gibi olmasına dikkat edilmelidir. Başvuru formu ve dilekçesi de tamamlanarak gerekli birimlere iletilmelidir. Başvuru ücretleri 6.500 OU olarak belirlenmiştir. İki aylık çift girişli vize ücreti ise 10.000 OU’dur. Belirtilen ücretler her yıl değişiklik gösterir.

Vize ücretleri ödendikten sonra dekontu da başvuru evraklarının arasına eklenmelidir. Genellikle yoğunluk olmadığı dönemlerde Mali Vizesi başvuruları aynı gün içerisinde sonuçlanabilir. Ancak süreç değişebildiği için önceden başvuru yapmakta fayda vardır. Bu tür vize işlemleri ile ilgilenmek istemeyenler, evrakların tamamlanması ve başvuru aşamalarında danışmanlık firmalarından yardım alabilirler. Başvuru sürecinde seyahat evraklarının, uçak bilgilerinin ya da konaklama ücretlerinin de dosyalar içerisine dahil edilmesi zorunludur. Konsolosluk görevlileri belirtilenler dışında başvuru yapanlardan ekstra evrak talebinde bulunabilir. Sürecin aksamaması adına istenen tüm evrakların en kısa süre içerisinde tamamlanmasında fayda vardır. Vize alındıktan sonra sorunsuz bir şekilde seyahat gerçekleştirilir.

Büyükelçilik / Konsolosluk

 Mali Ankara Büyükelçiliği

Ambassador ISSA COULIBALY

Chancery:
İlkbahar Mah. 606 Sok. No: 24 Çankaya Ankara
 : +90 (312) 4911193
 : +90 (312) 4911106
 : [email protected]

 Mali İstanbul Başkonsolosluğu

Chancery:
Hacı Adil Caddesi Asma Sok No:1 1. Levent / İstanbul
 : +90 (212) 2840515
 : +90 (212) 2840510
 : [email protected]

Ülke Bilgileri

Resmi Adı Mali Cumhuriyeti
Bayrak
Başkent Bamako
Nüfus 21,9 Milyon
Yüzölçümü 1.240.192 Km2
Para Birimi Frank
Milli Gelir 15.2 Milyar Euro
Enflasyon %2.5
İşsizlik Oranı %30
Yaşam Süresi Kadın 53.4 – Erkek 50.2
Telefon Kodu +223
COPYRİGHT © 2005-2024 MARİNA TURİZM BİLİŞİM TERCÜMANLIK HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. Gizlilik Sözleşmesi - Kullanıcı Sözleşmesi

MARİNAVİZE.COM SİTESİNDE YER ALAN TÜM METİN, RESİM VE İÇERİKLERİN TELİF HAKLARI MARİNA TURİZM'E AİTTİR. BASILI VEYA ELEKTRONİK BİR ORTAMDA İZİNSİZ KULLANILAMAZ VEYA KOPYALANAMAZ. İZİNSİZ KULLANAN KURUMLAR VE KİŞİLER HAKKINDA İLGİLİ MAKAMLAR NEZDİNDE İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIR.