Nijer Ticari Vize

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Nijer Ticari Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

Nijer Ticari Vize İşlemleri İçin Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Nijer Ticari Vize Örneği

1.Pasaport Özellikleri

  • Nijer Ticari Vize başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi alınacak vize bitiş süresinden 6 ay’dan daha uzun olması gerekmektedir.  Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Nijer Ticari Vize başvurusunda bulunmak isteyenlerin pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Nijer Ticari Vize alabilmenin bir diğer koşullarından biride pasaportlarında 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise Nijer Konsolosluğu tarafından kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Pasaport Fotokopisi

  • Nijer Ticari Vize başvurusu esnasında arkalı önlü çekilmiş şekilde pasaport fotokopisi gerekmektedir.

3.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Nijer Ticari Vize talebinde bulunacak kişilerden  2 adet biyometrik fotoğraf ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36 mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf örneği

4.Kimlik Bilgileri

  • Nijer Ticari Vize müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Nijer Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması

5.Nijer Ticari Vize Başvuru Formu

  • Nijer Ticari Vize almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Nijer seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

6.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

7.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Nijer‘de konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

8.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız veya sahibi olduğunuz şirketin antetli kağıdına Nijer Konsolosluğu‘na hitaben Fransızca veya İngilizce yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Nijer’e yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

9.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Nijer veya tüm dünya olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken dönüş gününüzün tamamını kapsayacak şekilde almanız gerekmektedir.
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

10.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

11.Ticari Davetiye

  • Ticari ziyaretin gerçekleştirileceği Nijer firması tarafından kaleme alınmış olmalıdır.
  • Ticari davetiye Nijer firmasının antetli kağıdına yazılmalı ve ziyaret tarihi, ziyaret nedeni, firma adresi ve iletişim numaralarının davetiyede belirtilerek Nijer firması yetkilisi tarafından kaşelenip imzalanması gerekmektedir.
  • Davetiyeyi imzalayan şirket yetkilisinin adı ve soyadı, telefon numarası, adresi, şirketteki görevi dilekçede belirtilmelidir.
  • Davetiyede davet edilen Türk şirket yetkilisinin adı ve soyadı ile şirketteki görevi belirtilmelidir.
  • Davet edilen Türk firmasının seyahat giderlerinin nasıl ve kimin tarafından karşılanacağı davetiyede açık bir şekilde belirtilmelidir.
  • Davet edilen Türk firmasını Nijer firması misafir edecek ise Türk firmasının konaklayacağı yer bilgileri ticari davetiyede belirtilmelidir.

12.İşyeri Belgeleri (İşverenler)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Sahibi veya ortağı olduğunuz şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Sahibi veya ortağı olduğunuz işyerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Nijer Ticari Vize talep eden firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.

13.İş Yeri Belgeleri (Çalışanlar)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Çalıştığınız şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Çalıştığınız işyeri müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Nijer Ticari Vize talebinde bulunan bireylerin çalıştığı kurum veya firmadan; firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
  • E devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi.
  • E devletten alınmış barkodlu 4A Hizmet Dökümü. E-Devlete giriş için Tıklayınız .

Nijer Ticari Vize Fiyat Listesi

  • Nijer Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Nijer Vizesi Fiyatı belirlenirken Nijer Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Nijer Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Nijer Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Nijer Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Nijer Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Nijer Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Nijer Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Nijer Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Nijer Ticari Vize

Afrika kıtasında yer alan, çoğunluğu çöllerle kaplı bir ülke olan Nijer fakir bir ülkedir. Nüfusunun çoğunluğunun Müslüman olduğu bu ülke ayrıca çok genç bir yaş gurubuna sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Nijer’e yapılacakları seyahatlerde vize alınması gerekmektedir. Ticari bir amaçla seyahat gerçekleştirmek isteyen vatandaşların vize başvurusunda bulunmaları ve ticari vize almaları gerekmektedir. Sadece siyah pasaport sahibi vatandaşlarımız 90 gün süreli olarak vizeden muaf olarak Nijer seyahatlerini gerçekleştirebilirler. Marina Vize Nijer ticari vize işlemlerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olmaktadır. Yapacağınız ticari ziyaretlerinizi gerçekleştirmek için Marina Vize size destek olarak vize süresince gerekli başvuruları sizin adınıza yapacaktır. Nijer ticari vize 2018 yılına ait tüm bilgileri acentemize ulaşarak öğrenebilir ve vize işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

nijer ticari vize ornegi

Nijer Ticari Vize Örneği

Nijer Ticari Vize Nasıl Alınır?

Nijer vizesi almak için konsolosluk tarafından istenen gerekli belgeler temin edilerek başvuru yapılmalıdır. Nijer ticari vize başvurusu Nijer konsolosluğuna yapılırken istenen başvuru formu eksiksiz ve tam olarak doldurulmalıdır. Talebiniz doğrultusunda Marina Vize personeli tarafından sizin adınıza doldurulacak olan başvuru formu eksiksiz olacak ve bu sayede vize başvurunuz olumsuz sonuçlanmayacaktır. Marina Vize Nijer ticari vize işlemleri sırasında ulaşım ve konaklayacağınız otel rezervasyonları bulunmayan başvuru sahipleri adına geçici rezervasyonları gerçekleştirmektedir. Nijer ticari vize ücreti ticari ve turistik vize alımlarında değişmekte olup fiyat listesindeki fiyatlara vize harcı ve hizmet bedeli dahil edilmiştir. Nijer konsolosluğu yetkili acentesi olan Marina Vize konsolosluğa gitmenize gerek kalmadan her türlü vize işlemlerinizi gerçekleştirmekte ve evraklarınızı tam ve eksiksiz düzenleyerek konsolosluğa sizin adınıza teslim etmektedir. Profesyonel personeli ile size yardımcı olmak için çalışan firmamıza Türkiye’nin her şehrinden ulaşabilirsiniz. Anlaşmalı kargo firmalarımız aracılığı ile gerekli evrakları tarafımıza ulaştırarak hızlı bir şekilde vize işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Nijer ticari vize başvurusunda bulunan vatandaşlarımız konsolosluğa gitmeden danışmanlık hizmetlerimizden yararlanabilirler. Ancak konsolosluğun gerekli gördüğü bir durum olursa başvuru sahipleri konsolosluğa mülakat için çağırılabilirler. Vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanması durumunda konsolosluk harcı için ödediğiniz bedeli iade alamamakla birlikte vize sicilinizde olumsuz yönde etkilenmektedir. Bu sebeple profesyonel bir danışmanlık firması ile çalışmak daha olumlu sonuçlar alabilmek adına önemlidir.

Nijer Ticari Vize Kaç Günde Çıkar?

Nijer Ticari vize gerekli evraklar şu şekilde sıralanmaktadır;

  • İki adet boş sayfası bulunan ve vize bitiş süresi 6 aydan uzun olması gereken pasaport aslı ve arkalı önlü fotokopisi
  • 6 aydan eski olmayan 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Başvuru sahibine ait olan ve T.C. kimlik numarasının net olarak gözüktüğü kimlik fotokopisi
  • Tam ve eksiksiz doldurulması gerekli olan başvuru formu
  • Ulaşım rezervasyonları ve seyahat boyunca kalınacak adres bilgileri ve rezervasyonları
  • Çalışılan veya sahibi olunan firmanın antetli kağıdına yazılacak olan ve firma yetkilisinin imzaladığı dilekçe
  • Teminatı en az 30.000 Euro olan yurtdışı seyahat sigortası
  • Son üç aylık hesap hareketlerini gösteren banka hesabı dökümü istenmekte ayrıca hesabınızda yolculuğunuzu finanse edecek kadar para bulunması gereklidir.
  • İşverenler ve çalışanlar için işyeri belgeleri istenmektedir.
  • Nijer firması tarafından firma antetli kağıdına yazılan ve imzalanan davetiye gönderilmelidir.

Nijer ticari vize danışmanlığı yapan acentemiz aracılığı ile gerçekleştirilecek vize işlemlerinizin sonuçlanma süresi 7 iş günü içinde gerçekleşmektedir. Express vize başvurularında süreç 3 iş gününe düşebilmektedir. Bu süreçleri göz önünde bulundurarak başvuru yapmanızda ve seyahatinizi planlamanız sizin adınıza faydalı olacaktır. Çünkü konsolosluğun yoğun olduğu dönemlerde veya resmi tatil günlerine denk geldiğinde vize sonuçlanma süreçleri uzayabilmektedir.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Nijer Büyükelçiliği

Mahatma Gandhi Caddesi No:40 Gaziosmanpaşa / Ankara
Telefon : (+90) (0312) 448 1077
Fax : (+90) (0312) 448 1077
Email :

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (16 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
loadingLoading...
Ülke Bilgileri
Resmi Adı Nijer Cumhuriyeti
Bayrak Nijer Vizesi
Başkent Niamey
Nüfus 15,30 Milyon
Yüzölçümü 1267 Milyon km²
Para Birimi Frank (CFA)
Milli Gelir 10,45 Milyar Euro
Enflasyon %0.1
İşsizlik Oranı %5.5
Yaşam Süresi Kadın 53.9 – Erkek 51.5
Telefon Kodu +227

Faydalı Linkler