Nijerya Ticari Vize

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Nijerya Ticari Vize Genel Bakış

Nijerya Vizesi Genel Bilgi

Nijerya Vizesi alabilmek için Ankara Büyükelçiliğine başvuruda bulunmak gerekir. Sınırda vize uygulaması bulunmadığı için başvuruların Büyükelçilik ya da Konsolosluklardan gerçekleştirilmesinde fayda vardır. Diplomatik yani gri ya da yeşil pasaport sahiplerinin vize başvurusu yapmadan 90 gün süre ile Nijerya’ya seyahat etmelerine izin verilir. Diplomatik pasaportu olanların pek çok ülkeye giderken vize başvurusu yapmalarına gerek yoktur. Bordo pasaport sahiplerinin ise tüm vize evraklarını toplamaları durumunda başvuruları en fazla 15 gün içerisinde onaylanır. Pasaportların geçerlilik süresinin en az 6 ile 9 ay olması gerekir. Seyahat sırasında problem yaşanmaması adına başvuruların 30 gün öncesinden yapılmasında yarar vardır. Acentelerde yolcular için vize başvuru süreçlerini gerçekleştirebilirler.

İlk kez Nijerya için vize başvurusu yapanlar, 30 günlük tek girişli izin alabilirler. Belirtilen süre dolduğunda ülkede kalabilmek için tekrar vize başvurusu yapmak gerekir. Başvurular, hafta içi Salı ve Perşembe günleri Büyükelçilik binası tarafından tamamlanabilir. Nijerya Vizesi almak için başvuru süreçleri ile uğraşmak istemeyenler seyahat acentelerinden yardım alma hakkına sahiplerdir. Vize evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlandığında, seyahat ile ilgili herhangi bir problem yaşanmaz. Afrika ülkelerinden bir tanesi olan Nijerya’da salgın hastalık riski olduğu için yolculuk öncesinde gerekli tüm aşıların tamamlanması zorunludur. Bu noktada Sağlık Bakanlığı tarafından verilen aşı karnesinin eksiksiz ve güncel bir şekilde tamamlanması gerekir.

Bölgede sıtma en yaygın görülen salgın hastalıklardan bir tanesi olduğu için, vatandaşların yolculuk sonrasında sivrisinek ısırmalarına karşı korunmalarında fayda vardır. Nijerya Vizesi başvuru işlemleri öncesinde, internet ortamında online randevu almakta fayda vardır. Türkiye’den Nijerya’ya gidecek olan yolcuların, pasaportlarında da en az 2 sayfanın boş olması gerekir. 18 yaşından küçük olanlar, aileleri ile birlikte seyahat edebilirler. Başvuru sürecine evrakların eksik olması durumunda onaylanma aşamaları da uzar. Nijerya vizesi alan yolcular, farklı ülkelere seyahat edemezler. Amerika ve Avrupa ülkelerine geçebilmek için tekrar vize başvurusu yapmak zorunludur. Öğrenim gören vatandaşların belirtilen ülkeye seyahat etmek istemeleri durumunda, okullarından öğrenci belgesi almaları faydalarına olacaktır. Turistik, ticari ya da aile ziyareti için vize başvurusunda bulunmak mümkündür.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Nijerya Büyükelçiliği

Uğur Mumcu Sokağı No:56 06700 G.O.Paşa Ankara
Telefon : (+90) 312 448 10 77
Fax       : (+90) 312 448 10 82
Email    : embassynigeriaturkey@yahoo.co.uk

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (5 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Nijerya Federal Cumhuriyeti
Bayrak Nijerya Vizesi
Başkent Abuja
Nüfus 149.229 Milyon
Yüzölçümü 923.768 Km2
Para Birimi Nijerya Nairan (NGN)
Milli Gelir 357.2Milyar Euro
Enflasyon %11.5
İşsizlik Oranı %4.9
Yaşam Süresi Kadın 47.6 – Erkek 46.1
Telefon Kodu +234

Faydalı Linkler