Pakistan Aile Ziyareti Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Pakistan Aile Ziyareti Vizesi için Gerekli Evraklar

Ekspres Pakistan Vizesi için Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Pakistan Aile Ziyareti Vizesi Örneği

1.Pasaport Detayları

  • Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport almaları gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin Pakistan Aile Ziyareti Vizesinin bitim tarihinden en az 6 ay sonra olması gerekmektedir.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir.

2.Fotoğraf Detayları

  • Pakistan Aile Ziyareti Vizesi başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Pakistan Aile Ziyareti Vizesi başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf boyutları için de 35 mm genişlik ve 45 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır. Fotoğraf Örneği

 3.Kimlik Bilgileri

  • Pakistan Aile Ziyareti Vizesi alacak kişinin kimlik fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

3.Pakistan Aile Ziyareti Vizesi Başvuru Formu

  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, Pakistan’da varsa yakınlarınızın bilgisi, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır. Pakistan Aile Ziyareti Vizesi başvurusu için vize isteyen adayları yetkililer detaylı bir araştırmaya tabi tutarak, verdikleri bilgilerin doğruluğu teyit edeceklerdir.
  • Başvuru Formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

4.Seyahat Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

5.Konaklama Belgesi

  • Pakistan’da konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız Şirketin antetli kağıdına Pakistan konsolosluğuna hitaben yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Pakistan’ya yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

7.Pakistan Aile Ziyareti Davetiyesi

  • Özel ziyaret davetiyesi A4 kağıdına Pakistan devletinin İstanbul’daki Pakistan başkonsolosluğuna hitaben yazılmalı ve ziyaret tarihi, ziyaret nedeni, adresi ve iletişim numaralarının davetiyede belirtilerek Pakistan vatandaşı veya Pakistan’da oturum izni bulunan kişi veya kişiler tarafından imzalanması gerekmektedir.
  • Davetiye Pakistan vatandaşının bulunduğu şehrin Noterine onaylatılmalıdır.
  • Davetiyede davet edilen Türk Misafirin adı ve soyadı doğum tarihi ve pasaport numarası belirtilmelidir.
  • Davet edilen Türk misafirin seyahat giderlerinin nasıl ve kimin tarafından karşılanacağı davetiyede açık bir şekilde belirtilmelidir.

8.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Pakistan veya tüm dünya olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken dönüş gününüzün tamamını kapsayacak şekilde almanız gerekmektedir.
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

9.İşyeri Belgeleri (İşverenler)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Sahibi veya ortağı olduğunuz şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Sahibi veya ortağı olduğunuz işyerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Pakistan Aile Ziyareti Vizesi talebinde bulunan firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.

10.İş Yeri Belgeleri (Çalışanlar)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Çalıştığınız şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Çalıştığınız işyeri müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Pakistan Aile Ziyareti Vizesi talebinde bulunan bireylerin çalıştığı kurum veya firmadan; firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
  • E devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi.
  • E devletten alınmış barkodlu 4A Hizmet Dökümü. E-Devlete giriş için Tıklayınız .

 

Evraksız Pakistan Ticari Vize

1.Pasaport Detayları

  • Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport almaları gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin Pakistan aile ziyaret vizesinin bitim tarihinden en az 6 ay sonra olması gerekmektedir.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir.

2.Fotoğraf Detayları

  • Pakistan Aile Ziyareti Vizesi başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Pakistan Aile Ziyareti Vizesi başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf boyutları için de 35 mm genişlik ve 45 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır. Fotoğraf Örneği

 3.Kimlik Bilgileri

  • Pakistan Aile Ziyareti Vizesi alacak kişinin kimlik fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız.

Ekspres Pakistan Vizesi Ücretleri

  • Pakistan Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Pakistan Vizesi Fiyatı belirlenirken Pakistan Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Pakistan Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Pakistan Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Pakistan Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Pakistan Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Pakistan Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla yada Kargo&Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Pakistan Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Pakistan Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar Mng kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Ücretsiz Gönderebilirsiniz
Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Pakistan Aile Ziyareti Vizesi

Pakistan sınırları içerisinde aileniz ve akrabanız varsa ziyaret edebilmeniz için aile ziyareti vizesi almanız gerekir. Akraba ziyareti vizesi alabilmek için Pakistan sınırları içerisinde oturan ve akrabanızdan davet yazısı gelmesi gerekir. Davet mektubunun gelmemesi durumunda Pakistan Aile Ziyareti Vizesi alamazsınız. Pakistan akraba ve aile ziyareti vize işlemleri içerisinde olunması durunda noter onaylı olarak akrabalık ilişkisinin bulunduğu bir davete yazısı da kabul edilebilir. Ayrıca Pakistan sınırları içerisinde yaşayan ya da çalışan ve okuyan kişiyi görebilmek ya da iş arkadaşlarının ziyaret edebilmesi için Pakistan’ da bulunan ev sahibinin imzaladığı bir davet mektubu da işe yarayabilir. Pakistan sınırları içerisinde şirketlerden ya da bir kurumunda çalışan ya da öğrenim görüyorsa Pakistan Aile Ziyareti Vizesi 2018 alabilirsiniz.

Pakistan Aile Ziyareti Vizesi Örneği

Pakistan Aile Ziyareti Vizesi Örneği

Pakistan Aile Ziyareti Vizesi Nasıl Alınır?

İlk olarak Pakistan’ da aile ziyareti yapmak istiyorsanız; Pakistan sınırları içerisinde yaşayan akraba ya da ailenizin davet mektubu gereklidir. Daha sonrasında diğer tüm evraklarınızı tamamlamanız gerekecektir. Tamamlanması istenen Pakistan Aile Ziyareti Vizesi başvurusu esnasında pasaportunuz önemlidir. Ayrıca iki tane biometrik fotoğraf da istenen evraklar arasında olmak zorundadır. Pakistan aile ziyaret vizesi çıkarmak için yapmış olduğunuz yakınınız ya da ailenizin davet yazısı istenecektir. Bu davet yazısı noter onaylı olmak zorundadır. Davet yazısını yazan ve davet eden kişinin kimlik ve pasaport fotokopileri de sizden istenecek evraklar arasındadır. Aynı zamanda şirketin de Pakistan Başkonsolosluğuna yazmış olduğu vize talep dilekçesi de istenecektir. Artık kimlik fotokopinizi de tamamlamanız ardından son olarak pasaportunuzun işlem gören tüm sayfalarının da fotokopisi Pakistan Aile Ziyareti Vizesi işlemleri arasında yer alır. Tüm bu işlemlerle uğraşmak istemiyorsanız sizin için uğraşacak olan Marina Vize bulunuyor. Daha hızlı ve daha kolay bir şekilde vize işlemlerinizi halletmek istiyorsanız artık bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bu aşamaların oldukça kolay olacağı ve daha sağlıklı bir şekilde olacağı üstelik Pakistan Aile Ziyareti Vizesi ücreti konusunda zorluk yaşamayacağınız bir firma ile anlaşabilirsiniz.

Pakistan Aile Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Genel olarak vizelerin çıkış tarihleri vize süresine ve hangi amaçla gidildiğine göre farklılık gösterir. Bu aşamada Pakistan Aile Ziyareti Vizesi gerekli evraklar tamamlamanız ardından 2 iş günü içerisinde vizenizi alabilirsiniz. Aile ziyareti vizesi evrakların tamamlanma aşamasına göre çıkış süresi farklılık gösterebilir. Ayrıca değerlendirme aşamasında da farklılıklar olabilir. Bazı söz konusu olan durumlar içerisinde Pakistan Konsolosluğunun sizin vermiş olduğunuz evrakları değerlendirmesi için sizden ek bir süre talep edebilir. Bu durum karşısında Pakistan ziyaretçisinin vizesi açıklanma aşamasında bekleyecektir. Tüm bu olasılıklar söz konusu olduğunda Pakistan aile ziyaret vizesi en fazla 3 hafta içerisinde çıkacaktır. Daha sonrasında Pakistan konsolosluğunun ihtiyaç hissetmesi durumunda sizden ek olarak evrak talep edebilir. Bu talep sonrasında Pakistan Aile Ziyareti Vizesi danışmanlığı devreye girebilir. Sizin için daha kolay ve daha hızlı bir şekilde olacak vize alma aşamasını bazı firmalar ilgilenebilir. Bu firmalar arasında Marina Vize size güvenilir ve hızlı bir şekilde yardımcı olacaktır. Sitemizi incelemeniz durumunda sizi her konuda bilgilendirerek net bir şekilde başvurularınızın onaylanmasını sağlıyoruz. Doğru bir tercih yapmanız ardından ailenizi ziyaret etmek istiyorsanız ve Türkiye sınırları içerisinden Pakistan’a gitmek istiyorsanız birkaç evrak tamamlamanız ardından bize teslim edebilirsiniz. Konsolosluklarla uğraşmadan sizin için tüm işlemleri biz yapıyoruz vizenizi hazır bir şekilde teslim ediyoruz. Ayrıca uçuş, otel rezervasyonlarını ve diğer Pakistan Vizesi işlemlerinizi de firmamız tarafından yapılabilmektedir.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Pakistan Büyükelçiliği
İran Caddesi No:37 06700 G.O.Paşa Ankara
Telefon : (+90) 312 427 14 10
Fax : (+90) 312 467 10 23
Email : parepank@yahoo.com
Pakistan Başkonsolosluğu
Güllü Sk. No:20 3.Levent İstanbul
Telefon : (+90) 212 324 58 27
Fax : (+90) 212 324 51 70
Email : parepistanbul@hotmail.com

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (24 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Pakistan İslam Cumhuriyeti
Bayrak Pakistan Vizesi
Başkent İslamabad
Nüfus İslamabad
Yüzölçümü 796.095 Km2
Para Birimi Rupi (PKR)
Milli Gelir 449.3 Milyar Euro
Enflasyon %14.2
İşsizlik Oranı %15.2
Yaşam Süresi Kadın 67.1 – Erkek 63.5
Telefon Kodu +92

Etiket Bulutu

Pakistan Vize Başvurusu

Faydalı Linkler