Pakistan Çalışma Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Pakistan Çalışma Vizesi için Gerekli Evraklar

Pakistan Çalışma vizesi için Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Pakistan Çalışma Vizesi Örneği

1.Pasaport Detayları

  • Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport almaları gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğünden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin Pakistan Çalışma Vizesinin bitim tarihinden en az 6 ay sonra olması gerekmektedir.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir.

2.Fotoğraf Detayları

  • Pakistan Çalışma Vizesi başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Pakistan Çalışma Vizesi başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf boyutları için de 35 mm genişlik ve 45 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır. Fotoğraf Örneği

 3.Kimlik Bilgileri

  • Pakistan Çalışma Vizesi alacak kişinin kimlik fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

3.Pakistan Vize Başvuru Formu

  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, Pakistan’da varsa yakınlarınızın bilgisi, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır. Pakistan Çalışma Vizesi başvurusu için vize isteyen adayları yetkililer detaylı bir araştırmaya tabi tutarak, verdikleri bilgilerin doğruluğu teyit edeceklerdir.
  • Başvuru Formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

4.Seyahat Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

5.Konaklama Belgesi

  • Pakistan’da konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız Şirketin antetli kağıdına Pakistan konsolosluğuna hitaben İngilizce yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Pakistan’ya yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

7.Pakistan Çalışma Davetiyesi

  • Çalışma davetiyesi Pakistan firmasının antetli kağıdına Pakistan devletinin İstanbul’daki Pakistan başkonsolosluğuna hitaben yazılmalı ve ziyaret tarihi, ziyaret nedeni, firma adresi ve iletişim numaralarının davetiyede belirtilerek Pakistan firması yetkilisi tarafından kaşelenip imzalanması gerekmektedir.
  • Davetiye Pakistan şirketin bulunduğu şehrin Ticaret Odasına onaylatılmalıdır.
  • Davetiyede davet edilen Türk şirket yetkilisinin adı ve soyadı doğum tarihi ve pasaport numarası ile şirketteki görevi belirtilmelidir.
  • Davet edilen Türk firmasının seyahat giderlerinin nasıl ve kimin tarafından karşılanacağı davetiyede açık bir şekilde belirtilmelidir.

8.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Pakistan veya tüm dünya olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken dönüş gününüzün tamamını kapsayacak şekilde almanız gerekmektedir.
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

9.İşyeri Belgeleri (İşverenler)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Sahibi veya ortağı olduğunuz şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Sahibi veya ortağı olduğunuz işyerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Pakistan Çalışma Vizesi talebinde bulunan firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.

10.İş Yeri Belgeleri (Çalışanlar)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Çalıştığınız şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Çalıştığınız işyeri müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Pakistan Çalışma Vizesi talebinde bulunan bireylerin çalıştığı kurum veya firmadan; firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
  • E devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi.
  • E devletten alınmış barkodlu 4A Hizmet Dökümü. E-Devlete giriş için Tıklayınız.

Pakistan Çalışma Vizesi Ücretleri

  • Pakistan Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Pakistan Vizesi Fiyatı belirlenirken Pakistan Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Pakistan Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Pakistan Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Pakistan Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Pakistan Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Pakistan Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla yada Kargo&Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Pakistan Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Pakistan Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar Mng kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Ücretsiz Gönderebilirsiniz
Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Pakistan Çalışma Vizesi

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Pakistan’a seyahatleri öncesinde ilk olarak vize işlemlerini tamamlaması gerekir. Pakistan vize başvurularını yapabilmek için en az 6 ay geçerli sayılan pasaportunun bulunması gerekir. Bu pasaportun ise hasar görmemiş ve yıpranmamış olması en önemli kurallar arasındadır. Pakistan Çalışma Vizesi pasaportu olmayan durumlarda vize işlemleri arasında kullanılmaz. Kullanılacak olan evraklar normal durumlara göre farklılık gösterebilir. Pakistan sınırları içerisinde çalışma vizesine başvuru yapmak istiyorsanız bu şartlardan bir tanesi Pakistan’ da bulunan firmadan bir tanesine davetiye yazısı alınmalıdır. Pakistan’ da bulunan bu şirket tarafından gönderilecek davet yazısı ayrıca Pakistan ticaret odasına göre de onaylı olması gerekir. Pakistan’ da çalışmak isteyen ve başvuru sahibi olan kişinin davetiye yazısı olmaması durumunda Pakistan Çalışma Vizesi 2018 alamaz ve Pakistan’ da çalışamaz.

Pakistan Çalışma Vizesi Örneği

Pakistan Çalışma Vizesi Örneği

Pakistan Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

İlk aşama olarak Pakistan çalışma vizesi almak istiyorsanız Pakistan sınırlarında bulunan firmanın size davet yazısını göndermesi gerekir. Davet yazısının mutlaka ama mutlaka ticaret odası onaylı olması gerekir. Pakistan Çalışma Vizesi başvurusu için davetiye seyahatin içeriğine eklenmelidir. Ayrıca sizden istenecek olan evraklar arasında uçak ve rezervasyon tarihlerinin de yer alması gerekir. Bunun yanında konaklama bilgileri ve davetiyeyi gönderecek olan firmanın yetkilisinin bilgileri de gerekecektir. Firma yetkilisinin kimlik bilgileri ve pasaport bilgileri gerekli olacaktır. Pakistan Çalışma Vizesi işlemleri esnasında tüm evraklarınızı eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlamanız gerekecektir. Daha sonrasında Pakistan konsolosluğuna göre dilerseniz firma olarak yetki verebilirsiniz dilerseniz de başvuru işlemlerinizi kendiniz tamamlayabilirsiniz. Başvuru işlemleri içerisinde ilk olarak gerekli evrakları doldurmanız için Marina Vize size yardımcı olacaktır. Sitemiz içerisinden araştırma yapmanız ardından sizin için uygun fiyatlar ve doğru bir şekilde uygulanacak adımları sizin yerinize biz yapabiliriz. Güvenilir ve hızlı olan firmamız sayesinde dilediğiniz her yere gidebilmek için sadece vize türünü beyan etmeniz yeterli olacaktır. Geri kalan tüm işlemlerle biz sizin yerinize uğraşmış olacağız. Ayrıca Pakistan Çalışma Vizesi ücreti farklılık gösterebilir. Bunun için sitemiz içerisinden de bilgi alabilirsiniz.

Pakistan Çalışma Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Pakistan vizesi işlemleri genel olarak evrakların tamamlanması aşamasından sonra bir süre onay için bekletilir. Bu durum esnasında vize sonuçlanmasındaki karar sadece Pakistan konsolosluğuna aittir. Dolayısı ile Pakistan Ankara Büyükelçiliği ve Pakistan İstanbul konsolosluğu tarafından yapılan Pakistan Çalışma Vizesi gerekli evraklar tamamlanma aşaması olacaktır. Bu süreç genel olarak ortalama 3 ile 5 gün arasında olacaktır. Ankara ya da İstanbul dışında bir ilde yaşıyorsanız bu süreç 1 haftayı bulabilir. Daha sonrasında vize başvurunuz sonrasında belge teslim süresi bulunur. Ayrıca belge teslim süresi sonrasında vize pasaporta mühürlenme aşaması ve pasaportun sahibine ulaştırılma süresi yer alır. Böylece mühürlenen pasaporta ek evrak talep edilmesi durumunda vizenin çıkış süresinde farklılık olabilir. Genel olarak 7 gün içerisinde vizeniz teslim edilecektir. Pakistan Çalışma Vizesi danışmanlığı için birçok firma size yardımcı olabilir. Seyahatinizi beyan etmeniz durumunda ne kadar kalacağınızı ve diğer bilgilerinizi vermeniz ile Marina Vize olarak sizin yanınızda olmaktan gurur duyuyoruz. Vize aşamasında gerekli ücretler de farklılık gösterebilir. Pakistan sınırları içerisinde çalışma vizesi için şahsen başvuru yapmanıza gerek yoktur. Başvurunuzu konsolosluğun yetki vermiş olduğu firmalar tarafından yapabilirsiniz. Pakistan sınırları içerisinde çalışmak istiyorsanız mutlaka vize çıkartmak zorundasınız. Vize çıkarmak için yapacak olduğunuz aşamalarla uğraşmak istemiyorsanız ilgili acenteler de size yardımcı olabilir.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Pakistan Büyükelçiliği
İran Caddesi No:37 06700 G.O.Paşa Ankara
Telefon : (+90) 312 427 14 10
Fax : (+90) 312 467 10 23
Email : parepank@yahoo.com
Pakistan Başkonsolosluğu
Güllü Sk. No:20 3.Levent İstanbul
Telefon : (+90) 212 324 58 27
Fax : (+90) 212 324 51 70
Email : parepistanbul@hotmail.com

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (19 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Pakistan İslam Cumhuriyeti
Bayrak Pakistan Vizesi
Başkent İslamabad
Nüfus İslamabad
Yüzölçümü 796.095 Km2
Para Birimi Rupi (PKR)
Milli Gelir 449.3 Milyar Euro
Enflasyon %14.2
İşsizlik Oranı %15.2
Yaşam Süresi Kadın 67.1 – Erkek 63.5
Telefon Kodu +92

Etiket Bulutu

Pakistan Vize Başvurusu

Faydalı Linkler