Pakistan Turist Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Pakistan Turist Vizesi için Gerekli Evraklar

Pakistan Turist Vizesi için Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Pakistan Turist Vizesi Örneği

1.Pasaport Detayları

  • Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport almaları gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin Pakistan Turist Vizesi’nin bitim tarihinden en az 6 ay sonra olması gerekmektedir.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir.

2.Fotoğraf Detayları

  • Pakistan Turist Vizesi başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Pakistan Turist başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf boyutları için de 35 mm genişlik ve 45 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır. Fotoğraf Örneği

 3.Kimlik Bilgileri

  • Pakistan Turist Vizesi alacak kişinin kimlik fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

4.Pakistan Vize Başvuru Formu

  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, Pakistan’da varsa yakınlarınızın bilgisi, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır. Pakistan Turist Vizesi başvurusu için vize isteyen adayları yetkililer detaylı bir araştırmaya tabi tutarak, verdikleri bilgilerin doğruluğu teyit edeceklerdir.
  • Başvuru Formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Seyahat Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Konaklama Belgesi

  • Pakistan’da konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

7.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız Şirketin antetli kağıdına Pakistan Konsolosluğuna hitaben yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Pakistan’ya yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

8.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Pakistan veya tüm dünya olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken dönüş gününüzün tamamını kapsayacak şekilde almanız gerekmektedir.
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

9.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

10.İşyeri Belgeleri (İşverenler)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Sahibi veya ortağı olduğunuz şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Sahibi veya ortağı olduğunuz işyerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Pakistan Turist Vizesi talebinde bulunan firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.

11.İş Yeri Belgeleri (Çalışanlar)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Çalıştığınız şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Çalıştığınız işyeri müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Pakistan Turist Vizesi talebinde bulunan bireylerin çalıştığı kurum veya firmadan; firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
  • E devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi.
  • E devletten alınmış barkodlu 4A Hizmet Dökümü. E-Devlete giriş için Tıklayınız .

 

Evraksız Pakistan Turist Vizesi

1.Pasaport Detayları

  • Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport almaları gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin Pakistan Turist Vizesi‘nin bitim tarihinden en az 6 ay sonra olması gerekmektedir.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir.

2.Fotoğraf Detayları

  • Pakistan Turist Vizesi başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Pakistan Turist Vizesi başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf boyutları için de 35 mm genişlik ve 45 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır. Fotoğraf Örneği

 3.Kimlik Bilgileri

  • Pakistan Turist Vizesi alacak kişinin kimlik fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız.

Pakistan Turist Vizesi Fiyat Listesi

  • Pakistan Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Pakistan Vizesi Fiyatı belirlenirken Pakistan Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Pakistan Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Pakistan Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Pakistan Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Pakistan Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Pakistan Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla yada Kargo&Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Pakistan Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Pakistan Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar Mng kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Ücretsiz Gönderebilirsiniz
Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Pakistan Turistik Vizesi

Pakistan için vize almak istiyorsanız ülkemiz sınırları içerisinden turistik amaçlı gitmek istiyorsanız; sizden istenecek olan evraklar da mesleğiniz, yaşınız ve çalıştığınız yerdeki pozisyonunuza göre farklık gösterecektir. Bu durumda Pakistan Turistik Vizesi için vize türünde istenen evraklar değişiklik gösterirken Pakistan konsolosluğu bazı firmalara yetki verir. Bu yetki içerisinde seyahatinizin içeriğine göre başvuru yapabilirsiniz. Tüm bu aşamada Marina Vize size yardımcı olacaktır. Bunun yanında Pakistan Konsolosluğu da danışmanlık ve vize işlemleri açısından size yardımcı olacaktır. Fakat vize işlemleri için Pakistan Turistik Vizesi 2018 danışmanlığı yapan acenteler daha kolay ve hızlı bir şekilde size yardımcı olacaktır. Bunun için seyahatinizin türünü beyan etmeniz ardından vize işlemlerini başlatabilecek acente ile anlaşabileceksiniz.

Pakistan Turist Vizesi Örneği

Pakistan Turist Vizesi Örneği

Pakistan Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

İlk aşamada Türkiye’den Pakistan’ a gitmek istiyorsanız vize başvuru formunu doldurmanız gerekecektir. Bu formlar arasında sizin için önemli olan Pakistan’ a hangi amaçla gideceğinizi beyan etmeniz gerekir. Dolayısı ile Pakistan Turistik Vizesi başvurusu için bir de pasaporta ihtiyacınız olacaktır. Pasaportunuzun içerisinde 2. Sayfadaki alanda Pakistan için boş bırakmanız gerekecektir. Ayrıca turistik vize başvurusu yapıyorsanız kullanılacak olan pasaportun vize bitiş tarihine 6 ay kala yapılması gerekir. Yani Pakistan’ dan dönüş tarihi içerisinde bir 6 ay daha olması gerekir. Pasaportunuzun süresinin yetersiz olması durumunda ise vize başvurunuz kabul edilmez. Pakistan Turistik Vizesi işlemleri için başkonsolosluklara gitmenize gerek yok. Web sitesi içerisinden net bilgilere sahip olabilirsiniz ya da sizin için bir acente şirketi de yardımcı olabilir. Başvuru işlemleri esnasında sizden istenecek olan gerekli evraklar arasında kimlik fotokopisi de lazım olacaktır. Türkiye sınırları içerisinde oturma izni olan yabancıların ise kimlik kartı gereklidir. Ayrıca tüm bunlara ek olarak fotoğraf da gerekecektir. Biometrik fotoğraf istenecek ve pasaportunuzdaki fotoğraf ile aynı boyun olması gerekir. Fotoğrafınızın güncel olmasına dikkat etmelisiniz. Pakistan Vize ücretlerini Pakistan konsolosluğu web sitesi içerisinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca tüm vize işlemlerinizi yapması için anlaşmalı olduğunuz Marina Vize olarak bu konuda da size yardımcı olabilirsiniz.

Pakistan Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

En sık sorulan sorular arasında alınacak olan vize kaç gün içerisinde çıkacağı konusudur. Genel olarak turistik amaçlı tercih edilmesi durumunda Pakistan Turistik Vizesi gerekli evraklar açısından bazı işlemleri tamamlamanız gerekir. Bu işlemlerin tamamlanması durumunda artık 2 iş günü içerisinde vizenizi alabilirsiniz. Fakat vize süresini ve vize tipini belirlemeniz gerekir. Örneğin turistik amaçlı gidiyorsanız bu durumda; Pakistan konsolosluğu içerisinde şahsi başvuru yapabilirsiniz. Eğer isterseniz konsolosluk üzerinden başvuru yapmak ile uğraşmak istemiyorsanız danışmanlık hizmeti alabileceğiniz Pakistan Turistik Vizesi danışmanlığı için ilgili acentelerden yardım alabilirsiniz. Pakistan konsolosluğu da size danışma hizmeti verebilir. Artık Pakistan turistik vize başvurusu yapmanız ardından evrakların kabul olması ile ya da eksik evrak bildirim süresi yer alacaktır. Bu tür durumlarda vize mülakatına çağrılmanız söz konusu olacaktır. Daha sonrasında vize sonucuna karar verme durumu ile Pakistan konsolosluğu ilgilenecektir. Pakistan konsolosluğunun onayı sonrasında artık size vizeniz teslim edilecektir. Aksi bir durum söz konusu olduğunda ibraz edilme hakkına sahip olacaksınız. Bu hak için artık Pakistan konsolosluğuna da başvuru yapabilirsiniz. Pakistan turistik vize ücreti ise bazı durumlara göre farklılık gösterebilir. Bu durumlar arasında seyahat süresi, mesleğiniz ve yaşınız olacaktır. Belirlenen kriterler sonrasında vize ücretlerini seyahat süresinin tarihi ve içeriğine göre de ayarlanacaktır.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Pakistan Büyükelçiliği
İran Caddesi No:37 06700 G.O.Paşa Ankara
Telefon : (+90) 312 427 14 10
Fax : (+90) 312 467 10 23
Email : parepank@yahoo.com
Pakistan Başkonsolosluğu
Güllü Sk. No:20 3.Levent İstanbul
Telefon : (+90) 212 324 58 27
Fax : (+90) 212 324 51 70
Email : parepistanbul@hotmail.com

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (48 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Pakistan İslam Cumhuriyeti
Bayrak Pakistan Vizesi
Başkent İslamabad
Nüfus İslamabad
Yüzölçümü 796.095 Km2
Para Birimi Rupi (PKR)
Milli Gelir 449.3 Milyar Euro
Enflasyon %14.2
İşsizlik Oranı %15.2
Yaşam Süresi Kadın 67.1 – Erkek 63.5
Telefon Kodu +92

Etiket Bulutu

Pakistan Vize Başvurusu

Faydalı Linkler