Pakistan Turistik Vize

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Pakistan Turistik Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

Pakistan Turistik Vize için Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Pakistan Turistik Vize Örneği

1.Pasaport Detayları

  • Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport almaları gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin Pakistan Turistik Vizesi’nin bitim tarihinden en az 6 ay sonra olması gerekmektedir.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir.

2.Fotoğraf Detayları

  • Pakistan Turistik Vize başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Pakistan Turistik Vize başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf boyutları için de 35 mm genişlik ve 45 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır. Fotoğraf Örneği

 3.Kimlik Bilgileri

  • Pakistan Turistik Vize alacak kişinin kimlik fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

4.Pakistan Turistik Vize Başvuru Formu

  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, Pakistan’da varsa yakınlarınızın bilgisi, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır. Pakistan Turistik Vize başvurusu için vize isteyen adayları yetkililer detaylı bir araştırmaya tabi tutarak, verdikleri bilgilerin doğruluğu teyit edeceklerdir.
  • Başvuru Formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Seyahat Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Konaklama Belgesi

  • Pakistan’da konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

7.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız Şirketin antetli kağıdına Pakistan konsolosluğuna hitaben yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Pakistan’ya yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

8.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Pakistan veya tüm dünya olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken dönüş gününüzün tamamını kapsayacak şekilde almanız gerekmektedir.
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

9.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

10.İşyeri Belgeleri (İşverenler)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Sahibi veya ortağı olduğunuz şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Sahibi veya ortağı olduğunuz işyerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Pakistan Turistik Vize talebinde bulunan firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.

11.İş Yeri Belgeleri (Çalışanlar)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Çalıştığınız şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Çalıştığınız işyeri müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Pakistan Turistik Vize talebinde bulunan bireylerin çalıştığı kurum veya firmadan; firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
  • E devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi.
  • E devletten alınmış barkodlu 4A Hizmet Dökümü. E-Devlete giriş için Tıklayınız .

 

Evraksız Pakistan Turistik Vize

1.Pasaport Detayları

  • Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport almaları gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin Pakistan vizesinin bitim tarihinden en az 6 ay sonra olması gerekmektedir.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir.

2.Fotoğraf Detayları

  • Pakistan Turistik Vize başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Pakistan Turistik Vize başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf boyutları için de 35 mm genişlik ve 45 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır. Fotoğraf Örneği

 3.Kimlik Bilgileri

  • Pakistan Turistik Vize alacak kişinin kimlik fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

Pakistan Turistik Vize Fiyat Listesi

  • Pakistan Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Pakistan Vizesi Fiyatı belirlenirken Pakistan Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Pakistan Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Pakistan Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Pakistan Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Pakistan Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Pakistan Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla yada Kargo&Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Pakistan Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Pakistan Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar Mng kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz
Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Pakistan Turistik Vize

Türkiye sınırları içerisinden Pakistan seyahatinde bulunmak istiyorsanız öncelikle Pakistan Vizesi almanız gerekecektir. Pakistan vizesini alabilmek için kişiye has pasaport sahibi için zorunlu bir hale gelmiştir. Türkiye sınırları içerisinde resmi olan durumlardaki aşamada seyahat süresine göre Pakistan Turistik Vize başvurusunu yapmasına gerek yoktur. Kısacası diplomatik bir hizmet ya da hususi bir pasaport sahibi Türk vatandaşı iseniz toplam olarak 6 ay içerisinde ve 3 ayı geçmeme şartı ile vize işlemlerinden muaf kalabilir. Bu durum karşısında pasaportlara sahip olan vatandaşlar için de Pakistan için olan seyahatleri öncesinde pasaportlarının geçerlilik süresi de 6 ay olmak zorundadır. Pakistan Turistik Vize 2018 işlemler için Pakistan Türkiye temsilciliklerinde yaptırabilirsiniz. Aynı zamanda İstanbul ve Ankara’da da vize alabilirsiniz.

Pakistan Turistik Vize Örneği

Pakistan Turistik Vize Örneği

Pakistan Turistik Vize Nasıl Alınır?

Pakistan için turistik vize almak istiyorsanız ilk aşamada pasaportunuzun en az 2 sayfası boş olmalıdır. Ayrıca pasaportunuz kesinlikle yıpranmış ya da hasar görmemiş olması gerekir. Eski pasaportlarınız Pakistan konsolosluğu tarafından kabul edilmemektedir. Pakistan Turistik Vize başvurusu için dilerseniz danışmanlık hizmeti veren firmalar size yardımcı olabilir. Böylece daha hızlı ve daha kolay bir şekilde vize işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Yapmanız gereken Marina Vize adresimizi araştırmanız ve hemen bizden destek almanız gerektiğini anlatmanız olacaktır. Daha sonrasında vize işlemleri için biz sizin yerinize ilgileneceğiz. Pakistan Turistik Vize işlemleri için gidecek olduğunuz seyahatiniz sonrasında Pakistan otelleri içerisinde kapsayan otel rezervasyonunuzun yapılması da gerekir. Pakistan otel rezervasyonunuzun yapılması ardından dekontun da başvuru esnasında sizden istenecek evraklar arasında olacağını unutmamalısınız. Ayrıca size yardımcı olmak için seyahat acentesi sayesinde otel rezervasyonlarınızı da kolay bir şekilde yaptırabilirsiniz. Seyahat sürenizin belirlenmesi durumunda yaptırılacak olan seyahat sağlık sigortası da önemlidir. Sağlık sigortanız da Pakistan turistik vize işlemleri için istenen evrak olacaktır. Son olarak Pakistan Turistik Vize ücreti için bazı maddeler sonrasında farklılık gösterilir. Örneğin Pakistan turistik vize almak istiyorsanız yaşınız önemlidir. Aynı zamanda mesleğiniz ve çalıştığınız meslekteki pozisyonunuz da önemli olacaktır. Ayrıca seyahatinizin süresine ve içeriğine göre de sizden vize için fiyat alınacaktır.

Pakistan Turistik Vize Kaç Günde Çıkar?

Turistik amaçlı gitmek istediğiniz yer içerisinde Pakistan bulunuyorsa; vize süresi ve işlemleri farklılık gösterebilir. Pakistan Turistik Vize gerekli evraklar için ilk olarak pasaport ve kimlik bilgileriniz istenecektir. Ardından sizden fotoğraf ve uçak bileti rezervasyonu da istenecektir. Bilet rezervasyon belgelerinin seyahat türünü form içerisinde belirtmeniz ardından turistik amaçlı olduğu için önemlidir. Daha sonrasında artık davet mektubu da gerekli olacaktır. Pakistan turistik vize başvurusu içerisinde davetiye için Pakistan’ da bulunan turizm acenteleri tarafından gönderilecektir. Tüm bunlara ek olarak dilekçe de istenen evraklar arasında yer alır. Bunun için Pakistan Turistik Vize danışmanlığı açısından size yardımcı olacak firmalarla anlaşmanız oldukça önemlidir. Tüm bu işlemleriniz için Marina Vize size kolaylık sağlayacaktır. Başvuru yapılmasının ardından bir de onay süreci vardır. Tüm bunun için işlemlerin onaylanması 2 iş günü olarak belirlenmiştir. Pakistan için hangi amaçla seyahat edecekseniz edin toplam iş günü farklılık göstermemektedir. Sizden istenecek olan evraklar arasında seyahat sağlık sigortası da bulunacaktır. Turistik vize başvuru esnasında sizden istenecektir. Daha sonrasında başvuru formunu doldurmanız ile birlikte artık onay bekleme aşamasında olacaksınız. Vizenizin onayı sonrasında Pakistan turistik amaçlı Türkiye sınırlarından gidebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz diğer hizmetlerimizi görmeniz açısından web sitemizde bir gezinti yapabilir fikir edinebilirsiniz.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Pakistan Büyükelçiliği
İran Caddesi No:37 06700 G.O.Paşa Ankara
Telefon : (+90) 312 427 14 10
Fax : (+90) 312 467 10 23
Email : parepank@yahoo.com
Pakistan Başkonsolosluğu
Güllü Sk. No:20 3.Levent İstanbul
Telefon : (+90) 212 324 58 27
Fax : (+90) 212 324 51 70
Email : parepistanbul@hotmail.com

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (47 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Pakistan İslam Cumhuriyeti
Bayrak Pakistan Vizesi
Başkent İslamabad
Nüfus İslamabad
Yüzölçümü 796.095 Km2
Para Birimi Rupi (PKR)
Milli Gelir 449.3 Milyar Euro
Enflasyon %14.2
İşsizlik Oranı %15.2
Yaşam Süresi Kadın 67.1 – Erkek 63.5
Telefon Kodu +92

Etiket Bulutu

Pakistan Vize Başvurusu

Faydalı Linkler