Pakistan Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Pakistan Vizesi için Gerekli Evraklar

Pakistan Vizesi için Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Pakistan Vizesi Örneği

1.Pasaport Detayları

  • Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport almaları gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin Pakistan Vizesi’nin bitim tarihinden en az 6 ay sonra olması gerekmektedir.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir.

2.Fotoğraf Detayları

  • Pakistan Vizesi başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Pakistan Vize başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf boyutları için de 35 mm genişlik ve 45 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Pakistan Vizesi alacak kişinin kimlik fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız.

4.Pakistan Vize Başvuru Formu

  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, Pakistan’da varsa yakınlarınızın bilgisi, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır. Pakistan Vizesi başvurusu için vize isteyen adayları yetkililer detaylı bir araştırmaya tabi tutarak, verdikleri bilgilerin doğruluğu teyit edeceklerdir.
  • Başvuru Formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Seyahat Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Konaklama Belgesi

  • Pakistan’da konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

7.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız Şirketin antetli kağıdına Pakistan konsolosluğuna hitaben yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Pakistan’ya yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

8.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Pakistan veya tüm dünya olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken dönüş gününüzün tamamını kapsayacak şekilde almanız gerekmektedir.
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

9.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

10.İşyeri Belgeleri (İşverenler)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Sahibi veya ortağı olduğunuz şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Sahibi veya ortağı olduğunuz işyerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Pakistan Vizesi talebinde bulunan firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.

11.İş Yeri Belgeleri (Çalışanlar)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Çalıştığınız şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Çalıştığınız işyeri müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Pakistan Vizesi talebinde bulunan bireylerin çalıştığı kurum veya firmadan; firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
  • E devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi.
  • E devletten alınmış barkodlu 4A Hizmet Dökümü. E-Devlete giriş için Tıklayınız .

 

Evraksız Pakistan Vizesi

1.Pasaport Detayları

  • Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport almaları gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin Pakistan vizesinin bitim tarihinden en az 6 ay sonra olması gerekmektedir.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir.

2.Fotoğraf Detayları

  • Pakistan Vizesi başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Pakistan Vize başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf boyutları için de 35 mm genişlik ve 45 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır. Fotoğraf Örneği

 3.Kimlik Bilgileri

  • Pakistan Vizesi alacak kişinin kimlik fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız.

Pakistan Vizesi Fiyat Listesi

  • Pakistan Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Pakistan Vizesi Fiyatı belirlenirken Pakistan Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Pakistan Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Pakistan Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Pakistan Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Pakistan Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Pakistan Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla yada Kargo&Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Pakistan Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Pakistan Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar Mng kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Ücretsiz Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Pakistan Vizesi

Ülkemizde yaşayan TC uyruklu vatandaşlar, Pakistan’a Vize almak için öncelikle seyahat amaçlarını belirlemeli ve daha sonra buna uygun bir şekilde hareket etmelidir. Normal şartlarda Pakistan ile Türkiye arasında yapılan uluslar arası nitelikteki anlaşmalar gereği, iki ülke vatandaşlarının yaptığı turistik gezilerde vize muafiyeti sağlanmıştır ve bu gezilerin süreyi en fazla 90 olmalıdır. Ancak bu tip geziler için alınan vize de dahil olmak üzere, Pakistan’a yapılan bütün vize başvuruları için uygulanan bir istisna söz konusudur. O da ülkede bulunun bir turizm acentesinin davetini almaktır.

Pakistan Vizesi Örneği

Pakistan Vizesi Örneği

Pakistan Vizesi Nereden Alınır?

Pakistan vizesi başvurusu ülkemizde üç ayrı yerden yapılabilir. İstanbul’da Levent civarındaki konsolosluk, İzmir Güzelyalı’daki fahri konsolosluk ve Ankara’nın Çankaya semtindeki büyükelçilik binaları bu başvurunun sağlanacağı yerlerdir. Fakat günümüzde herkesin bu işlemler için uğraşacak vakti olmayabilir. Bu yüzden dilerseniz Marina Vize olarak sizlere gereken kolaylığı sağlayabilir ve sizin adınıza işlemlerinizi yürütebiliriz.

Pakistan Vize işlemleri yukarıda belirttiğimiz üç resmi kurum aracılığıyla yapılır. Hafta içi her gün saat 10:00 ile 12:00 arasında yapılması gereken vize başvuruları, farklı bir saatte yapıldığında kabul görmez. Yanınıza alacağınız evraklar ise vize tipine göre değişmekle birlikte genellikle standarttır. Öncelikle geçerlilik süresi dolmamış bir pasaportunuz olması gerekir. Biyometrik özellikleri taşıyan ve son altı ay içinde çekilmiş iki adet fotoğraf ve yapacağınız seyahate ilişkin uçak ve otel rezervasyonlarınızı da kağıda dökerek kuruma vermeniz beklenir. Bununla birlikte sizden finansal durumunuza ilişkin bazı belgeleri ibraz etmeniz de istenebilir. Son üç aya ait banka hesap hareketlerinizin olduğu kaşeli bir doküman ve hesabınıza en az 2500 TL bakiye olması gibi bazı gereksinimler de vardır.

Alacağınız vize türü ne olursa olsun Pakistan’dan davetiye almanız gerektiğini belirtmiştik. Vize başvurunuzda bu davetiyenin fax olarak büyükelçiliğe gönderilmiş olması zorunludur. Ayrıca sizin yanınızda da davet eden kişinin kimlik ve pasaportunun onaylı bir nüshası bulunmalıdır.

Pakistan Vizesi ücreti ise talepte bulunduğunuz vize türüne göre farklılık göstermektedir. Örneğin 90 gün geçerli bir turistik seyahatiniz için, işlemleri 2 iş günü süren hizmetimiz 170 Dolar olarak belirlenmiştir.

Aşağıdaki görselden Pakistan Vizesi Örneği incelenebilir.

Pakistan Vize Çeşitleri

Firmamız, Pakistan’a Vize danışmanlığı yapmakta ve ihtiyaç duyabileceğiniz rezervasyon ve davetiye gibi işlemleri sizin adınıza yürütmektedir. Gezi amacınız ister ticari ister turistik olsun, her koşulda yardımcı olma gayreti içindedir. Sitemizde yer alan telefonlardan günün her saatinde ulaşım sağlayabilir ve hizmetlerimizden 7/24 faydalanabilirsiniz.

Pakistan’a yapılacak seyahatlerde, amacınıza göre tercih etmeniz gereken vize tipleri şu şekildedir.

  • Pakistan Turist Vizesi: Uluslar arası anlaşmalarda bir ülkeye yapılan turistik geziler için maksimum 90 günlük bir süre belirlenmiştir. Pakistan ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde bu süreyi aşmayacak ziyaretler için vize uygulaması bulunmamaktadır. Geçerlilik süresi devam eden pasaportla birlikte ülkeye giriş yapılabilir. Fakat ülkenin içinde bulunduğu güvenlik koşullarından dolayı ülkeyi ziyaret eden TC vatandaşlarının Karaçi ya da İslamabad’ta yer alan Türk konsolosluklarına uğraması gerekir.
  • Pakistan Çalışma Vizesi: Uzun süreli vize kapsamına giren bu belgenin alınabilmesi için Pakistan’da resmi olarak faaliyet gösteren bir şirketin sizi davet etmesi gerekir. Vize başvurusuyla paralel olması gereken bu işlem, daha çok karşı tarafın sorumluluğundadır. Sizinle çalışacağına ve bunun için yeterli maddi olanaklara sahip olduğuna ilişkin hazırladığı dilekçeyi konsolosluğa iletmelidir. Sizi yaptığınız başvuru ise yazdığınız dilekçede farklılık gösterir. İngilizce olarak doldurduğunuz bu kısımda ülkeye gidiş amacınızın çalışmak olduğunu belirtmeniz gerekir.
  • Pakistan Eğitim Vizesi: Başka bir uzun süreli belge talebi de budur. Eğitim amaçlı seyahatlerde çalışan kişilere şirket tarafından gönderilen davetiye gibi burada da Pakistan’daki okulun sizi kabul ettiğine dair beyanda bulunması gerekir. Ülkede kalmayı talep ettiğiniz süre ile okuldaki eğitim dönemi birbirine uygun olmalıdır. Pasaportun seyahat sonrasında da altı ay geçerli kalacak şekilde olması beklenir. Ayrıca masraflarınız aileniz tarafından karşılanacaksa, bunu belirttikleri bir dilekçe yazmaları veya bir şirketten burs alıyorsanız bunun belgelenmesi gerekir. 30.000 Euro teminatlı bir sağlık sigortası yaptırmanız gerektiğini de ekleyelim.
  • Pakistan Evlilik Vizesi: Aile birleşimi olarak da ifade edilen bu belgeyi alabilmek için eşlerden bir tanesinin Pakistan vatandaşı olması ve orada ikamet etmesi gerekir. Standart evrakların haricinde evlilik cüzdanınızın onaylı fotokopisinin de belgeler içinde olması beklenir. İşin Pakistan tarafındaki boyutu da önemlidir. İlgili resmi dairler evliliğin formalite olup olmadığını anlamak için mülakat gerçekleştirir ve bu prosedürler biraz zaman alabilmektedir.
  • Pakistan Ekspress Vize: Konsolosluğa gitmeye ve belge toplamaya vakti olmayanlar için başvurulabilecek yöntem bu tip vizeye yönelmektir. Türkiye’nin hangi ilinde olursanız olun, Pakistan vizesi konusunda tam yetkili bir acente olan Marina Vize, sizin yerinize işlemleri halleder ve size evraklarınızı kargoyla gönderir.
  • Pakistan Ticari Vize: Çalışma vizesinden farklı olarak, ülkede sermaye sahibi olmayı hedefleyenlerin başvurması gereken bir vize tipidir. 180 güne kadar ülkede kalma imkanı sunar. En önemli noktası seyahat amacınızı yazdığınız dilekçedir. Ülkeye yatırım yapacaksanız veya bir taşınmaz satın alacaksanız işlemleriniz daha hızlı sonuçlanır. Ticari vize başvurularında da firmamızdan destek alınabilir. Şahsen başvuru yapma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Büyükelçilik / Konsolosluk
Pakistan Büyükelçiliği
İran Caddesi No:37 06700 G.O.Paşa Ankara
Telefon : (+90) 312 427 14 10
Fax : (+90) 312 467 10 23
Email : parepank@yahoo.com
Pakistan Başkonsolosluğu
Güllü Sk. No:20 3.Levent İstanbul
Telefon : (+90) 212 324 58 27
Fax : (+90) 212 324 51 70
Email : parepistanbul@hotmail.com

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (85 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Pakistan İslam Cumhuriyeti
Bayrak Pakistan Vizesi
Başkent İslamabad
Nüfus İslamabad
Yüzölçümü 796.095 Km2
Para Birimi Rupi (PKR)
Milli Gelir 449.3 Milyar Euro
Enflasyon %14.2
İşsizlik Oranı %15.2
Yaşam Süresi Kadın 67.1 – Erkek 63.5
Telefon Kodu +92

Etiket Bulutu

Pakistan Vize Başvurusu

Faydalı Linkler