Portekiz Turist Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Portekiz Turist Vizesi Genel Bakış

Portekiz Turist Vizesi Genel Bilgi

Portekiz’e seyahat etmek isteyen bordo pasaportlu Türk vatandaşları için Portekiz vizesi almadan seyahat gerçekleştirilememektedir. Bordo pasaport sahiplerinde süre sınırı olmaksızın Portekiz vizesi isteniyorken, resmi pasaport sahipleri için uygulama ise süre sınırı altındadır. Resmi pasaport sahipleri 90 günü aşan sürelerde seyahat etmek istedikleri durumlarda Portekiz vizesine sahip olmak durumundadırlar. Resmi pasaportlar ise 90 günden daha kısa süreli gerçekleştirilecek Portekiz seyahatleri vize uygulamasına tabi değildir.

90 günü geçmeyen bordo pasaport sahipleri bir Portekiz vizesi sahibi olmak için başvuru yaptıklarında Portekiz vizesi değil, Schengen vizesi alırlar. 26 üye ülke arasında serbest dolaşmaya izin veren bu vize ile seyahate ilk vize başvurusunda bulunulan ülkeden başlamak şartı ile tüm ülkelere serbest giriş yapılabilir. Bu vize tipi için gerekli evraklar eksiksiz olarak bir araya getirilerek Vize Başvuru Merkezlerine yapılması gerekmektedir. Gerekli evrakların temini konusunda bir vize uzmanından danışmanlık hizmeti alınması gerekebilmektedir. Gerekli evraklar seyahatin niteliğine göre değişebilmekte ve kişiye özel ek evrak talebinde bulunulabilmektedir. Başvuru evrakları arasında Portekiz seyahatinin amacı, seyahat masraflarının nasıl karşılanacağı ve Türkiye’ye dönüş bileti yer almaktadır. Kişinin banka hesabında ne kadar para bulunduğu bilgisi de talep edilebilir. Portekiz vizesi alacak kişinin banka hesabında en az 1000 Euro olması,Portekiz seyahatinin finansmanı konusunda istenen belgeler için yeterli olacaktır.

90 günden daha uzun süreli seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise pasaport tipi fark etmeksizin bir Portekiz vizesi sahibi olması gerekmektedir. Portekiz vizesi için başvurular doğrudan Portekiz Konsolosluklarına ve Portekiz Büyükelçiliğine yapılmaktadır. Gerekli evrakların eksiksiz olarak toplanması sonucunda gerçekleştirilen başvuru en geç 15 gün içinde sonuçlanmaktadır. Bununla birlikte bu konsolosluk bu süreyi gerektiğinde uzatma hakkına sahiptir. Portekiz’de oturma izni, çalışma izni veya eğitim için yapılacak seyahatler 90 günü geçen seyahat kapsamında değerlendirilir. Bu işlemler için başvuru adresi yine konsolosluk ve büyükelçiliktir. Gerekli işlemler tamamlandığında kişiler bir Portekiz Uzun Süreli (Ulusal) Vize sahibi olurlar. Bu vizenin kapsamı ve süresi dahilinde Portekiz seyahati veya ikameti gerçekleştirilir.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Portekiz Ankara Büyükelçiliği
Kuleli Sok. No:26 G.O.Paşa Ankara
Telefon: (+90) 312 405 60 28
Faks: (+90) 312 446 36 70

Email:embaixada@portugal.org.tr

Portekiz İstanbul Başkonsolosluğu

Fındıklı Meclisi Mebusan Cad. No:157 Kat:5 Beşiktaş / Kabataş İstanbul
Telefon: (+90) 212 251 91 18
Faks: (+90) 212 251 73 48

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Portekiz Cumhuriyeti
Bayrak Portekiz Turist Vizesi
Başkent Lizbon
Nüfus 10,31 Milyon
Yüzölçümü 92.212 km²
Para Birimi Euro
Milli Gelir 342,2 Milyar Euro
Enflasyon %2
İşsizlik Oranı %6,7
Yaşam Süresi Kadın 82 – Erkek 76
Telefon Kodu + 351

Faydalı Linkler