Romanya Aile Birleşimi Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Romanya Aile Birleşimi Vizesi için Gerekli Evraklar

Romanya Aile Birleşimi Vizesi  için Gerekli Olan Belgeler Aşağıdaki Gibidir.

Romanya Aile Birleşimi Vizesi (DV/F) Örneği

1.Pasaport özellikleri

  • Pasaport geçerlilik tarihinin vize bitim tarihinden en az 12 ay sonra olması istenen diğer kriterdir. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Romanya Aile Birleşimi Vizesi başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Romanya Aile Birleşimi Vizesi talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36 mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Romanya Aile Birleşimi Vizesi müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Romanya Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

4.Romanya Aile Birleşimi Vizesi Başvuru Formu 

  • Romanya Aile Birleşimi Vizesi almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Romanya seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Konaklama Belgesi; (Romanya’daki aile birleşimi yapacağınız kişi Romanya’da Mülk sahibi ise daire tapusunun fotokopisi, kiracı ise kira sözleşmesinin vergi dairesinden kaydı ya da firmaya ait bir daire, lojman veya bir kişinin yanında kaldığınız takdirde noter veya avukat tasdikli Comodat sözleşmesi

7.Comunicare

  • Romanya Cumhuriyeti Göçmen bürosu tarafından verilmiş onay belgesi (comunicare).

7.Sabıka Kaydı

  • Türkiye Cumhuriyeti Adalet bakanlığına bağlı herhangi bir adliyeden alınmışsa sabıka kaydının mühürlü ve ıslak imzalı olması gerekmektedir.
  • Türkiye Cumhuriyeti Resmi web sitesi olan E-Devlet sistemi kullanılarak sabıka kaydı alınmışsa mutlaka barkodlu olması gerekmektedir.

7.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız veya sahibi olduğunuz şirketin antetli kağıdına Romanya Konsolosluğu’na hitaben İngilizce veya Romence yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Romanya’ya yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

8.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Romanya veya tüm dünya olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken dönüş gününüzün tamamını kapsayacak şekilde almanız gerekmektedir.
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

9.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

10.İşyeri Belgeleri (İşverenler)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Sahibi veya ortağı olduğunuz şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Sahibi veya ortağı olduğunuz işyerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Romanya Aile Birleşimi Vizesi talep eden firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.

11.İş Yeri Belgeleri (Çalışanlar)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Çalıştığınız şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Çalıştığınız işyeri müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Romanya Aile Birleşimi Vizesi talebinde bulunan bireylerin çalıştığı kurum veya firmadan; firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
  • E devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi.
  • E devletten alınmış barkodlu 4A Hizmet Dökümü. E-Devlete giriş için Tıklayınız.

Önemli Not: Bu vize Romanya’da oturum izni olan vatandaşların aile birleşimleri amacıyla verilmektedir.

Romanya Vizesi Fiyat Listesi

  • Romanya Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Romanya Vizesi Fiyatı belirlenirken Romanya Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz ayrın olarak belirlenmiştir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Romanya Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Romanya Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Romanya Konsolosluğu vize başvuru prosedürü.

1.Romanya Aile Birleşimi Vizesi başvurusunu şahsen yapmanız gerekmektedir. Hiç bir acente sizin adınıza müracaatta bulunamaz.

1.Romanya Aile Birleşimi Vizesi başvurusu yapmak için  yapmak için e-randevu almanız gerekmektedir.

3.Romanya Konsolosluğu e-randevusuz işlem yapmamaktadır.

4.Romanya Aile Birleşimi Vizesi 120 Euro konsolosluk harcıdır. Konsolosluk evraklarınızı kontrol ettikten sonra bankaya yatırmanız gerekmektedir.

5.Firmamız Marina Vize sizin için Romanya Aile Birleşimi Vizesi başvurusu için gerekli olan e-randevu işlemleri ve gerekli diğer evrakların hazırlanmasında yardımcı olur.

6.Yukarıdaki Fiyat Tablosunda yazılı olan ücretler Firmamıza ödemeniz gereken hizmet bedelidir. Konsolosluk harcını ayrıca konsolosluğa ödemeniz gerekmektedir.

7.Romanya Aile Birleşimi Vizesi işlem süresi randevu tarihinizden itibaren ortalama 3 iş gününde sonuçlanmaktadır. Yalnız Randevunun alınması 7 ile 15 gün arası sürmektedir.Romanya’ya seyahat planlayan kişilerin 1 ay öncesinden işlemlere başlamaları faydalı olacaktır.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Romanya Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Romanya Vizesi Ön Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Romanya Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa kendinizin bizzat gelmeniz gerekmektedir.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Romanya Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Romanya Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Ücretsiz Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Romanya Aile Birleşimi Vizesi

Romanya ekonomik ve kültürel açıdan oldukça gelişmiş ülkedir. Orta ve Doğu Avrupa arasında yer alan konumu sebebiyle bir geçiş noktası olan Romanya, farklı kültürlere ev sahipliği yapmıştır. 2007 yılından beri Avrupa Birliği üyesi olan Romanya rahat geçimi sayesinde birçok yabancı turistin uğrak yeri haline gelmiştir. Ülkemizin Karadeniz bölgesinin kuzeyinde yer alan Romanya, Ukrayna ve Rusya’ya yakındır. Romanya vatandaşları ve Türk vatandaşları arasında sıcak bir bağ olması sebebiyle Türk vatandaşları Romanya’ya oldukça ilgi duymaktadır. Romanya devleti tarafından kendi halkından herhangi bir vatandaşın dış ülkelerden birisiyle evlenme isteği geri çevrilmemekte ve aile birleşimi konusunda da katı kurallar getirilmemektedir. Romanya aile birleşimi vizesi verilerek Türk vatandaşlarının aileleri ile Romanya’da birleşimi sağlanmaktadır. Romanya birçok kişiye ülke standartları içerisinde imkân sağlamakta ve aile birleşimi konusunda kolaylıklar sağlamaktadır. Romanya aile birleşimi vizesi 2018 senesinde çok daha rahat bir şekilde alınabilmektedir.

Romanya Aile Birleşimi Vizesi Örneği

Romanya Aile Birleşimi Vizesi Örneği

Romanya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?

Romanya vatandaşıyla evli olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eşlerinin yanında birlikteliğini sürdürebilmek ve Romanya’da ikamet edebilmeleri için Romanya Göç İdaresi tarafından belirlenen belli şartların yerine getirilmiş olması gerekmektedir. Romanya aile birleşimi vizesi başvurusu Romanya Konsolosluğu’na şahsen yapılmalıdır. Herhangi bir acente aracılığıyla yapılamamaktadır. Marina Vize olarak verdiğimiz profesyonel vize danışmanlığı hizmetimizle vize başvuru süreçlerinizin sorunsuz geçmesini sağlamaktayız. Romanya aile birleşimi vizesi işlemleri için bize başvurabilir ve güncel tüm bilgileri öğrenebilirsiniz. Romanya aile birleşimi vizesi alındıktan sonra Türkiye’den çıkış hakkı 90 gün süreyle verilmektedir. Romanya’ya giriş yaptıktan sonra Romanya Göçmen Bürosu’na başvuruda bulunulması gerekmektedir. İkamet izninin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.Sonrasında Romanya topraklarında en az üç sene Romen vatandaşı ile evli olan ve beş sene boyunca Romanya topraklarında yaşayan kişiler Romanya vatandaşlığı için başvurabilirler. Bu noktada vatandaşlık başvurularında kişinin toplum içinde iyi ilişkiler içinde olması, Romence’yi iyi derecede bilmesi ve kendi ülkesinde ya da Romanya’da ceza mahkumiyeti olmaması gerekmektedir. Romanya aile birleşimi vizesi ücreti konsolosluğa şahsen gidilip ödenmelidir. Marina Vize olarak sadece danışmanlık ücretimiz olan 70 USD’yi talep etmekteyiz. Romanya Konsolosluğu’na ödenmesi gereken harç tutarının güncel bilgisini bizi arayarak öğrenebilirsiniz.

Romanya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Romanya aile birleşimi vizesi danışmanlığı firmamız Marina vize olarak gerekli evrakların doğru ve eksiksiz şekilde toplanmasını sağlıyor, konsolosluk randevunuzu alıyoruz. Romanya aile birleşimi vizesi sonuçlanması 15 ila 20 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Romanya aile birleşimi vizesi gerekli evraklar şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Pasaport
    1. Romanya seyahati sonrasında da en az 6 ay daha geçerli olmalıdır.
    2. Varsa eski pasaportlarınızın da evrakların arasında olmalıdır.
    3. Pasaportun yıpranmamış olması gerekmektedir.
    4. Romanya vizesinin yapıştırılabilmesi için en az bir adet boş sayfa gerekmektedir.
  • Arka fonu beyaz2 adet biyometrik fotoğraf
  • Romanya vizesi başvuru formu
    1. Online olarak internet üzerinden doldurulmalıdır. (Marina Vize tarafından doldurulacaktır.)
    2. Vize talebinde bulunacak olan kişi tarafından ıslak imzalı olmalıdır.
  • Yabancılar otoritesi onayı belgesi(Comunicare)
  • Konaklamayı gösterir belge (Mülk sahibi iseniz tapu fotokopisi, kira sözleşmesi vb. belgeler)
  • Romanya evlilik cüzdanı
  • Romen eşinizin pasaport ve kimlik fotokopisi
  • Seyahat Sağlık Sigortası (Marina Vize tarafından temin edilecektir.)
  • Şirket sahibi iseniz vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri
  • Adli Sicil Kaydı
  • Maaş bordrosu
  • Nüfus kayıt örneği
  • Kimlik fotokopisi
  • Pasaportun kimlik bilgilerini içeren ilk sayfasının fotokopisi
Büyükelçilik / Konsolosluk
Romanya Ankara Büyükelçiliği

Bükreş Sok. No:4 Çankaya Ankara
Telefon : (+90) 466 37 06
Fax : (+90) 312 427 15 30
Email : romanyabyk@dsl.ttnet.net.tr

Romanya İstanbul Başkonsolosluğu

Yanarsu Sok. ,No:42, Narin Sitesi, Etiler- Beşiktaş / İSTANBUL
Telefon : (+90) 212 358 05 35
Fax : (+90) 212 358 05 18
Email :konsrom@doruk.net.tr

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (15 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Romanya Cumhuriyeti
Bayrak Romanya Vizesi
Başkent Bükreş
Nüfus 22.21 Milyon
Yüzölçümü 238.391 Km2
Para Birimi Rumen Leyi (RON)
Milli Gelir 255.4 Milyar Euro
Enflasyon %5
İşsizlik Oranı %7.5
Yaşam Süresi Kadın 76.1 – Erkek 68.9
Telefon Kodu +40

Faydalı Linkler