Romanya Çalışma Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Romanya Çalışma Vizesi için Gerekli Evraklar

Romanya Çalışma Vizesi (D/AM) Başvurusu için Gerekli Olan  Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Romanya Çalışma Vizesi (D/AM) Örneği

1.Pasaport özellikleri

  • Romanya Çalışma Vizesi başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Romanya Çalışma Vizesi başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Romanya Çalışma Vizesi Başvuru Formu

  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, varsa Romanya’da yakınlarınızın bilgisi, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır. Romanya Çalışma Vizesi başvurusu için vize isteyen adayları yetkililer detaylı bir araştırmaya tabi tutarak, verdikleri bilgilerin doğruluğu teyit edeceklerdir.
  • 18 yaşından küçük olan kişilerin başvuru formları anne ve babaları tarafından doldurularak her ikisinin imzası alınması sonrasında teslim edilmelidir.
  • Acentamız tarafından Romanya vize başvurunuz yapılacaksa Marina Vize personeli tarafından başvuru formları doldurulacaktır.

3.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Romanya Çalışma Vizesi talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36 mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

4.Pasaport Fotokopisi

  • Romanya Çalışma Vizesi başvurusu esnasında Pasaportunuzda Fotoğrafınızın bulunduğu sayfanın fotokopisi gerekmektedir.

5.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Avrupa Ülkeleri Veya Romanya olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken gidiş tarihinizden 1 gün önce dönüş gününüzün 1 gün sonrasını kapsayacak şekilde yaptırmanız gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı ıslak kaşe ve imzalı fotokopisi ile ibraz edilmelidir
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

6.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Kendi otomobili veya motosikleti ile seyahat edecek başvuru sahipleri, aracı kullanacak kişi tarafından yazılmış güzergah dilekçesi, yeşil sigorta, uluslararası geçerli ehliyet ve araç ruhsat fotokopilerini de başvuru dosyasına eklemelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergah yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Tren veya Otobüs ile gerçekleştirilecek seyahatler için Romanya çalışma vizesi müracaatında tren yada otobüs bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Bilet Rezervasyonu bulunmayan müşterilerimiz için Marina Vize tarafından geçici rezervasyon düzenlenecektir.

7.Konaklama Bilgileri

  • Romanya’da çalışacağınız süre boyunca Kalacağınız yerin tapusunun fotokopisi veya kira sözleşmesinin vergi dairesinde de kayıtlı kontrat fotokopisi ya da firmaya ait bir daire,lojman veya birinin yanında kalacağınız taktirde noter veya avukat onaylı comondat sözleşmesi

8.Çalışma İzni

  • Romanya Göç İdaresinden (IGI) alınmış çalışma izni yazısı (Aslı gerekiyor fotokopi kabul edilmemektedir.)

9.Gelir Belgeleri

  • Romanyadaki çalışacağınız firmanın antetli kağıdına alacagınız maaş ve kalacağınız adresi gösteren mühürlü imzalı yazı

10.Adli Sicil Belgesi (Sabıka Kaydı)

  • Türkiye Cumhuriyeti Adalet bakanlığına bağlı herhangi bir adliyeden alınmışsa sabıka kaydının mühürlü ve ıslak imzalı olması gerekmektedir.
  • Türkiye Cumhuriyeti Resmi web sitesi olan E-Devlet sistemi kullanılarak sabıka kaydı alınmışsa mutlaka barkodlu olması gerekmektedir.

11.Banka Hesap Dökümü

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

12.Ek Gelir Belgeleri

  • Varsa Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.     

Önemli Notlar

  • Ön Başvurunuz Firmamız Tarafından  Yapılacak ve Randevunuz  Alınacaktır.Vize Başvurunuz için Hazırlayacağımız Dosyayı Bizzat Bireysel Olarak Randevu Tarihinde Konsolosluğa Teslim Etmeniz Gerekmektedir.
  • Romanya Vizesi işlem süresi randevu tarihinizden itibaren ortalama 5 ile 15 iş gününde sonuçlanmaktadır. Yalnız Randevunun alınması 7 ile 15 gün arası sürmektedir.Romanya’ya seyahat planlayan kişilerin 1 ay öncesinden işlemlere başlamaları faydalı olacaktır.
Romanya Vizesi Ücretleri
  • Romanya Vizesi Fiyat Listesi 2019 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Romanya Vizesi Fiyatı belirlenirken Romanya Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz ayrın olarak belirlenmiştir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Romanya Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Romanya Vizesi Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.
Büyükelçilik / Konsolosluk
Romanya Ankara Büyükelçiliği

Bükreş Sok. No:4 Çankaya Ankara

Telefon : (+90) 466 37 06
Fax : (+90) 312 427 15 30
Email : romanyabyk@dsl.ttnet.net.tr

Romanya İstanbul Başkonsolosluğu

Yanarsu Sok. ,No:42, Narin Sitesi, Etiler- Beşiktaş / İSTANBUL
Telefon : (+90) 212 358 05 35
Fax : (+90) 212 358 05 18
Email :konsrom@doruk.net.tr

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (118 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 4,99. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
loadingLoading...
Ülke Bilgileri
Resmi Adı Romanya Cumhuriyeti
Bayrak Romanya Çalışma Vizesi
Başkent Bükreş
Nüfus 22.21 Milyon
Yüzölçümü 238.391 Km2
Para Birimi Rumen Leyi (RON)
Milli Gelir 255.4 Milyar Euro
Enflasyon %5
İşsizlik Oranı %7.5
Yaşam Süresi Kadın 76.1 – Erkek 68.9
Telefon Kodu +40

Faydalı Linkler