Romanya Eğitim Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Romanya Eğitim Vizesi için Gerekli Evraklar

Romanya Eğitim Vizesi için Gerekli Olan Belgeler Aşağıdaki Gibidir.

Romanya Eğitim Vizesi Örneği

1.Pasaport özellikleri

  • Romanya eğitim vizesi başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Romanya Eğitim Vizesi başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Romanya Eğitim Vizesi talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36 mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Romanya eğitim vizesi müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Romanya Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

4.Romanya Eğitim Vizesi Başvuru Formu

  • Romanya eğitim vizesi almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Romanya seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Kalınacak yer ispatı; Romanya’da  öğrenim göreceğiniz  süre boyunca kalacağınız yurt bilgileri ve 1 yıllık ücretin ödendiğine dair dekont ibraz etmeniz gerekmektedir.konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Romanya’da öğrenim göreceğiniz süre boyunca dairede kalınacaksa  kira sözleşmesi daire satın alınmışsa tapu fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir.

7.Vize Talep Dilekçesi

  • Romanya İstanbul Başkonsolosluğuna hitaben İngilizce veya Romence yazılmış,seyahat amacınızı belirten tarafınızca imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede ayrıca Romanya’ya yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

8.Adli Sicil Kaydı

  • Adliyeden alınmış ıslak imzalı ve kaşeli sabıka kaydı. E-devlet sistemi üzerinden alınmışsa barkodlu olması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız .

9.Okul Davetiyesi

  • Romanya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen,  gündüzcü olarak eğitim göreceğini belirten kabul mektubu ( Letter of Acceptance ) aslı olarak; (Okul davetiyesi)
  • Eğitim harçlarının ödendiğine dair ödeme dekontu ( 1 yıllık ).

10.Banka Bilgileri

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

11.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Romanya veya tüm dünya olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken dönüş gününüzün tamamını kapsayacak şekilde almanız gerekmektedir.
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

Romanya Eğitim Vizesi Fiyat Listesi

  • Romanya Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Romanya Vizesi Fiyatı belirlenirken Romanya Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz ayrın olarak belirlenmiştir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Romanya Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Romanya Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Romanya Konsolosluğu vize başvuru prosedürü.

1.Romanya Eğitim Vizesi başvurusunu şahsen yapmanız gerekmektedir. Hiç bir acente sizin adınıza müracaatta bulunamaz.

1.Romanya Eğitim Vizesi başvurusu yapmak için  yapmak için e randevu almanız gerekmektedir.

3.Romanya Konsolosluğu e-randevusuz işlem yapmamaktadır.

4.Romanya Eğitim Vizesi Ücreti 120 Euro konsolosluk harcıdır. Konsolosluk evraklarınızı kontrol ettikten sonra bankaya yatırmanız gerekmektedir.

5.Firmamız Marina Vize sizin için Romanya Eğitim Vizesi  başvurusu için gerekli olan e-randevu işlemleri ve gerekli diğer evrakların hazırlanmasında yardımcı olur.

6.Yukarıdaki Fiyat Tablosunda yazılı olan ücretler Firmamıza ödemeniz gereken hizmet bedelidir. Konsolosluk harcını ayrıca konsolosluğa ödemeniz gerekmektedir.

7.Romanya Eğitim Vizesi işlem süresi randevu tarihinizden itibaren ortalama 3 iş gününde sonuçlanmaktadır. Yalnız Randevunun alınması 7 ile 15 gün arası sürmektedir.Romanya’ya seyahat planlayan kişilerin 1 ay öncesinden işlemlere başlamaları faydalı olacaktır.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Romanya Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Romanya Vizesi Ön Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Romanya Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa kendinizin bizzat gelmeniz gerekmektedir.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Romanya Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Romanya Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Romanya Eğitim Vizesi

Romanya şehirlerinin güvenliği ve uygun yaşama şartları sayesinde oldukça fazla yabancı öğrenci misafir etmektedir. Romanya üniversitelerindeki eğitim standartları oldukça yüksektir. Bu sebeple son zamanlarda Romanya üniversitelerini tercih eden öğrenci sayısı artmıştır. Romanya’da yer alan kiralık evler, öğrenci yurtları, ulaşım, gıda gibi ihtiyaçların oldukça uygun olması bir öğrencinin eğitim hayatını rahatlıkla geçirmesini sağlamaktadır. Romanya üniversitelerinde eğitim dili genel olarak İngilizce ve Romence’dir. Aynı zamanda Fransızca ve Almanca eğitim veren bölümler ve üniversitelerde bulunmaktadır. Romanya’da eğitim almak isteyen kişilerin Romanya eğitim vizesi alması gerekmektedir. Eğitim vizesi için alınması gereken evraklar tam ve doğru bir şekilde konsolosluğa teslim edilmelidir. Romanya eğitim vizesi 2018 senesinde konsolosluğa şahsen yapılmalıdır.

Romanya Eğitim Vizesi Örneği

Romanya Eğitim Vizesi Örneği

Romanya Eğitim Vizesi Nasıl Alınır?

Romanya’ya seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ülkeye seyahat edebilmeleri ve transit geçiş yapabilmeleri için Romanya vizesi almaları zorunludur. Diplomatik/Siyah ve Hizmet/Yeşil pasaport sahipleri 6 ay içerisinde 90 gün süreyle sınırlı olarak Romanya seyahatleri ve ülkeyi transit geçmek için vizeden muaftır. Romanya eğitim vizesi başvurusu randevu alınarak yapılmaktadır. Başvuruların şahsen yapılması gerekmekte olup hiçbir acente sizin yerinize başvuruda bulunamaz. Marina Vize olarak verdiğimiz profesyonel vize danışmanlık hizmetleriyle yanınızdayız. Firma olarak Romanya vize başvurusu için alınması gereken e-randevu işlemlerini ve gerekli diğer evrakların hazırlanmasında sizlere danışmanlık yapıyor ve yardımcı oluyoruz. Romanya eğitim vizesi işlemleri sonuçlanması 3 iş günü gibi kısa bir sürede olmaktadır. Fakat randevu alabilmek 15 ila 20 gün süreç alabilmektedir. Bu sebeple vize sürecinizde yanınızda olarak destek olmakta ve işlemleri hızlandırmaktayız. Romanya eğitim vizesi ücreti konsolosluk harcı 60 Euro’dur. Romanya eğitim vizesi için verdiğimiz danışmanlık hizmetimizin bedeli 70 USD’dir. Yapılan başvuruda profesyonel destek almanızda fayda vardır. Çünkü gerekli evrakların hazırlanması ve teslim edilmesi oldukça önemlidir. Eksik ve yanlış evrak teslim edildiğinde vize başvurunuz olumsuz sonuçlanacaktır. Olumsuz sonuçlanan vize başvuruları sicilinizi etkiler ve bir sonraki başvurularınızı da olumsuz etkiler. Marina Vize olarak verdiğimiz danışmanlık hizmetiyle bu süreci en doğru ve sorunsuz şekilde geçirmenize yardımcı olmaktayız. Bu şekilde hem maddi açıdan zarar görmez hem de zamanınızı boşa harcamamış olursunuz.

Romanya Eğitim Vizesi Kaç Güne Çıkar?

Romanya eğitim vizesigerekli evraklar şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Pasaport
    1. Pasaportun Romanya seyahati sonrasında da 6 ay daha geçerli olması gerekmektedir.
    2. Varsa eski pasaportlarınızın da evrakların arasına eklenmesi gerekmektedir.
    3. Pasaportun yıpranmamış olması ve yırtık olmaması gerekmektedir.
    4. Romanya vizesinin yapıştırılabilmesi için en az bir adet boş sayfa olmalıdır.
  • Arka fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, rötuşsuz 2 adet fotoğraf
  • Romanya vizesi başvuru formu
    1. Online olarak internet üzerinden doldurulmalıdır. (Marina Vize tarafından doldurulacaktır.)
    2. Vize talebinde bulunacak olan kişi tarafından ıslak imzalı olmalıdır.
  • Dilekçe
    1. Romanya’ya yapacağınız seyahatin tarihlerini ve ayrıntıları belirtmesi gerekmektedir.
    2. Romanya Başkonsolosluğu’na hitaben yazılmalıdır.
  • Romanya seyahatiniz için uçak bileti rezervasyonları (Marina Vize tarafından hazırlanacaktır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası (Marina Vize tarafından hazırlanacaktır.)
    1. En az 30 bin Euro teminatlı
    2. Seyahatin süresini kapsamaktadır.
  • Eğitim alınacak olan kurumdan gelen davetiye
  • Eğitim harçlarının ödendiğine dair belge
  • Adli Sicil Kaydı
  • Eğitim süresince kalınacak olan yeri ispat eder belge (kira sözleşmesi, yurttan alınan dekont vb.)
  • Banka hesap cüzdanı
  • Kimlik fotokopisi
  • Pasaport fotokopisi

Romanya eğitim vizesi danışmanlığı için bizimle irtibata geçebilirsiniz. Romanya eğitim vizesi 3 iş günü çıkmaktadır. Fakat randevunun alınması 15 ila 20 gün sürebilmektedir. Bu sebeple seyahatinizi planlamadan bir ay önce başvuruda bulunabilirsiniz.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Romanya Ankara Büyükelçiliği

Bükreş Sok. No:4 Çankaya Ankara
Telefon : (+90) 466 37 06
Fax : (+90) 312 427 15 30
Email : romanyabyk@dsl.ttnet.net.tr

Romanya İstanbul Başkonsolosluğu

Yanarsu Sok. ,No:42, Narin Sitesi, Etiler- Beşiktaş / İSTANBUL
Telefon : (+90) 212 358 05 35
Fax : (+90) 212 358 05 18
Email :konsrom@doruk.net.tr

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (11 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Romanya Cumhuriyeti
Bayrak Romanya Vizesi
Başkent Bükreş
Nüfus 22.21 Milyon
Yüzölçümü 238.391 Km2
Para Birimi Rumen Leyi (RON)
Milli Gelir 255.4 Milyar Euro
Enflasyon %5
İşsizlik Oranı %7.5
Yaşam Süresi Kadın 76.1 – Erkek 68.9
Telefon Kodu +40

Faydalı Linkler