Romanya Öğrenim Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Romanya Öğrenim Vizesi için Gerekli Evraklar

Romanya Öğrenim Vizesi Almaları için Gerekli Olan  Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Romanya Öğrenim Vizesi  Örneği

1.Pasaport 

Romanya Öğrenim Vizesi başvurusu yapacak adaylardan istenen pasaport standartları diğer Schengen ülkeleri ile benzerlik göstermektedir. Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport edinmeleri gerekmektedir. Nüfus Müdürlüğü’nden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir. Kişi pasaport sahibi ise

  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin vize bitim tarihinden en az 3 ay sonra olması istenen diğer kriterdir. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir. Pasaportunuz gerekli şartları sağlayacak yeterliliğe ulaştıktan sonra fotoğraflı bölümünden ve daha önce ziyaretini gerçekleştirdiğiniz Schengen ülkelerine ait fotokopileri ibraz etmeniz gerekmektedir. Tüm bu şartları yerine getirdiğinizde Romanya vizesi için gerekli pasaport şartlarını tamamlamış sayılırsınız.

2.Romanya Öğrenim Vizesi Başvuru Formu

  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, varsa Romanya’da yakınlarınızın bilgisi, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır. Romanya Öğrenim Vizesi başvurusu için vize isteyen adayları yetkililer detaylı bir araştırmaya tabi tutarak, verdikleri bilgilerin doğruluğu teyit edeceklerdir.
  • 18 yaşından küçük olan kişilerin başvuru formları anne ve babaları tarafından doldurularak her ikisinin imzası alınması sonrasında teslim edilmelidir.
  • Acentamız tarafından Romanya vize başvurunuz yapılacaksa Marina Vize personeli tarafından başvuru formları doldurulacaktır.

3.Fotoğraf Detayları

  • Romanya Öğrenim Vizesi başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Romanya vize başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf boyutları için de 35 mm genişlik ve 45 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır. Fotoğraf Örneği

4.Pasaport Fotokopisi

  • Romanya Erasmus Vizesi başvurusu esnasında Pasaportunuzda Fotoğrafınızın bulunduğu sayfanın fotokopisi gerekmektedir.

5.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Avrupa Ülkeleri Veya Romanya olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken gidiş tarihinizden 1 gün önce dönüş gününüzün 1 gün sonrasını kapsayacak şekilde yaptırmanız gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı ıslak kaşe ve imzalı fotokopisi ile ibraz edilmelidir
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

6.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Kendi otomobili veya motosikleti ile seyahat edecek başvuru sahipleri, aracı kullanacak kişi tarafından yazılmış güzergah dilekçesi, yeşil sigorta, uluslararası geçerli ehliyet ve araç ruhsat fotokopilerini de başvuru dosyasına eklemelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergah yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Tren veya Otobüs ile gerçekleştirilecek seyahatler için Romanya vizesi müracaatında tren yada otobüs bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Bilet Rezervasyonu bulunmayan müşterilerimiz için Marina Vize tarafından geçici rezervasyon düzenlenecektir.

7.Konaklama Bilgileri

  • Romanya’da Konaklayacağınız Yurt bilgileri.Yurda kayıt yaptırdıgınıza dair belge.
  • Dairede kalınacaksa kiraladığınız dairenin kira kontratı.

8.Okul Kabul Mektubu

  • Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen, gündüz öğretim programına katılan eğitim göreceğini belirten kabul mektubu (Letter of Acceptance) aslı olacak fotokopi kabul edilmemektedir.
  • Eğitim harçlarının ödendiğine dair Ödeme Dekontu (1 yıllık)

9.Muvafakatname Aslı Ve Fotokopisi

  • Reşit olmayan çocuklar için hem anne hem de babadan noter onaylı, son 6 ay içerisinde çıkartılmış muvafakatname aslı ve fotokopisi gerekmektedir.
  • Beraberinde çocuklar için ayrı doldurulmuş olan vize başvuru formlarının hem anne hem de baba tarafından imzalı sunulması gerekmektedir.

10.Adli Sicil Kaydı

  • Türkiye Cumhuriyeti Adalet bakanlığına bağlı herhangi bir adliyeden alınmışsa sabıka kaydının mühürlü ve ıslak imzalı olması gerekmektedir.
  • Türkiye Cumhuriyeti Resmi web sitesi olan E-Devlet sistemi kullanılarak sabıka kaydı alınmışsa mutlaka barkodlu olması gerekmektedir.

11.Banka Hesap Dökümü

  • Geçinme imkanlarının ispatı (tüm süre için aylık geçinme ispatı olarak ekonomideki asgari ücretine tekabul eden meblağ)
  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

12.Ek Gelir Belgeleri

  • Varsa Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.

Önemli Notlar

  • Ön Başvurunuz Firmamız Tarafından  Yapılacak ve Randevunuz  Alınacaktır.Vize Başvurunuz için Hazırlayacağımız Dosyayı Bizzat Bireysel Olarak Randevu Tarihinde Konsolosluğa Teslim Etmeniz Gerekmektedir.
  • Romanya Vizesi işlem süresi randevu tarihinizden itibaren ortalama 15-30 gün olup yoğunluğa bağlı olarak uzayabilmektedir..
  • Randevunun alınması 2 ile 7 gün arası olup yoğunluğa bağlı olarak bu süre uzayabilmektedir.
  • Romanya’ya seyahat planlayan kişilerin 2 ay öncesinden işlemlere başlamaları faydalı olacaktır.
Romanya Vizesi Ücretleri
  • Romanya Vizesi Fiyat Listesi 2019 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Romanya Vizesi Fiyatı belirlenirken Romanya Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz ayrın olarak belirlenmiştir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Romanya Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Romanya Vizesi Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

D

Romanya Öğrenim Vizesi

Romanya şehirlerinin güvenliği ve uygun yaşama şartları sayesinde oldukça fazla yabancı öğrenci misafir etmektedir. Romanya üniversitelerindeki eğitim standartları oldukça yüksektir. Bu sebeple son zamanlarda Romanya üniversitelerini tercih eden öğrenci sayısı artmıştır. Romanya’da yer alan kiralık evler, öğrenci yurtları, ulaşım, gıda gibi ihtiyaçların oldukça uygun olması bir öğrencinin eğitim hayatını rahatlıkla geçirmesini sağlamaktadır. Romanya üniversitelerinde eğitim dili genel olarak İngilizce ve Romence’dir. Aynı zamanda Fransızca ve Almanca eğitim veren bölümler ve üniversitelerde bulunmaktadır. Romanya’da eğitim almak isteyen kişilerin Romanya eğitim vizesi alması gerekmektedir. Eğitim vizesi için alınması gereken evraklar tam ve doğru bir şekilde konsolosluğa teslim edilmelidir. Romanya eğitim vizesi 2018 senesinde konsolosluğa şahsen yapılmalıdır.

Romanya Öğrenim Vizesi Örneği

Romanya Öğrenim Vizesi Örneği

Romanya Öğrenim Vizesi Nasıl Alınır?

Romanya’ya seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ülkeye seyahat edebilmeleri ve transit geçiş yapabilmeleri için Romanya vizesi almaları zorunludur. Diplomatik/Siyah ve Hizmet/Yeşil pasaport sahipleri 6 ay içerisinde 90 gün süreyle sınırlı olarak Romanya seyahatleri ve ülkeyi transit geçmek için vizeden muaftır. Romanya eğitim vizesi başvurusu randevu alınarak yapılmaktadır. Başvuruların şahsen yapılması gerekmekte olup hiçbir acente sizin yerinize başvuruda bulunamaz. Marina Vize olarak verdiğimiz profesyonel vize danışmanlık hizmetleriyle yanınızdayız. Firma olarak Romanya vize başvurusu için alınması gereken e-randevu işlemlerini ve gerekli diğer evrakların hazırlanmasında sizlere danışmanlık yapıyor ve yardımcı oluyoruz. Romanya eğitim vizesi işlemleri sonuçlanması 3 iş günü gibi kısa bir sürede olmaktadır. Fakat randevu alabilmek 15 ila 20 gün süreç alabilmektedir. Bu sebeple vize sürecinizde yanınızda olarak destek olmakta ve işlemleri hızlandırmaktayız. Romanya eğitim vizesi ücreti konsolosluk harcı 60 Euro’dur. Romanya eğitim vizesi için verdiğimiz danışmanlık hizmetimizin bedeli 70 USD’dir. Yapılan başvuruda profesyonel destek almanızda fayda vardır. Çünkü gerekli evrakların hazırlanması ve teslim edilmesi oldukça önemlidir. Eksik ve yanlış evrak teslim edildiğinde vize başvurunuz olumsuz sonuçlanacaktır. Olumsuz sonuçlanan vize başvuruları sicilinizi etkiler ve bir sonraki başvurularınızı da olumsuz etkiler. Marina Vize olarak verdiğimiz danışmanlık hizmetiyle bu süreci en doğru ve sorunsuz şekilde geçirmenize yardımcı olmaktayız. Bu şekilde hem maddi açıdan zarar görmez hem de zamanınızı boşa harcamamış olursunuz.

Romanya Öğrenim Vizesi Kaç Güne Çıkar?

Romanya eğitim vizesigerekli evraklar şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Pasaport
    1. Pasaportun Romanya seyahati sonrasında da 6 ay daha geçerli olması gerekmektedir.
    2. Varsa eski pasaportlarınızın da evrakların arasına eklenmesi gerekmektedir.
    3. Pasaportun yıpranmamış olması ve yırtık olmaması gerekmektedir.
    4. Romanya vizesinin yapıştırılabilmesi için en az bir adet boş sayfa olmalıdır.
  • Arka fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, rötuşsuz 2 adet fotoğraf
  • Romanya vizesi başvuru formu
    1. Online olarak internet üzerinden doldurulmalıdır. (Marina Vize tarafından doldurulacaktır.)
    2. Vize talebinde bulunacak olan kişi tarafından ıslak imzalı olmalıdır.
  • Dilekçe
    1. Romanya’ya yapacağınız seyahatin tarihlerini ve ayrıntıları belirtmesi gerekmektedir.
    2. Romanya Başkonsolosluğu’na hitaben yazılmalıdır.
  • Romanya seyahatiniz için uçak bileti rezervasyonları (Marina Vize tarafından hazırlanacaktır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası (Marina Vize tarafından hazırlanacaktır.)
    1. En az 30 bin Euro teminatlı
    2. Seyahatin süresini kapsamaktadır.
  • Eğitim alınacak olan kurumdan gelen davetiye
  • Eğitim harçlarının ödendiğine dair belge
  • Adli Sicil Kaydı
  • Eğitim süresince kalınacak olan yeri ispat eder belge (kira sözleşmesi, yurttan alınan dekont vb.)
  • Banka hesap cüzdanı
  • Kimlik fotokopisi
  • Pasaport fotokopisi

Romanya eğitim vizesi danışmanlığı için bizimle irtibata geçebilirsiniz. Romanya eğitim vizesi 3 iş günü çıkmaktadır. Fakat randevunun alınması 15 ila 20 gün sürebilmektedir. Bu sebeple seyahatinizi planlamadan bir ay önce başvuruda bulunabilirsiniz.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Romanya Ankara Büyükelçiliği

Bükreş Sok. No:4 Çankaya Ankara
Telefon : (+90) 466 37 06
Fax : (+90) 312 427 15 30
Email : romanyabyk@dsl.ttnet.net.tr

Romanya İstanbul Başkonsolosluğu

Yanarsu Sok. ,No:42, Narin Sitesi, Etiler- Beşiktaş / İSTANBUL
Telefon : (+90) 212 358 05 35
Fax : (+90) 212 358 05 18
Email :konsrom@doruk.net.tr

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (11 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
loadingLoading...
Ülke Bilgileri
Resmi Adı Romanya Cumhuriyeti
Bayrak Romanya Öğrenim Vizesi
Başkent Bükreş
Nüfus 22.21 Milyon
Yüzölçümü 238.391 Km2
Para Birimi Rumen Leyi (RON)
Milli Gelir 255.4 Milyar Euro
Enflasyon %5
İşsizlik Oranı %7.5
Yaşam Süresi Kadın 76.1 – Erkek 68.9
Telefon Kodu +40

Faydalı Linkler