Romanya Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Romanya Vizesi için Gerekli Evraklar

Romanya Vizesi için Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Romanya Vizesi Örneği

1.Pasaport özellikleri

  • Romanya Vizesi başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Romanya Vizesi başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Romanya Vizesi talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36 mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Romanya Vizesi müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Romanya Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

4.Romanya Vizesi Başvuru Formu

  • Romanya Vizesi almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Romanya seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Romanya’da konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

7.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız veya sahibi olduğunuz şirketin antetli kağıdına Romanya Konsolosluğu’na hitaben İngilizce veya Romence yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Romanya’ya yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

8.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Romanya veya tüm dünya olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken dönüş gününüzün tamamını kapsayacak şekilde almanız gerekmektedir.
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

9.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

10.İşyeri Belgeleri (İşverenler)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Sahibi veya ortağı olduğunuz şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Sahibi veya ortağı olduğunuz işyerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Romanya Vizesi talep eden firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.

11.İş Yeri Belgeleri (Çalışanlar)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Çalıştığınız şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Çalıştığınız işyeri müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Romanya Vizesi talebinde bulunan bireylerin çalıştığı kurum veya firmadan; firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
  • E devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi.
  • E devletten alınmış barkodlu 4A Hizmet Dökümü. E-Devlete giriş için Tıklayınız .

Romanya Vizesi Fiyat Listesi

  • Romanya Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Romanya Vizesi Fiyatı belirlenirken Romanya Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz ayrın olarak belirlenmiştir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Romanya Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Romanya Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Romanya Konsolosluğu vize başvuru prosedürü.

1.Romanya Vizesi başvurusunu şahsen yapmanız gerekmektedir. Hiç bir acente sizin adınıza müracaatta bulunamaz.

2.Romanya Vizesi başvurusu yapmak için  yapmak için e randevu almanız gerekmektedir.

3.Romanya Konsolosluğu e-randevusuz işlem yapmamaktadır.

4.Romanya Vizesi Ücreti 60 Euro konsolosluk harcıdır. Konsolosluk evraklarınızı kontrol ettikten sonra bankaya yatırmanız gerekmektedir.

5.Firmamız Marina Vize sizin için Romanya Vizesi başvurusu için gerekli olan e-randevu işlemleri ve gerekli diğer evrakların hazırlanmasında yardımcı olur.

6.Yukarıdaki Fiyat Tablosunda yazılı olan ücretler Firmamıza ödemeniz gereken hizmet bedelidir. Konsolosluk harcını ayrıca konsolosluğa ödemeniz gerekmektedir.

7.Romanya Vizesi işlem süresi randevu tarihinizden itibaren ortalama 3 iş gününde sonuçlanmaktadır. Yalnız Randevunun alınması 7 ile 15 gün arası sürmektedir.Romanya’ya seyahat planlayan kişilerin 1 ay öncesinden işlemlere başlamaları faydalı olacaktır.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Romanya Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Romanya Vizesi Ön Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Romanya Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa kendinizin bizzat gelmeniz gerekmektedir.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Romanya Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Romanya Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Ücretsiz Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Romanya Vizesi

Marina Vize, Romanya’ya vize almak için danışmanlık hizmeti almak isteyenlere profesyonel bir hizmet sağlamaktadır. Marina Vize gibi vize danışmanlığı konusunda kendisini ispatlamış firmalarla çalışmak, vize sürecinin daha kolay ve sorunsuz geçmesine yardımcı olur. Marina Vize firması, Romanya vizesi için başvurulabilecek yetkili firmalar arasındadır. Vize için istenen güncel belgeler hakkında bilgi almak için firma ile iletişime geçilebilir. Hazırlanması gereken evraklar, her yıl farklı bir şekilde istenebilmektedir. Marina Vize, Romanya vizesi için hazırlanan müşteri evrakların kontrolünü yapar ve konsoloslukların istedikleri şekilde düzenleyerek teslim eder. Bu sayede, evraklardan kaynaklanan sorunlar nedeniyle vize başvurusunun reddedilmesi önlenmektedir.

Romanya Vizesi Örneği

Romanya Vizesi Örneği

Romanya Vizesi Nasıl Alınır?

Romanya vizesi başvurusu için kullanılabilecek iki başvuru yolu bulunmaktadır. E-Vize portalı üzerinden online olarak başvurular gerçekleştirilebilmektedir. Online olarak başvuru yapmak istemeyenler ise yetkili vize danışmanlık merkezlerine başvurmalıdır. Marina Vize, vize işlemlerinin zamanında sonuçlanabilmesi için gereken her ayrıntıya dikkat etmektedir. Romanya vizesi işlemleri için istenen vize türüne göre farklı evrakların hazırlanması gerekebilir. Marina Vize, müşterilerine evrak listesi ve vize süreci konusunda detaylı bir şekilde bilgilendirme yapmaktadır. Romanya vize başvurularından önce dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, pasaportun geçerlilik süresidir. Pasaportu olmayan kişiler, pasaport  için yapılması gereken işlemleri en kısa sürede tamamlamalıdır. Romanya, 6 ay içerisinde toplamda 90 günü aşmayan ziyaretlerde vize talep etmemektedir. Gri, Yeşil ve Siyah T.C pasaportlarından birine sahip olan kişiler, bu haktan yararlanabilirler. Transit geçişlerde de vize gerekmemektedir. Başvurulan her vize çeşidinin kişilere tanıdığı farklı haklar bulunur. Bu nedenle hangi vize çeşidine başvurulması gerektiğine iyi karar verilmelidir.

Romanya Konsoloslukları, vize başvuruları için şahsi başvuruları kabul etmektedir. Randevu alınarak, başvuru işlemleri gerçekleştirilebilir. Danışman firmalar aracılığı ile başvuru yapılması ise daha çok önerilmektedir. Konsolosluklar tarafından, vizesi onaylanan kişilerden parmak izi, ek evrak talebi ya da yüz yüze görüşme gibi istekler talep edilebilmektedir. Başvuru sonucunda ret cevabı alan kişiler, vize için tekrar başvuru yapabilir.  Romanya vize ücreti, seçilen vize çeşidine göre değişmekle birlikte, konsolosluk banka hesabına yatırılmalıdır. Romanya vize örneği incelenerek, başvuru sonucunda sahip olunacak vize belgesi görülebilir.

Romanya Vize Çeşitleri

Romanya’ya vize danışmanlığı hizmeti veren Marina Vize, başvuru sürecinin başından sonuna kadar etkin bir rol oynamaktadır. Başvurulan vize tiplerinde ortak olarak istenen ve ek olarak istenen bazı belgeler bulunmaktadır. Kısa ya da uzun süreli vizeye başvuru yapılabilir. Kısa süreli vizeler, 90 günü aşmayan seyahatler için önerilmektedir. Uzun süreli vizeler ise eğitim, aile birleşimi, çalışma ve yerleşim hakkı gibi amaçlarla ülkede kalmak isteyenlere hitap etmektedir.

Romanya Turistik Vize:  Romanya Turistik Vize’sine sahip olan kişiler, ülkede en fazla 90 gün kalma hakkına sahiptir. Tamamen turistik amaçlar için gerçekleştirilecek seyahatler için tercih edilmesi gereken bir vizedir. Seminer, konferans, iş toplantısı gibi aktiviteler için farklı bir vizeye sahip olunması gerekmektedir. Vize başvurusunda kullanılacak pasaportun, dönüş tarihinden itibaren 6 ay geçerliliği olması gerekir.  Pasaportta yeterli boş sayfa olup olmadığı da kontrol edilmelidir. Bu kriterlere uymayan pasaportların yenilenmesi gerekecektir. Biometrik fotoğraf, gelir ve mesleki durumunu belgeleyen evraklar, vize ücretinin yatırıldığına dair dekont da istenen belgeler arasındadır.

Romanya Çalışma Vizesi: Romanya çalışma vizesi almak isteyenler öncelikle diploma, adli sabıka kaydı, 2 fotoğraf, pasaport fotokopisi, özgeçmiş, işe alacak şirket ile ilgili belgeleri hazırlamalı ve gerekli masrafları banka hesabına yatırmalıdır. Çalışma izni elde edildikten sonra vize başvurusunda bulunulması gerekir. Son etap ise Romanya’da oturum izni almak olacaktır. Oturum izni için pasaport, iş sözleşmesi, çalışma izni belgesi, doktor raporu, ev kontratı gibi belgeler talep edilmektedir. İzin için ödenmesi gereken ücretin de ilgili banka hesabına yatırılması ve dekontun belgeler ile birlikte teslim edilmesi gerekir.

Romanya Eğitim Vizesi: Romanya’da eğitim almak isteyenlerin, ülkedeki üniversitelere başvuru yapmaları gerekmektedir. Türkiye’de girilen üniversite giriş sınavından alınan puanların, Romanya’daki üniversiteler için geçerliliği bulunmamaktadır. Üniversiteden alınacak davetiye ile öğrenci vizesi için başvuru yapılabilir. Eğitim söz konusu olduğunda, vize başvuruları daha hızlı bir şekilde kabul edilebilmektedir.

Romanya Evlilik Vizesi: Romanya evlilik vizesi için gelir bilgilerini belgeleyen evraklar, Romen eşin kimlik ve pasaport fotokopileri, sabıka kaydı gibi belgeler istenebilmektedir. Pasaportların güncel olmasına dikkat edilmesi gerekir. Gerekli belgelerin listesi, danışmanlık firması tarafından müşterilere gönderilmektedir. Çiftin belgelerini eksiksiz bir şekilde hazırlaması gerekmektedir.

Romanya Express Vize: Romanya vizeleri Schengen vize olarak alınmaktadır. Express vize başvuruları kabul edilmektedir. Express vize almak isteyenler, hazırladıkları belgelere ek olarak neden express vize almaları gerektiğini açıklayan bir dilekçeyi konsolosluğa teslim etmelidir. Dilekçe konsolosluğa hitap eden bir dille yazılmalı ve ıslak imzalı olmalıdır. Express vize başvuruları, 3 gün gibi kısa bir sürede sonuçlanabilmektedir.

Romanya Ticari Vize:Romanya’da gerçekleştirilecek ticari etkinliklere ya da iş görüşmelerine katılabilmek için ticari vize için başvuruda bulunulmalıdır. Seminer, konferans, fuar gibi etkinlikler için yapılacak seyahatlerde de ticari vize geçerli olmaktadır. Ticari vize de hem Türkiye’deki şirket ile ilgili bilgiler hem de Romanya’daki şirket ile ilgili bilgiler içeren evrakların hazırlanması gerekir. Romanya’daki şirket tarafından gönderilecek davetiye de belgeler arasına eklenmelidir.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Romanya Ankara Büyükelçiliği

Bükreş Sok. No:4 Çankaya Ankara
Telefon : (+90) 466 37 06
Fax : (+90) 312 427 15 30
Email : romanyabyk@dsl.ttnet.net.tr

Romanya İstanbul Başkonsolosluğu

Yanarsu Sok. ,No:42, Narin Sitesi, Etiler- Beşiktaş / İSTANBUL
Telefon : (+90) 212 358 05 35
Fax : (+90) 212 358 05 18
Email :konsrom@doruk.net.tr


[Toplam:13    Ortalama:5/5]

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Romanya Cumhuriyeti
Bayrak Romanya Vizesi
Başkent Bükreş
Nüfus 22.21 Milyon
Yüzölçümü 238.391 Km2
Para Birimi Rumen Leyi (RON)
Milli Gelir 255.4 Milyar Euro
Enflasyon %5
İşsizlik Oranı %7.5
Yaşam Süresi Kadın 76.1 – Erkek 68.9
Telefon Kodu +40

Faydalı Linkler