Dağıstan Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Dağıstan Vizesi için Gerekli Evraklar

Dağıstan vizesi için Gerekli Olan  Evraklar Aşagıdaki Gibidir.

Dağıstan Vize Örneği

1.Pasaport özellikleri

  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Dağıstan vize başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Rusya’ya yapacağınız seyahatinizin dönüş tarihinden itibaren pasaportunuzun geçerlilik tarihinin Rusya vizesinin bitim tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli (temdit tarihi) olması istenen diğer kriterdir.
  • Rusya Konsolosluğu yırtık, deforme ve tahriş olmuş pasaportlarla yapılan başvuruları kabul etmemektedir.
  • Pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanmış olması gerekmektedir.

2.Fotoğraf özellikleri 

  • Dağıstan Vizesi başvurusunda bulunacak kişiler 1 adet 35 mm genişlikte 45 mm yükseklite biyometrik fotoğraf ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Vize işlemlerinde kullanılacak olan biyometrik fotoğrafın arka fonu mutlaka beyaz olmalıdır. Fotoğraf Örneği

3.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Kendi otomobili veya motosikleti ile seyahat edecek başvuru sahipleri, aracı kullanacak kişi tarafından yazılmış güzergâh dilekçesi, yeşil sigorta, uluslararası geçerli ehliyet ve araç ruhsat fotokopilerini de başvuru dosyasına eklemelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Tren veya Otobüs ile gerçekleştirilecek seyahatler için Dağıstan Vizesi müracaatında tren yada otobüs bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Bilet Rezervasyonu bulunmayan müşterilerimiz için Marina Vize tarafından geçici rezervasyon düzenlenecektir. 

4.Konaklama Belgesi

  • Rusya’da konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon belgesinde isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayan kişiler için Marina Vize Tarafından geçici otel rezervasyonu düzenlenecektir. 

5.Voucher Belgesi

  • Dağıstan topraklarında faaliyet gösteren Tur operatöründen alınmış Voucher.
  • Voucher belgesinde isminiz soyisminiz doğum tarihiniz pasaport numaranız Dağıstan’a konaklayacağınız otelin ismi ve adresi Dağıstan’a giriş ve çıkış tarihleriniz yazılmış olması gerekmektedir.
  • Voucher belgesi Islak imzalı ve kaşeli olması gerekmektedir. Fotokopi kabul edilmemektedir.
  • Voucher Belgesi sizin adınıza acentemiz Marina vize tarafından temin edilip orijinalı konsolosluğa fotokopisi Dağıstan’a giriş yaptığınız esnada gümrükte beyan etmeniz için size verilecektir. Voucher Örneği

6.Garanti Mektubu

  • Dağıstan topraklarında faaliyet gösteren Tur operatöründen alınmış Garanti mektubu.
  • Garanti mektubunda isminiz soyisminiz doğum tarihiniz pasaport numaranız ile birlikte Dağıstan’da kalacağınız süre boyunca size kefil olduğuna dair yazı.
  • Garanti mektubu Islak imzalı ve kaşeli olması gerekmektedir. Fotokopi kabul edilmemektedir.
  • Garanti mektubu sizin adınıza acentemiz Marina vize tarafından temin edilip orijinalı konsolosluğa fotokopisi Dağıstan’a giriş yaptığınız esnada gümrükte beyan etmeniz için size verilecektir. Garanti Mektubu Örneği

7.Bilgi Formu

  • Bilgi formunu indirip doldurunuz. Doldurduğunuz bilgi formunu da bize ulaştırmanız gerekmektedir. Bilgi Formu indir
  • Eğer mevcut yazıcınız yoksa bilgi formunda yazılı olan detayları bir kağıda yazarak bize ulaştırabilirsiniz.

 

Dağıstan Vize Ücreti

  • Dağıstan Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Dağıstan Vizesi Fiyatı belirlenirken Rusya Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Dağıstan Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Dağıstan Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Rusya Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Rusya Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Rusya Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla yada Kargo&Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Rusya Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Rusya Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar Mng kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Ücretsiz Gönderebilirsiniz
Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Dağıstan Vizesi

Dağıstan; Rusya’nın güneyinde Gürcistan ve Azerbaycan’a komşu durumda; Hazar Denizi’ne kıyısı olan, Kafkasya’nın kuzey ve güney geçişi arasındaki en yoğun iki tünelden birine sahip olan ve bu coğrafi ve jeopolitik önemleri dolayısıyla hem turistik gezi, hem iş, hem eğitim nedenleriyle birçok ülke vatandaşları tarafından sıkça seyahat yapılan bir ülkedir. Rusya’ya bağlı özerk bir ülkedir. Kafkas devletleri arasında önemli bir yere sahiptir. Dağıstan’a vize almak ve Dağıstan ile alakalı tüm vize işlemleri için Marina Vize sizlere her konuda yardımcı olacak, genel anlamda sıkıcı görülen vize işlemlerinin tüm aşamalarını sizin adına yürütecek ve işlemlerin tamamını kolaylıkla gerçekleştirmenizi sağlayacaktır. Sizleri pasaportunuz ile birlikte acentemize müracaat için bekliyoruz.

Dağıstan Vizesi Örneği

Dağıstan Vizesi Örneği

Dağıstan Vizesi Nasıl Alınır?

Dağıstan vize başvurusu için istenen evrakların eksiksiz teslim edilmesi gerekmektedir. Bu evrakların büyük çoğunluğu acentemiz tarafından sizler için temin edilecektir. Dağıstan vizesi işlemleri için;

  • Dağıstan vize başvurusunun olabildiğince erken bir tarihte yapılması çok önemlidir. Burada olması gereken ortalama süre en az bir ay önceden vize başvurusunun yapılmasıdır. Çalışma ve eğitim amaçlı vizeler için vize başvurusu biraz daha önceden yapılmalıdır. (2-3 ay)
  • Öncelikle her vize işlemlerinin temel olmazsa olmazı pasaport ibrazı mutlaka gereklidir. Pasaportunuzun Dağıstan seyahatinizin dönüşü itibariyle en az 6 ay daha pasaport süresine sahip olmanızdır. Ayrıca pasaportun yıpranmamış olması oldukça önemlidir. Vize başvurusu kabul edilse bile yıpranmış pasaporta sahip kişilerin zaman zaman ülkeye girişine izin verilmemektedir. Ayrıca aynı pasaportun 10 yıldan fazla süre kullanılması tavsiye edilmez. Bazı ülkeler 10 yıldan daha eski pasaportlarla yapılan başvuruları kesinlikle kabul etmemektedirler.
  • Başvuru formu (Rusça olarak doldurulacak bu belge acentemiz tarafından sizler için temin edilecektir)
  • 2 Adet fotoğraf (Fotoğrafların arka fonlarının beyaz olması gerekmekte ve son altı ay içerisinde çekilmiş olmalıdır)
  • Dağıstan vizesi ücreti (Güncel vize ücreti acentemiz tarafından sizlere vize işlemi sırasında iletilecektir).
  • Rusça başvuru formu (acentemiz tarafından sizin için temin edilecektir)
  • Voucher (Türkçe’de “Volçır” olarak adlandırılan) yabancı turist kabul belgesi (acentemiz tarafından sizin için temin edilecektir)
  • Dağıstan tur operatörü tarafından misafir edileceğinizi gösteren garanti belgesi (Turistik vize alınması için mutlaka gereklidir. Mutlaka tur operatörleri birliğine kaydettirilmiş olmalıdır. Acentemiz tarafından sizler için tedarik edilecektir)
  • Dağıstan vizesi örneği resimdeki gibidir.
  • Ticari vize için Rusya Göçmen Bürosu, Rusya Dışişleri Bakanlığı ya da davet eden organizasyonun davet mektubu gereklidir.

Dağıstan Vize Çeşitleri:

Dağıstan’a Vize danışmanlığı Dağıstan ve Rusya Vizesi almaya yetkili acentemiz tarafından sizin adınıza eksiksiz olarak yapılmaktadır. Dağıstan özelinde istenen Rusça belgelerin temini de sizin adınıza acentemiz tarafından temin edilecektir. Dağıstan vize başvurusu için istenen tüm evrakların tam ve istenildiği şekilde gerekli makamlara ibraz edilmesi hem işlem süresini hızlandıracak, hem de kabul edilmemesi için ortaya çıkacak tüm olasılıkları ortadan kaldıracaktır. Tüm işlemler acentemizin garantisi altındadır.

  • Dağıstan Turist Vizesi: Dağıstan turist vizesinin maksimum kullanabilme süresi 1 aydır. Dağıstan için verilen vizeler tek, ya da çift girişli olarak verilmektedir. Pasaportta ilgili vize onayı için en az bir sayfa boşluk bulunmalıdır. Dağıstan tur operatörü tarafından konuk edileceğini gösterir onaylı belge acentemiz tarafından sizin için tedarik edilir. Vize için ayrıca arka fonu beyaz olması gereken 2 adet fotoğraf da gerekmektedir.
  • Dağıstan Çalışma Vizesi: Dağıstan çalışma vizesi için pasaportun en az 1 yıllık daha geçerlilik süresinin olması, Dağıstan çalışma dönüşünde de en az 6 aylık daha geçerlilik süresi kalması önemlidir. Pasaportun 2. sayfasındaki kart hamiline ait olan bölüm pasaport sahibi tarafından mutlaka imzalanmalıdır. Pasaportun mutlaka en az iki adet boş sayfası bulunmalıdır. Rusça başvuru formu acentemiz tarafından sizin için hazırlanacaktır. Ayrıca en az iki adet fotoğraf gerekli olup fotoğrafların arka fonu beyaz, önden çekilmiş, başı açık ve gözlük camları parlamayan fotoğraf olması önem taşımaktadır. Dışişleri bakanlığı ya da Dağıstan’daki çalışılacak olan kurumdan gelen resmi davet mektubu (yazısı) ibraz edilmelidir.
  • Dağıstan Eğitim Vizesi: Eğitim vizesi için, Dağıstan vizesi bitiş tarihinden sonra da en az 3 ay geçerliliği olan bir pasaporta sahip olmak gereklidir. Türkçe ve Rusça olarak yazılmış ve müracaat sahibi tarafından bizzat imzalanmış başvuru formu ibraz edilmelidir (Başvuru formu acentemiz tarafından tedarik edilip, başvuru sahibine imza için iletilecektir) Eğitim seyahati için Dağıstan’daki ilgili kurumdan (üniversite, dil kursu vb) davet mektubu gereklidir. 2 adet orijinal ve önden net çekim fotoğraf ile birlikte en az 90 gün sürelik eğitim vizesine başvuru yapılabilir.
  • Dağıstan Evlilik Vizesi: Evlilik vizesi için eşlerden birinin Rusya ya da Dağıstan vatandaşı olması gereklidir. Eşi Dağıstan ya da Rusya vatandaşı olan kişinin pasaportunun yanında resmi evlilik cüzdanı ibrazı gerekmektedir. Ayrıca Türkiye’den Dağıstan’a gidecek olan kişinin adli sicil kaydını alıp, apostil yaptırmak suretiyle onaylatması, 2 adet fotoğrafla birlikte başvuru formu doldurulması gereklidir.
  • Dağıstan Express Vize: Dağıstan express vize için pasaportun en az bir yıl geçerlilik süresinin olması, Dağıstan dönüşü de en az 6 ay pasaport süresi kalmış olması gerekmektedir. Express vize başvurularında Marina Vize sizler için maksimum 48 saatlik bir sürede başvuru sonucunuzu almakta, sizin adınıza tüm vize işlemlerini eksiksiz takip etmektedir.
  • Dağıstan Ticari Vize: Bu vizeye başvurmak için Dağıstan dışişleri bakanlığından, göçmen bürosundan ya da davet edilen organizasyon tarafından başvuru sahibine iletilen resmi davetin ibraz edilmesi gerekmektedir. Pasaportun en az iki boş sayfası bulunmalıdır. 2 adet fotoğraf ve başvuru formuyla birlikte vize başvurusu yapılabilir. Rusça olması gereken evraklar acentemiz sizler adınıza düzenlenecektir.

 

Büyükelçilik / Konsolosluk
Rusya Ankara Büyükelçiliği

Karyağdı Sok., No:5, 06692, PK. 35
Kavaklıdere – Çankaya / ANKARA
Telefon : (+90) 312 439 21 22
Fax : (+90) 312 438 39 52
Email : rus-ankara@yandex.ru

Rusya İstanbul Başkonsolosluğu

Istiklal Cad.,No: 219-225 A.
Beyoglu / İSTANBUL
Telefon : (+90) 212 292 51 01
Fax : (+90) 212 249 05 07
Email :rusyaistanbul@mail.ru

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (23 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Rusya Federasyonu
Bayrak Rusya Vizesi
Başkent Moskova
Nüfus 140.04 Milyon
Yüzölçümü 17.098.242 Km2
Para Birimi Ruble (RUB)
Milli Gelir 2.116 Trilyon Euro
Enflasyon %11.9
İşsizlik Oranı %8.9
Yaşam Süresi Kadın 73.1 – Erkek 59.3
Telefon Kodu +7

Faydalı Linkler