Rusya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Rusya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

 

Rusya vizesi almak için öncelikle gerekli evrakların tamamlanarak konsolosluklara teslime dilmesi gerekmektedir. Rusya konsolosluğuna gitmeden önce telefonla randevu alınması gerekmektedir. Randevu gününe kadar ise istenilen evrakların tamamlanması şarttır. Rusya’ya vize almak için birbirinden farklı vize türleri bulunmaktadır. Bu vize türlerine göre, vize alma süresinde de değişkenlikler söz konusu olabilecektir. Peki Rusya vizesi kaç günde çıkar? En acil Rusya vizesi nasıl alınır?

Rusya vizesi almak isteyenlerin acil bir durumu söz konusu ise Ekspres Rusya vizesi için başvuru yapması gerekmektedir. Ekspres vizeye sonuçları genellikle 1 ya da 3 gün içerisinde sonuçlandırılabilmektedir. Acil durumu olmayanlar ise turistik amaçlı Rusya vizesine başvuru yapmalıdır. Turistik amaçlı vize başvuruları ise genellikle 4 ya da 100 gün içerisinde sonuçlandırılabilmektedir. Bu durum tamamen konsolosluk ya da büyükelçilik kararlarına göre değişkenlik gösterecektir. Ek olarak ise konsolosluklar gerek gördükleri halde, evrakları detaylı olarak incelemek adına, vize teslimi için gerekli süreyi 30 güne kadar uzatma hakkına sahiptir.

En Hızlı Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

 

Rusya’ya en hızlı şekilde gitmek için acil durumun olduğunun kanıtlanması gerekmektedir. Eğer konsolosluklar kişilerin acil durumları olduğuna inanırlar ise vize sonucunu çok daha erken bir süre içerisinde açıklayabilmektedir. Peki en hızlı Rusya vizesi nasıl alınır? Hızlı bir şekilde vize almak için gerekli olan evraklar nelerdir?

Rusya ülkesinde aciliyeti bulunan işleri olan kişilerin ekspres vize türüne başvuru yapmaları gerekmektedir. Aynı zamanda alanında deneyimli olan seyahat acenteleri ile iletişime geçilmesi vize alma süresinin daha aza indirgenmesinde etkili olacaktır. İşinin ehli seyahat acentelerinin genellikle 1 günde vize sonuçlarını aldıkları görülmektedir. Ekspres vizeye başvuru yapmak için öncelikle gerekli olan evrakların temin edilmesi gerekecektir. Öyle ki bu vize türüne göre gerekli olan evraklar arasında, seyahat dönüşünden sonra da en az 6 ay boyunca geçerliliği bulunan pasaport, nüfus cüzdanı, seyahat konaklama ve ulaşım rezervasyon bilgilerini gösteren belge, davetiye ve 2 adet biometrik fotoğraf temin edilmesi gerekmektedir. Gerekli belgelerde eksiklik olmaması şarttır. Yoksa Rusya’ya vize almak mümkün olmayacaktır.

Rusya Vizesi ve Registration (Kayıt Zorunluluğu) Nedir?

 

Rusya vizesi almak için gerekli belgelerin temin edilip konsolosluklara teslim edilmesinden sonra vize için onay beklenir. Vize onaylı alınmışsa ancak ülkede konaklama süresi 7 günün üzerinde olacaksa Türk vatandaşlarının ülkeye giriş yapmalarından sonra, 1 hafta içerisinde registration işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir. Eğer Rusya’ya vize alanların ülkedeki konaklama süresi 7 günün altında olacaksa herhangi bir kayıt zorunluluğu yoktur. Aynı zamanda kayıt zorunluluğu hususu gidilecek olan bölgeye göre de değişiklik gösterebilmektedir. Peki Rusya vizesi için gerekli olan Registration zorunluluğu nedir?

Registration belgesi aslına bakıldığında Rusya ülkesine hangi amaçlarla gelindiğini gösteren önemli bir belgedir. Kayıt işlemlerinin yapılmasına da kayıt işlemlerinin çıkarılmasını da ülkeye kabul eden taraf gerçekleştirir. Yani eğer bir otelde kalınıyorsa kayıt yapma işi otelin, eğer bir akrabada kalınıyorsa kayıt yapma işi akrabanın olacaktır. Ek olarak ise kabul eden tarafın pasaportu ve göç kartını ilgili kuruma ibraz etmek durumundadır. Rusya vizesi alınıp, gerekli koşullar yerine getirildiğinde bu ülkede güzel bir tatil geçirmek mümkün olacaktır.

Rusya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

 

Rusya’da öğrenci olmak belki de tüm Türk gençlerinin hedefleri ve hayalleri arasında yer almaktadır. Bu ülkede okunacak okul belirlendikten sonra ilgili kurumlar aracılığıyla vize başvurusu yapılması gerekecektir. Peki Rusya öğrenci vizesi nasıl alınır?

Rusya’dan öğrenci vizesi almak için öncelikle öğrenci olunduğunu ve Rusya’ya eğitim amaçlı gidilmek istendiğinin kanıtlanması gerekmektedir. Bunun için yurtdışı eğitim kurumlarının destek ve tecrübelerinden faydalanmak Rusya vizesi işlemlerinin daha da kolaylaşmasına vesile olacaktır.  Çünkü bu tür kurumlar her sene bir çok öğrencinin farklı farklı ülkelerdeki eğitimlerini organize etmektedir. Bu nedenle de eğitim vizesi almak konusunda konsolosluklarla neredeyse aynı bilgiye sahiptirler. Zaten öğrenci vizesinin alınma işlemlerini yürüten kurumlara vize alınma sürecinin herhangi bir döneminde mutlaka gereksinim duyulacaktır. Rusya eğitim vizesi almak için öncelikle belgeler tamamlanmalı ve eksiksiz olarak ilgili kurumlara teslim edilmelidir.

Rusya Öğrenci Vizesi Almak İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

 

Rusya öğrenci vizesi almak için konsolosluk ya da büyükelçilerin talep ettiği belgelerin toplanarak ilgili kurumlara teslim edilmesi gerekmektedir. Peki Rusya öğrenci vizesi almak için gerekli olan belgeler nelerdir? Öğrenciler Rusya’da eğitim görmek için ne tür belgeleri temin etmek durumdadır?

  • Rusya vize başvuru formu
  • Seyahat dönüşünden sonra da en az 6 ay geçerliliği bulunan pasaport
  • 1 adet biometrik fotoğraf
  • Uçak rezervasyon bilgilerini gösteren onaylı belge
  • En ez 30.000 teminatı olan seyahat sağlık sigortası
  • 3 aydan daha uzun süre boyunca kalınması planlanıyorsa HIV testi
  • Eğitim görülecek olan okullardan Davetiye
  • Reşit olmayan kişiler içinse velilerden alınan noter tasdikli muvaffakatname
  • Rusya Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Rusya Vizesi Fiyatı belirlenirken Rusya Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Rusya Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Rusya Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir. Müşteriye aittir. Kargo & Kurye ücretleri müşteriye aittir.
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (124 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
loadingLoading...