Tayland Akraba Ziyareti Vizesi Genel Bakış

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Tayland Akraba Ziyareti Vizesi Genel Bakış

Tayland Vizesi Genel Bilgi

Güneydoğu Asya ülkelerinden bir tanesi olan Tayland’a vizesiz olarak seyahat etmek mümkündür. Türkiye ile Tayland arasında gerçekleştirilen vize muafiyeti anlaşmasına göre vatandaşlar, 30 güne kadar olan seyahatlerinde, vize başvurusu yapmadan yolculuklarını gerçekleştirebilirler. Tayland vizesi alma kuralları olmadığından dolayı yolcuların pasaportları incelenmektedir. Pasaportun 10 yıldan daha eski olmaması zorunludur. Yine aynı şekilde seyahatten sonrada en az 6 ay süre ile geçerliliğinin bulunması gerekir. Belirtilen ülkeye havayolu ile girişlerde 30 gün, karadan girişlerde ise 15 günlük vizesiz seyahat hakkı tanınmaktadır. Vize süreci olmadığından dolayı, pasaportları güncel olanlar, uçak rezervasyonlarını yaparak kısa süre içerisinde sorun yaşamadan Tayland’a seyahat edebilirler.

Tayland vizesi olmadığı için seyahat acentelerinden yardım almaya gerek yoktur. Pasaportu olanlar, konaklama ve uçuş rezervasyonlarını yaparak yolculuklarını tamamlayabilirler. Ancak seyahatin 30 günden daha uzun sürecek olması durumunda Tayland Fahri Konsolosluğu ya da Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapmakta fayda vardır. Vize süresinin uzatılması durumunda ise ödenecek tutar 1900 Tayland bahtı olarak belirlenmiştir. Vize muafiyetinin geçmesine rağmen ülkeden çıkış yapmayanlara ise para ya da hapis cezası uygulanmaktadır. 3 aylık turist vizesi almak isteyenler ise şahsen başvuru yapmaya gerek kalmadan seyahat acenteleri üzerinden de işlemlerini gerçekleştirebilirler. Yolculuk sırasında problem yaşanmaması için pasaport kurallarına dikkat etmekte fayda vardır. Tayland için turist vizesi alan yolcuların, ülkede 60 gün süre ile kalma hakları vardır.

Vizesiz seyahat fırsatı olduğundan dolayı, Tayland’a gidebilmek son derece kolaydır. Tayland vizesi hakkında seyahat acentelerinden ya da Konsolosluktan detaylı bilgi alınabilir. Turist vizesi ile ülkeye tek giriş hakkı olanların ödemeleri gereken ücret 40 dolardır. Çoklu giriş vizesi alacak olanların ise ödemeleri gereken tutar 200 dolardır. Vizesiz kalma süresi dışında, uzun süreli konaklama hakkı elde etmek isteyen vatandaşların, başvuru sürecinde pasaport fotokopisi, başvuru formu, 2 adet vesikalık, uçuş ve konaklama bilgileri gerekli evraklar arasındadır. Başvuru sürecine göre yolculardan istenen evraklar farklılık gösterebilir. Evrakların tamamlanması durumunda uzun süreli turist vizesi en fazla 15 gün içerisinde sonuçlanır.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Tayland Büyükelçiliği
Çankaya Cad. Kader Sok. No:45/3-4 06700 G.O.Paşa Ankara
Telefon : (+90) 312 467 34 09
Fax : (+90) 312 427 72 84
Email : thaiank@ttnet.net.tr

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (2 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Tayland Krallığı
Bayrak Tayland Vizesi
Başkent Bangkok
Nüfus 65.99 Milyon
Yüzölçümü 513.120 km²
Para Birimi Baht (THB)
Milli Gelir 538.6 Milyar Euro
Enflasyon %-0.9
İşsizlik Oranı %1.6
Yaşam Süresi Kadın 75.5 – Erkek 70.7
Telefon Kodu +66

Faydalı Linkler