Cezayir Misafir Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Cezayir Misafir Vizesi için Gerekli Evraklar

Cezayir Misafir vizesi için Gerekli Olan  Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Cezayir Misafir Vizesi  Örneği

1.Pasaport Detayları

  • Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport almaları gerekmektedir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin Cezayir Misafir Vizesinin bitim tarihinden en az 6 ay sonra olması gerekmektedir.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir.

2.Fotoğraf Detayları

  • Cezayir vizesi başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Cezayir vize başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf boyutları için de 35 mm genişlik ve 45 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

Cezayir Misafir Vizesi alacak kişinin kimlik fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
• Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
• Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

4.Cezayir Misafir Vizesi Başvuru Formu

  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, Cezayir’de varsa yakınlarınızın bilgisi, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır. Cezayir Misafir Vizesi başvurusu için vize isteyen adayları yetkililer detaylı bir araştırmaya tabi tutarak, verdikleri bilgilerin doğruluğu teyit edeceklerdir.
  • Başvuru Formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Seyahat Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız Şirketin antetli kağıdına Cezayir konsolosluğuna hitaben yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Cezayir’e yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

7.Cezayir Misafir Davetiyesi

  • Cezayir’den belediye onaylı Misafir davetiyesi ve davetiyeyi yapan kişinin pasaport fotokopisi.
  • Davetiye ile birlikte kalacağınız adresinde (Adres beyanı) belediyeye onaylatılması gerekmektedir. Adres beyanı Örnegi
  • Eğer size davetiyeyi yollayacak kişi Cezayir vatandaşı değilse Cezayirdeki oturum izni fotokopisini yollaması gerekmektedir.
  • Davetiyede Cezayir’e gidecek kişinin isim soyisim doğum tarihi pasaport numarası ve gidiş amacı ve Cezayir’de bulunacağı süre içerisinde yemek konaklama ve sağlık giderlerinin kimin tarafından karşılanacağı açıkça belirtilmesi gerekmektedir.
  • Cezayir’den ailesi tarafından gönderilmiş 3 aylık süreyi geçmemiş belediye onaylı davetiye (aslı). Çoçukları ile birlikte gitmek isteyenler, çocukların adı ve soyadı davetiyede yazılı olmalıdır. Davetiye Örneği

8.İşyeri Belgeleri (İşverenler)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Sahibi veya ortağı olduğunuz şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Sahibi veya ortağı olduğunuz işyerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Cezayir Misafir Vizesi talebinde bulunan firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.

9.İş Yeri Belgeleri (Çalışanlar)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Çalıştığınız şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Çalıştığınız işyeri müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Cezayir Misafir Vizesi talebinde bulunan bireylerin çalıştığı kurum veya firmadan; firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
  • E devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi. Sgk İşe Giriş Bildirgesi Örneği
  • E devletten alınmış barkodlu 4A Hizmet Dökümü. E-Devlete giriş için Tıklayınız .

10.iş sözleşmesi (Çalışanlar)

  • Çalışan ve işveren arasında yapılmış belirsiz süreli veya belirli iş sözleşmesi.
  • İş sözleşmesi belirli süreliyse İşe başlama tarihi ve işin bitiş tarihi belirtilmeli.
  • İş sözleşmesi belirsiz süreli olarak düzenlenmiş işe başlangıç tarihi yazılmalıdır.
  • İş sözleşmesi hem çalışan hem işveren tarafından imzalanmış olup şirket kaşesi basılmış olmalıdır.

 

Evraksız Cezayir Vizesi

1.Pasaport Detayları

  • Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport almaları gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin Cezayir vizesinin bitim tarihinden en az 6 ay sonra olması gerekmektedir.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir.

2.Fotoğraf Detayları

  • Cezayir vizesi başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Cezayir vize başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf boyutları için de 35 mm genişlik ve 45 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Cezayir vizesi alacak kişinin kimlik fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

Cezayir Misafir Vizesi Ücretleri

  • Cezayir Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Cezayir Vizesi Fiyatı belirlenirken Cezayir Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Cezayir Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Cezayir Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Cezayir Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Cezayir Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Cezayir Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla yada Kargo&Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Cezayir Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Cezayir Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar Mng kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz
Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Cezayir Misafir Vizesi

Cezayir Misafir Vizesi kısa süreli olarak ülkeye yapılacak turistik ziyaretler için alınmaktadır. Kısa süreli aile ziyareti ya da gezi amaçlı gidilmesi halinde yapılması gereken başvuru işlemleri misafir vize süreçleridir.

Cezayir Misafir Vizesi 2018 yılı içinde de yoğun talepli olarak devam etmektedir. Ülkeye yapılacak ziyaretler ne amaçla yapılacaksa alınacak vize de ona göre değişmektedir. Bu konuda detaylı bilgi edinmek ve hangi vize için hangi evrakların hazırlanması gerektiği konusunda destek almak, vize çıkış sürecini hızlandırmak ve eksiksiz belge sunmak adına Marina vize olarak bizlere danışabilirsiniz. Bu alanda verdiğimiz hizmetler neticesinde edindiğimiz tecrübe, profesyonel ekibimiz ve resmi yollarla iletişim halinde olduğumuz kurumlar aracılığı ile vize işlemlerinizi sorunsuz bir şekilde sonuçlandırıyoruz.

Cezayir Misafir Vizesi Örneği

Cezayir Misafir Vizesi Örneği

Cezayir Misafir Vizesi Nasıl Alınır?

Misafir vizesi kısa süreli ülkeye giriş yapılması için çıkarılması gereken bir vizedir. Kültürel ziyaretler, kısa süreli tatil ya da aile ve akraba ziyaretleri için çıkarılmaktadır.

Vize çıkarılması sürecinde en önemli konuların başında Cezayir Misafir Vizesi gerekli evraklar tamamlama aşamasıdır. Burada evrakların eksiksiz olmasına ve doğru bir şekilde doldurulmasına dikkat edilmelidir. Evrakların eksik ya da yanlış olması vize çıkarılmasında olumsuz sonuçlar doğurmaktadır vize ücretlerinin yatırılmasına rağmen belge yanlışlığı nedeniyle vize çıkarılmasına izin verilmediği gibi ücret iadesi de yapılmamaktadır.

Cezayir Misafir Vizesi danışmanlığı hizmetimizden faydalanarak bu tarz hoş olmayan sürprizlerle karşılaşmaktan da kaçınmış olursunuz. Vize başvuru işlemleriniz doğru bir şekilde yapılır ve vizeniz sorunsuz bir şekilde elinize geçer.

Cezayir için misafir vizesi alım sürecinde hazır edilmesi gereken genel belge listesi şu şekildedir;

  • Öncelikli olarak pasaport hazırlanmalıdır. Pasaportun son 10 yıl içinde çıkmış olması en az 6 aylık geçerlilik süresinin bulunması gerekir.
  • Cezayir seyahatinin nedeniniz ve süresini belirten başvuru sahibinin ıslak imzasının bulunduğu dilekçe evraklar arasındaki önemli belgelerdendir,
  • Cezayir’de misafir olacağı kişilerden bir davet mektubu alınmalıdır. Davet eden kişinin bağlı olduğu belediyeden onaylı bir davet mektubu yazılmalıdır.
  • Bir tane Türkçe bir adet İngilizce doldurulmuş olan 2 adet vize başvuru formu olmalıdır,
  • Son 6 ay içinde çekilmiş olan arka fon beyaz mimik olmayan, gözlük gibi aksesuarların bulunmadığı 2 adet biometrik vesikalık fotoğraf da eklenmesi gereken belgeler içindedir.

 

Cezayir Misafir Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Cezayir Misafir Vizesi gerekli evraklar içinde olmazsa olmaz belgelerden biri davet mektubudur. Vize başvurusu davet mektubu olmaksızın yapılmamalıdır.

Cezayir Misafir Vizesi danışmanlığı merkezimize gelerek ya da direk olarak internet üzerinden bizlere ulaşarak vize işlemlerinin nasıl yapıldığına dair tüm detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Vize başvurularında evrak hazırlanması vizenin çıkması için en önemli konulardan biridir. Misafir vize süreçlerinde de ziyaret edilecek olan aile, akrabalardan davet mektubunun usulüne uygun alınması gerekir.

Marina vize olarak tüm vize işlemlerinde olduğu gibi misafir vize başvurularınızda da yanınızda olmaya devam ediyoruz. Belgelerinizin eksiksiz hazırlanmasını sağlıyor en erken 7 en geç 10 gün içinde çıkmasını sağlıyoruz. Alınacak vize en fazla 30 günlük bir süreyi kapsamaktadır.

Yapılması gereken tüm işlemler ve süreçlerle ilgili olarak sizlere de detaylı bilgiler sunuyoruz. İlk defa vize başvurusu yapan kişilerle Cezayir Konsolosluğunun birebir görüşme talebi olabilmektedir. Bunun içinde gerekli randevuların alınması ve görüşmeye hazırlanmanız konusunda sizlere yardımcı oluyoruz.

Tüm Cezayir Vizesi başvuru  görüşmelerinde ziyaret amacının net ve açık bir şekilde ifade edilmesi gerekmektedir. Belgelerinde eksiksiz olması halinde vize işlemler, sorunsuz devam etmektedir. Bu süreçlerin her birinde de firma olarak sizlerin yanında olmaya devam ediyoruz.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Cezayir Ankara Büyükelçiliği

Şehit Ersan Cad., No: 42, 06680 , Çankaya / ANKARA
Telefon : (+90) 312 468 77 19
Fax : (+90) 312 468 75 93
Email : cezayirbe@yahoo.fr

Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu

Gazeteciler Sitesi ,23 Temmuz Meydanı ,No: 7, 34394 Şişli / İSTANBUL
Telefon : (+90) 212 356 95 16
Fax : (+90) 212 356 95 15
Email :istconsalg@yahoo.fr

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (28 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti
Bayrak Cezayir Vizesi
Başkent Cezayir
Nüfus 32.17 Milyon
Yüzölçümü 2.381.741 km²
Para Birimi Cezayir Dinarı
Milli Gelir 239.6 Milyar Euro
Enflasyon %4.1
İşsizlik Oranı %12.4
Yaşam Süresi Kadın 75.7 – Erkek 72.3
Telefon Kodu +213

Etiket Bulutu

Cezayir Vize Başvurusu


Faydalı Linkler