Cezayir Turist Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Cezayir Turist Vizesi Gerekli Evraklar

Cezayir Turist Vizesi için Gerekli Olan  Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Cezayir Turist Vizesi (Visa Touristique) Örneği

1.Pasaport Detayları

  • Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport almaları gerekmektedir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin Cezayir Turist vizenin bitim tarihinden en az 6 ay sonra olması gerekmektedir.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir.

2.Fotoğraf Detayları

  • Cezayir vizesi başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Cezayir vize başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf boyutları için de 35 mm genişlik ve 45 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Cezayir Turist Vizesi (Visa Touristique) alacak kişinin kimlik fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

4.Cezayir Turist Vize Başvuru Formu

  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, Cezayir’de varsa yakınlarınızın bilgisi, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır. Cezayir Turist Vizesi başvurusu için vize isteyen adayları yetkililer detaylı bir araştırmaya tabi tutarak, verdikleri bilgilerin doğruluğu teyit edeceklerdir.
  • Başvuru Formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Seyahat Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız Şirketin antetli kağıdına Cezayir konsolosluğuna hitaben yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Cezayir’e yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

7.Davetiye Belgesi

  • Ticari davetiye Cezayir firmasının antetli kağıdına Cezayir devletinin İstanbul’daki Cezayir başkonsolosluğuna hitaben yazılmalı ve ziyaret tarihi, ziyaret nedeni, firma adresi ve iletişim numaralarının davetiyede belirtilerek Cezayir firması yetkilisi tarafından kaşelenip imzalanması gerekmektedir.
  • Davetiye Cezayirli şirketin bulunduğu şehrin belediyesine onaylatılmalıdır.
  • Davetiyede davet edilen Türk şirket yetkilisinin adı ve soyadı doğum tarihi ve pasaport numarası ile şirketteki görevi belirtilmelidir.
  • Davet edilen Türk firmasının seyahat giderlerinin nasıl ve kimin tarafından karşılanacağı davetiyede açık bir şekilde belirtilmelidir. Cezayir Davetiye  Örneği

8.İşyeri Belgeleri (İşverenler)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Sahibi veya ortağı olduğunuz şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Sahibi veya ortağı olduğunuz işyerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Cezayir turist vizesi talebinde bulunan firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.

9.İşyeri Belgeleri (Çalışanlar)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Çalıştığınız şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Çalıştığınız işyeri müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Cezayir Turist Vizesi talebinde bulunan bireylerin çalıştığı kurum veya firmadan; firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
  • E devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi. Sgk İşe Giriş Bildirgesi Örneği
  • E devletten alınmış barkodlu 4A Hizmet Dökümü. E-Devlete giriş için Tıklayınız .

10.iş sözleşmesi (Çalışanlar)

  • Çalışan ve işveren arasında yapılmış belirsiz süreli veya belirli iş sözleşmesi.
  • İş sözleşmesi belirli süreliyse İşe başlama tarihi ve işin bitiş tarihi belirtilmeli.
  • İş sözleşmesi belirsiz süreli olarak düzenlenmiş işe başlangıç tarihi yazılmalıdır.
  • İş sözleşmesi hem çalışan hem işveren tarafından imzalanmış olup şirket kaşesi basılmış olmalıdır.

 

Evraksız Cezayir Vizesi

1.Pasaport Detayları

  • Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport almaları gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport geçerlilik tarihinin Cezayir vizesinin bitim tarihinden en az 6 ay sonra olması gerekmektedir.
  • Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir.

2. Fotoğraf Detayları

  • Cezayir vizesi başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Cezayir vize başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf boyutları için de 35 mm genişlik ve 45 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır. Fotoğraf Örneği
3.Kimlik Bilgileri
  • Cezayir Turist vizesi alacak kişinin kimlik fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

 

Cezayir Turist Vizesi Ücretleri

  • Cezayir Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Cezayir Vizesi Fiyatı belirlenirken Cezayir Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Cezayir Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Cezayir Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Cezayir Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Cezayir Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Cezayir Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla yada Kargo&Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Cezayir Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Cezayir Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar Mng kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz
Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Cezayir Turist Vizesi

Cezayir için yapılacak kültürel gezilerin gerçekleşmesi için ülkeye giriş yapılmasını sağlayan Cezayir Turist Vizesi olmaktadır. Ülkeye gidiş nedenlerine göre alınacak vizeler de değişmektedir. Her bir neden için verilen ayrı vizeler olduğu gibi kültürel ziyaretler ve tatil amaçlı gidilecek olması hainde de gerekli evrakların tamamlanması halinde turist vizesi alınmalıdır.

Cezayir Turist Vizesi 2018 yılı içinde de en uzun süreli 30 gün için verilmektedir. Daha uzun süreli ziyaretler için amacına yönelik olarak alınması gereken vize türü değişmektedir. Marina vize danışmanlık firması olarak bu alanda hangi vizelerin alınması gerektiği, vizeler için gerekli belgelerin toplanması aşamasında ve başvuru yapılma sürecinde sizlerin yanında olmaktayız. Hatta otel rezervasyonları, uçak bileti alımı ve seyahat sağlık sigortası yapılma süreçlerinde de hizmetler veriyoruz.

Cezayir Turist Vizesi Örneği

Cezayir Turist Vizesi Örneği

Cezayir Turist Vizesi Nasıl Alınır?

Cezayir Turist Vizesi gerekli evraklar firmamız bünyesinde hazırlanmaktadır. Hangi belgenin nasıl alınması gerektiği ve dilekçelerin hazırlanması süreçlerinde de müşterilerimize yol gösterici olmaktayız.

Cezayir konsolosluğu vize başvurusunda bulunan kişiler hakkında detaylı bilgi edinme arzusuna olmaktadır. Hatta ilk defa vize başvurusu yağan kişilerle birebir görüşme talep edebilmektedir. Bu süreçlerde gerekli randevuların alınması ve evrakların tamamlanmasın da da sizlerin yanınızda olmaya devam ediyoruz. Görüşmede nasıl olunması gerektiği, ne gibi sorular sorulabileceği hakkında yol gösterici olup rahat bir görüşme yapmanız konusunda sizlere yardımcı oluyoruz.

Cezayir Turist Vizesi danışmanlığı olarak görevimiz belgeleriniz eksiksiz bir şekilde teslim edilmesini sağlamak. Kısa sürede vize alım işlemlerinizi içinde resmi kanallarla iletişimlerimizi iyi tutarak gerekli izinlerin alınmasını sağıyoruz.

Vize başvurusunda bulunmak isteyen bireylerin hazırlaması gereken evrakları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • 10 yıl içinde alınmış ve yıpranmamış bir pasaport olması gerekir. Pasaport süresi en az 6 ay olmalı ve en az 2 boş sayfası bulunmalıdır.
  • 2 adet arka fonu beyaz olan, aksesuarın olmadığı, mimik kullanılmamış olan biometrik fotoğraf sunulmalıdır.
  • Başvuru yapan kişinin çalışması halinde bağlı olduğu kuruma ait antetli kapıda yazılı beyanda bulunması gerekir. Dilekçe içinde ziyaret nedeni, nasıl finanse edileceği, nerede kalınacağı gibi bilgiler açık ve net bir şekilde sunulmalıdır.
  • Cezayir’de davet eden kişi tarafından davet mektubunun da gönderilmiş olması gerekir.
  • Bir tane Türkçe bir tane de İngilizce yazılmış olan 1 tane vize başvuru formu evraklar arasına eklenmelidir.

TC vatandaşı olanlar için yukarıdaki evrakları hazırlamaları yeterli olurken Türkiye’de oturma izni olan Suriyelilerin vize başvurusu yapması halinde yukarıda belirtilen evraklara ilaveten Türkiye’de aldığı oturma izninin aslı ve fotokopisini de belgeler arasına eklemesi gerekir. Cezayir üzerinden gelen davet belgelerinin de asıllarını belgeler içerisine eklemelidirler.

Cezayir Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Cezayir Turistik Vizesi gerekli evraklar eksiksiz bir şekilde sunulmalıdır. Vize çıkış sürecinin olumsuz etkilenmesi adına belgelerin doğru ve eksiksiz sunulması son derece önemlidir.

Cezayir Turistik Vizesi danışmanlığı olarak bunun bilincinde olarak hareket etmekteyiz. Bu konuda mağdur olunmaması adına müşterilerimize belgelerin hazırlanması konusunda destekler vermekte birçok belgenin özellikle de dilekçelerin hazırlanmasını birlikte gerçekleştirmekteyiz.

Marina vize firması olarak her Cezayir Vizesi sürecinde olduğu gibi Cezayir turistik vize çıkarma işlemlerinde de uygun fiyat politikamızla sizlerin yanınızda olmaya devam ediyoruz.

Vize çıkış süreçleri turistik başvurular için en az 7 en fazla 10 gündür. Konsolosluğun yoğun olduğu müracaatların fazla olduğu dönemlere denk gelmesi halinde bu süre uzayabilmektedir. Bu nedenle gidiş tarihinin iyi ayarlanması ve başvuru işlemlerinin vize çıkışının uzayabilme ihtimalini göz önüne alarak yapılmasını tavsiye ediyoruz.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Cezayir Ankara Büyükelçiliği

Şehit Ersan Cad., No: 42, 06680 , Çankaya / ANKARA
Telefon : (+90) 312 468 77 19
Fax : (+90) 312 468 75 93
Email : cezayirbe@yahoo.fr

Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu

Gazeteciler Sitesi ,23 Temmuz Meydanı ,No: 7, 34394 Şişli / İSTANBUL
Telefon : (+90) 212 356 95 16
Fax : (+90) 212 356 95 15
Email :istconsalg@yahoo.fr

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (51 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti
Bayrak Cezayir Vizesi
Başkent Cezayir
Nüfus 32.17 Milyon
Yüzölçümü 2.381.741 km²
Para Birimi Cezayir Dinarı
Milli Gelir 239.6 Milyar Euro
Enflasyon %4.1
İşsizlik Oranı %12.4
Yaşam Süresi Kadın 75.7 – Erkek 72.3
Telefon Kodu +213

Etiket Bulutu

Cezayir Vize Başvurusu


Faydalı Linkler