Gine Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Gine Vizesi için Gerekli Evraklar

Gine Vizesi için Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Gine Vizesi Örneği

1.Pasaport Özellikleri

  • Gine Vizesi başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Gine Vizesi başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Gine vizesi talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36 mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Gine Vizesi müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Gine Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması

4.Gine Vizesi Başvuru Formu

  • Gine Vizesi almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Gine seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Gine’de konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

7.Sağlık Raporu

  • Türkiye Cumhuriyeti sağlık bakanlığına bağlı devlet hastaneleri, özel hastaneler veya sağlık ocaklarından alınmış bulaşıcı hastalık yoktur raporu ( AİDS , Hepatit vs ).
  • Sağlık raporu güncel olmalıdır. Gine Konsolosluğu 3 aydan eski raporları kabul etmemektedir.
  • Aşı karnesi Rapor yerine geçmez.

8.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

9.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız veya sahibi olduğunuz şirketin antetli kağıdına Gine Konsolosluğu‘na hitaben Fransızca veya İngilizce yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Gine’ye yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

Gine Vizesi Fiyat Listesi

  • Gine Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Gine Vizesi Fiyatı belirlenirken Gine Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Gine Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Gine Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Gine Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Gine Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Gine Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Gine Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Gine Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Gine Vizesi

Marina Vize, Gine’ye vize almak için kaliteli bir hizmet almak isteyenlerin başvurabileceği adreslerden biridir. Marina Vize, profesyonel olarak vize danışmanlık hizmeti verir. Firmaya başvuran müşterilerin önemli bir kısmı, herhangi bir sorun yaşanmadan vize sahibi olabilmektedir. En kısa sürede vize sahibi olmak isteyenler, Marina Vize’ye başvurabilir. Gine, Türk vatandaşlarından vize talep etmektedir. Yeşil, gri ve siyah/kırmızı pasaporta sahip olan kişiler, vize başvurusunda bulunabilir. Siyah pasaport olan diplomatik pasaporta sahip olanların 90 günden daha kısa sürelik seyahatleri için vize almalarına gerek yoktur. Bu kişiler, vize uygulamasından muaf tutulmaktadır.

gine vizesi ornegi

Gine Vizesi Örneği

Gine Vizesi Nasıl Alınır?

Gine vizesi başvurusu için Türkiye’de bulunan Gine Konsolosluklarına müracaat edilmesi  gerekmektedir. Marina Vize gibi danışmanlık firmaları, belgelerin eksiksiz bir şekilde hazırlanmasına yardımcı olarak konsolosluklara başvuru işlemini gerçekleştirir. Danışmanlık firması ile birlikte vize başvurusunda bulunmak, vize başvurusunda yapılması gereken pek çok adımın firmaya bırakılmasını sağlar. Bu sayede, daha az çaba harcanarak vize sahibi olunabilir. Gine vizesi işlemleri, hazırlanması gereken evraklar, evrakların kontrolü, konsolosluklardan randevu alma gibi süreçleri bireysel olarak gerçekleştirmek, hem yorucu hem de çok zaman alan bir süreçtir. Hazırlanması gereken evrakların araştırılması bile belirli bir zamanın harcanmasını gerektirir. Hazırlanası gereken evraklarda dikkat edilmesi gereken noktalar da bulunabilir. Marina Vize, bu gibi ayrıntıları müşterilerine aktararak, araştırma zahmetinden kurtarır. Hazırlanması gereken evrakların listesi, müşterilere mail yolu ile bildirilir. Bu listede yer alan belgelerin istenilen şekillerde eksiksiz olarak hazırlanması yeterli olacaktır. Marina Vize, belgelerin son bir kez kontrol ettikten sonra konsolosluklara ulaştırmaktadır.

Gine vize ücreti için ödenmesi gereken tutar, vize türüne göre değişiklik gösterir. Ticari, turistik, evlilik, eğitim gibi başvurulabilecek farklı vize türleri bulunmaktadır. Ücretler, ülkenin konsoloslukları tarafından belirlenmektedir. Marina Vize gibi danışmanlık firmaları, fiyatlar konusunda bilgi sahibidir. Başvuru için ödenmesi gereken ücretler, konsolosluğun banka hesabına yatırılmaktadır. Elden ödeme yapılmamaktadır. Gine vize örneği incelenerek, ülke kapısında gösterilmesi gereken belge hakkında fikir sahibi olunabilir.

Gine Vize Çeşitleri

Gine’ye vize danışmanlığı için firma seçiminde kararsız kalanlar Marina Vize’yi tercih edilebilir. Profesyonel ve tecrübeli bir firma ile çalışmak çok önemlidir. Marina Vize, müşterilerini en kısa sürede vize sahibi yapmaya çalışmaktadır. Vize başvurularında doğru vize türünün seçilmesi de çok önemlidir. Vize türü, ülkede yapılabilecekleri sınırlayabilmektedir. Vize türlerinin kişilere tanıdığı haklar birbirinden çok farklı olabilmektedir.

Gine Turistik Vize:  Turistik vize almak için kullanılacak pasaportun en az 1 yıl daha geçerli olması gerekir. Konaklama bilgileri ve uçuş rezervasyonlarının da başvuru belgeleri arasında yer alması gerekmektedir. Ülkeye giriş için “bulaşıcı hastalık yoktur” yazan sağlık raporu alınmalıdır. Banka hesap özeti de istenen belgeler arasındadır. Hesaplar da en az 3000 TL bakiye bulunmalıdır. Turistik vize ile Gine’deki konaklama yerlerinde belirli bir süre kalınabilir ve ülkenin turistik yerleri ziyaret edilebilir. Turistik vizeler, belirli bir süre için verilmektedir. Süre dolduğunda ülkeden çıkış yapılması gerekir.

Gine Çalışma Vizesi: Gine’de çalışabilmek için öncelikle ülkeden çalışma izni alınması gerekmektedir. Çalışma izni almak zahmetli bir süreç olabilmektedir. Çalışılacak firmanın davetiyesi ve belgeleri ile birlikte, ülkenin çalışma ile ilgilenen kurumlarına başvuru yapılması gerekebilir. Çalışma izni alınan kurum dışında başka bir yer ya da başka bir meslekte çalışılmak istendiğinde, tekrar çalışma izni alınması gerekir. Çalışma izni alan kişiler, izinli oldukları süre boyunca ülkede ikamet edebilmektedir. Çalışma izinleri genellikle 1 yıl gibi kısa süreler için verilir. Ülkede daha fazla çalışmak isteyenler, tekrar başvuruda bulunarak çalışma sürelerini uzatabilirler.

Gine Eğitim Vizesi: Eğitim vizesi denildiğinde akla genellikle lisans ya da yüksek lisans eğitimleri gelse de, dil kursları için de vize alınabilir. Gine, eğitim amaçlı tercih edilen ülkeler arasında popüler bir ülke olmasa da ülkede çeşitli kurslar düzenlenebilmektedir. Bu kurslara katılmak isteyenler de eğitim vizesi almalıdır. Kurs süresi boyunca ülkede kalabilmek için bu vizeye ihtiyaç duyulabilmektedir. Eğitim vizesi için gerekli olan en önemli belgelerden birisi ise ülkedeki eğitim kurumundan alınacak davetiye yazısıdır. Davetiye olmadan eğitim vizesi alınması söz konusu değildir.

Gine Evlilik Vizesi: Gine vatandaşı ile Türk vatandaşı arasında gerçekleştirilen evlilik sonucu aile birleşimi gerçekleştirmek isteyenler, gerekli evrakları hazırlayarak başvuruda bulunabilir. Talep edilen evraklar arasında evlilik belgesi fotokopisi, pasaport fotokopisi, vatandaşlık izin belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi gibi evraklar yer almaktadır. Gerekli evrakların teslim edilmesi ve onay alınması halinde, Gine’desüresiz ikametgah ve çalışma izni gibi işlemler için başvuruda bulunulabilir.

Gine Express Vize: Express vize uygulaması, acil seyahatlerde hızlı bir şekilde vize almak isteyenler için verilen bir hizmettir. Express vize, geçerli bir sebep göstererek acil ziyaret gerçekleştirmesi gereken kişilere verilebilmektedir. Normal vize prosedüründe uygulanan bazı adımlar atlanarak daha kısa sürede başvuruların sonuçlanması sağlanır. Vize ücreti daha yüksek olabilmektedir.

Gine Ticari Vize: Gine’yi iş sebebi ile kısa süreli ziyaret etmek isteyenler, ticari vize için başvuruda bulunabilir. Ticari vize alabilmek için Gine’deki firmadan davetiye alınması gerekmektedir. Vize başvuru belgeleri arasında davetiye de yer aldığından, davetiye olmadan vize başvuruları kabul edilmemektedir. Kişinin çalıştığı firmanın antetli kağıdına basılmış vize talep dilekçesi, son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi gibi firmaya ait evrakların teslim edilmesi gerekmektedir. Ziyaret edilecek firma ile ilgili de bazı belgeler istenebilmektedir.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Gine Büyükelçiliği

Gine’nin Türkiyede Büyükelçiliği Bulunmamaktadır.

Gine İstanbul Fahri konsolosluğu
Osman Ağa Mah. Söğütlüçeşme Cad. No:196
Kat:3 D:5 34722 Kadıköy İstanbul
Telefon : (+90) 216 550 94 02
Fax : (+90) 216 550 94 04
Email : consulatdeguinee@yahoo.fr

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (35 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Gine Cumhuriyeti
Bayrak Gine Vizesi
Başkent Conakry
Nüfus 10.05 Milyon
Yüzölçümü 245.857 km²
Para Birimi Gine Frankı (GNF)
Milli Gelir 4.48 Milyar Euro
Enflasyon %9
İşsizlik Oranı %15
Yaşam Süresi Kadın 58.6 – Erkek 55.6
Telefon Kodu +224

Faydalı Linkler