Cevap: Bordo (Umuma Mahsus) pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Gabon’a yapacakları seyahatlerde vize istenmektedir. Seyahat öncesinde Gabon Büyükelçiliği veya Konsoloslukları aracılığıyla vize alınması gerekmektedir.
Gabon’a seyahat edecek vatandaşlarımızın en az 3 ay geçerliliği bulunan pasaporta sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca Gabon’a varış tarihinden itibaren 1 ay içerisinde Gabon Göç İdaresine başvuruda bulunularak ücret karşılığında kısa süreli oturum izni alınması zorunludur.
Vize uygulamaları ve giriş prosedürleri zaman zaman değişiklik gösterebilir. Burada yer alan bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Doğabilecek değişikliklerden firmamız Marina Vize Başvuru Merkezi sorumlu değildir. Seyahatiniz öncesinde en güncel bilgileri Gabon Büyükelçiliği veya Konsolosluklarından teyit etmeniz tavsiye edilir.
Cevap: Gabon’a seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşlarının merak ettiği konulardan biri Gabon Türklerden vize istiyor mu sorusudur. Gabon, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından bordo (umuma mahsus) pasaport sahiplerinden vize talep etmektedir. Bu nedenle Gabon’a seyahat edecek bordo pasaport hamillerinin yolculuk öncesinde gerekli Gabon vizesi başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Ayrıca Gabon’a giriş yapacak Türk vatandaşlarının en az 3 ay geçerliliği bulunan bir pasaporta sahip olmaları şarttır. Ülkeye giriş yaptıktan sonra ise vatandaşlarımızın varış tarihinden itibaren 1 ay içerisinde Gabon Göç İdaresi’ne başvurarak ücret karşılığında kısa süreli oturum izni almaları gerekmektedir.
Vize uygulamaları dönemsel olarak değişiklik gösterebilir. Bu sayfada yer alan bilgiler yalnızca bilgilendirme amacıyla paylaşılmaktadır. Doğabilecek değişikliklerden Marina Vize Başvuru Merkezi sorumlu değildir. Seyahatinizden önce en güncel bilgileri Gabon Büyükelçiliği veya Konsolosluklarından teyit etmeniz önerilir.
MARİNAVİZE.COM SİTESİNDE YER ALAN TÜM METİN, RESİM VE İÇERİKLERİN TELİF HAKLARI MARİNA TURİZM'E AİTTİR. BASILI VEYA ELEKTRONİK BİR ORTAMDA İZİNSİZ KULLANILAMAZ VEYA KOPYALANAMAZ. İZİNSİZ KULLANAN KURUMLAR VE KİŞİLER HAKKINDA İLGİLİ MAKAMLAR NEZDİNDE İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIR.