Romanya Ticari Vize

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Romanya Ticari Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

Romanya Ticari Vize için Gerekli Olan Belgeler Aşağıdaki Gibidir.

Romanya Ticari Vize Örneği

1.Pasaport özellikleri

  • Romanya Ticari Vize başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Romanya Ticari Vize başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Romanya Ticari Vize talebinde bulunan adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36 mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Romanya Ticari Vize müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Romanya Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

4.Romanya Ticari Vize Başvuru Formu

  • Romanya Ticari Vize almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Romanya seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Romanya’da konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel yerine dairede kalınacaksa kira kontratı veya tapu fotokopisi.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

7.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız veya sahibi olduğunuz  şirketin antetli kağıdına Romanya Konsolosluğu’na hitaben İngilizce veya Romence yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Romanya’ya yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

8.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Romanya veya tüm dünya olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken dönüş gününüzün tamamını kapsayacak şekilde almanız gerekmektedir.
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

9.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

10.Ticari Davetiye

  • Ticari ziyaretin gerçekleştirileceği Romen firması tarafından kaleme alınmış olmalıdır.
  • Ticari davetiye Romanya firmasının antetli kağıdına yazılmalı ve ziyaret tarihi, ziyaret nedeni, firma adresi ve iletişim numaralarının davetiyede belirtilerek Romen firması yetkilisi tarafından kaşelenip imzalanması gerekmektedir.
  • Davetiyeyi imzalayan şirket yetkilisinin adı ve soyadı, telefon numarası, adresi, şirketteki görevi dilekçede belirtilmelidir.
  • Davetiyede davet edilen Türk şirket yetkilisinin adı ve soyadı ile şirketteki görevi belirtilmelidir.
  • Davet edilen Türk firmasının seyahat giderlerinin nasıl ve kimin tarafından karşılanacağı davetiyede açık bir şekilde belirtilmelidir.
  • Davet edilen Türk firmasını Romen firması misafir edecek ise Türk firmasının konaklayacağı yer bilgileri ticari davetiyede belirtilmelidir.

10.İşyeri Belgeleri (İşverenler)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Sahibi veya ortağı olduğunuz şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Sahibi veya ortağı olduğunuz işyerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Romanya Ticari Vize talebinde bulunan firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.

11.İş Yeri Belgeleri (Çalışanlar)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Çalıştığınız şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Çalıştığınız işyeri müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Romanya Ticari Vize talebinde bulunan kişinin Çalıştığı kurum veya firmadan; firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
  • E devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi.
  • E devletten alınmış barkodlu 4A Hizmet Dökümü. E-Devlete giriş için Tıklayınız .

Romanya Ticari Vize Fiyat Listesi

  • Romanya Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Romanya Vizesi Fiyatı belirlenirken Romanya Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz ayrın olarak belirlenmiştir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Romanya Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Romanya Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Romanya Konsolosluğu vize başvuru prosedürü.

1.Romanya Ticari Vize başvurusunu şahsen yapmanız gerekmektedir. Hiç bir acente sizin adınıza müracaatta bulunamaz.

1.Romanya Ticari Vize başvurusu yapmak için  yapmak için e randevu almanız gerekmektedir.

3.Romanya Konsolosluğu e-randevusuz işlem yapmamaktadır.

4.Romanya Ticari Vize Ücreti 60 Euro konsolosluk harcıdır. Konsolosluk evraklarınızı kontrol ettikten sonra bankaya yatırmanız gerekmektedir.

5.Firmamız Marina Vize sizin için Romanya Ticari Vize başvurusu için gerekli olan e-randevu işlemleri ve gerekli diğer evrakların hazırlanmasında yardımcı olur.

6.Yukarıdaki Fiyat Tablosunda yazılı olan ücretler Firmamıza ödemeniz gereken hizmet bedelidir. Konsolosluk harcını ayrıca konsolosluğa ödemeniz gerekmektedir.

7.Romanya Ticari Vize işlem süresi randevu tarihinizden itibaren ortalama 3 iş gününde sonuçlanmaktadır. Yalnız Randevunun alınması 7 ile 15 gün arası sürmektedir.Romanya’ya seyahat planlayan kişilerin 1 ay öncesinden işlemlere başlamaları faydalı olacaktır.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Romanya Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Romanya Vizesi Ön Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Romanya Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa kendinizin bizzat gelmeniz gerekmektedir.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Romanya Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Romanya Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Ticari Romanya Vizesi

Türkiye’de faaliyet gösteren işletmeler, Romanya’ya yapacakları ticari ziyaretlerde vize uygulamasına tabii tutulmaktadır. Romanya Ankara Büyükelçilik ve Romanya İstanbul Başkonsolosluğu’na müracaatta bulunarak ticari Romanya vizesi alınabildiği gibi yetkili acenteler aracılığı ile de vize müracaatı danışmanlığı verilmektedir. Marina Vize, Romanya vizesi danışmanlığı verme konusunda tam yetkili acentedir. Ticari Romanya vizesi 2018 yılı içinde ihtiyaç duyan işletmeleri hiç tereddüt göstermeden acentemizden danışmanlık hizmeti talep edebilirler. Uygun ücretler ile hizmet veren acentemiz, müşterilerimizi hiçbir prosedürde eksik bırakmadan gerekli başvuruyu gerçekleştirmelerini sağlayarak sıfır risk ile vize onayı aldırabilmektedir. Firmasının tanıtımı için gerekli zamana ihtiyaç duyan işletme temsilcileri, Bulgaristan ziyareti öncesinde ihtiyaç duydukları zamana acentemiz aracılığı ile alacakları vize başvurusu danışmanlığı ile sahip olabilmektedir.

Romanya Ticari Vize Örneği

Romanya Ticari Vize Örneği

Ticari Romanya Vizesi Nasıl Alınır?

Ticari Romanya vizesi 7 günlük, 15 günlük, 1 aylık ve 3 aylık süreler ve tek giriş / çok giriş seçenekleri ile Türk iş adamlarına verilmektedir. Ticari Romanya vizesi başvurusu bulunabilmek için başvuru sahiplerinin tamamlaması gereken prosedürler bulunmaktadır.

  • Romanya Konsolosluğuna gitmeden önce e-randevu alınmalı,
  • Bireysel Romanya vizesi başvurularını iletmek için İstanbul veya Ankara’da bulunan başvuru noktalarına gidiş,
  • Talep edilen ticari Romanya vizesi ücreti ödenmesi ve dekontunun alınması,
  • Başvuru evraklarını tamamlayarak konsolosluk/büyükelçilik yetkilisine teslim edilmesi,
  • Başlatılan ticari Romanya vizesi işlemleri sonuçlanmasının beklenilmesi.

Konsolosluk/büyükelçilik yetkilileri tarafından yapılan ticari Romanya vizesi talebi detaylıca incelemeden geçirilecek, verilen bilgilerin doğruluğu teyit edilerek vize onayı için bir engel bulunup bulunmadığı kontrol edilecektir. Yapılan incelemeler sonucu onay alan vizelerin, başvuruda bulunulan büyükelçilik/konsolosluk binasına gidilerek teslim alınması gerekmektedir. İşletme temsilcileri için zaman oldukça önemlidir ve tekrar tekrar konsolosluk/büyükelçilik binalarına gidilecek olması onların devam eden işleri için büyük bir engeldir. Bireysel ticari vize başvurusu ile oldukça fazla zaman kaybedecek olan işletme sahipleri, Marina Vize Acentesine başvuruda bulunarak kendilerine ticari vize başvurusunda danışmanlık talep ederler. Acentemiz, tarafımızdan hizmet talebinde bulunan müşterilerimizi hiçbir prosedürle uğraşmak zorunda bırakmadan gerekli vize danışmanlığı hizmeti verilmektedir. Başvuru sonucu alınan onaylı vize aynı şekilde müşterimizi yaptığımız yönlendirmelerle teslim aldırılmaktadır. Ticari vize başvurusunun tüm aşamaları, uzman personellerimizce gerçekleştirilmekte ve müşterimize herhangi bir sorun yansıtılmamaktadır. Müşterimizin talebinden sonra kısa sürede ticari vize onayı alması sağlanmaktadır.

Ticari Romanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Acentemizden ticari Romanya vizesi danışmanlığı talep eden müşterilerimiz, 3 iş günü içerisinde vize onayı alabilmektedir. Ticari Bulgaristan vizesi başvurusu danışmanlığı için acentemizin talep ettiği vize ücreti 70 Dolar olarak belirlenmiştir. Verdiğimiz danışma hizmetinin yanında bu ücret içerisinde konsoloslukta yapılan başvuru harcamaları da bulunmaktadır. Konsolosluğa yapılacak başvuru için teslim edilecek ticari Romanya vizesi gerekli evraklar;

  • Yırtık veya yıpranmamış, sahibi tarafından imzalanmış, 1 adet boş vize sayfası bulunan ve Bulgaristan dönüş tarihi itibari ile 6 ay geçerlilik süresi bulunan Türkiye Cumhuriyeti pasaportu,
  • 2 adet kişinin tüm yüz ayrıntılarının seçilebildiği, kişinin son halini yansıtması açısından en geç 6 ay içerisinde çekilmiş olan, koyu arka fonlar yerine beyaz arka fon üzerine çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf,
  • Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış Romanya Vize Başvuru Formu,
  • Şirket imza sirküleri,
  • Şirket antetli kağıdına yazılmış, seyahat amacını ve masraflarının karşılanış şeklini açıkça belirten, konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi,
  • Vergi levhası ve Ticaret Sicil gazetesi fotokopisi,
  • Banka hesap cüzdanı ve fotokopisi,
  • Bağlı bulunan ticari odadan alınmış onaylı faaliyet belgesi,
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Pasaportun ilk sayfasının fotokopisi

hazırlanmalıdır. Acentemizden danışmanlık desteği alan müşterilerimiz için tüm bu evraklar, müşterimize özel tahsis ettiğimiz personelimiz tarafından toplanarak dosya haline dönüştürülecektir. Oluşturulan dosya elden konsolosluğa teslim edilerek istenen prosedür yerine getirilerek, onaylanan vize elden müşterimiz tarafından Romanya Konsolosluğundan teslim alınacaktır.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Romanya Ankara Büyükelçiliği

Bükreş Sok. No:4 Çankaya Ankara
Telefon : (+90) 466 37 06
Fax : (+90) 312 427 15 30
Email : romanyabyk@dsl.ttnet.net.tr

Romanya İstanbul Başkonsolosluğu

Yanarsu Sok. ,No:42, Narin Sitesi, Etiler- Beşiktaş / İSTANBUL
Telefon : (+90) 212 358 05 35
Fax : (+90) 212 358 05 18
Email :konsrom@doruk.net.tr

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (36 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Romanya Cumhuriyeti
Bayrak Romanya Vizesi
Başkent Bükreş
Nüfus 22.21 Milyon
Yüzölçümü 238.391 Km2
Para Birimi Rumen Leyi (RON)
Milli Gelir 255.4 Milyar Euro
Enflasyon %5
İşsizlik Oranı %7.5
Yaşam Süresi Kadın 76.1 – Erkek 68.9
Telefon Kodu +40

Faydalı Linkler