Romanya Transit Vize | 0541 963 17 14 | Romanya Vize İşlemleri

Romanya Transit Vize

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Romanya Transit Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

Romanya Transit Vize için Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Romanya Transit Vize Örneği

1.Pasaport özellikleri

  • Romanya Transit Vize başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Romanya Transit Vize başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Romanya Transit Vize talebinde bulunan adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36 mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Romanya Transit Vize müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Romanya Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

4.Romanya Transit Vize Başvuru Formu

  • Romanya Transit Vize almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Romanya seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Pakistan veya tüm dünya olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken dönüş gününüzün tamamını kapsayacak şekilde almanız gerekmektedir.
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

7.Gidilecek Ülke Bilgisi

  • Seyahat Amacınızı oluşturan ülke vize uyguluyorsa ülkenin geçerli vizesine sahip olmalısınız. Vize tabiiyeti yoksa geçerli pasaportunuz kontrol edilecektir.
  • Seyahat Amacınızı oluşturan ülkede varsa oturum izninizin fotokopisi.

9.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

Romanya Turistik Vize Fiyat Listesi

  • Romanya Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Romanya Vizesi Fiyatı belirlenirken Romanya Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz ayrın olarak belirlenmiştir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Romanya Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Romanya Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Romanya Konsolosluğu vize başvuru prosedürü.

1.Romanya Transit Vize başvurusunu şahsen yapmanız gerekmektedir. Hiç bir acente sizin adınıza müracaatta bulunamaz.

1.Romanya Transit Vize başvurusu yapmak için  yapmak için e randevu almanız gerekmektedir.

3.Romanya Konsolosluğu e-randevusuz işlem yapmamaktadır.

4.Romanya Transit Vize Ücreti 60 Euro konsolosluk harcıdır. Konsolosluk evraklarınızı kontrol ettikten sonra bankaya yatırmanız gerekmektedir.

5.Firmamız Marina Vize sizin için Romanya Transit Vize başvurusu için gerekli olan e-randevu işlemleri ve gerekli diğer evrakların hazırlanmasında yardımcı olur.

6.Yukarıdaki Fiyat Tablosunda yazılı olan ücretler Firmamıza ödemeniz gereken hizmet bedelidir. Konsolosluk harcını ayrıca konsolosluğa ödemeniz gerekmektedir.

7.Romanya Transit Vize işlem süresi randevu tarihinizden itibaren ortalama 3 iş gününde sonuçlanmaktadır. Yalnız Randevunun alınması 7 ile 15 gün arası sürmektedir.Romanya’ya seyahat planlayan kişilerin 1 ay öncesinden işlemlere başlamaları faydalı olacaktır.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Romanya Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Romanya Vizesi Ön Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Romanya Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa kendinizin bizzat gelmeniz gerekmektedir.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Romanya Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Romanya Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Romanya Transit Vizesi

Romanya transit vizesi sahibi olan kişiye Romanya topraklarından transit olarak geçme hakkı tanıması yanı sıra havaalanında kalacak olan kişiler için veya uzun süreli geçişler için çok girişli olarak verilir. Bu vizeye sahip olmak isteyen vatandaşlar online vize başvuru formunu doldurmalıdırlar. Bunun yanı sıra pasaport aslı ve fotokopisinin konsolosluğa verilen evraklar arasına eklenmesi gereklidir. Ülkede kalınacak süre içerisinde yetecek maddi imkânı sağlayacağınızı kanıtlayacağınız belgeler ve kalacağınız kısa süre sonunda seyahat edeceğiniz ülkeye seyahatinizi kanıtlayacak belgeler gerekmektedir. Bunun yanı sıra Romanya Konsolosluğu’nun isteyebileceği ek belgeler olabilir. Bu belgelerin eksiksiz olarak sunulması gereklidir. Firmamız Romanya transit vizesi 2018 yılı seyahatlerinizi kolaylıkla yapmanızı sağlamak için danışmanlık işlerinizi online olarak gerçekleştirir. Marina Vize online danışmanlık hizmetimizden yararlanarak transit vize işleminizi sorunsuz olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Romanya Transit Vize Örneği

Romanya Transit Vize Örneği

Romanya Transit Vizesi Nasıl Alınır?

Romanya’ya seyahat edecek olan vatandaşlar için transit geçme hakkı tanır. Bunun için Romanya Konsolosluğu’na başvurarak Romanya transit vizesi alınması gereklidir.Romanya transit vize başvurularının şahsen yapılması gerekmektedir. Online başvurularınız danışmanlık firmamız tarafından yapılır ve Marina Vize aracılığı ile Romanya transit vizesi işlemleri kolaylıkla gerçekleştirildikten sonra transit vize alınabilir. Her geçiş için kalma hakkı tanınan süre 5 gündür. Vize tek girişli olabileceği gibi çift girişli ve çok girişli olarak ta verilir. Seyahatinizi gerçekleştireceğiniz esas ülkeye Romanya’dan aktarma yapmanız gerekebilir veya transit geçiş yapma durumunuz olabilir. Bu durumda yapmanız gereken vize başvurusunda bulunmak ve 5 güne kadar geçerliliği olan Transit vizeyi almanız gerekir. Bordo pasaport sahipleri kısa süreli turistik veya ticari seyahatler için C tipi Romanya vizesi ve transit geçiş gerektiren seyahatler için transit vize almaları gereklidir. Vizeden muaf olan pasaport sahipleri ise diplomatik, hizmet ve özel pasaportu bulunan Türk vatandaşlarıdır. Romanya transit vize için yapılacak başvurular iki şekilde olmaktadır;

  • Havaalanı transit vizesi -A sembolü: Romanya havaalanında çıkılmadan, havaalanında beklemek koşuluyla verilen, 24 saatlik süreyi kapsayan transit vize çeşididir.
  • Transit vizesi-B sembolü: Romanya’dan geçiş sağlayan ve 5 günü geçmeyecek şekilde verilen transit vize türüdür.

A sembolü ve B sembolü şeklinde alınan vize işlemlerinizi gerçekleştirmeniz ve Romanya transit vizesi ücreti hakkında bilgi almanıza yardımcı olmak için danışmanlık yapan Marina Vize her konuda yanınızda olur.

Romanya Transit Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Romanya transit vizesi gerekli evraklar eksiksiz şekilde toplanarak konsolosluğa teslim edilmelidir. Romanya transit vizesinde verilen süre aşılmadan ülkenin terk edilmesi gerekmektedir. Transit vize başvuru evrakları güncel olarak teslim edilmelidir. Romanya transit vize danışmanlığı yapan firmamızı arayarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Romanya transit vizesi 3 ila 5 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Konsolosluğun resmî tatil günleri ya da yoğun olduğu zamanlarda bu süre uzayabilmektedir. Bu sebeple seyahatinizi planlarken bu süreçleri göz önünde bulundurarak başvuru yapmanız gerekmektedir. Aynı zamanda randevunun alınması için 15 ila 20 gün süre gerekmektedir. Bu sebeple başvurunuzu 1 ay öncesinden yapmanızda fayda vardır. Gerekli evraklar şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Pasaport
    1. Pasaportun en az 6 ay geçerliliği olmalıdır.
  • Gidilecek esas ülkeye giriş iznini gösteren belge
  • Gidilecek olan esas ülke vize uyguluyorsa bu vizenin pasaportunuzda olması gerekmektedir.
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Seyahat Sağlık Sigortası (Yapılması zorunludur)
  • Karayolu Transit Geçişi
    1. Romanya’dan karayolu üzerinden geçiş yapacaksanız ehliyet, yeşil kart ve araç kayıt ruhsatı yanınızda olmalıdır.
Büyükelçilik / Konsolosluk
Romanya Ankara Büyükelçiliği

Bükreş Sok. No:4 Çankaya Ankara
Telefon : (+90) 466 37 06
Fax : (+90) 312 427 15 30
Email : romanyabyk@dsl.ttnet.net.tr

Romanya İstanbul Başkonsolosluğu

Yanarsu Sok. ,No:42, Narin Sitesi, Etiler- Beşiktaş / İSTANBUL
Telefon : (+90) 212 358 05 35
Fax : (+90) 212 358 05 18
Email :konsrom@doruk.net.tr

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (11 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
loadingLoading...
Ülke Bilgileri
Resmi Adı Romanya Cumhuriyeti
Bayrak Romanya Vizesi
Başkent Bükreş
Nüfus 22.21 Milyon
Yüzölçümü 238.391 Km2
Para Birimi Rumen Leyi (RON)
Milli Gelir 255.4 Milyar Euro
Enflasyon %5
İşsizlik Oranı %7.5
Yaşam Süresi Kadın 76.1 – Erkek 68.9
Telefon Kodu +40

Faydalı Linkler