Ukrayna Çalışma Vizesi (D tipi)

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Ukrayna Çalışma Vizesi (D tipi) için Gerekli Evraklar

Ukrayna Çalışma Vizesi (D tipi) için Gerekli Olan  Evraklar Aşagıdaki Gibidir.

Ukrayna Çalışma Vizesi (D tipi) Örneği

1.Pasaport özellikleri

  • Pasaport geçerlilik tarihinin vize bitim tarihinden en az 1 yıl sonra olması istenen diğer kriterdir. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Ukrayna Çalışma Vizesi (D tipi) müracaatının gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Ukrayna Çalışma Vizesi (D tipi) talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 45×35 ve yüzün maksimum 36mm ile minimum 32mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Ukrayna Çalışma Vizesi (D tipi) alacak kişinin kimlik fotokopisi ibraz etmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.

4.Vekaletname

  • Sizin adınıza Ukrayna Vize Başvurusunda bulunabilmemiz için noter onaylı vekaletname.
  • Vekaletname Örneği ektedir.Vekaletname örneğinde yazılan bilgiler geçerlidir. Vekaletname Örneği

5.Ukrayna Çalışma Vizesi Başvuru Formu

  • Ukrayna Çalışma Vizesi (D tipi) almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır, başvuru formu internet üzerinden Ukrayna içişleri bakanlığı  internet sayfası üzerinden online doldurulmaktadır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Ukrayna seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Form İngilizce yada Ukraynaca dilinde eksiksiz bir şekilde doldurulduktan sonra başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

6.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

7.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Ukrayna veya tüm dünya olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken dönüş gününüzün tamamını kapsayacak şekilde almanız gerekmektedir.
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

8.Çalışma Kartı

  • Ukrayna Çalışma Bakanlığından alınmış , müracaat edenin isim, soyisim, pasaport numarası, çalışacağı şirketin adının yer aldığı güncel çalışma kartı (Orijinal).
  • Ukrayna Çalışma bakanlığı onaylı çalışma kartının fotokopisi Ukrayna noteri tarafından aslının aynısıdır şeklinde tasdik edilmiş olması istenmektedir. Çalışma kartı Örneği

9.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

Ukrayna  Çalışma Vizesi Fiyat Listesi

  • Ukrayna Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Ukrayna Vizesi Fiyatı belirlenirken Ukrayna Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Ukrayna Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Ukrayna Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Ukrayna Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Ukrayna Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Ukrayna Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla yada Kargo&Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Ukrayna Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Ukrayna Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar Mng kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Ukrayna’da Çalışma İzni Olanlar İçin Oturma Vizesi (D Tipi)

Ukrayna çalışma vizesi sahipleri Ukrayna seyahati öncesinde, Ukrayna’da Çalışma İzni olanlar için Oturma Vizesi (D Tipi) almaları gerekmektedir. 90 günden fazla içerisinde ülke topraklarında bulunacak olan çalışma vizesi sahipleri, başvuru işlemlerini Ukrayna Ankara Büyükelçiliği’nde ve Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu’nda gerçekleştirebilecektir.Dileyen Ukrayna çalışma vizesi sahipleri, mevcut vizelerini alırken başvurularını Marina Vize Acentesi ile yapmamış olsa dahi yapacakları yeni başvuruda acentemizle irtibata geçerek başvuru hizmeti alabilirler. Acentemizden başvuru hizmeti alan müşterilerimiz çok karmaşık ve uzun sürecek Ukrayna’da Çalışma İzni olanlar için Oturma Vizesi (D Tipi) 2018 yılı başvuru işlemleri ve evrak temini ile uğraşmadan, başarısız denemelerde bulunmadan ve Ukrayna Konsolosluğu’na uğramadan onay alabilecekler.

Ukrayna Çalışma Vizesi Örneği

Ukrayna Çalışma Vizesi Örneği

Ukrayna’da Çalışma İzni Olanlar İçin Oturma Vizesi (D Tipi) Nasıl Alınır?

Ukrayna’da Çalışma İzni olanlar için Oturma Vizesi (D Tipi) başvurusu gerçekleştirecek adaylar, şahsi ya da acentemiz aracılığı ile başvuru yapacağını kararlaştırdıktan sonra izlenecek yönteme göre işlemlerini sürdürecektir.

  • Başvuru işlemlerinin yapılabilmesi için Ukrayna Büyükelçilik/Konsolosluk binalarına gelinmelidir. Acentemiz başvuru işlemlerini Ukrayna Konsolosluğu’nda gerçekleştirmektedir.
  • Ukrayna’da Çalışma İzni olanlar için Oturma Vizesi (D Tipi) işlemleri başlatılabilmesi için davetiye gerekmektedir. Ukrayna Büyükelçilik/Konsolosluğa gitmeden önce davetiye edinilmelidir. Davetiye temini için gerekli yazışmalar müşterilerimiz için acentemiz tarafından gerçekleştirilmektedir.
  • Ukrayna’da Çalışma İzni olanlar için Oturma Vizesi (D Tipi) ücreti yatırılırken Express vize talebinize göre değişecek tutarlarda belirlenen ücreti Konsolosluk/Büyükelçilik yetkili birimlerine yatırmanız gerekmektedir. Acentemiz tarafından talep edilen ücret içerisinde Konsolosluk harcı ve diğer konsolosluk harcamaları dahil olarak hesaplanmaktadır.
  • Başvuru tipine göre değişen süreler içerisinde 45 günlük geçici Ukrayna vizesi çıkmaktadır.
  • 45 günlük geçici vize alındıktan sonra bu vize ile birlikte Ukrayna OVIR kurumuna müracaat edilmelidir. Bu kuruma yapılan başvuru incelendikten sonra başvuru sahibine oturma izni pasaportu verilmektedir.
  • Verilen pasaport, davetiye alan kişini bağlı olduğu muhtarlık tarafından onaylanarak yeniden OVIR kurumuna yönlendirilmektedir.
  • OVIR kurumuna vize ücreti ödendikten sonra yapılacak inceleme sonucu 1 yıl boyunca Ukrayna oturma iznine sahip olursunuz.
  • Oturma izninizi ilk yıl sonunda 1 yıl, ikinci yıl sonunda 3 yıl olmak üzere toplam 5 yıla çıkarma hakkınız bulunmaktadır.

Ukrayna’da ikamet eden ve size yardımcı olabileceğinden bahseden kişilerden uzak durulmalı, dolandırılmamak için acentemiz gibi yetkili acenteler aracılığı ile başvurular gerçekleştirilmelidir.

Ukrayna’da Çalışma İzni Olanlar İçin Oturma Vizesi (D Tipi) Kaç Günde Çıkar?

Ukrayna’da çalışma izni olanlar için oturma vizesi (D Tipi) çıkma süresi iki aşamalı olarak gerçekleşmektedir.

  • İlk aşama 45 günlük geçici Ukrayna Vizesidir. Bu vize türü için geçen süre Express vize başvurusunda bulunursanız 3 gün, normal başvurular için 1 ay olacaktır.
  • İkinci aşama ilk OVIR kurumuna gidişinizde geçecek süredir. Bu kurumda yapılan inceleme işlemleri için 7 gün beklemeniz gerekmektedir.
  • Üçüncü ve son aşama ise muhtarlık onayından sonra tekrar gidilen OVIR kurumunda gerçekleştirilen işlemlerde geçen süredir. 4 – 6 hafta inceleme süreci sonunda oturma izninizi alabildiğiniz gibi Express talebinde bulunarak 2 iş günü içerisinde işleminizi sonuçlandırabilirsiniz.

Başvuruda ihtiyacınız olacak Ukrayna’da Çalışma İzni olanlar için Oturma Vizesi (D Tipi) gerekli evraklar;

  • Çalışma izin belgesinin aslı ve fotokopisi,
  • 2 adet 35 mm x 45 mm ebatlarında biyometrik fotoğraf,
  • Pasaport,
  • İmzalı ve kaşeli davet eden firmanın antetli kağıdına yazılmış davetiye,
  • Davetiyeye imza atan şirket yetkilisinin iletişim adresleri ve ikametgah belgesi,
  • Türkiye’den alınacak ikametgah belgesi (Apostille tasdik şerhli),
  • Sabıka kaydı (Apostille tasdik şerhli),
  • Bulaşıcı hastalık bulunmadığına, alkol ve uyuşturucu bağımlısı olunmadığını gösterir sağlık raporu (Apostille tasdik şerhli)

temin edilerek başvuru esnasında kullanılacaktır. Yoğun prosedüre sahip bu işlemler için acentemizden Ukrayna’da Çalışma İzni olanlar için Oturma Vizesi (D Tipi) danışmanlığı alarak kolaylıkla işlemlerinizi sonuçlandırabilirsiniz. Marina Vize Acentesi aracılığı ile tüm evraklar eksiksiz olarak temin edilecek olup, eksik bir işlem kalmadan problemsiz bir şekilde oturma izninizi alabileceksiniz.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Ukrayna Ankara Büyükelçiliği

Sancak Mah., 512. Sok., No:17, 06550 Yıldız,-Çankaya / ANKARA
Telefon : (+90) 312 441 54 99
Fax : (+90) 312 440 68 15
Email : emb_tr@mfa.gov.ua

Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu

Adakale Sok. ,No: 13, Şenlikköy,-Florya/Bakırköy / İSTANBU
Telefon : (+90) 212 662 25 41
Fax : (+90) 212 662 18 76
Email :ukrist@superonline.com

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (75 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Ukrayna Cumhuriyeti
Bayrak Ukrayna Vizesi
Başkent Kiev
Nüfus 45.70 Milyon
Yüzölçümü 603.550 Km2
Para Birimi Grivna (UAH
Milli Gelir 294.3 Milyar Euro
Enflasyon %12.3
İşsizlik Oranı %4.8
Yaşam Süresi Kadın 74.5 – Erkek 62.3
Telefon Kodu +380

Etiket Bulutu

Ukrayna Vize Başvurusu

Faydalı Linkler