Ukrayna Vatandaşı ile evli olanlar için oturum vizesi (D tipi)

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Ukrayna Vatandaşı ile Evli olanlar için Oturum Vizesi (D tipi) için Gerekli Evraklar

Ukrayna Vatandaşı ile Evli olanlar için Oturum Vizesi (D tipi) için Gerekli Olan  Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Ukrayna Vatandaşı ile Evli olanlar için Oturum Vizesi (D tipi) Örneği

1.Pasaport özellikleri

  • Pasaport geçerlilik tarihinin vize bitim tarihinden en az 1 yıl sonra olması istenen diğer kriterdir. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Ukrayna Vatandaşı ile Evli olanlar için Oturum Vizesi (D tipi) müracaatının gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Ukrayna Vatandaşı ile Evli olanlar için Oturum Vizesi (D tipi) talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36mm ile minimum 32mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Ukrayna Vatandaşı ile Evli olanlar için Oturum Vizesi (D tipi) müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Ukrayna Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.

4.Ukrayna Evlilik Vizesi Başvuru Formu

  • Ukrayna Vatandaşı ile Evli olanlar için Oturum Vizesi (D tipi) almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır, başvuru formu internet üzerinden Ukrayna içişleri bakanlığı  internet sayfası üzerinden online doldurulmaktadır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Ukrayna seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Form İngilizce yada Ukraynaca dilinde eksiksiz bir şekilde doldurulduktan sonra başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Ukrayna veya tüm dünya olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken dönüş gününüzün tamamını kapsayacak şekilde almanız gerekmektedir.
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

7.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

8.Gelirinizi Kanıtlayan Belgeler

  • Çalıştığınız İş yerinden son 3 aya ait kaşeli ve imzalı maaş bordrosu.
  • Çalışmıyorsanız sizin adınıza olan tapu veya kira sözleşme fotokopileri.
  • Yada eşinizin maaşı ile geçiniyorsanız eşinizin gelirini ispatlayan belgeler.

9.Ukrayna’da Evlenmiş olanlar

  • Ukrayna’da Ukrayna vatandaşı ile evlenmiş olanlar Ukrayna makamlarınca verilmiş  Evlilik Cüzdanın aslı ve fotokopisi (Свідоцтво)
  • Ukraynalı eşin Ukrayna iç kimlik fotokopisi. Ukrayna iç kimlik örneği
  • Ukrayna Evlilik Cüzdanı Örneği

10.Türkiye’de Evlenmiş Olanlar

  •  Türkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde Ukrayna vatandaşı ile evlenmiş olan T.C vatandaşları Nüfus dairesinden Formül B belgesi  Vize müracaatı için almaları gerekmektedir.
  • Formül B belgesi Türkiye Cumhuriyeti hudutları içerisinde bulunan Valilik veya kaymakamlıklar tarafından, yurtdışında TC Konsolosluklarınca Apostil edilmesi gerekmektedir.
  • Formül B belgesi apostil yapıldıktan sonra yeminli tercüme bürolarında Ukraynaca diline çevrildikten sonra noter tarafından onaylanması istenmektedir.
  • Ukraynalı eşin Ukrayna iç kimlik fotokopisi. Ukrayna iç kimlik örneği

11.Türk Eşinden Dolayı Oturum Almak isteyenler

  • Ukrayna’da çalışmakta olan eşinden dolayı Aile birleşim vizesi almak isteyenler T.C vatandaşları Nüfus dairesinden Formül B belgesi  Vize müracaatı için almaları gerekmektedir.
  • Formül B belgesi Türkiye Cumhuriyeti hudutları içerisinde bulunan Valilik veya kaymakamlıklar tarafından, yurtdışında T.C Konsolosluklarınca Apostil edilmesi gerekmektedir.
  • Formül B belgesi apostil yapıldıktan sonra yeminli tercüme bürolarında Ukraynaca diline çevrildikten sonra noter tarafından onaylanması istenmektedir.
  • Ukrayna’da yaşayan eşin oturum izninin tüm sayfalarının fotokopisi gerekmektedir.

Ukrayna Vatandaşı ile Evli olanlar için Oturum Vizesi (D tipi) Fiyat Listesi

  • Ukrayna Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Ukrayna Vizesi Fiyatı belirlenirken Ukrayna Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Ukrayna Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Ukrayna Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Ukrayna Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Ukrayna Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Ukrayna Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla yada Kargo&Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Ukrayna Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Ukrayna Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar Mng kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Ukrayna Vatandaşı İle Evli Olanlar İçin Oturma Vizesi (D Tipi)

Ukrayna vatandaşı ile evli olan Türk vatandaşları için Ukrayna Hükümeti, evlilik gerçekleştiği gibi oturma izni vermemektedir. Evlilik gerçekleştirildikten 2 yıl sonra Ukrayna vatandaşı ile evli olanlar için oturma vizesi (D Tipi)başvuruda bulunulabiliyor. 2016 yılında Ukrayna Vatandaşı ile evli olanlar için oturma vizesi (D Tipi) 2018 yılında başvurulabiliyor. Başvurular için yetkili akredite kurumlar Ukrayna Ankara Büyükelçiliği ve Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu’dur. Yetkili kurumlara şahsi yollarlar oturma vizesi başvurusunda bulunulabileceği gibi Marina Vize Acentesi aracılığı ile başvuru yolu açıktır. Zorlu geçen bu süreçte acentemiz müşterimiz adına tüm prosedürleri kolaylaştırarak yerine getiriyor. Eşi ile müşterimizin bir an önce kavuşması için gerekli tüm özveri ile çalışan acentemiz ile iletişime geçerek oturma vizesi taleplerini iletebilirsiniz.

Ukrayna Evlilik Vizesi Örneği

Ukrayna Evlilik Vizesi Örneği

Ukrayna Vatandaşı İle Evli Olanlar İçin Oturma Vizesi (D Tipi) Nasıl Alınır?

Dilerseniz acentemiz tarafından sizin adınıza gerçekleştirilecek, dilerseniz şahsi olarak gerçekleştireceğiniz Ukrayna Vatandaşı ile evli olanlar için Oturma Vizesi (D Tipi) başvurusu, nikah işlemlerinden 2 yıl sonra gerçekleştirilecektir. Bu zamana kadar geçen süre içerisinde Türkiye vatandaşı olan eş, eşini ziyaret için Ukrayna özel ziyaret vizesi alacaktır. Nikah işlemlerinin üstünden 2 yıl geçtikten sonra Ukrayna Vatandaşı ile evli olanlar için Oturma Vizesi (D Tipi) işlemleri başlatılabilir. İşlemlerin başlatılabilmesi için gerekli evrakların temin edilerek istenen başvuru adımlarının gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

  • Ukrayna’daki işlemlerin gerçekleştirilmesi için gereken Ukrayna seyahatini gerçekleştirmek için Ukrayna özel ziyaret vizesi alınarak seyahat gerçekleştirilmelidir.
  • Ukrayna vatandaşı eşin ikametgahına kayıt yaptırılmalıdır.
  • Ukrayna vatandaşı eşin ikamet ettiği bölge ile ilgilenen Ukrayna Vatandaşlık, Göçmenlik ve Özel Kişiler Kayıt Bürosundan Göçmenlik İzin Belgesi alınmalıdır.
  • Ardından Türkiye’ye geri dönülerek Ukrayna Konsolosluk/Büyükelçilik yetkililerine Ukrayna Vatandaşı ile evli olanlar için Oturma Vizesi (D Tipi) ücreti ödendikten sonra uzun süreli oturma vizesine Göçmenlik İzin Belgesinin aslı ile başvuruda bulunulacaktır.
  • Alınan vize ile Ukrayna’ya giriş yapıldıktan en geç 5 iş günü sonrasında, Ukrayna vatandaşı eşin ikamet ettiği bölge ile ilgilenen Ukrayna Vatandaşlık, Göçmenlik ve Özel Kişiler Kayıt Bürosu’na gelerek oturma izin belgesine başvuruda bulunulacaktır.
  • Yapılacak inceleme sonunda talep edilen oturma izni verilerek, pasaporta verilen oturma izniniz işlenecektir. Ukrayna’ya yapacağınız giriş-çıkış işlemlerinde pasaport tek başına yeterli olmayıp, oturma izninizi de yanınızda bulundurmanız gerekecektir.

Ukrayna Vatandaşı İle Evli Olanlar İçin Oturma Vizesi (D Tipi) Kaç Günde Çıkar?

Marina Vize Acentesi aracılığı ile tüm bu karmaşık prosedürleri kolay bir şekilde hallederek, kısa zaman içerisinde Ukrayna vatandaşı eşiniz ile kavuşmak istemez misiniz? Cevabınız evet ise hemen acentemizle iletişime geçerek Ukrayna Vatandaşı ile evli olanlar için Oturma Vizesi (D Tipi) danışmanlığı almaya başlayabilirsiniz. Acentemiz sizin adınıza gerekli tüm evrakları temin ederek başvuruda bulunacaktır. Ukrayna Vatandaşı ile evli olanlar için Oturma Vizesi (D Tipi) gerekli evraklar standart Ukrayna Vizesinden farklıdır her başvuru aşamasında farklı evraklar talep edilecektir. Ukrayna vatandaşı eşin ikametgahına kayıt yaptırdıktan sonra Göçmenlik İzin Belgesi başvurusunda bulunmak için;

  • Dilekçe,
  • Pasaport fotokopisi,
  • 35 mm x 45 mm ebatlarında 2 adet beyaz arka fon üzerine çekilmiş biyometrik fotoğraf,
  • Ukrayna vatandaşı eşin ikametgahına yapılan kayıt belgesi,
  • Türkiye’den alınan ikametgah belgesi (Apostille tasdik şerhli),
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi (Evlilik cüzdanı Türkiye’de verildi ise Apostille tasdik şerhli),
  • Bulaşıcı hastalık taşınmadığına, alkol ve uyuşturucu bağımlısı olunduğuna dair sağlık raporu (Apostille tasdik şerhli),
  • Sabıka kaydı (Apostille tasdik şerhli)

evrakları gerekmektedir. 1 haftalık inceleme sonrasında izin belgesi alınabilmektedir. Türkiye’den uzun süreli oturma vizesi alındıktan sonra Ukrayna’ya giriş yapılarak, 5 iş günü içerisinde oturma izin belgesine müracaat edilebilmesi için;

  • Dilekçe,
  • Pasaportun tüm sayfalarının fotokopisi,
  • Göçmenlik İzin Belgesi fotokopisi,
  • Harç ödendi dekontu,

evrakları gerekecektir. Başvurudan 1 hafta sonra Ukrayna oturma izni verilmektedir. Nikah işleminden 2 yıl sonra gerçekleştirilen oturma iznine ulaşmak için toplamda 30 iş günü zaman gerekecektir.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Ukrayna Ankara Büyükelçiliği

Sancak Mah., 512. Sok., No:17, 06550 Yıldız,-Çankaya / ANKARA
Telefon : (+90) 312 441 54 99
Fax : (+90) 312 440 68 15
Email : emb_tr@mfa.gov.ua

Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu

Adakale Sok. ,No: 13, Şenlikköy,-Florya/Bakırköy / İSTANBUL
Telefon : (+90) 212 662 25 41
Fax : (+90) 212 662 18 76
Email :ukrist@superonline.com

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (1 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Ukrayna Cumhuriyeti
Bayrak Ukrayna Vizesi
Başkent Kiev
Nüfus 45.70 Milyon
Yüzölçümü 603.550 Km2
Para Birimi Grivna (UAH
Milli Gelir 294.3 Milyar Euro
Enflasyon %12.3
İşsizlik Oranı %4.8
Yaşam Süresi Kadın 74.5 – Erkek 62.3
Telefon Kodu +380

Etiket Bulutu

Ukrayna Vize Başvurusu

Faydalı Linkler