Libya Vizesi Başvuru Formu

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

 İletişim Formu






Büyükelçilik / Konsolosluk

 Libya Ankara Büyükelçiliği

Ambassador MUSTAFA E M ELGELAIB

Chancery:
CİNNAH CADDESİ. NO. 60 ÇANKAYA, ANKARA
 : +90 (312) 4381110
 : +90 (312) 4381114
 : 0312 442 9130
 : [email protected]
 : [email protected]
 : [email protected]


Office Hours:

09:00 - 16:00

 Libya İstanbul Başkonsolosluğu

Consul General Salahedden F M ALKASAH

Chancery:
İnönü Cad. Miralay Şefik Bey Sokak, No:3 Beyoğlu/İstanbul
 : 0212 251 81 00
 : 0212 252 26 50
 : [email protected]
 : [email protected]

Office Hours:

09.30:16.00

Ülke Bilgileri

Resmi Adı Libya Devleti
Bayrak
Başkent Trablus
Nüfus 6.871.287
Yüzölçümü 1.759.541 km2
Para Birimi Libya dinarı (LYD)
Milli Gelir 31,531 milyar $
Enflasyon
İşsizlik Oranı
Yaşam Süresi 72
Telefon Kodu 218

Libya Vizesi Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular Ve Cevapları (S.S.S)

  1. Soru: Libya vizesi almak zorunlu mu?
    Cevap: Evet, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Libya’ya seyahat edebilmesi için vize alması zorunludur. Başvurunuzu Marina Vize Başvuru Merkezi aracılığıyla güvenle yapabilirsiniz.

  2. Soru: Libya vizesi kaç günde çıkar?
    Cevap: Normal başvurular 10 iş gününde, express başvurular ise 3 iş gününde sonuçlanmaktadır. Detaylı bilgi için Marina Vize ile iletişime geçebilirsiniz.

  3. Soru: Libya vizesi ücreti ne kadar?
    Cevap: Vize tipi ve süresine göre ücretler değişmektedir. Örnek olarak;
    • 1 Aylık Ticari Normal vize ücreti: 320 EURO
    • 1 Aylık Ticari Express vize ücreti: 370 EURO
    • 3 Aylık Çok Girişli Ticari Express vize: 490 EURO
      Tüm ücretlere danışmanlık hizmeti dâhildir. Detaylı liste için Marina Vize ile iletişime geçin.

  4. Soru: Libya vizesi türleri nelerdir?
    Cevap: En yaygın vize türleri şunlardır:
    • Ticari Vize (Normal & Express)
    • Çok Girişli Ticari Vize
      Başvurularınızı Marina Vize aracılığıyla kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

  5. Soru: Libya ticari vizesi nasıl alınır?
    Cevap: Libya’dan ticari davetiye ve gerekli evrakları Marina Vize’ye ulaştırmanız yeterlidir. Tüm işlemler sizin adınıza uzmanlarımız tarafından yürütülür.

  6. Soru: Libya vizesi için davetiye gerekli mi?
    Cevap: Evet, ticari vize başvurularında Libya'daki şirketten alınmış resmi davetiye gereklidir. Davetiye formatı konusunda Marina Vize’den destek alabilirsiniz.

  7. Soru: Libya ticari vizesi kaç girişlidir?
    Cevap: 1 girişli ve çok girişli olmak üzere iki farklı seçeneği vardır. Çok girişli vizeler için fiyatlar ve işlem süresi farklıdır. Başvuru tercihinize göre Marina Vize sizi yönlendirir.

  8. Soru: 3 aylık çok girişli Libya vizesi alabilir miyim?
    Cevap: Evet, 3 Aylık Çok Girişli Ticari Normal vize ücreti 440 EURO, Express olarak ise 490 EURO’dur. Başvurularınız Marina Vize tarafından profesyonel şekilde hazırlanır.

  9. Soru: Libya vizesi için hangi evraklar gereklidir?
    Cevap: Pasaport, 2 adet biyometrik fotoğraf, şirket yazısı, Libya'dan davetiye ve diğer destekleyici belgeler gereklidir. Tüm evrak listesi için Marina Vize’den destek alın.

  10. Soru: Libya vizesi için pasaport süresi ne olmalı?
    Cevap: Pasaportunuzun en az 6 ay geçerliliği olmalıdır. Eski veya yıpranmış pasaportlarla başvuru yapılmamalıdır.

  11. Soru: Libya vizesi başvurusu nereden yapılır?
    Cevap: Başvurularınızı şahsen gitmeden Marina Vize Başvuru Merkezi üzerinden yapabilirsiniz. Tüm süreci sizin adınıza yürütüyoruz.

  12. Soru: Libya vizesi için biometrik veri vermem gerekiyor mu?
    Cevap: Hayır, şu an için Türkiye’den yapılan Libya vize başvurularında parmak izi veya yüz tanıma gibi biyometrik işlem zorunluluğu bulunmamaktadır.

  13. Soru: Express Libya vizesi kaç günde çıkar?
    Cevap: Express başvurular 3 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Zaman kısıtlıysa Marina Vize ile hızlıca başvuru yapabilirsiniz.

  14. Soru: Libya vizesi için şahsen konsolosluğa gitmek gerekir mi?
    Cevap: Hayır, tüm işlemler Marina Vize aracılığıyla sizin adınıza yürütülmektedir. Konsolosluğa gitmenize gerek yoktur.

  15. Soru: Libya vizesi ile ülkeye girdikten sonra uzatma yapılabilir mi?
    Cevap: Vize süresi içinde ülke dışına çıkılmalı ve gerekiyorsa yeni vize alınmalıdır. Uzatma işlemleri Libya içinden yapılamaz.

  16. Soru: 6 aylık çok girişli Libya ticari vize alınabilir mi?
    Cevap: Evet. 6 Aylık Çok Girişli Ticari Normal vize ücreti 470 EURO, Express ise 520 EURO’dur. Başvuru işlemleriniz Marina Vize tarafından hazırlanır.

  17. Soru: Libya vizesiyle başka ülkelere geçiş yapılabilir mi?
    Cevap: Hayır, Libya vizesi yalnızca Libya’ya giriş içindir. Schengen veya diğer vizelerde olduğu gibi başka ülkelere geçiş hakkı tanımaz.

  18. Soru: Libya vizesi için eski vizeler fayda sağlar mı?
    Cevap: Daha önce alınmış Libya vizeleri veya benzer ülkelerdeki vizeler başvurunuzu destekleyebilir. Ancak kesin onay için evraklarınız eksiksiz olmalıdır.

  19. Soru: Libya vizesi için noter onaylı belge gerekir mi?
    Cevap: Bazı evraklar için noter onayı gerekebilir. Marina Vize, bu süreçlerde size danışmanlık sağlar.

  20. Soru: Libya vizesi başvurusu için en doğru adres neresi?
    Cevap: Tüm Libya vizesi işlemleriniz için Marina Vize Başvuru Merkezi en doğru ve güvenilir adrestir. Başvurularınızı zamanında ve sorunsuz şekilde yaparız.

 

COPYRİGHT © 2005-2025 MARİNA TURİZM BİLİŞİM TERCÜMANLIK HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. Gizlilik Sözleşmesi - Kullanıcı Sözleşmesi - KVKK Aydınlatma Metni

MARİNAVİZE.COM SİTESİNDE YER ALAN TÜM METİN, RESİM VE İÇERİKLERİN TELİF HAKLARI MARİNA TURİZM'E AİTTİR. BASILI VEYA ELEKTRONİK BİR ORTAMDA İZİNSİZ KULLANILAMAZ VEYA KOPYALANAMAZ. İZİNSİZ KULLANAN KURUMLAR VE KİŞİLER HAKKINDA İLGİLİ MAKAMLAR NEZDİNDE İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIR.