Çekya Ticari Vize

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Çekya Ticari Vize Fotoğraf Ölçüleri


Çekya Vizesi Fotoğraf Ölçüleri

Çekya Vizesi İçin Gerekli Biyometrik Fotoğraf Özellikleri

Çekya vizesi başvurusunda bulunacak adaylardan istenen başvuru evrakları arasında 2 adet biyometrik fotoğraf bulunmaktadır. ICAO standartlarına uygun çekilmesi gereken biyometrik fotoğraflarla ilgili belirli şartlar bulunmaktadır. Bu şartları sağlamayan fotoğraflar vize başvuru sonucunu olumsuz olarak etkileyeceği için bu konuya olan hassasiyet artmaktadır.Standart biyometrik fotoğraf boyutları 50 mm genişliğinde ve 60 mm yüksekliğinde olmasına karşın Çekya vizesi başvurusu için fotoğrafların 35 mm genişliğinde ve 45 mm yüksekliğinde olması istenmektedir. Adaylar, fotoğraf çekimi esnasında bu hususu belirterek uygun boyutta fotoğraf istemelidirler. Çekya vize başvurusu için kullanılacak vize başvuru fotoğrafları beyaz arka fon kullanılarak çekilmelidirler. Beyaz arka fonun aynı zamanda desensiz olması ve fotoğraf çekimi esnasında üzerine gölge düşmemesi gerekir. Fotoğraflarda ayrıntılar net bir şekilde belli olmalı, fotoğrafın ışığı iyi ayarlanarak kırmızı göz oluşumu engellenmelidir. Fotoğrafta bükülmeler ve lekeler istenmemekte olup renklerin kişinin doğal renklerini en iyi şekilde yansıtacak şekilde olması istenmektedir.

Çekya vizesi için çekilecek biyometrik fotoğrafların kişinin son halini yansıtması istenmektedir. Fotoğrafta bulunulan duruma göre yaşanılan değişimler sebebiyle vize onayı çıkmayacağı gibi pasaport kontrolü sırasında da problemler çıkabilmektedir. Bu nedenle adaylar en fazla 6 ay içerisinde çekildikleri fotoğraflarla başvuru yapmalıdırlar. Fotoğraflarda kişinin yüzünün net bir şekilde görülmesi, kişinin saçlarının taranmış veya toplanmış olması istenmektedir. Saçlar kurallara uygun bir şekilde düzenlendikten sonra saç başlangıcı ile çene ucu mesafenin fotoğrafta net olarak ortalanması gerekmektedir. Bu mesafe için 32 mm ile 36 mm arasında standart ölçüler bulunmaktadır. Başörtülü bayanlar, bu ölçülerin arasında kalan bölgeleri ve yanaklarını kapatmadan başörtülerini örterek fotoğraf çekinmelerinde herhangi bir sakınca yoktur. Bayanlar, abartıya kaçmadan pastel renklerle sade bir makyaj yaparak fotoğraf çektirebilirler. Yapılan makyajın yüzde bulunan iz veya ben gibi kişisel izleri kapatmamasına dikkat etmelidirler. Biyometrik fotoğraf çekiminde güneş gözlüğü, şapka ve başlık gibi aksesuarlar kullanılmamalı, piercing gibi yüzde sökülüp takılabilen aksesuarlar fotoğraf çekiminden önce çıkartılmalıdır. Gözlük kullanan kişiler fotoğraf çekiminde kalın çerçeveli ve renkli camlı gözlük seçimi yaparak gözlerinin fotoğrafta net bir şekilde görünmesini engellemedikleri müddetçe problem yaşamazlar. Görünüm itibari ile bu şartlar taşındığında Çekya vize başvurusu için istenen yüz standartları yakalanmış olur.

Çekya vizesi başvurusunda kullanılacak fotoğraflarda poz verirken yüzün ortalı olması ve kameraya direk bakılması gerekmektedir. Poz verirken gözlerin açık, ağzın kapalı olmasına ve mimik içeren pozlar tercih edilmemesine dikkat edilerek ifadesiz bir poz türü seçilmelidir.Yüzünüzde beğenmediğiniz bölgeler için rötuş yaptırmayı düşünmemeli, Çekya vize başvurunuzu riske atmamalısınız. Küçük çocuklar için yaptırılan biyometrik fotoğraf çekimlerinde aynı kurallara dikkat etmeli, onların fotoğrafında herhangi bir yabancı cisim veya ikinci bir kişi poz içerisinde bulunmamalıdır.

Büyükelçilik / Konsolosluk

 Çekya Ankara Büyükelçiliği

Ambassador Pavel Vacek

Chancery:
Kaptanpaşa Sokak No.15, G.O.P.
 : +90 (312) 4056965
 : +90 (312) 4056139
 : +90 (312) 447 7395
 : [email protected]
 : , [email protected]

Office Hours:

Monday-Thursday: 08:30 – 17:00/Friday 08.30 – 14:00

 Çekya İstanbul Başkonsolosluğu

Consul General Jiri Cistecky

Chancery:
Harbiye Mahallesi, Abdi Ipekci Cad. No:71, 34367 Şişli
 : +90 (212) 368 8035
 : +90 (212) 232 9046
 : +90 (212) 234 1366
 : +90 (212) 231 9493
 : [email protected]
 : [email protected]
 : www.mzv.cz/istanbul

Office Hours:

Monday –Friday: 08.00 – 14.00 , Visa Section: Monday – Friday: 09.00 – 11.00 / 13:00 - 14:00

Ülke Bilgileri

Resmi Adı Çek Cumhuriyeti
Bayrak
Başkent Prag
Nüfus 10.51 Milyon
Yüzölçümü 78.870 Km2
Para Birimi Euro
Milli Gelir 455,5 Milyar USD
Enflasyon %17,50
İşsizlik Oranı %3,90
Yaşam Süresi Kadın 82 – Erkek 76
Telefon Kodu + 420



Çekya  Ticari Vize Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular Ve Cevapları


1. Soru: Çekya Ticari vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Cevap:

Çekya ticari vize başvurusu, Çekya'da faaliyet gösteren bir şirketten ticari davetiye aldıktan sonra yapılabilir. Davetiye, şirket tarafından düzenlenmiş ve şirketin yetkilisi tarafından imzalanmış olmalıdır. Davetiyede, başvuru sahibinin adı, soyadı, pasaport numarası, seyahatin amacı ve tarihleri, Çekya'da konaklayacakları adres gibi bilgiler yer almalıdır.

Çekya ticari vize başvurusu için gerekli evraklar şunlardır:

  • Geçerli pasaport (seyahat sonrası en az 90 gün geçerli olmalıdır)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (35x45 mm ebatlarında, son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır)
  • Vize başvuru formu (doldurulup imzalanmış olmalıdır)
  • Davetiye (polis onaylı olmalıdır)
  • Seyahat sağlık sigortası (en az 30.000 EUR teminatlı olmalıdır)
  • Banka hesap dökümü (son 3 aya ait olmalıdır)
  • İşveren tarafından yazılmış bir iş mektubu
  • Vize ücretinin ödendiğine dair makbuz

Çekya ticari vize başvuruları, Çekya'nın İstanbul Başkonsolosluğu veya Ankara Büyükelçiliği'ne yapılabilir. Başvurular, randevu alınarak yapılmalıdır.

2. Soru: Çekya ticari vize veriyor mu?

Cevap: Evet, Çekya ticari vize vermektedir. Çekya, Schengen bölgesi üyesi bir ülkedir ve Schengen vizesi ile Çekya'ya giriş yapılabilir.

3. Soru: Çekya Ticari vize ne kadar?

Cevap: 2024 yılı itibarıyla Çekya ticari vize ücreti 170 EUR'dur. Vize ücreti, başvuru sırasında nakit olarak ödenmelidir.

4. Soru: Çekya Ticari vize ne kadar sürer?

Cevap:

Çekya ticari vizenin geçerlilik süresi, 180 gün içinde en fazla 90 gündür.

5. Soru: Çekya Ticari vize için gerekli Evraklar nelerdir?

Cevap: Çekya ticari vize başvurusu için gerekli evraklar şunlardır:

  • Geçerli pasaport (seyahat sonrası en az 90 gün geçerli olmalıdır)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (35x45 mm ebatlarında, son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır)
  • Vize başvuru formu (doldurulup imzalanmış olmalıdır)
  • Davetiye (polis onaylı olmalıdır)
  • Seyahat sağlık sigortası (en az 30.000 EUR teminatlı olmalıdır)
  • Banka hesap dökümü (son 3 aya ait olmalıdır)
  • İşveren tarafından yazılmış bir iş mektubu
  • Vize ücretinin ödendiğine dair makbuz

6. Soru: Çekya Ticari Vize için Davetiye şartmı?

Cevap: Evet, Çekya ticari vize başvurusu için ticari davetiye alınması şarttır. Davetiye, Çekya'da faaliyet gösteren bir şirket tarafından düzenlenmelidir.

7. Soru: Çekya Ticari vize nasıl alınır?

Cevap: Çekya ticari vize almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Çekya'da faaliyet gösteren bir şirketten ticari davetiye alın.
  2. Gerekli evrakları toplayın.
  3. Çekya'nın İstanbul Başkonsolosluğu veya Ankara Büyükelçiliği'ne randevu alın.
  4. Randevunuza gittiğinizde, gerekli evrakları teslim edin ve biyometrik verilerinizi kaydedin.
  5. Vize başvurunuzun sonuçlanması için bekleyin.

Vize başvurunuzun sonucu, genellikle 10 iş günü içinde açıklanır. Vize başvurunuz olumlu sonuçlanırsa, vizeniz pasaportunuza yapıştırılır. 

8. Soru: Çekya Ticari vize kaç günde sonuçlanır?

Cevap: Çekya ticari vize başvurularının sonuçlanma süresi, genellikle 10 iş günüdür. Ancak, bazı durumlarda bu süre uzayabilir.

9. Soru: Çekya Ticari vize ücreti ne kadar?

Cevap: 2024 yılı itibarıyla Çekya ticari vize ücreti 170 EUR'dur. Vize ücreti, başvuru sırasında nakit olarak ödenmelidir.

10. Soru: Çekya Ticari vize nereden alınır?

Cevap: Çekya ticari vize başvuruları, Çekya'nın İstanbul Başkonsolosluğu veya Ankara Büyükelçiliği'ne yapılabilir.

11. Soru: Çekya Ticari vize kimler alabilir?

Cevap: Çekya ticari vize, Çekya'da faaliyet gösteren bir şirket tarafından davet edilen kişilere verilmektedir. Davetiye, şirket tarafından düzenlenmiş ve şirketin yetkilisi tarafından imzalanmış olmalıdır. Davetiyede, başvuru sahibinin adı, soyadı, pasaport numarası, seyahatin amacı ve tarihleri, Çekya'da konaklayacakları adres gibi bilgiler yer almalıdır.

12. Soru: Çekya Ticari vize ne kadar sürede çıkar?

Cevap: Çekya ticari vize başvurularının sonuçlanma süresi, genellikle 10 iş günüdür. Ancak, bazı durumlarda bu süre uzayabilir.

13. Soru: Çekya Ticari Vize Kaç Para?

Cevap: 2024 yılı itibarıyla Çekya ticari vize ücreti 170 EUR'dur. Vize ücreti, başvuru sırasında nakit olarak ödenmelidir.

14. Soru: Çekya Ticari vize ile turistik gezi yapılır mı?

Cevap: Hayır, Çekya ticari vize ile turistik gezi yapılamaz. Çekya ticari vize, yalnızca Çekya'da iş amaçlı seyahat edecek kişilere verilmektedir.

15. Soru: Çekya Ticari vize kaç günlük verilir?

Cevap: Çekya ticari vizenin geçerlilik süresi, 180 gün içinde en fazla 90 gündür.

16. Soru: Çekya ticari vize davetiye nasıl olmalı?

Cevap: Çekya ticari vize davetiyesi, aşağıdaki bilgileri içermelidir:

  • Davet eden şirketin adı ve adresi
  • Davet edilen kişinin adı, soyadı, pasaport numarası
  • Seyahatin amacı ve tarihleri
  • Çekya'da konaklanacak adres

Davetiye, şirket tarafından düzenlenmiş ve şirketin yetkilisi tarafından imzalanmış olmalıdır.

17. Soru: Çekya ticari vize davetiye nereden alınır?

Cevap: Çekya ticari vize davetiyesi, Çekya'da faaliyet gösteren bir şirketten alınabilir. Davetiyeyi almak için, şirket ile iletişime geçmeniz ve seyahatinizin amacını ve tarihlerini bildirmeniz gerekir.

18. Soru: Çekya Ticari Schengen vizesi kaç yıllık?

Cevap: Çekya ticari vize, genellikle tek girişli olarak verilir. Ancak, bazı durumlarda çok girişli vize de verilebilir. Çok girişli vize, 1 yıl veya 2 yıl geçerli olabilir.

İşte Çekya ticari vize başvurusu için bazı ipuçları:**

  • Davetiyenizi, seyahatinizden en az 1 ay önce alın.
  • Evraklarınızı eksiksiz ve doğru doldurun.
  • Vize başvuru formunuzu İngilizce veya Çekçe olarak doldurabilirsiniz.
  • Vize başvurunuzu randevu alarak yapın.
  • Vize başvurunuzun sonuçlanması için beklerken sabırlı olun.

Çekya ticari vize başvurusu için gerekli evraklar:

  • Geçerli pasaport (seyahat sonrası en az 90 gün geçerli olmalıdır)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (35x45 mm ebatlarında, son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır)
  • Vize başvuru formu (doldurulup imzalanmış olmalıdır)
  • Davetiye (polis onaylı olmalıdır)
  • Seyahat sağlık sigortası (en az 30.000 EUR teminatlı olmalıdır)
  • Banka hesap dökümü (son 3 aya ait olmalıdır)
  • İşveren tarafından yazılmış bir

 

COPYRİGHT © 2005-2024 MARİNA TURİZM BİLİŞİM TERCÜMANLIK HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. Gizlilik Sözleşmesi - Kullanıcı Sözleşmesi

MARİNAVİZE.COM SİTESİNDE YER ALAN TÜM METİN, RESİM VE İÇERİKLERİN TELİF HAKLARI MARİNA TURİZM'E AİTTİR. BASILI VEYA ELEKTRONİK BİR ORTAMDA İZİNSİZ KULLANILAMAZ VEYA KOPYALANAMAZ. İZİNSİZ KULLANAN KURUMLAR VE KİŞİLER HAKKINDA İLGİLİ MAKAMLAR NEZDİNDE İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIR.