Hızlı Cezayir Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Hızlı Cezayir Vizesi İşlem Süresi

Vize Süresi Vize Tipi İşlem Tipi Giriş Sayısı İşlem Süresi
1 Aylık Ticari Normal 1 Girişli 3 İş Günü
3 Aylık Ticari Normal Çok Girişli 3 İş Günü
1 Aylık Fuar Normal 1 Girişli 3 İş Günü
1 Aylık Özel Ziyaret Normal 1 Girişli 3 İş Günü
3 Aylık Özel Ziyaret Normal Çok Girişli 3 İş Günü
3 Aylık Çalışma Normal Çok Girişli 3 İş Günü

Cezayir Vize işlemleri Türkiye’deki Cezayir Büyükelçiliği ve Konsoloslukları tarafından yürütülür, Vizenin verilip verilmeyeceğine bu kurumlar karar verme yetkisine sahipler. Ekspres Cezayir Vizesi aynı gün içerisinde sonuçlanmakla beraber Normal Cezayir Vizesi Başvuruları 2 İş Günü içerisinde sonuçlanmaktadır. İşlem süreleri Büyükelçiliğin ve Konsolosluğun talebine göre değişiklik gösterebilmektedir. Bazı durumlarda Cezayir Vizesi İşlem Süresi Cezayir Dış işleri Bakanlığı, Cezayir Vatandaşlık Servisleri veya Büyükelçilik ve Konsolosluğun kararına bağlı olarak 10 günü bulabilmektedir.

Büyükelçilik / Konsolosluk

 Cezayir Ankara Büyükelçiliği

Ambassador SOFIANE MIMOUNI

Chancery:
Şehit Ersan Caddesi No: 42 06680 Çankaya - Ankara
 : +90 (312) 4687719
 : +90 (312) 4288037
 : +90 (312) 4687593
 : [email protected]

Office Hours:

Monday-Thursday: 09.00 - 17.00 / Friday 09.00 - 16.00 , Visa Section: 10.00 - 12.00


 Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu

Consul General ABDELGHANI AMARA

Chancery:
Gazeteciler Sitesi 23 Temmuz Meydanı No: 7, 34394 Şişli
 : +90 (212) 3569516
 : +90 (212) 3569515
 : [email protected]

Office Hours:

Monday-Friday: 09.00-17.00

Ülke Bilgileri

Resmi Adı Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti
Bayrak
Başkent Cezayir
Nüfus 45.04 Milyon
Yüzölçümü 2.381.741 km2
Para Birimi Cezayir Dinarı
Milli Gelir 239.6 Milyar Euro
Enflasyon %9.3
İşsizlik Oranı %12,07
Yaşam Süresi Kadın 78.1 – Erkek 76.02
Telefon Kodu +213


Cezayir Vizesi Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular Ve Cevapları

 

1. Soru: Cezayir Vize istiyormu?

Cevap: Evet, Cezayir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize talep etmektedir.

2. Soru: Cezayir vizesi kac tl?

Cevap: Cezayir vizesi ücreti, vize türüne ve başvuru sahibinin pasaportuna göre değişiklik göstermektedir. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri için vize ücreti 1 Aylık 150 Euro, 3 Aylık Çok Girişli Vize 220 Euro'dur.

 

3. Soru: Cezayir Vizesi Nasıl Alınır?

 

Cevap: Marina Vize Başvuru Merkezi aracılığıyla Vize başvurunuzu yapabilir yada Cezayir vizesi, Cezayir Büyükelçiliği veya Konsolosluğu'na şahsen başvuru yaparak alınabilir. Şahsen başvuru yapacak kişilerin, randevu alarak başvuru yapmaları gerekmektedir Gerekli belgeleri ekleyerek ve vize ücretini yatırarak başvuru yapmaları gerekmektedir.

4. Soru: Cezayir vizesi almak zor mu?

Cevap: Cezayir vizesi almak, başvuru sahibinin pasaportuna, vize başvuru formuna ve ek belgelere göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak, Cezayir vizesi almak için gerekli şartları sağlayan başvuru sahiplerinin vize almaları mümkündür.


5. Soru: Cezayir Vizesi Kaç günde çıkar?

Cevap: Cezayir vizesi başvurularının sonuçlanma süresi, vize türüne ve başvurunun yapıldığı döneme göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak, Cezayir vizesi başvurularının sonuçlanma süresi 2-5 iş günüdür.

6. Soru: Cezayir Vizesi Gerekli belgeler nelerdir?

Cevap: Cezayir vizesi için gerekli belgeler, vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri için gerekli belgeler Sayfamızın  üst kısmında  bulabilirsiniz.

7. Soru: Cezayir Türkiye'ye vize istiyor mu?

Cevap: Evet, Cezayir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize talep etmektedir.

 

8. Soru: Cezayir Vizesi Kaç para?

 

Cevap: Cezayir vizesi ücreti, vize türüne ve başvuru sahibinin pasaportuna göre değişiklik göstermektedir. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri için vize ücreti 1 Aylık 150 Euro, 3 Aylık Çok Girişli Vize 220 Euro'dur.

 

9. Soru: Cezayir hangi vize istiyor?

 

Cevap: Cezayir, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri için vize talep etmektedir. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport hamilleri, 6 ay içerisinde 90 günü aşmamak koşulu ile Cezayir'e vizesiz seyahat edebilirler.

 

10. Soru: Cezayir vizesi almak zor mu?

 

Cevap: Cezayir vizesi almak, başvuru sahibinin pasaportuna, vize başvuru formuna ve ek belgelere göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak, Cezayir vizesi almak için gerekli şartları sağlayan başvuru sahiplerinin vize almaları mümkündür.

 

11. Soru: Cezayir turist vizesi kaç günde çıkar?

Cevap: Cezayir vize başvurularının sonuçlanma süresi, vize türüne ve başvurunun yapıldığı döneme göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak, Cezayir vize başvurularının sonuçlanma süresi 2-5 iş günüdür.

 

12. Soru: Cezayir vizesi kalkıyor mu?

 

Cevap: Cezayir vizesi kalkması için henüz bir açıklama yapılmamıştır. Ancak, Cezayir ile Türkiye arasındaki vize muafiyetinin kaldırılması gündemdedir.

 

13. Soru: Cezayir turist vizesi kaç günde çıkar?

 

Cevap: Cezayir turist vizesi başvurularının sonuçlanma süresi, vize türüne ve başvurunun yapıldığı döneme göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak, Cezayir turist vizesi başvurularının sonuçlanma süresi 2-5 iş günüdür.

 

14. Soru: Cezayir Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

 

Cevap: Marina Vize Başvuru Merkezi aracılığıyla Vize başvurunuzu yapabilir yada Cezayir vizesi, Cezayir Büyükelçiliği veya Konsolosluğu'na şahsen başvuru yaparak alınabilir.. Şahsen başvuru yapacak kişilerin, randevu alarak başvuru yapmaları gerekmektedir. Bireysel başvuru yapacak kişilerin, vize başvuru formunu eksiksiz doldurarak, gerekli belgeleri ekleyerek ve vize ücretini yatırarak başvuru yapmaları gerekmektedir.

 

15. Soru: Cezayir Turist vizesi için gerekli evraklar nelerdir?

 

Cevap: Cezayir turist vizesi için gerekli belgeler şunlardır:

  • Vize başvuru formu
  • Pasaport
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Vize ücreti dekontu
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Uçak bileti rezervasyonu
  • Konaklama Belgesi
  • Belediye Onaylı Davetiye
  • İşveren tarafından yazılmış izin belgesi

 

16. Soru: Cezayir Turist vizesi Nasıl Alınır?

Cevap: Cezayir turist vizesi almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Cezayir Büyükelçiliği veya Konsolosluğu'nun web sitesinden randevu alın.
  2. Gerekli belgeleri hazırlayın.
  3. Randevu gününde Cezayir Büyükelçiliği veya Konsolosluğu'na şahsen başvurun.
  4. Vize ücretini ödeyin.
  5. Vize başvuru formunu doldurun.

 

Cezayir Turist vizesi için gerekli belgeler şunlardır:

  • Vize başvuru formu
  • Pasaport
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Vize ücreti dekontu
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Uçak bileti rezervasyonu
  • Konaklama Belgesi
  • Belediye Onaylı Davetiye
  • İşveren tarafından yazılmış izin belgesi (varsa)
  • Öğrenci belgesi (varsa)

 

Cezayir turist vizesi başvuruları, İstanbul'daki Cezayir Büyükelçiliği veya Ankara'daki Cezayir Büyükelçiliği tarafından kabul edilmektedir.

Cezayir turist vizesi başvurularının sonuçlanma süresi, vize türüne ve başvurunun yapıldığı döneme göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak, Cezayir turist vizesi başvurularının sonuçlanma süresi 2-5 iş günüdür.

17. Soru: Cezayir Vize Ücreti Ne Kadardır?

Cevap: Cezayir vizesi ücreti, vize türüne ve başvuru sahibinin pasaportuna göre değişiklik göstermektedir. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri için vize ücreti 150 Euro, Hususi Pasaport hamilleri için 150 Euro, Hizmet Pasaportu hamilleri için 150 Euro ve Diplomatik Pasaport hamilleri için 100 Euro'dur.

18. Soru: Cezayir'e kimlikle gidilir mi?

Cevap: Hayır, Cezayir'e kimlikle gidilmez. Cezayir, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri için vize talep etmektedir. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport hamilleri, 6 ay içerisinde 90 günü aşmamak koşulu ile Cezayir'e vizesiz seyahat edebilirler.

19. Soru: Cezayir'e gitmek için ne gerekiyor?

Cevap: Cezayir'e gitmek için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız, pasaportunuzun geçerlilik süresinin en az 6 ay daha olması ve vize sahibi olmanız gerekmektedir.

Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri için Cezayir vizesi gereklidir. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport hamilleri, 6 ay içerisinde 90 günü aşmamak koşulu ile Cezayir'e vizesiz seyahat edebilirler.

20. Soru: Yeşil pasaport Cezayir'de geçerli mi?

Cevap: Evet, yeşil pasaport Cezayir'de geçerlidir. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport hamilleri, 6 ay içerisinde 90 günü aşmamak koşulu ile Cezayir'e vizesiz seyahat edebilirler.

21. Soru: Cezayir turist vizesi kaç günde çıkar?

Cevap: Cezayir turist vizesi başvurularının sonuçlanma süresi, vize türüne ve başvurunun yapıldığı döneme göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak, Cezayir turist vizesi başvurularının sonuçlanma süresi 2-5 iş günüdür.

COPYRİGHT © 2005-2024 MARİNA TURİZM BİLİŞİM TERCÜMANLIK HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. Gizlilik Sözleşmesi - Kullanıcı Sözleşmesi

MARİNAVİZE.COM SİTESİNDE YER ALAN TÜM METİN, RESİM VE İÇERİKLERİN TELİF HAKLARI MARİNA TURİZM'E AİTTİR. BASILI VEYA ELEKTRONİK BİR ORTAMDA İZİNSİZ KULLANILAMAZ VEYA KOPYALANAMAZ. İZİNSİZ KULLANAN KURUMLAR VE KİŞİLER HAKKINDA İLGİLİ MAKAMLAR NEZDİNDE İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIR.