Kongo Demokratik Turistik Vize

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Kongo Demokratik Turistik Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

Kongo Demokratik Turistik Vize başvurularında Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Kongo Demokratik Turistik Vize Örneği

1.Pasaport Özellikleri

  • Kongo Demokratik Vizesi başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Kongo Demokratik Vize başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Pasaport Fotokopisi

  • Kongo Demokratik Turistik Vize başvurusu esnasında arkalı önlü çekilmiş şekilde pasaport fotokopisi gerekmektedir.

3.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Kongo Demokratik turistik vize talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36mm ile minimum 32mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

4.Kimlik Bilgileri

  • Kongo Demokratik Turistik Vize müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Kongo Demokratik Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması

5.Demokratik Kongo Turistik Vize Başvuru Formu

  • 2 adet Kongo Demokratik Turistik Vize almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Kongo Demokratik seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

6.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergah yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

7.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Demokratik Kongo’da konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

8.Uluslararası Aşı Karnesi

  • Sarı Humma Aşı Karnesinin uluslar arası geçerliliği bulunmaktadır. Sarı humma aşısı tüm havalimanlarında ve gümrüklerde yapılmaktadır.
  • Sarı Humma aşısı seyahatinizden en az 10 gün önce yapmanız gerekmektedir.

9.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız veya sahibi olduğunuz şirketin antetli kağıdına Kongo Demokratik Konsolosluğu‘na hitaben Fransızca veya İngilizce yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Kongo Demokratik‘e yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

10. İkametgah

  • E-devlet’ten barkodlu ikametgah.Muhtarlıktan alınan ikametgahlarda muhtar kaşesi ve imzası bulunmalıdır.

11.Sabıka Kaydı

  • Türkiye Cumhuriyeti Adalet bakanlığına bağlı herhangi bir adliyeden alınmışsa sabıka kaydının mühürlü ve ıslak imzalı olması gerekmektedir.
  • Türkiye Cumhuriyeti Resmi web sitesi olan E-Devlet sistemi kullanılarak sabıka kaydı alınmışsa mutlaka barkodlu olması gerekmektedir.

Kongo Demokratik Vizesi Fiyat Listesi

  • Demokratik Kongo Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Demokratik Kongo Vizesi Fiyatı belirlenirken Demokratik Kongo Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Demokratik Kongo Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Demokratik Kongo Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Kongo Demokratik Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Kongo Demokratik Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Kongo Demokratik Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Kongo Demokratik Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Kongo Demokratik Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Kongo Demokratik Turistik Vize

Kongo Demokratik Turistik Vizesi tropikal bir Orta Afrika ülkesi olan Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin içerisindeki 11 eyaletten oluşan herhangi bir bölgeye yapılacak seyahatlerde alınması gereken giriş onayını ifade etmektedir. Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ne başta turistik amaçlar olmak üzere herhangi bir nedenle seyahat yapacak Türk vatandaşlarının ülkeye giriş yapabilmeleri için vize almaları gerekmektedir. Ancak hususi hizmete tabi yeşil pasaportlu olanlar, genel hizmete tabi gri pasaportlu olanlar ve diplomatik görevlere tabi siyah pasaport sahiplerinin Kongo Demokratik Turistik Vizesi 2018 almalarına gerek yoktur. En hızlı şekilde Demokratik Kongo Cumhuriyeti turistik vizesi için tüm işlemler yüzde yüz müşteri memnuniyeti gözetilerek Marina Vize tarafından titizlikle yapılmaktadır.

demokratik kongo turistik vize ornegi

Demokratik Kongo Turistik Vize Örneği

Kongo Demokratik Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

Kongo Demokratik Cumhuriyeti seyahatleri Türk vatandaşları için vize muafiyeti içermediğinden ilk olarak seyahat yapılmak istenen tarihten en az 25 gün -bir ay önce vize işlemlerine başlanması çok önemlidir.Demokratik Kongo Cumhuriyeti turistik vizesi, başvuru sahiplerinin Ankara Çankaya’daki Demokratik Kongo Cumhuriyeti konsolosluklarına bizzat başvuru yapmasıyla da alınabileceği gibi, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin Türkiye’ye uzak bir coğrafi konumda olması ve bazı turistik seyahatlerde Kongo tarafından çıkarılan problemlerden dolayı Kongo Demokratik Turistik Vizesi vize başvurusu taleplerinin bu konuda yetkili acenteler tarafından yapılması tavsiye edilir. Kongo Demokratik Turistik Vizesi vize işlemleriiçin ilk kez talepte bulunan kişiler için birebir mülakat yapılması zaman zaman Demokratik Kongo Cumhuriyeti konsolosluğu tarafından tercih edilebilir. Bu nedenle vize sürecinin hızlandırılması için acente varlığı yadsınamaz bir konumdadır. Bunun yanında Demokratik Kongo Cumhuriyeti seyahati öncesinde kişisel banka hesabında en az 750 Euro bulunması, Kongo’da kalınacak her gün için de ortalama 50 Euro bütçenin Demokratik Kongo Cumhuriyeti konsolosluğuna iletilmesi vize sürecini hızlandıracaktır. Konaklanacak otel rezervasyon bilgileri, özellikle dönüş uçak biletinin ibrazı, başvuru sahibi çalışıyorsa, çalışılan şirketten alınacak olan maaş bordrosu davize işlemlerinin daha çabuk sonuçlandırılmasını sağlarken, konsolosluk tarafından yapılan olumsuz geri dönüşleri de azaltacaktır. Bunun yanında Kongo Demokratik Turistik Vizesi vize ücreti konusunda acentemiz oldukça avantajlı fiyatlarıyla daima ilgi odağı olmayı başarmıştır.

Kongo Demokratik Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Niteliği ne olursa olsun Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ne vizesiz seyahat mümkün olmadığından tüm vize işlemleri için planlanan seyahat tarihinden 25-30 gün önce vize işlemlerine başlanması olası gecikmeleri önleyecektir. Normalde herhangi bir Kongo Demokratik Cumhuriyeti vizesi 15-20 gün gibi bir sürede alınabilmektedir. Ancak Marina Vize tecrübesiyle bu süre 7-10 iş gününe kadar düşürülebilir. Ayrıca Kongo Demokratik Turistik Vizesi vize danışmanlığı konusunda tüm istenen evrakların tam olarak ibrazı ve gereken Fransızca apostillerinin yapılması süreci hızlandırabilirken vizenin alınabilme süreci bazı durumlarda 3-5 güne indirebilir.

Kongo Demokratik Turistik Vizesi gerekli evraklar ise;

  • İkinci sayfası pasaport hamili tarafından ıslak imzayla imzalanmış, en az 12 ay kullanım süresi olan ve Kongo vizesi bitiş tarihinden itibaren de en az 3 ay kullanım süresi kalacak 10 yıldan eski olmayan ve yıpranmamış bir pasaport
  • Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde kalınacak otel rezervasyonunu gösteren belge
  • Kongo’ya seyahat yapılacak uçak, otobüs, tren vb. gidiş dönüş bilet fotokopisi (THY tarafından haftanın her günü Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin başkenti Kinshasa’ya direkt uçuş vardır.
  • Başvuru sahibinin son 3 aylık banka hesap özetleri (hesapta en az 750 Euro bakiye bulunmalı ve Kongo’da kalınacak her gün için en az 60-70 Euro harcama planlaması yapılacak kadar da tutar olmalıdır)
  • Arka fonu beyaz olan, karşıdan net çekilmiş ve yüzü tam olarak gösterir 2 adet biometrik fotoğraf
Büyükelçilik / Konsolosluk
Kongo Demokratik Büyükelçiliği
Attar Sokak No:9 / 8 Gazi Osman Paşa Ankara
Telefon : (+90) 312 466 09 16 – 17
Fax : (+90) 312 466 09 18
Email : missionrdcankara@gmail.com
Kongo Demokratik Fahri konsolosluğu
Çubuklu Cad. No:52/3 Kat:2 Pembe Yalı Kanlıca/Beykoz İstanbul
Telefon : (+90) 216 425 37 77
Fax : (+90) 216 425 37 76
Email : kdcist@yahoo.com
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (21 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
loadingLoading...
Ülke Bilgileri
Resmi Adı Kongo Demokratik Cumhuriyeti
Bayrak Demokratik Kongo Vizesi
Başkent Kinshasa
Nüfus 68.96 Milyon
Yüzölçümü 2.344.858 Km2
Para Birimi Kongo Frankı (CDF)
Milli Gelir 21.33 Milyar Euro
Enflasyon %16.7
İşsizlik Oranı %12
Yaşam Süresi Kadın 56.2 – Erkek 52.5
Telefon Kodu +243

Faydalı Linkler