Demokratik Kongo Vizesi Fotoğraf Ölçüleri
Kongo Demokratik Vizesi İçin Gerekli Biyometrik Fotoğraf Özellikleri
1. Yüz Hatları: Kongo Demokratik Vizesi başvurusunda bulunacak adaylar, ICAO standartlarında çekilmiş biyometrik fotoğraf kullanmak zorundadır. Biyometrik fotoğraflar, yüz hatlarının ön planda olduğu fotoğraflardır. Fotoğrafta kişinin yüzü fotoğrafa ortalı bulunmalıdır. Çene ucu ile alında saç başlangıç noktası arasında kalan bölge ortalama 33 mm ile 36 mm arasında değişen standartlarda olup, saçların temiz ve taranmış olması gerekmektedir. Bayanların saçlarını toplayarak saçın yüzü kapanması önlendiği gibi başörtüsü kullanan bayanların da alın ve çene altı bölgesine ilave olarak yüzlerinin sol ve sağ kısımlarını başörtüsü kapatmamalıdır. Yüzde piercing gibi sökülebilen aksesuarlar kullanılmamalıdır. Makyaj yapmak abartıya kaçmadığı sürece Kongo Demokratik Vizesi başvurusu için sorun teşkil etmeyecektir.Makyaj yapan bayanlar pastel renkleri tercih ederek sade bir makyaj yapmalıdırlar. Makyaj esnasında yüzde bulunan leke ve izler kapatılmamalıdır. Erkeklerin sakallarını ve bıyıklarını keserek fotoğraf çektirmeleri, Kongo Demokratik Vizesi başvurusunun kabulü için faydalı olacaktır.
2. Arka Plan: Fotoğraf arka planı olarak desensiz ve beyaz arka fonlar kullanılmalıdır. Arka fon üzerine gölge düşürülmemesi gerekmektedir. Koyu ve desen içeren arka fonlara çekilmiş fotoğraflar Kongo Demokratik Vizesi başvurularında kabul edilmeyecektir.
3. Fotoğraf Kalitesi: Fotoğraf kalitesi klasik fotoğraflara göre daha kaliteli olup, yüzün doğal renklerini iyi bir şekilde yansıtmalıdır. Fotoğraflarda bükülmeler ve lekeler bulunmamalı, fotoğrafın kontrastı iyi ayarlanarak ayrıntıların keskin ve net olması sağlanmalıdır.
4. Işık: Fotoğraf ışığı özenle hazırlanmalı, ışık yüze eşi şekilde dağılmalı ve yansımalara dikkat edilmelidir. Işığın iyi ayarlanamaması sebebi ile fotoğrafta kırmızı göz bulunmamasına dikkat edilmelidir.
5. Poz İfadesi ve Yüz Şekli: Poz verilirken mimiklerden kaçınılarak nötr bir ifade ile poz verilmelidir. Verilen pozda gözler açık ve dişlerin gözükmemesi için ağız kapalı olmalıdır. Poz verirken direk olarak fotoğraf makinesine bakılmalı, yüz dik ve düz bir şekilde bulunmalıdır.
6. Gözlük: Güneş gözlüğü ile poz verilmemelidir. Kişi gözlük kullanıyorsa seçeceği gözlük çerçevesinin gözü kapatacak kalınlıkta olmaması gerekir. Fotoğraf çekiminde gözlük camına ışık düşmemesi ve renkli camlı gözlük kullanılmamasına dikkat edilerek fotoğrafta gözlerin açık ve net bir şekilde belli olması gerekmektedir.
7. Aksesuarlar: Kişinin fotoğraf çekimi sırasında şapka, başlık, vb. aksesuarları kullanması, Kongo Demokratik Vizesi başvurusunun reddi ile sonuçlanacaktır.
8. Rötuş: Yüz karakteristik özelliğini değiştirmeyecek rötuşların Kongo Demokratik Vizesi başvurusu için sorun teşkil etmeyeceği düşünülse de biyometrik fotoğraflarda rötuş kullanılmaması vize onay süreci için önemlidir.
9. Küçük Çocuklar: Küçük çocukların poz vermesine yardımcı olmak amacı ile fotoğrafta herhangi bir kişinin bulunması, vize başvurusunda bu fotoğrafın kabul edilmemesine neden olacaktır. Ayrıca fotoğrafta hiçbir yabancı maddenin bulunmaması ve yetişkinlerle aynı standartlarda biyometrik fotoğraf çekimi yaptırılması gerekmektedir.
10. Fotoğraf Güncelliği: Kongo Demokratik Vizesi başvurusu için kullanılacak biyometrik fotoğrafların kişinin son halini yansıtması gerekmektedir. En fazla 6 ay içerisinde çekilen fotoğrafların vize başvurusu için kullanılması gerekmektedir.
P.tesi - Cuma : 09:00-12:00 / 14:00-17:00
| Resmi Adı | Kongo Demokratik Cumhuriyeti |
| Bayrak | |
| Başkent | Kinshasa |
| Nüfus | 83.301.151 Milyon |
| Yüzölçümü | 2.344.458 Km2 |
| Para Birimi | Kongo Frankı (CDF) |
| Milli Gelir | 47.2 Milyar Euro |
| Enflasyon | %14 |
| İşsizlik Oranı | %23 |
| Yaşam Süresi | Kadın 56.2 – Erkek 52.5 |
| Telefon Kodu | +243 |
Demokratik Kongo Cumhuriyeti (KDC) Vizesi Başvurusu
Vize Muafiyeti ve Başvuru Zorunluluğu
|
Pasaport Tipi |
Vize Durumu |
Kalış Süresi |
|
Bordo (Umuma Mahsus) |
Vizeye Tabi |
- |
|
Yeşil (Hususi) |
Vizeye Tabi |
- |
|
Gri (Hizmet) |
Vizeye Tabi |
- |
|
Siyah (Diplomatik) |
Vizeden Muaf |
Her 180 günde 90 gün |
Önemli Not: Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin (KDC)
e-Vize veya kapı vizesi uygulaması bulunmamaktadır. Vize, seyahatten önce
ülkenin Türkiye'deki diplomatik temsilciliğinden alınmalıdır.
Zorunlu Sağlık Belgeleri
KDC'ye seyahat edecek Türk vatandaşları için bazı sağlık
koşulları zorunludur:
Vize Başvurusunda İstenen Temel Evraklar
Vize türüne (Turistik, Ticari vb.) göre evraklar değişiklik
göstermekle birlikte, standart olarak istenen bazı temel belgeler şunlardır:
Ticari Vize Notu: Ticari başvurular için Kongo'daki
firmadan Noter onaylı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdiklenmiş
ticari davetiye mektubu zorunludur.
Başvuru Yeri ve Süresi
2025 Vize Ücretleri (Yaklaşık)
KDC vize ücretleri, vize süresine ve giriş sayısına göre
Euro (€) veya Dolar ($) olarak tahsil edilmektedir. Aşağıdaki ücretler sadece
konsolosluk harcı değil, aracı kurum hizmet bedelini de içerebilir (Euro/Dolar
kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle kesin ücreti Konsolosluktan teyit ediniz):
|
Vize Tipi |
Süre / Giriş |
Yaklaşık Toplam Ücret (EUR) |
|
Turistik/Ticari |
1 Aylık / Tek Girişli |
250 € - 270 € |
|
Turistik/Ticari Ekspres |
1 Aylık / Tek Girişli |
270 € |
|
Turistik/Ticari |
3 Aylık / Çok Girişli |
450 € |
|
Turistik/Ticari |
6 Aylık / Çok Girişli |
550 € - 570 € |
Vize başvuru sürecinizde, evrakların eksiksiz ve güncel
olması kritik öneme sahiptir.
MARİNAVİZE.COM SİTESİNDE YER ALAN TÜM METİN, RESİM VE İÇERİKLERİN TELİF HAKLARI MARİNA TURİZM'E AİTTİR. BASILI VEYA ELEKTRONİK BİR ORTAMDA İZİNSİZ KULLANILAMAZ VEYA KOPYALANAMAZ. İZİNSİZ KULLANAN KURUMLAR VE KİŞİLER HAKKINDA İLGİLİ MAKAMLAR NEZDİNDE İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIR.