Ermenistan Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Ermenistan Vizesi Fotoğraf Ölçüleri

Ermenistan e-Vize Fotoğraf Ölçüleri

Ermenistan e-Vize İçin Gerekli Biyometrik Fotoğraf Özellikleri

1. Yüz HatlarıErmenistan e-Vize başvurusunda bulunacak adaylar, ICAO standartlarında çekilmiş biyometrik fotoğraf kullanmak zorundadır. Biyometrik fotoğraflar, yüz hatlarının ön planda olduğu fotoğraflardır. Fotoğrafta kişinin yüzü fotoğrafa ortalı bulunmalıdır. Çene ucu ile alında saç başlangıç noktası arasında kalan bölge ortalama 30 mm ile 35 mm arasında değişen standartlarda olup, saçların temiz ve taranmış olması gerekmektedir. Bayanların saçlarını toplayarak saçın yüzü kapanması önlendiği gibi başörtüsü kullanan bayanların da alın ve çene altı bölgesine ilave olarak yüzlerinin sol ve sağ kısımlarını başörtüsü kapatmamalıdır. Yüzde piercing gibi sökülebilen aksesuarlar kullanılmamalıdır. Makyaj yapmak abartıya kaçmadığı sürece Ermenistan  e-Vize başvurusu için sorun teşkil etmeyecektir. Makyaj yapan bayanlar pastel renkleri tercih ederek sade bir makyaj yapmalıdırlar. Makyaj esnasında yüzde bulunan leke ve izler kapatılmamalıdır. Erkeklerin sakallarını ve bıyıklarını keserek fotoğraf çektirmeleri, Ermenistan n e-Vize başvurusunun kabulü için faydalı olacaktır.

2. Arka Plan: Fotoğraf arka planı olarak desensiz ve beyaz arka fonlar kullanılmalıdır. Arka fon üzerine gölge düşürülmemesi gerekmektedir. Koyu ve desen içeren arka fonlara çekilmiş fotoğraflar Ermenistan  e-Vize başvurularında kabul edilmeyecektir.

3. Fotoğraf Kalitesi: Fotoğraf kalitesi klasik fotoğraflara göre daha kaliteli olup, yüzün doğal renklerini iyi bir şekilde yansıtmalıdır. Fotoğraflarda bükülmeler ve lekeler bulunmamalı, fotoğrafın kontrastı iyi ayarlanarak ayrıntıların keskin ve net olması sağlanmalıdır.

4. Işık: Fotoğraf ışığı özenle hazırlanmalı, ışık yüze eşi şekilde dağılmalı ve yansımalara dikkat edilmelidir. Işığın iyi ayarlanamaması sebebi ile fotoğrafta kırmızı göz bulunmamasına dikkat edilmelidir.

5. Poz İfadesi ve Yüz Şekli: Poz verilirken mimiklerden kaçınılarak nötr bir ifade ile poz verilmelidir. Verilen pozda gözler açık ve dişlerin gözükmemesi için ağız kapalı olmalıdır. Poz verirken direk olarak fotoğraf makinesine bakılmalı, yüz dik ve düz bir şekilde bulunmalıdır.

6. Gözlük: Güneş gözlüğü ile poz verilmemelidir. Kişi gözlük kullanıyorsa seçeceği gözlük çerçevesinin gözü kapatacak kalınlıkta olmaması gerekir. Fotoğraf çekiminde gözlük camına ışık düşmemesi ve renkli camlı gözlük kullanılmamasına dikkat edilerek fotoğrafta gözlerin açık ve net bir şekilde belli olması gerekmektedir.

7. Aksesuarlar: Kişinin fotoğraf çekimi sırasında şapka, başlık, vb. aksesuarları kullanması, Ermenistan  e-Vize başvurusunun reddi ile sonuçlanacaktır.

8. Rötuş: Yüz karakteristik özelliğini değiştirmeyecek rötuşların Ermenistan  e-Vize başvurusu için sorun teşkil etmeyeceği düşünülse de biyometrik fotoğraflarda rötuş kullanılmaması vize onay süreci için önemlidir.

9. Küçük Çocuklar: Küçük çocukların poz vermesine yardımcı olmak amacı ile fotoğrafta herhangi bir kişinin bulunması, vize başvurusunda bu fotoğrafın kabul edilmemesine neden olacaktır. Ayrıca fotoğrafta hiçbir yabancı maddenin bulunmaması ve yetişkinlerle aynı standartlarda biyometrik fotoğraf çekimi yaptırılması gerekmektedir.

10. Fotoğraf GüncelliğiErmenistan  e-Vize başvurusu için kullanılacak biyometrik fotoğrafların kişinin son halini yansıtması gerekmektedir. En fazla 6 ay içerisinde çekilen fotoğrafların vize başvurusu için kullanılması gerekmektedir.

Büyükelçilik / Konsolosluk

 Ermenistan Ankara Büyükelçiliği

Ermenistanın Ankara Büyükelçiliği Bulunmamaktadır.

 Ermenistan İstanbul Başkonsolosluğu

Ermenistanın İstanbul Konsolosluğu Bulunmamaktadır.

 Ermenistan İstanbul Fahri konsolosluğu

Ermenistanın  İstanbulda veya Ankara'da Fahri Konsolosluğu Bulunmamaktadır.

Ülke Bilgileri

Resmi Adı Ermenistan Cumhuriyeti
Bayrak
Başkent Erivan
Nüfus 2,963 milyon
Yüzölçümü 29.743 km2
Para Birimi Ermeni dramı
Milli Gelir 13,9 Milyar ABD Doları
Enflasyon %7,7
İşsizlik Oranı %18,2
Yaşam Süresi 72,17
Telefon Kodu +374

Ermenistan Vizesi Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular Ve Cevapları

1. Soru: Ermenistan'a gitmek için vize gerekiyor mu?

Cevap: Evet, Türk vatandaşlarının Ermenistan'a seyahat edebilmeleri için vize almaları gerekmektedir.

2. Soru: Ermenistan vizesi nasıl alınır?

Cevap: Ermenistan vizesi iki şekilde alınabilir:

  • E-vize: Online başvuru yoluyla alınan elektronik vizedir.
  • Konsolosluk vizesi: Ermenistan Büyükelçiliği veya Konsolosluklarından randevu alarak yapılan başvuru sonucunda alınan vizedir.

3. Soru: Ermenistan e-vizesi nedir?

Cevap: Ermenistan e-vizesi, online başvuru yoluyla alınan elektronik vizedir. Bu vize, 120 gün içinde 21 güne kadar Ermenistan'da kalmak için geçerlidir.

4. Soru: Ermenistan e-vizesi nasıl alınır?

Cevap: Ermenistan e-vizesi, https://www.marinavize.com/ermenistan-konsoloslugu-vize-basvuru-islemleri/ermenistan-e-vize  adresinden online olarak alınabilir. Başvuru sırasında pasaport bilgileri, seyahat tarihleri ve kişisel bilgiler gibi bazı bilgiler doldurulması gerekmektedir.

5. Soru: Ermenistan e-vizesi ücreti ne kadar?

Cevap: Ermenistan e-vizesi ücreti, 50 USD'dir.

6. Soru: Ermenistan e-vizesi ne kadar sürede çıkar?

Cevap: Ermenistan e-vizesi, genellikle 3 iş günü içinde çıkar.

7. Soru: Ermenistan vizesi için gerekli belgeler nelerdir?

Cevap: Ermenistan vizesi için gerekli belgeler şunlardır:

  • Pasaport (en az 6 ay geçerli)
  • Vize başvuru formu
  • Biometrik fotoğraf
  • Vize ücreti

8. Soru: Ermenistan vize başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır?

Cevap: Ermenistan vize başvurusu, genellikle 1 hafta içinde sonuçlanır.

9. Soru: Ermenistan vizesi ücreti ne kadar?

Cevap: Ermenistan vizesi ücreti, vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Turistik vize ücreti 50 USD'dir.

10. Soru: Ermenistan'a hangi sınır kapılarından giriş yapılabilir?

Cevap: Ermenistan'a Karayoluyla gidiliecekse Gürcistan üzerinden giriş yapabilirsiniz.

11. Soru: Ermenistan'da ne kadar süre kalınabilir?

Cevap: Ermenistan'da turistik vize ile 21 güne kadar kalınabilir.

12. Soru: Ermenistan'da hangi para birimi kullanılmaktadır?

Cevap: Ermenistan'da kullanılan para birimi Ermeni Dramı'dır (AMD).

13. Soru: Ermenistan'da Türkçe konuşuluyor mu?

Cevap: Ermenistan'da resmi dil Ermenicedir. İngilizce yaygın olarak konuşulmaktadır. Türkçe bazı bölgelerde konuşulabilmektedir.

14. Soru: Ermenistan'a gitmek için en uygun zaman ne zaman?

Cevap: Ermenistan'ı ziyaret etmek için en uygun zaman ilkbahar (Nisan-Mayıs) ve sonbahar (Eylül-Ekim) aylarıdır.

15. Soru: Ermenistan'da gezilecek yerler nerelerdir?

Cevap: Ermenistan'da gezilecek yerler arasında başkent Erivan, Eçmiadzin Katedrali, Garni Tapınağı, Khor Virap Manastırı, Tatev Manastırı ve Gümrü şehri yer almaktadır.

 

Ermenistan Vizesi Hakkında Ek Sorular

16. Soru: Ermenistan Türklerden vize istiyor mu?

Cevap: Evet, Türk vatandaşları Ermenistan'a seyahat edebilmeleri için vize almalıdır.

17. Soru: Ermenistan vizesi kaç para?

Cevap: Ermenistan vizesi ücreti, vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Turistik vize ücreti 50 USD'dir.

18. Soru: Ermenistan vizesi almak kolay mı?

Cevap: Ermenistan vizesi almak nispeten kolaydır. Gerekli belgeleri eksiksiz ve doğru şekilde hazırladığınız takdirde vize almanızda herhangi bir sorun yaşanmayacaktır.

19. Soru: Ermenistan kapıda vize veriyor mu?

Cevap: Hayır, Ermenistan kapıda vize vermemektedir. Vize başvurusunu seyahatiniz önceden online veya Ermenistan Büyükelçiliği veya Konsolosluklarından randevu alarak yapmanız gerekmektedir.

20. Soru: Türkler Ermenistan'a girebiliyor mu?

Cevap: Evet, Türk vatandaşları Ermenistan'a girebilir. Vize şartlarını sağlayarak Ermenistan'a seyahat edebilirsiniz.

21. Soru: Yeşil pasaport ile Ermenistan'a gidilir mi?

Cevap: Hayır, yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşları Ermenistan'a vizesiz seyahat edemezler. Yeşil pasaport sahipleri Vize şartlarını sağlayarak Ermenistan'a seyahat edebilirler.
.

22. Soru: Ermenistan'a giren Azerbaycan'a girebilir mi?

Cevap: Hayır, Ermenistan'a giren Azerbaycan vatandaşları Azerbaycan'a giremezler. Azerbaycan, Ermenistan ile resmi olarak savaş halindedir ve Ermenistan'a giriş yapan Azerbaycan vatandaşları "persona non grata" (istenmeyen kişi) ilan edilirler.

COPYRİGHT © 2005-2024 MARİNA TURİZM BİLİŞİM TERCÜMANLIK HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. Gizlilik Sözleşmesi - Kullanıcı Sözleşmesi

MARİNAVİZE.COM SİTESİNDE YER ALAN TÜM METİN, RESİM VE İÇERİKLERİN TELİF HAKLARI MARİNA TURİZM'E AİTTİR. BASILI VEYA ELEKTRONİK BİR ORTAMDA İZİNSİZ KULLANILAMAZ VEYA KOPYALANAMAZ. İZİNSİZ KULLANAN KURUMLAR VE KİŞİLER HAKKINDA İLGİLİ MAKAMLAR NEZDİNDE İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIR.