Gana Turist Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Gana Turist Vizesi İşlem Süresi

Vize Süresi Vize Tipi İşlem Tipi Giriş Sayısı İşlem Süresi
1 Aylık Turistik Normal 1 Girişli 5 İş Günü
1 Aylık Turistik Ekspres 1 Girişli 2 İş Günü
1 Aylık Ticari Normal 1 Girişli 5 İş Günü
1 Aylık Ticari Ekspres 1 Girişli 2 İş Günü
1 Aylık Özel Ziyaret Normal 1 Girişli 5 İş Günü
1 Aylık Özel Ziyaret Ekspres 1 Girişli 2 İş Günü
3 Aylık Turistik Normal Çok Girişli 5 İş Günü
3 Aylık Turistik Ekspres Çok Girişli 2 İş Günü
3 Aylık Ticari Normal Çok Girişli 5 İş Günü
3 Aylık Ticari Ekspres Çok Girişli 2 İş Günü
3 Aylık Özel Ziyaret Normal Çok Girişli 5 İş Günü
3 Aylık Özel Ziyaret Ekspres Çok Girişli 2 İş Günü
6 Aylık Turistik Normal Çok Girişli 5 İş Günü
6 Aylık Turistik Ekspres Çok Girişli 2 İş Günü
6 Aylık Ticari Normal Çok Girişli 5 İş Günü
6 Aylık Ticari Ekspres Çok Girişli 2 İş Günü
6 Aylık Özel Ziyaret Normal Çok Girişli 5 İş Günü
6 Aylık Özel Ziyaret Ekspres Çok Girişli 2 İş Günü
1 Yıllık Turistik Normal Çok Girişli 5 İş Günü
1 Yıllık Turistik Ekspres Çok Girişli 2 İş Günü
1 Yıllık Ticari Normal Çok Girişli 5 İş Günü
1 Yıllık Ticari Ekspres Çok Girişli 2 İş Günü
1 Yıllık Özel Ziyaret Normal Çok Girişli 5 İş Günü
1 Yıllık Özel Ziyaret Ekspres Çok Girişli 2 İş Günü

Gana Vizesi işlemleri Türkiye’deki Gana Büyükelçiliği ve Konsoloslukları tarafından yürütülür, Vizenin verilip verilmeyeceğine bu kurumlar karar verme yetkisine sahipler. Gana Vizesi Başvuruları 5 İş Günü içerisinde sonuçlanmaktadır. İşlem süreleri Büyükelçiliğin ve Konsolosluğun talebine göre değişiklik gösterebilmektedir. Bazı durumlarda Gana Vizesi İşlem Süresi Gana Dış işleri Bakanlığı, Gana Vatandaşlık Servisleri veya Büyükelçilik ve Konsolosluğun kararına bağlı olarak 15 günü bulabilmektedir.

Büyükelçilik / Konsolosluk

 Gana Ankara Büyükelçiliği

Ambassador FRANCISCA ASHIETEY-ODUNTON

Chancery:
İlkbahar Mah. 606. Sk. No: 10 Oran Çankaya
 : +90 (312) 442 5479
 : +90 (312) 436 0771
 : +90 (312) 236 2897
 : +90 (312) 441 8569
 : [email protected]
 : [email protected]

 Gana İstanbul Başkonsolosluğu

Consul General SALAMATU YAKUBU

Chancery:
Ömer Avni Mah. İnönü Cad. No:18/2 Beyoğlu/İstanbul
 : + 90 (212) 324 02900-01
 : [email protected]
 : [email protected]

Ülke Bilgileri

Resmi Adı Gana Cumhuriyeti
Bayrak
Başkent Accra
Nüfus 32.83 Milyon
Yüzölçümü 238.533 km²
Para Birimi Ghana Cedi (GHS)
Milli Gelir 191,1 Milyar USD
Enflasyon %53,60
İşsizlik Oranı %4,7
Yaşam Süresi Kadın 61.3 – Erkek 58.9
Telefon Kodu +233



Gana Vizesi Hakkında En Çok Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

1. Soru: Gana vize istiyor mu?

Cevap: Evet, Gana'ya seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşlarının vize alması gerekiyor.

2. Soru: Türkiye Gana'dan vize istiyor mu?

Cevap: Evet, Gana vatandaşlarının Türkiye'ye seyahat etmesi için vize almaları gerekiyor.

3. Soru: Gana Türk vatandaşlarından vize istiyor mu?

Cevap: Evet, Gana Türk vatandaşlarından vize istiyor.

4. Soru: Ganaya gitmek için vize gerekiyor mu?

Cevap: Evet, Ganaya gitmek için vize almanız gerekiyor.

5. Soru: Gana Vizesi Nasıl Alınır?

Cevap: Gana vizesi almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Gana Vize Başvuru Formunu doldurun.
  • Pasaportunuzun ve kimlik kartınızın fotokopisini çekin.
  • Biometrik fotoğraf çektirin.
  • Uçak biletinizin ve konaklama rezervasyonunuzun çıktısını alın.
  • Banka hesap dökümünüzü alın.
  • Vize ücretini ödeyin.
  • Gana Konsolosluğu'na randevu alın ve gerekli belgeleri teslim edin.

6. Soru: Gana vize ücreti ne kadar?

Cevap: Gana vize ücreti 130 Euro, başvuru türüne ve vize süresine göre değişmektedir. Güncel vize ücretleri için Gana Konsolosluğu'nun internet sitesini kontrol edebilirsiniz.

7. Soru: Gana kapıda vize veriyor mu?

Cevap: Hayır, Gana kapıda vize vermemektedir. Vize başvurusunu seyahatinizden önce yapmanız gerekmektedir.

8. Soru: Gana vizesiz gidilir mi?

Cevap: Hayır, Gana vizesiz gidilemez.

9. Soru: Gana vizesi kaç günde çıkar?

Cevap: Gana vizesi genellikle 3-5 iş günü içerisinde çıkmaktadır. Ancak, yoğun dönemlerde vize çıkış süresi uzayabilir.

10. Soru: Gana vizesi için gerekli belgeler nelerdir?

Cevap: Gana vizesi için gerekli belgeler şunlardır:

  • Vize başvuru formu
  • Pasaport
  • Kimlik kartı
  • Biometrik fotoğraf
  • Uçak bileti
  • Konaklama rezervasyonu
  • Banka hesap dökümü
  • Vize ücreti

11. Soru: Gana vizesi için randevu nasıl alınır?

Cevap: Gana vizesi için randevu almak için Gana Konsolosluğu'nun internet sitesini kullanabilirsiniz.

12. Soru: Gana vizesi için hangi belgeler tercüme edilmelidir?

Cevap: Gana vizesi için İngilizce olmayan tüm belgelerin İngilizce'ye tercüme edilmesi gerekmektedir.

13. Soru: Gana vizesi reddedilirse ne olur?

Cevap: Gana vizesi reddedilirse, vize reddetme gerekçesini öğrenmek için Gana Konsolosluğu ile iletişime geçebilirsiniz.

14. Soru: Gana vizesi için başvuru yaparken nelere dikkat edilmelidir?

Cevap: Gana vizesi için başvuru yaparken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Vize başvuru formunu eksiksiz ve doğru şekilde doldurun.
  • Gerekli tüm belgeleri hazırlayın.
  • Vize ücretini zamanında ödeyin.
  • Randevunuza zamanında gidin.

15. Soru: Gana vizesi hakkında daha fazla bilgi edinmek için nereye başvurabilirim?

Cevap: Gana vizesi hakkında daha fazla bilgi edinmek için Marina Vize Başvuru Merkezi’nin internet sitesini veya yetkili bir seyahat acentesini ziyaret edebilirsiniz.

 

COPYRİGHT © 2005-2024 MARİNA TURİZM BİLİŞİM TERCÜMANLIK HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. Gizlilik Sözleşmesi - Kullanıcı Sözleşmesi - KVKK Aydınlatma Metni

MARİNAVİZE.COM SİTESİNDE YER ALAN TÜM METİN, RESİM VE İÇERİKLERİN TELİF HAKLARI MARİNA TURİZM'E AİTTİR. BASILI VEYA ELEKTRONİK BİR ORTAMDA İZİNSİZ KULLANILAMAZ VEYA KOPYALANAMAZ. İZİNSİZ KULLANAN KURUMLAR VE KİŞİLER HAKKINDA İLGİLİ MAKAMLAR NEZDİNDE İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIR.