Gine Aile Ziyaret Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Gine Aile Ziyaret Vizesi için Gerekli Evraklar

Gine Aile Ziyaret Vizesi başvuruları için Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Gine Aile Ziyaret Vizesi Örneği

1.Pasaport Özellikleri

  • Gine Aile Ziyaret Vizesi başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Gine Aile Ziyaret Vizesi başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Gine Aile Ziyaret Vizesi talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36mm ile minimum 32mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Gine Aile Ziyaret Vizesi müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Gine Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması

4.Gine Vizesi Başvuru Formu

  • Gine Aile Ziyaret Vizesi almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Gine seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Gine’de konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

7.Sağlık Raporu

  • Türkiye Cumhuriyeti sağlık bakanlığına bağlı devlet hastaneleri, özel hastaneler veya sağlık ocaklarından alınmış bulaşıcı hastalık yoktur raporu ( AİDS , Hepatit vs ).
  • Sağlık raporu güncel olmalıdır. Gine konsolosluğu 3 aydan eski raporları kabul etmemektedir.
  • Aşı karnesi Rapor yerine geçmez.

8.Davetiye

  • Gine’de misafirliğe gideceğiniz kişiden noter onaylı davetiye ibraz etmeniz gerekmektedir.
  • Gine’de Davetiyeyi hazırlayan kişinin Gine Ulusal Kimlik  kartı fotokopisi.

9.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

10.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız veya sahibi olduğunuz şirketin antetli kağıdına Gine Konsolosluğu‘na hitaben Fransızca veya İngilizce yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Gine’ye yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

Gine Aile Ziyaret Vizesi Fiyat Listesi

  • Gine Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Gine Vizesi Fiyatı belirlenirken Gine Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Gine Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Gine Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Gine Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Gine Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Gine Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Gine Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Gine Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Gine Aile Ziyareti Vizesi

Gine Aile Ziyareti vizesi bir batı Afrika ülkesi olan Gine’ye ziyaret ve turistik amaçlı seyahatler için alınan vize aile ziyareti vizesi olarak nitelendirilirken Gine, topraklarının yüz ölçümü bakımından oldukça büyük bir yüzölçümüne sahip olmasının yanında batıda Atlas okyanusuyla da komşu durumundadır. 34 eyalete ayrılmış ülkenin Batı sahilleri turistik seyahat ya da aile ziyareti için daha uygun ikamet bölgeleri içermektedir. 2016 yılında Türkiye ve Gine tarafından karşılıklı olarak vizelerin kaldırılmasıyla birlikte 2017 yılı itibariyle iki ülke vatandaşları 90 gün süreyle her türlü seyahatlerinde vizeden muaf oldukları için Gine Aile Ziyareti vizesi 2018 yılı içerisinde de alınmasına gerek bulunmamaktadır. Marina Vize tarafından müşterilerine Gine aile ziyareti vizesi ile ilgili tüm konularda gereksinim duyulan tüm desteği verecektir.

gine aile ziyareti vizesi ornegi

Gine Aile Ziyareti Vizesi Örneği

Gine Aile Ziyareti Vizesi Nasıl Alınır?

Gine ülke sınırları içerisinde bulunan 33 eyalet ve 1 özel bölgeye tüm şehirlere Türk vatandaşlarının yapacakları turistik seyahatler için vize alınmasına gerek yoktur. Bunun anlamı Gine Aile Vizesi vize başvurusu yapmak gerekmemektedir. Gine’ye turistik amaçlı yapılacak geziler sadece pasaport (yeni çipli kimlik kartı pasaport yerine geçebilir) ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanıyla yapılabilir. 2017 yılında Gine devleti aldığı kararla, yeni çipli T.C. kimlik kartlarına sahip olan Türk vatandaşlarından ülkeye girişte pasaport istemeyecektir) Ancak aile ziyareti seyahat süresi 90 günün üzerine çıkmamalıdır. Üç aylık turistik seyahat sonunda Türkiye’ye geri dönülmeli, istenirse daha sonra tekrar aile ziyareti ya da turistik gezi amacıyla çıkış yapılabilmektedir. Gine’ye bir yıl içerisinde en fazla 3 kez vizesiz turistik seyahat yapılabilir. Ancak Türkiye’ye geri dönüldükten sonra Gine için tekrar vizesiz seyahat yapılacaksa arada en az 30 günlük bir süre olmalıdır. Gine Aile Ziyareti Vizesi vize işlemleri için sadece pasaportun geçerlilik süresine dikkat edilmeli ve pasaportta en az bir-iki sayfalık boş bölüm bulunması gerekmektedir. Bu yönde Gine’de aile ziyareti boyunca konaklanacak yerin konumu veya kalınacak otel rezervasyonu, ek olarak da dönüş uçak biletinin ülkeye girişte görevlilere ibraz edilmesi Gine’ye giriş işlemlerinin çok daha hızlı olmasını sağlayacaktır. Marina Vize tarafından istenildiği takdirde müşterilerine otel rezervasyon, Gine’de kalınacak yer ile alakalı ayrıntılı bilgi dökümü ve Gine uçak bileti danışmanlığı da sağlanmaktadır. 90 günlük vize muafiyeti dolayısıyla da Gine Aile Ziyareti Vizesi vize ücreti de ödenmesine de gerek yoktur. Tüm bu şartlar özellikle 2017 yılından sonra Türk vatandaşlarının Gine’ye giriş sayısını çok büyük oranda arttırmaktadır. 2017 ve 2018 rakamları beklenenin oldukça üzerindedir.

Gine Aile Ziyareti Vizesi Kaç Günde Çıkar?

2016 yılı Aralık ayının sonu itibariyle Gine ile Türkiye arasında karşılıklı olarak aile ziyareti ve turist vizeleri kaldırılarak, turistik seyahatler vizeden muaf tutulmuştur. Bu nedenle Gine Aile Ziyareti Vizesi gerekli evraklar konusunda herhangi bir belge ibraz edilmesi gerekmemektedir. Gine’ye vizesiz yapılacak aile ziyaretinin seyahat süresi 90 gündür. Yani üç ay süresince Gine’de aile ziyareti yapılabilirken, başta batı kıyıları olmak üzere tüm turistik bölgeleri rahatlıkla gezilebilir. Bununla birlikte bu üç ayın sonunda Türkiye’ye geri dönüş yapılmasını takip eden bir aylık süre sonrasında tekrar üç aylık Gine aile ziyareti seyahati yapılabilir. Türk vatandaşlarının Gine’ye yaptıkları turistik seyahatler sadece pasaport ve nüfus cüzdanıyla yapılabilmekte, Gine tarafından 2017 yılında yayınlanan bir kararla yeni çıkan çipli kimliklere sahip Türk vatandaşlarının Gine’ye girişlerinde pasaport ibraz etmelerine dahi gerek bulunmamaktadır.Gine Aile Ziyareti Vizesi vize danışmanlığı konusunda merak ettiğiniz her noktada Marina Vize olarak sizlere yardımcı oluyor; sadece aile ziyareti ve turistik seyahatlerinizde değil Gine ticaret vizesi, evlilik vizesi ve Gine eğitim vizesi talepleri de ivedi olarak tarafımızdan karşılanmaktadır.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Gine Büyükelçiliği

Gine’nin Türkiyede Büyükelçiliği Bulunmamaktadır.

Gine İstanbul Fahri konsolosluğu
Osman Ağa Mah. Söğütlüçeşme Cad. No:196
Kat:3 D:5 34722 Kadıköy İstanbul
Telefon : (+90) 216 550 94 02
Fax : (+90) 216 550 94 04
Email : consulatdeguinee@yahoo.fr

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (6 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Gine Cumhuriyeti
Bayrak Gine Vizesi
Başkent Conakry
Nüfus 10.05 Milyon
Yüzölçümü 245.857 km²
Para Birimi Gine Frankı (GNF)
Milli Gelir 4.48 Milyar Euro
Enflasyon %9
İşsizlik Oranı %15
Yaşam Süresi Kadın 58.6 – Erkek 55.6
Telefon Kodu +224

Faydalı Linkler