Gine Ticari Vize | 0541 963 17 14 | Gine Vize İşlemleri

Gine Ticari Vize

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Gine Ticari Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

Gine Ticari Vize Müracaatları için Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Gine Ticari Vize Örneği

1.Pasaport Özellikleri

  • Gine Ticari Vize başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Gine Ticari Vize başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Gine Ticari Vize talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36mm ile minimum 32mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Gine ticari vize müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Kartı Fotokopisi Gine Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması

4.Gine Ticari Vize Başvuru Formu

  • Gine Ticari Vize almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Gine seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Gine’de konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

7.Sağlık Raporu

  • Türkiye Cumhuriyeti sağlık bakanlığına bağlı devlet hastaneleri, özel hastaneler veya sağlık ocaklarından alınmış bulaşıcı hastalık yoktur raporu ( AİDS , Hepatit vs ).
  • Sağlık raporu güncel olmalıdır. Gine konsolosluğu 3 aydan eski raporları kabul etmemektedir.
  • Aşı karnesi Rapor yerine geçmez.

8.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

10.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız veya sahibi olduğunuz şirketin antetli kağıdına Gine Konsolosluğu‘na hitaben Fransızca veya İngilizce yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Gine’ye yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

11.Ticari Davetiye

  • Ticari ziyaretin gerçekleştirileceği Gine firması tarafından kaleme alınmış olmalıdır.
  • Ticari davetiye Gine firmasının antetli kağıdına yazılmalı ve ziyaret tarihi, ziyaret nedeni, firma adresi ve iletişim numaralarının davetiyede belirtilerek Gine firması yetkilisi tarafından kaşelenip imzalanması gerekmektedir.
  • Davetiyeyi imzalayan şirket yetkilisinin adı ve soyadı, telefon numarası, adresi, şirketteki görevi dilekçede belirtilmelidir.
  • Davetiyede davet edilen Türk şirket yetkilisinin adı ve soyadı ile şirketteki görevi belirtilmelidir.
  • Davet edilen Türk firmasının seyahat giderlerinin nasıl ve kimin tarafından karşılanacağı davetiyede açık bir şekilde belirtilmelidir.
  • Davet edilen Türk firmasını Gine firması misafir edecek ise Türk firmasının konaklayacağı yer bilgileri ticari davetiyede belirtilmelidir.

12.İşyeri Belgeleri (İşverenler)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Sahibi veya ortağı olduğunuz şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Sahibi veya ortağı olduğunuz işyerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Gine ticari Vize almak isteyen firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.

13.İş Yeri Belgeleri (Çalışanlar)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Çalıştığınız şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Çalıştığınız işyeri müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Gine ticari Vize almak bireylerin çalıştığı kurum veya firmadan; firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
  • E devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi.
  • E devletten alınmış barkodlu 4A Hizmet Dökümü. E-Devlete giriş için Tıklayınız .

Gine Ticari Vize Fiyat Listesi

  • Gine Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Gine Vizesi Fiyatı belirlenirken Gine Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Gine Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Gine Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Gine Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Gine Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Gine Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Gine Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Gine Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Gine Ticari Vize

Gine Ticari Vizesi Gine’ye ticari/iş amaçlı yapılan seyahatlerde, Gine’ye giriş için alınması gereken dolaşım serbestliği onayıdır. 27 Aralık 2016 tarihi itibariyle Türkiye ile Gine arasında umumi ziyaretler hariç karşılıklı olarak turistik ve ticari seyahatlerde vize uygulaması kaldırılmıştır. Gine Ticari Vizesi 2018 seyahatlerinde 90 güne kadar vize muafiyeti getirilmiş, bu sürede ülke içinde vizesiz seyahat yapılabilir. Bunun haricinde ek olarak Gine’ye karayoluyla girilmesi durumunda vize serbest ise süresi aynı şekilde 90 gündür olarak belirlenmiştir. Ancak Gine seyahatlerinin daha uzun sürmesi ya da planlanan sürenin aşılması durumunda Gine seyahatinin devamı için vize alınması gerekmekte olup, ülkeye vizesiz giriş ya da daha uzun süreli konaklama yapılması olanaksızdır.

Gine Ticari Vizesi Nasıl Alınır?

Ticari Gine vizesi için 90 güne kadar vize alınmamasına gerek olmamasına rağmen niteliği ne olursa olsun 90 günden daha uzun süreli Gine seyahatleri için vize alınması zorunludur. Gine Ticari Vizesi vize başvurusu ticari amaçlı Gine seyahati yapacak olan kişi tarafından Gine Konsolosluğu’na şahsen yapılacağı gibi, vize konusunda yetkili acentemiz Marina Vize tarafından da yapılabilir. Ancak özellikle ticari vizelerde Gine devletinin dışarıdan gelen misafirlere dayattığı bazı sıkıntılı kurallardan ötürü, ticari amaçlı seyahatlerde acente vasıtasıyla vize veya rezervasyon yaptırılması önerilmektedir. Ayrıca Gine Ticari Vizesi vize işlemleri yetkili bir acente tarafından yapıldığında vize işlemleri için harcanan süre yarı yarıya düşerken, vize ücretleri konusunda da başvuru sahibine büyük avantajlar sağlanmış olacaktır. Vize konusunda yetkili acentemiz tarafından gerekli tüm işlemler kesintisiz olarak sağlanırken, sadece bazı özel durumlarda başvuru sahibinin konsolosluğa çağrılması gerekebilir.Bunun haricindeki tüm işlemler, evrak teminleri, evrakların apostil edilmesi, Gine ticari vize için evrakların Fransızca’ya çevrilmesi ve Fransızca vize başvurusu yapılması en uygun Gine Ticari Vizesi vize ücreti ile birlikte başvuru sahiplerine sağlanan diğer hizmetlerdir.

gine ticari vize ornegi

Gine Ticari Vize Örneği

Gine Ticari Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Öncelikle 90 güne kadar Gine’ye yapılan ticari amaçlı seyahatlerde 90 güne kadar vize alınması gerekmese de, bu sürenin üzerindeki iş seyahatleri vizeye tabi olmakla birlikte, hem istenen tüm ticari faaliyetlerin ülkede rahatça yapılabilmesi, hem de dolaşım serbestliği için Gine’de çalışılacak olan firmadan mutlaka resmi bir davet yazısının başvuru sahibinde bulunması istenir. Gine Ticari Vizesi vize danışmanlığı için söylenecek bir diğer husus da mümkünse Gine Dışişleri Bakanlığı tarafından alınacak ve Gine’de yapılacak iş durumunu gösteren bir davet ve faaliyet mektubu da süreci daha da hızlandıracaktır. 90 günü geçen iş seyahatleri ve bazı dönemsel fuarlarda da aynı şekilde başvuru sahibinde resmi bir davet yazısı bulunması da oldukça önemlidir. Ek olarak Gine’den iş daveti gönderen firmanın konumunu gösteren belge, firmanın işletme lisansı, varsa hissedar bilgileri, faaliyet sektörü ve iş kayıt belgesi de başvuruya eklenmelidir. Marina Vize tarafından tüm bu hususlar müşterilere belirtilirken, meydana gelebilecek en ufak probleme dahi en hızlı şekilde müdahale edilmektedir. Gine Ticari Vizesi gerekli evraklar ise;

  • Kullanım süresi 10 yıldan daha eski olmayan yıpranmamış bir pasaport
  • Fransızca olarak düzenlenmiş vize başvuru formu
  • Pasaport fotokopisi
  • Başvuru sahibinin son mezun olduğu eğitim kurumunun diploması ve kısa bir özgeçmiş
  • Başvuru sahibinin halen çalıştığı firmanın faaliyet bilgileri ve imza sirküleri
  • Yeni çekilmiş arkası beyaz fonlu 3 adet biometrik fotoğraf

Bu belgelerin tarafımıza eksiksiz teslimi durumunda Gine ticari vize talepleri 10 iş günü içinde sonuçlanırken, bazı özel durumlarda bu süre 20 güne kadar çıkabilmektedir.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Gine Büyükelçiliği

Gine’nin Türkiyede Büyükelçiliği Bulunmamaktadır.

Gine İstanbul Fahri konsolosluğu
Osman Ağa Mah. Söğütlüçeşme Cad. No:196
Kat:3 D:5 34722 Kadıköy İstanbul
Telefon : (+90) 216 550 94 02
Fax : (+90) 216 550 94 04
Email : consulatdeguinee@yahoo.fr
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (14 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
loadingLoading...
Ülke Bilgileri
Resmi Adı Gine Cumhuriyeti
Bayrak Gine Vizesi
Başkent Conakry
Nüfus 10.05 Milyon
Yüzölçümü 245.857 km²
Para Birimi Gine Frankı (GNF)
Milli Gelir 4.48 Milyar Euro
Enflasyon %9
İşsizlik Oranı %15
Yaşam Süresi Kadın 58.6 – Erkek 55.6
Telefon Kodu +224

Faydalı Linkler